15 december 2017
 

Forum Rover 75

Reacties van eigenaren

  

, datum: 25 juni 2004

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Levensduur lampen voor is beperkt (70000 km). koppakking doorgeslagen bij 120.000 vanwege lpg temperatuur. probleemloos vervangen

Uitvoering1.8 Club
Bouwjaar2002
In bezit2 jaar
KM-stand125.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor10
  
  

, datum: n.b.

Ervaring met auto: Het blijft een aparte auto. Pas over 20 of 30 jaar zullen we beseffen dat het van meet af aan een klassieker was.

Uitvoering2ltr Club
Bouwjaar1999
In bezit4 jaar
KM-stand33.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: n.b.

Ervaring met auto: Moeilijk zicht naar achterzijde


Bouwjaar2001
In bezit3 jaar
KM-stand31.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor10
  
  

, datum: n.b.

Ervaring met auto: Een heerlijke auto met een eigen karakter.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Jammer dat ik inmiddels aan mijn 5e dealer toe ben. Overigen niets dan l of over alle dealers.


Bouwjaar1999
In bezit5 jaar
KM-stand38.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: n.b.

Ervaring met auto: Betaalbare 2e hands. nieuwprijs voor particulier niet haalbaar. terwijl het model alles in een mens boven haalt. Perfecte auto tot nu toe

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Bij aankoop afgesproken dat er een trekhaak (demontable) gemonteerd zou worden. Handelaar wilde na betaling echter neit verder gaan dan standaard (vaste) trekhaak. Dit is echter met achteruitrij sensoren niet werkbaar.

Uitvoering2.5 V6 Sterling
Bouwjaar2000
In bezit1 jaar
KM-stand138.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: n.b.

Ervaring met auto: Vanaf het begin last gehad van irritant geluid onder de auto. Dealer kon niets vinden. Later bleek de uitlaat defect te zijn. Problemen gehad met de slijtage van de achterbanden (cuppen?). Deze gaan dan een irritant lawaai produceren. Schijnt een Rover 75 (2 liter) probleem te zijn.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): 1. Na anderhalf jaar gescheurde uitlaat. Ondanks dat toch geen garantie maar 50/50 regeling. Problemen met de uitlijning. Werd door voorgaande merkendealers uitbesteed aan een uitlijnbedrijf.

Uitvoering2.5 V6 Aut
Bouwjaar2000
In bezit3 jaar
KM-stand55.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor10
  
  

, datum: n.b.

Ervaring met auto: Defecten: waterlekkage in interieur. haperend elektrisch bedienbaar zonnescherm voor achterruit. defect stuurmotortje voor klep in ventilatie.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Waterlekkage in interieur met een genereus gebaar zonder kosten verholpen; Echte oorzaak niet verholpen. bleek later. na uren zoeken. ergens anders te zitten. Moest nu wel betaald worden. Aanvullende garantie dekte de reparatie niet. (meningsverschil tussen mij. de dealer en de Bovemij). Uiteindelijk heeft de importeur betaald.

Uitvoering2.5 V6 Sterling
Bouwjaar2000
In bezit3 jaar
KM-stand66.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor8
  
 
Reactie van: Mischa900, datum: 30 oktober 2013

Antwoord: Waar kwam de lekkage in je interieur vandaan? Ik heb namelijk hetzelfde probeleem en wil dat graag oplossen, kan alleen nog niks vinden. Mail me even svp.

Groet, Mischa

Verder is de 75 een geweldige auto. Ik heb een zwarte executive diesel uit 2006 en hoop er nog een paar jaar mee te rijden.

 
Reactie van: Mvanberkel1, datum: 2 november 2013

Antwoord: De slangen van het open dak kunnen losgeraakt zijn of verstopt zijn waardoor het water de auto in loopt. Er zitten er twee voor in de auto tegen de binnen kant van de wielkasten en twee in de kofferruimte op de wielkast, voor beide moet de vloerbekking weggehaald worden.

m.vr.gr.chiel van Berkel

 
Reactie van: Mennokarens, datum: 30 november 2015

Antwoord: Hoi Vriend,

Ik heb ook water lekkage onder en achter de chauffeursstoel, dus de linker stoel. Ik kan nergens een iets vinden? Heb de paravaan al schoon gemaakt en de 2 gaten links en rechts in de rand van de motorkap. Ik heb een vermoeden dat het uit de dubbele luchtgaten komt onder de chauffeur stoel, kan dat? En zo ja, waar komt dat water dan vandaan? Is dat via de kachel bak of via het ventilatie/pollenfilter? Weet iemand hier iets op???

Met vriendschappelijke groet van,

Menno

 
Reactie van: Mennokarens, datum: 1 december 2015

Antwoord: Beste Rover Vrienden,

Ik heb zeer waarschijnlijk de lekkage van Rover gevonden! Het is zeer waarschijnlijk het voetblokje links naast het koppelingspedaal. Daar komt namelijk bij mij het water vandaan dat naar binnen stroomt. Dus voor een ieder, kijk daar eens naar okay.

Met Rover groetjes van,

Menno

  

Op zoek naar meer Rover 75?

Bezoek ook het forum in:


 
 
« 1 2 3 4 5 6 »