20 mei 2018
Feedback
Peugeot 206

Forum Peugeot 206

Reacties van eigenaren

  

, datum: 9 mei 2010

Ervaring met auto: Ik heb sinds een aantal dagen een 206 uit 2001 met 100.000 km op de teller. Daar zou ik dus best nog een jaar of 2/3 mee moeten kunnen rijden lijkt me.
Helaas stond ik al na 2 dagen bij de garage ivm een versleten homokineet. Geen garantie, dus eigen kosten. De auto wordt verder nog helemaal gecheckt, dus er kunnen nog meer mankementen zijn.
Ik had een Opel Corsa die mij in 8 jaar tijd nooit in de steek heeft gelaten en waarbij de onderhoudskosten zeer minimaal waren. Ik heb de garage 2 keer gezien in 8 jaar tijd, op de APK keuringen na. Maar deze waren altijd oke. Nu ik alle forums lees over de Peugeot 206 vraag ik me af of ik er goed aan heb gedaan om zo'n auto te kopen. Ik baal als een stekker, want wat is het volgende dat komen gaat? Ik heb er weinig zin in om elke maand bij de garage te staan. Is er ook nog iemand positief over deze auto?

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Er zit veel verschil in de tarieven, dus vraag bij meerdere garages de prijs op voor een reparatie / onderhoud en beslis daarna pas waar je het laat doen. Dealers zijn over het algemeen duur.

Ervaring met verkoop: Laat een keuring doen voordat je een auto koopt bij een handelaar en vraag om garantie. Het scheelt vaak veel in de prijs bij een handelaar, dus dat is een voordeel. Ik zeg ook zeker niet dat ze onbetrouwbaar zijn, maar een goede auto kopen scheelt een hoop ellende. Als je vooraf weet wat je koopt, kom je in elk geval niet voor verrassingen te staan.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2001
In bezit1 jaar
KM-stand100.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Meubelroof, datum: 24 mei 2010

Antwoord: Aan een tweedehands auto mankeert altijd wel wat. Zeker bij een van 2001. Je kunt dus altijd wat bijkomende kosten aan onderhoud verwachten, als je de auto 100% wilt hebben.

Je moet er gewoon een beetje geluk mee hebben. Voor wat betreft de peugeot 206, deze heeft net als elke andere auto een paar zwakke punten. Je moet alleen niet vergeten dat er enorm veel 206'jes zijn verkocht. Dat betekent dat je op internet al gauw meer negatieve ervaringen leest dan bij andere minder verkochte automodellen.

Echt schokkende problemen kent een 206 niet. In de kern is het gewoon een betrouwbare auto, met zo hier en daar een paar franse eigenschappen als rammeltjes en soms weigerachtige electronica.

 
Reactie van: Ronaldenmarieke, datum: 26 september 2011

Antwoord: Ik denk het niet hoor, er zijn gewoon nog steeds slechte auto's, en daar is Peugeot gewoon een goed voorbeeld van. Helaas ben ik zo stom geweest me Japje 3 ton zonder ook maar 1 mankement in te ruilen voor een 206.
Elke maand garage, dan dit weer storing, dan gaat dat weer niet open. Dan weer een kraakje bij het achterwiel, dan weer een knakje in het stuurhuis. Druklager moeten (laten) vervangen. En dan zegt u: je moet er gewoon een beetje geluk mee hebben.
Ik heb het geld niet meer voor een andere wagen, maar dit wordt zowiezo nooit van ze leven meer Frans. Ik ga nu ook met een rotgevoel van huis, bang voor nog meer mankementen.

 
Reactie van: Thijsenjustin, datum: 5 januari 2014

Antwoord: Wat een drama, Peugeot! Kom er maar eens achter wat het is, zelfs dealers en hans Peugeots hebben het alleen maar over dingen vervangen om uit te sluiten. En natuurlijk allemaal echte onderdelen en zeker geen imitatie. Als je een beetje zorgvrij 5 ton in eeen auto wil rijden, moet je toch een Volvo, Mercedes of BMW kopen, dat franse spul is het allemaal net niet.

Reageer
  

, datum: 13 april 2010

Ervaring met verkoop: Ik heb mijn Peugeot 206 bij vof Polderman in Lisse gekocht, hiervoor heb ik ook altijd mijn auto daar gekocht en door hun laten onderhouden. Ze zijn eerlijk en betrouwbaar en troggelen je geen honderden euro uit je zak, verkopers zijn zeer vriendelijk. Dus wie een goede auto wilt ga naar polderman, dat zijn eerlijke gasten.
mvg roy van dijk

Reageer Nieuw
Uitvoering1.4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand27.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 8 april 2010

Ervaring met auto: Ik heb mijn Peugeot net een jaar. Het lijkt wel dat ik een probleemauto heb gekocht: staat de laaste tijd alleen maar in de garage. Ik heb een onbekende storing. Als ik heb gereden en ga dan weer rijden, dan gaat mijn auto stotteren en houd het gas in. Heel fijn als je op de snelweg rijdt!
Mijn toerenteller gaat ook op en neer en dan slaat 'ie af en krijg em dan ook niet gestart. Een onbekende storing, word er helemaal gek van! Kent iemand dit probleem? Dan weet ik wat ik moet doen, alvast bedankt!

Ervaring met verkoop: Wel een fijne auto hoor, als 'ie blijft rijden.

Nieuw
Uitvoering1.1
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand122.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor8
  
 
Reactie van: Stammie77, datum: 22 april 2010

Antwoord: Nokkenas sensor moet vervangen worden.

 
Reactie van: Blabla, datum: 30 april 2010

Antwoord: Ik had zelfde probleem. Was de MAP sensor.

 
Reactie van: Ticen82, datum: 25 december 2010

Antwoord: Als je Peugeot toert, kan het ook de stappenmotor zijn. Dat was het geval bij mij.

 
Reactie van: Rjw. 071069, datum: 15 februari 2015

Antwoord: Dat is nu precies wat de garages ook doen! En jullie maar klagen. Ik zie hier 3 verschillende antwoorden, namelijk: nokkenassensor, MAP-sensor en stappenmotor vervangen. Doe dit en je bent weer 400 euro verder. Mijn advies: goed uitlezen door een betrouwbare garage en niet zomaar alles gaan vervangen.

Reageer
  

, datum: 22 februari 2010

Ervaring met auto: Heb mijn 206 nu een dik half jaar, maar veel problemen mee! Eerst de fussee kogel kapot, toen de achterwiellagers kapot, toen viel mijn motor bij elk bochtje uit, en nu weer lekkage! Word er gek van! Heb het gevoel dat ik een sloopauto heb gekocht ofzo!
Dus mijn ervaring, hele fijne auto, maar zo veel ellende mee!

Ervaring met verkoop: Ik heb mijn auto bij Munsterhuis gekocht. Staat volgens mij aangeschreven als een goede dealer. Maar ik heb zeker mijn twijfels. Hoor van meerdere mensen dat de auto's van dit bedrijf niet heel sterk zijn. Dus ik raad het zeer af om daar een koop te doen!

Reageer Nieuw
UitvoeringHDI
Brandstofdiesel
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand135.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort5
Motor7
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 31 december 2009

Ervaring met auto: Ik heb mijn 206 bijna 3 jr. gehad. Het was er eentje uit 2002 met toen ik 'm kocht 51.000 km op de teller. Nooit wat aan gehad. Superauto! Helaas moest een vrachtwagen 'm total-loss rijden. Ik baal als een stekker. Had gehoopt nog jaren met deze auto te kunnen doen. Had inmiddels pas 72.500 km. op de teller staan. Zie nu maar weer eens zo'n goeie auto terug te vinden :-(

Reageer Nieuw
Uitvoering1.4 XS
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit3 jaar
KM-stand72.500 km
DealerNefkens

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor10
  
  

, datum: 18 oktober 2009

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit6 jaar
DealerNefkens

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 9 september 2009

Ervaring met auto: Er zijn veel verhalen van de 206 GTI dat het ontbetrouwbare
auto's zijn, maar ik heb met mijn GTI uit 2003 nog geen enkel
probleem gehad. Kortom: zeer fijne auto en altijd fijn om iets
meer pk's te hebben.

Ervaring met verkoop: Wanneer je de auto koopt ga zeker een stukje rijden. Vooral bij de standaard dempers en spruitstuk kan wel eens een tussenschot los zitten. Hierdoor zou je de prijs naar beneden kunnen krijgen.

Nieuw
UitvoeringGTI
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand121.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor7
  
 
Reactie van: Nooitmeereenpeugeot, datum: 1 juli 2010

Antwoord: Nou, onze 206 SW GTI was bedroevend.
Van de acht maanden dat wij er in gereden hebben stond de auto meer bij de garage dan voor onze eigen deur, bah, nooit meer een Peugeot!

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »