25 oktober 2016
 

Forum Renault Scenic (1996 - 2003)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 11 januari 2009

Ervaring met auto: Ik heb de auto 1 week in bezit. Ik heb de auto gekocht bij Sanders automobielen in Albergen. Nu is de koppaking kapot, de slangen van het koelsysteem kapot en de auto 4 nieuwe bougies en nieuwe bougiekabels en nieuwe bobine. Alles kost mij 2000 euro en wat krijg ik van de garage: 200 euro. Ik baal van de auto!

Ervaring met verkoop: Koop nooit een auto bij Sanders automobielen in Albergen, dat sijn sloopauto's!

Uitvoering16
Brandstofbenzine
Bouwjaar1996
In bezit1 jaar
KM-stand188.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 7 januari 2009

Ervaring met auto: Goede gezinsauto, waar we veel plezier aan hebben beleefd. De auto werd regelmatig helemaal volgeladen voor de vakanties naar Frankrijk en Zwitserland. Geen enkel probleem ervaren, anders dan dat ikzelf liever wat meer motorvermogen heb. De 1.6 is echter wel voldoende voor het rijden, waarvoor deze auto bedoeld is (het is tenslotte een gezinsauto). Ik rijd gemiddeld 30.000 km per jaar en deze auto heeft me nooit laten staan. 1 x per jaar een beurt bij de Renaultdealer was voldoende om probleemloos rond te blijven rijden.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Gezien het feit dat ik probleemloos van onderhoudsbeurt naar onderhoudsbeurt kon rijden, neem ik zomaar aan dat het onderhoud prima werd uitgevoerd. Wat mij prima bevalt aan autohaagzeeuw is de persoonlijke benadering en de transparantie in de werkzaamheden.

Uitvoering1.6 Expression Spor
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit3 jaar
KM-stand146.000 km
DealerOving

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 5 januari 2009

Ervaring met verkoop: Redelijk veel onderhoud. Lekker rijdend na 2 jaar is de multiriem geknapt en heb ik de auto verkocht. Half jaar leaseauto gereden en toen heb ik weer een Scenic gekocht dan een 1,9 D. Na vervanging van distributie en multie riem is de multiriem na 20000 km in de distributie riem geslagen k*t weg auto. En toch heb ik er net weer 1 gekocht. Stom of niet, we zullen het wel zien.

Uitvoering1.9 Dti
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 22 december 2008

Ervaring met auto: Duidelijke omschrijving(en) geven van mankement(en).

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Geen problemen mee gehad. Altijd snel en vriendelijk geholpen.

Ervaring met verkoop: Met goede afspraken en duidelijkheid kom je een heel eind.

Uitvoering2.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2001
In bezit1 jaar
KM-stand107.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 29 november 2008

Ervaring met auto: Deze auto 2e hands gekocht en 5 maanden in bezit. Van begin af aan storingen t.w. 2 nieuwe bobines, nieuwe ventilator en regelaar voor verwarming. Automaat gaat regelmatig op storing, lijkt buitentemp. gevoelig en moet dan opnieuw starten om dit te verhelpen.
Achterklep slot vervangen. Achterschokdempers vervangen.

Ervaring met verkoop: Handelaar komt afspraken niet na.

Uitvoering2.0 Automaat
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit1 jaar
KM-stand87.000 km
DealerAuto M. Bouman

Betrouwbaarheid3
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 1 oktober 2008

Ervaring met onderhoud (beunhaas): Beter dan die arogante dealer

UitvoeringRn
Brandstofbenzine
Bouwjaar1998
In bezit10 jaar
KM-stand144.000 km
DealerDorzo

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor5
  
  

, datum: 23 september 2008

Ervaring met auto: Een zeer goede gezinsauto, maar laat de auto in een goede garage zijn beurten krijgen omdat deze meestal toch de juiste apparatuur voor hebben. Zelf ga ik naar een Bosch garage en heb tot nu toe alleen de achterschokbrekers en voorremmen moeten laten vervangen. Bij was- of poetsbeurt even goed in de gaten houden of de raamlijsten geen roest aan het vormen zijn (ziet men aan de blaasjes onder de lak).

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Mijn auto wordt bij een Bosch garage onderhouden (in reusel nb). Er wordt altijd gebeld over eventuelen extra kosten buiten de grote / kleine beurt. Als men zijn auto bij een Renault garage laat onderhouden zal men misschien denken dat dit beter is, helaas dat is niet altijd zo, daar heb ik in het verleden div keren problemen mee gehad,
maar dan praat ik over de jaren 70/80 ao de renault 16 tx /renault 11 /renault 19. Daarna ben ik een tijdje Ford gaan rijden: een beste auto maar geef mij dan toch maar een Renault
al men een goede wegliging /rijcomfort wil hebben.

Ervaring met verkoop: Let er wel bij op dat de Renault Scenic onder de mpv /grote gezins auto wordt gerekend en daarom nogal eens te duur wordt geprijsd. Maar kijk even goed rond en je vindt echt pracht exemplaren tegen een mooie prijs/leeftijd verhouding. Kijk bij het kopen vooral naar onderhoudspapieren, schade's, slijtage van banden, stoelen, veiligheidsgordels. Deze kunnen duiden op veelvuldig gebruik. Had zelf na het het kopen van mijn Scenic het idee dat de koppeling niet naar behoren werkten en ben ook direct terug naar de garage gegaan waar het probleem na een werk dag was verholpen (koppelingplaten). Verder heb ik niet veel meer te melden als dat je toch veel geluk moet hebben met een gebruikte/nieuwe auto.

UitvoeringRxt
Brandstofbenzine
Bouwjaar2000
In bezit3 jaar
KM-stand219.840 km

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor8
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >