22 oktober 2016
 

Forum Ford Puma

Reacties van eigenaren

  

, datum: 31 mei 2005

Ervaring met auto: Een geweldige auto vooral de weg ligging. En wat dan opvalt is het verbruik. 1 op 14 haal je makkelijk. Jammer dat ze niet meer worden gemaakt! Klein nadeel: gordel is niet verstelbaar en de hoedenplank valt er steeds uit!

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Onderhoud is bij de Mazda dealer! Perfecte service bij de Mazda maar super slecht bij de Ford. Auto bij de Ford gekocht en werd daar behandeld alsof ik de auto niet kon betalen. Wilden graag wat extra dingen op de auto hebben oa spoiler. Volgens de verkoper moest ik maar eerst eens de auto betalen daarna zagen ze wel verder. Bij het ophalen van de auto moest ik deze zelf op naam zetten. Ze hadden denk ik niet verwacht dat ik hem zomaar kon betalen. Stond toen wel te twijfelen om de auto nog te kopen

Uitvoering1.4
Bouwjaar1999
In bezit2 jaar
KM-stand40.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor7
  
  

, datum: 6 mei 2005

Ervaring met auto: Degene die zegt dat een een Golf of Opel beter rijdt dan een Puma kan beter geen verslagen meer schrijven. Misschien is het omdat hij niet genoeg rijervaring heeft. Weet het anders ook niet. Probeer een puma maar eens bij te houden in een bocht. Zelfs al rij je constant tussen de 4500 en de 6500 toeren dan heeft hij nog maar een verbruik van 9l/100km. Durf met mijn "uitgebouwd fiestatje". Want dat is het eigenlijk ook maar. Naast menig 2L auto's te staan. Vergeet niet dat het maar 1700cc is he.

Ervaring met onderhoud (zelf): Laatste pot en cat weglaten. Kelk plaatsen met cold air intake en veerpootbrug plaatsen. Laat die Golfjes dan maar komen

Uitvoering1700 Vct
Bouwjaar1999
In bezit3 jaar
KM-stand138.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 24 februari 2005

Ervaring met auto: Fantastische auto om in te rijden. Trekt snel op zonder teveel herrie te maken. Je kan zelf kiezen hoe je rijdt: sportief of rustig. Erg speciale auto die je niet vaak ziet rijden. Alles is perfect. op twee puntjes na: je rijdt te snel te hard met boetes tot gevolg. Achterklep openen gaat bij nat weer gepaard met veel druppels in de laadruimte.

Uitvoering1.7i
Bouwjaar1997
In bezit1 jaar
KM-stand145.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: n.b.

Ervaring met auto: Gewoon heerlijk om mee te rijden. Hij doet precies wat je hem opdraagt. zonder vertraging.

Uitvoering1.7 16v
Bouwjaar1999
In bezit1 jaar
KM-stand106.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: n.b.

Ervaring met auto: Fantastische auto om mee te rijden

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Via internet van een particulier gekocht auto was dealer onderhouden

Uitvoering1.7i S.e. Century Ui
Bouwjaar2000
In bezit1 jaar
KM-stand55.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Pmiljkovic, datum: 15 januari 2011

Antwoord: Ik ben ook Puma liefhebber. Al 10 jaar ben ik trotse eigenaar. Natuurlijk zijn er ook minder goede kanten aan. Zoals de rust plekken bij de achterwielen e.d. Ik zit met een groot probleem en hoop dat iemand van jullie weet wat er aan de hand is. C.a. maand geleden toen zo koud was, liep de temperatuur In auto op en binnen in werd niet warm. Auto in de garage geplaatst en volgende ochtend naar de garage. Koelvloeistof was op en de monteur heeft drie liter bijgevuld. Niets aan de hand, dacht ik. Volgende keer beter opletten. Twee weken daarna liep de temperatuur weer op en toen bleek weer dat de koelvloeistof op was. Ik heb niet meer dan 70 km gereden. Vandaag ben ik naar de garage gegaan. Ik wilde weten wat er aan de hand is en hoe komt het. Ik heb nog gekeken of er ergens lekkage is. Dat was niet het geval. Ook niets te zien in de garage of bij de pedalen. Auto rijdt goed (mits de koelvloeistof bijgevuld is), komt geen rook uit de uitlaat en het stinkt niet. In de garage werd mij verteld dat re en scheur in het motorblok (kop) zit en de kosten zijn niet te flauw. Ik weet niet wat ik moet doen. Ik heb geen verstand van en is het waar wat mij verteld werd. Ze kunnen alles zeggen, ik snap toch niets van. Graag uw reactie.

 
Reactie van: Robdejong4, datum: 26 oktober 2011

Antwoord: Ik heb zelf dat ook gehad, was wel niet bij de Puma maar een andere auto. Je ziet niet waar het blijft, maar toch verlies je je vloeistof. Soms zit er dan een gaatje in je slang dat valt niet altijd op als hij stilstaat maar als je rijdt verlies je wel je vloeistof.

  

, datum: n.b.

Ervaring met auto: Geweldige leuke auto vooral ook omdat je ze niet zo vaak ziet

Uitvoering1.7
Bouwjaar1999
In bezit1 jaar
KM-stand114.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: n.b.

Ervaring met auto: Fantastische auto om in te rijden vooral het snelle opttrekken geeft mij een kick. Comfort is goed. wegligging uitstekend

Uitvoering1.7i S.e. Century Ui
Bouwjaar2000
In bezit1 jaar
KM-stand32.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor7
  
  

Op zoek naar meer Ford Puma?

Bezoek ook het forum in:


 
 
< 1 2 >