17 december 2017
 

Forum Rover 75

Reacties van eigenaren

  

, datum: 7 februari 2010

Ervaring met auto: Aanrader, ook nu nog!

Uitvoering2,5 Sterling
Brandstofbenzine
Bouwjaar2001
In bezit6 jaar
KM-stand110.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 17 januari 2010

Ervaring met auto: Perfecte auto. Mooi en rijdt heerlijk. Zou er zo weer een kopen.
Overigens dit jaar helaas een lekkende koppakking moeten repareren, maar blijkt een bekend euvel te zijn waarvoor al een aangepaste versie beschikbaar is gekomen.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Bij zijwind en met een snelheid van boven 110 km/u wil er nog wel eens een soort meetrillend geluid onder het dashboard vandaan komen. Weet iemand wat dat kan zijn? Het lijkt een blaadje of papiertje o.i.d. te zijn. Misschien het pollenfilter of zo?

Ervaring met verkoop: Controleer voor verkoop op de bekende storingspunten oif die al vervangen zijn:
Thermostaat
Koppakking
Luchtventilatorvin

Uitvoering1.8 Automaat
Brandstofbenzine
Bouwjaar2001
In bezit2 jaar
KM-stand149.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor7
  
 
Reactie van: Nollen, datum: 25 februari 2011

Antwoord: Zelfde ervaring, bij deze en hogere snelheid. Bij mij was het de sierchroomstrip van de voorruit. Zat niet meer goed vast en ging daarom trillen. Opnieuw gelijmd was het euvel verholpen.

  

, datum: 18 oktober 2009

Ervaring met auto: Kopen, een super-de-luxe auto voor de prijs van een Lada, rijdt
geweldig.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Auto kan voor beurten naar elke garage, maar voor bepaalde
specifieke dingen is het aan te raden 1x per jaar naar een dealer
te gaan.

Uitvoering2.0 V6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2000
In bezit1 jaar
KM-stand88.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort10
Motor9
  
  

, datum: 24 mei 2009

Ervaring met auto: Heerlijke reisauto. Ongekende luxe voor een lage prijs. Alleen problemen met termostaat gehad. Dacht dat de koppakking kapot was, maar dat schijnt nooit voor te komen bij de V6.
Verder wat electra probleempjes (is zwak punt) bij de centrale vergrendeling. Na een jaar of 7 gaan de deuren moeizaam van het slot af. centrale vergrendel unit (ca`100,= per deur) vervangen en probleem opgelost. Wel een priegel werkje.
benzine verbruik voornamelijk hoofdwegen. 1:12 (automaat). in de stad < 1:9!)

Uitvoering2.0V6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit2 jaar
KM-stand165.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 23 mei 2009

Ervaring met auto: Ik woon in Dubai dus de hoge temperatuur zal een hogere algemen slijtage hebben gehad tot dusver. Heb de radiotor al moeten vervangen en nu blijkt ook dat de uitlijning niet goed meer is. Voor de resl geen problemen, behalve dan dat plastic onderdelen het begeven.

Uitvoering2.5 V6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit3 jaar
KM-stand115.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 17 mei 2009

Ervaring met auto: Ben laatst met m'n auto bij Landrover Romijn geweest voor het vervangen van mijn brandstofpomp. Om eerlijk te zijn: de laatste keer.
Ze houden je een beetje aan het lijntje (totaal 4 weken m'n auto geweest?) zonder vervangend vervoer o.i.d. Volgens hen bleek er 2 pompen en de gasregelklep kapot te zijn. Okay kan, maar toen ik vroeg hoe ze tot hun conclussie kwamen ... geen degelijk antwoord. Maar goed toen de auto eenmaal klaar was en ik er eenmaal mee weg was merkte ik op de snelweg dat hij niet harder ging dan 140km/hr en enorm veel roet-uitstoot. Gelijk contact met ze op gezocht van hoe en wat. Wat denk je dat je te horen krijgt? Niet ons probleem, hebben wij nix mee te maken? ANWB maar opgebeld en wat bleek: hadden ze de turboslang niet aangesloten ... slordig!
Conclussie: klantonvriendelijk. Naar mijn weten belazerd waar je bij staat. Absoluut niet de dealer waar ik iemand aanraad om naar toe te gaan (geholpen door Dennis/Alex).

Ervaring met verkoop: Ga nooit naar Landrover Romijn indien je auto je geliefd is en je geen dief bent van je portefeuille....

Uitvoering2.0 Cdti
Brandstofdiesel
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand190.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 8 februari 2009

Ervaring met auto: Geweldige auto. Als je de gewone onderhoudsbeurten keurig op tijd uitvoert, en er mee rijdt zoals hij is gebouwd (cruisen, niet racen), dan is dit een onontdekte prijs kwaliteitsauto. Hij is mooi en rijdt simpel 200000 km. Dat voor een prijs onder E 5000,- is spotgoedkoop. Ik zou hem zo opnieuw kopen. Doen dus.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Dealeronderhoud is doorgaans het beste, maar enrom duur. Gewone onderhoudsbeurten kunnen ook door andere betrouwbare garage verrict worden. Uitlezen moet echter wel bij de dealer gebeuren.

Uitvoering1.8
Brandstofbenzine
Bouwjaar1999
In bezit1 jaar
KM-stand142.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor7
  
 
Reactie van: Rob. Weijtenburg, datum: 19 februari 2012

Antwoord: Er zijn allemansgarages die onderhoud doen aan alle merken. Zoek er een die een uitleesunit heeft. Mijn dealer is Chris Dijkgraaf in Krimpen aan den IJssel. Die hebben geinvesteerd in zo een uitleesunit. Top, nooit problemen, veel voordeliger dan de merkdealer en kunnen werkelijk alles.

 
 
« 1 2 3 4 5 6 »