16 december 2017
Peugeot 206

Forum Peugeot 206

Reacties van eigenaren

  

, datum: 21 september 2010

Ervaring met auto: Heb een Peugeot 206 1.6 XS uit 2001 met 102000 km gekocht. Een dag na aanschaf lamba sonde kapot. Paar dagen later een bonkend geluid door de hobbelige bochten die de garage en ik nog steeds niet hebben kunnen plaatsen.
Vreemd, want ik hoor van veel mensen dat het hoogst waarschijnlijk een typisch 206 kwaal is. Iemand nog een idee wat het zou kunnen zijn? BVD Marlon

UitvoeringXS 1.6 16v
Brandstofbenzine
Bouwjaar2001
In bezit1 jaar
KM-stand104.444 km

Betrouwbaarheid5
Comfort3
Motor5
  
 
Reactie van: D. De. Jong-rew, datum: 18 oktober 2010

Antwoord: Vaak stangetje van stabisatorstang, zit aan schokdemper gemonteerd. Even opkrikken dat het wiel vrij is, dan kan je het op en neer bewegen. Dat is het of anders je fusekogel van de draagarm. Succes!

 
Reactie van: No, datum: 13 november 2012

Antwoord: Bij mij wat dit het stuurhuis. Vooral over hobbelige wegen veel gebonk onder de auto.

  

, datum: 19 september 2010

Ervaring met auto: Super auto, lekker sportief, nooit problemen gehad, rijdt als een zonnetje.

Ervaring met onderhoud (zelf): Gewoon de standaard onderdelen vervangen wanneer nodig.

UitvoeringGti
Brandstofbenzine
Bouwjaar2000
In bezit5 jaar
KM-stand125.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor8
  
  

, datum: 28 augustus 2010

Ervaring met auto: Ook ik heb alleen maar ellende met mijn 206. Het gaat om het 1.4 XS type, gekocht met 35000 km op de teller. Het begon met een tochtende deur, hier zat vloerbedekking tussen. Binnen 3 maanden startte de auto moeilijk, storing scheen de sleutel te veroorzaken. Afijn dealer zei dat hij het had opgelost dmv opnieuw installeren vd sleutel oid. En het was gewoon een Peugeot-kwaal werd er geroepen....
Inmiddels na een half jaar mijn garantie verlopen en startte de auto steeds slechter. In 1 maand tijd de auto 4 keer terug gebracht maar ze konden maar niets vinden Auto start nog steeds niet 100%, soms gaat het weken goed en dan ineens doet de auto het weer even niet.
Nu brand het motor lampje van de auto en houdt de auto vreselijk in. De auto trilt / drilt vreselijk. Achterdemper van de uitlaat laten vervangen, deze was lek.
En dit allemaal na +/- 25.000 te hebben gereden...


Brandstofbenzine
Bouwjaar1998
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 1 juli 2010

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Prima service! Ook voor de prijs hoef je niet naar de ander.

UitvoeringGti
Brandstofbenzine
Bouwjaar2001
In bezit2 jaar
KM-stand71.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 1 juli 2010

Ervaring met auto: Wij kochten vorigjaar augustus ook een Peugeot 206 SW GTI. En hebben steeds in de garage gestaan. Dan weer ging het alarm spontaan af, steeds storingen. Iedere keer een andere storing in het display. Bij de dealer konden ze niets vinden. Maar ja, je gaat er niet mee doorrijden, want je weet niet of het echt een storing is of weer vals alarm.
Wij kregen er wat van en hebben slechts acht maanden in de auto gereden.
Waren wij altijd fervente Japanner-rijders, nu wilden wij eens iets anders, de 206 SW GTI ziet er leuk en sportief uit en met 137 pk-tjes ook best een pittige auto. Bijkomend was ook, ondanks onze rustige rijstijl, dat je de wijzer van de brandstofmeter al rijdend supersnel zag zakken.
Nu hebben wij een Nissan Qashqai en we weten zeker dat er nooit meer een andere auto voor de deur zal staan dan een Jap.
Al onze Jappen waren probleemloze auto's met alleen de nodige slijtage-gevoelige vervangingen. Altijd starten, ook bij extreem weer. Ideaal. Ik rijd al 32 jaar en de meeste auto's waren van Japanse komaf.
Kortom, er komt nooit meer een Franse auto!


Brandstofbenzine
Bouwjaar1998
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Alberttimmer1, datum: 26 april 2015

Antwoord: Jammer, maar u rijdt ook nu weer in een Franse auto, Nissan is een volledige dochter van Renault sinds enkele jaren en daarmee ging ook de betrouwbaarheid van Nissan met sprongen achteruit met name motorisch...

  

, datum: 6 juni 2010

Ervaring met auto: Vertoont storingen, vaak moeilijk op te sporen, ook door de garage.

Ervaring met verkoop: Goed laten informeren naar het verleden van de te aanschaffen auto.

UitvoeringQuicksilver 2.0 Hdi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand175.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort7
Motor5
  
 
Reactie van: Ralfeding, datum: 8 juni 2010

Antwoord: Ik heb een 206 1.4 en ik wou graag de remschoenen vervangen achter, maar nu had ik mijn band er af gehaald en dan kom krijg ik de trommelrem niet los. Daar zit zo'n dopje voor, maar hoe krijg ik dat dopje er af? Of is er een andere mogelijkheid om de trommelrem los te krijgen, en hoe weet ik of er ABS op zit of niet?

  

, datum: 9 mei 2010

Ervaring met auto: Ik heb sinds een aantal dagen een 206 uit 2001 met 100.000 km op de teller. Daar zou ik dus best nog een jaar of 2/3 mee moeten kunnen rijden lijkt me.
Helaas stond ik al na 2 dagen bij de garage ivm een versleten homokineet. Geen garantie, dus eigen kosten. De auto wordt verder nog helemaal gecheckt, dus er kunnen nog meer mankementen zijn.
Ik had een Opel Corsa die mij in 8 jaar tijd nooit in de steek heeft gelaten en waarbij de onderhoudskosten zeer minimaal waren. Ik heb de garage 2 keer gezien in 8 jaar tijd, op de APK keuringen na. Maar deze waren altijd oke. Nu ik alle forums lees over de Peugeot 206 vraag ik me af of ik er goed aan heb gedaan om zo'n auto te kopen. Ik baal als een stekker, want wat is het volgende dat komen gaat? Ik heb er weinig zin in om elke maand bij de garage te staan. Is er ook nog iemand positief over deze auto?

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Er zit veel verschil in de tarieven, dus vraag bij meerdere garages de prijs op voor een reparatie / onderhoud en beslis daarna pas waar je het laat doen. Dealers zijn over het algemeen duur.

Ervaring met verkoop: Laat een keuring doen voordat je een auto koopt bij een handelaar en vraag om garantie. Het scheelt vaak veel in de prijs bij een handelaar, dus dat is een voordeel. Ik zeg ook zeker niet dat ze onbetrouwbaar zijn, maar een goede auto kopen scheelt een hoop ellende. Als je vooraf weet wat je koopt, kom je in elk geval niet voor verrassingen te staan.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2001
In bezit1 jaar
KM-stand100.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Meubelroof, datum: 24 mei 2010

Antwoord: Aan een tweedehands auto mankeert altijd wel wat. Zeker bij een van 2001. Je kunt dus altijd wat bijkomende kosten aan onderhoud verwachten, als je de auto 100% wilt hebben.

Je moet er gewoon een beetje geluk mee hebben. Voor wat betreft de peugeot 206, deze heeft net als elke andere auto een paar zwakke punten. Je moet alleen niet vergeten dat er enorm veel 206'jes zijn verkocht. Dat betekent dat je op internet al gauw meer negatieve ervaringen leest dan bij andere minder verkochte automodellen.

Echt schokkende problemen kent een 206 niet. In de kern is het gewoon een betrouwbare auto, met zo hier en daar een paar franse eigenschappen als rammeltjes en soms weigerachtige electronica.

 
Reactie van: Ronaldenmarieke, datum: 26 september 2011

Antwoord: Ik denk het niet hoor, er zijn gewoon nog steeds slechte auto's, en daar is Peugeot gewoon een goed voorbeeld van. Helaas ben ik zo stom geweest me Japje 3 ton zonder ook maar 1 mankement in te ruilen voor een 206.
Elke maand garage, dan dit weer storing, dan gaat dat weer niet open. Dan weer een kraakje bij het achterwiel, dan weer een knakje in het stuurhuis. Druklager moeten (laten) vervangen. En dan zegt u: je moet er gewoon een beetje geluk mee hebben.
Ik heb het geld niet meer voor een andere wagen, maar dit wordt zowiezo nooit van ze leven meer Frans. Ik ga nu ook met een rotgevoel van huis, bang voor nog meer mankementen.

 
Reactie van: Thijsenjustin, datum: 5 januari 2014

Antwoord: Wat een drama, Peugeot! Kom er maar eens achter wat het is, zelfs dealers en hans Peugeots hebben het alleen maar over dingen vervangen om uit te sluiten. En natuurlijk allemaal echte onderdelen en zeker geen imitatie. Als je een beetje zorgvrij 5 ton in eeen auto wil rijden, moet je toch een Volvo, Mercedes of BMW kopen, dat franse spul is het allemaal net niet.

 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »