28 oktober 2016
Mercedes-Benz SLK (1996 - 2004)

Forum Mercedes-Benz SLK (1996 - 2004)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 22 januari 2014

Ervaring met auto: Heerlijke auto. Heb hem 2 dagen, misschien wel wat kort maar ben er echt blij mee. Heb alleen een vraag voor iemand met ervaring. Kan ik mijn dubbel DIN autoradio inbouwen in een SLK van 1999? Heeft er iemand ervaring? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet Ramon.

Uitvoering200
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand155.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 20 augustus 2013

Ervaring met auto: Let op de velgen, liefhebbers hebben mooie velgen want die rijden niet in pekel!

Uitvoering230
Bouwjaar1997
In bezit2 jaar
KM-stand153.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 22 mei 2013

Ervaring met auto: Als tweede auto gekocht en nog geen minuut spijt gehad, hiervoor een Mazda MX5 gehad wat ook een goede cabrio is maar geen vergelijk met de Mercedes. De motor is snel en toch met de 6 bak vrij zuinig op de snelweg,de verwarming links rechts regelbaar is zeer goed als ook de stoelverwarming en dan is er ook nog climatcontrol links recht gescheiden wat bij 30 gr heerlijk is.Iedere dag dat ik rij stap ik met een big smile uit deze cabrio rijdt fijn en is zeer betrouwbaar.
Kijk met kopen uit voor schade exemplaren en kijk onder de kap of de kunststof rood/wit deksel nog gaaf is bij een gebladerd exemplaar staan laten want motor heeft het dan zwaar te verduren gehad. Kap constructie Mercedes is zeer betrouwbaar en moet alleen onderhouden worden met een goede olie. Remmen zijn super schakelen gaat niet zo soepel als bij een jap maar wel trefzeker. Sturen is zoals een echte Mercedes stuurt: niet heel strak, maar wel precies. Een aanrader voor iedereen die een cabrio zoekt.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Gebruik uitsluitend de beste synthetische olie en originele onderdelen ,maak ieder jaar voor het nieuwe seizoen de remmen schoon en voorzie ze weer van kopervet.Mercedes onderdelen zijn niet duur en als je zelf handig bent dan bespaart dat veel geld.

UitvoeringSlk230
Bouwjaar2001
In bezit2 jaar
KM-stand58.500 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor10
  
 
Reactie van: Geerslot, datum: 20 juli 2013

Antwoord: "Kijk met kopen uit voor schade exemplaren en kijk onder de kap of de kunststof rood/wit deksel nog gaaf is". Welk rood wit deksel bedoelt u. Waar de olie carter dop zit?

Het exemplaar wat ik op het oog heb daar is het grijze gedeelte enigsinds gehavend m.i. is dit van metaal. Maar ik kan mij vergissen...

 
Reactie van: Shaggy, datum: 1 maart 2015

Antwoord: Wij hebben onze zwarte SLK230 bj2001 bijna 10 jaar gehad. Toen wij hem gekochten was het rode deksel okay, nu bij de inruil zaten er blaren op. Met onze SLK is nooit geragd, dus dit verhaal gaat niet op.

  

, datum: 7 maart 2013

Ervaring met auto: Geweldige roadster; snel genoeg. Het open rijden is een geweldige ervaring. De mijne staat daarom in de winter stil. Wel is het spuitwerk van de middenconsole om te huilen. Dat ga ik ook overspuiten. Verder alleen maar lof!

Ervaring met onderhoud (zelf): Let bij aankoop even op de middenconsole en dashboard op beschadigingen met het redelijk slechte spuitwerk. Verder zijn deze auto's onverwoestbaar.

Uitvoering230 Kompressor
Bouwjaar1997
In bezit3 jaar
KM-stand124.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor10
  
 
Reactie van: Paul. Rutten, datum: 27 mei 2013

Antwoord: ...ik heb laatst mijn middenconsole gespoten en deze ziet er uit als nieuw! Let op: ik heb een aantal forums doorlopen en zag hoe men de auto verflaag eraf ging schuren, krabben etc. Ik heb zelf de meest effectieve en supermakkelijke oplossing gevonden...in 1 uur klaar, alles eraf, geen vlekken, geen zere vingers etc! Je kan dit met Allebastine verfverwijderaar doen...potje kost geen drol bij Gamma..met de kwast aanbrengen en het komt er gelijk af..super!

 
Reactie van: Paul. Rutten, datum: 15 juni 2013

Antwoord: Het demonteren is vrij makkelijk, je moet wel even weten waar de schroeven zitten en hoe je e.a. zonder te beschadigen eraf haalt. Eigenlijk moet je er gewoon aan beginnen, ik vond het superleuk en het resultaat is echt mooi! Heb je de juiste verf al besteld? Als je in de buurt van Breda zou wonen zou ik je best even willen helpen hoor :)

 
Reactie van: Rmesken, datum: 15 juni 2013

Antwoord: Ik zou ook graag mijn middenconsole willen voorzien van een nieuwe verflaag, is het demonteren veel werk? Ik heb wel een link om alles te verwijderen en hoe, maar durf het zelf niet aan.

 
Reactie van: Paul. Rutten, datum: 15 juni 2013

Antwoord: Verf is binnen een uur droog, daarna nog een laagje erover en klaar. Dus eerst demonteren, let op: het handvat van de handrem zal even tegensputteren maar met 2 handen rechtsom en linkom draaiend eraf trekken. Kost even kracht maar dan lukt het wel. Daarna 2 schroeven in middenconsole onder het matje. Blijven de 2 schroeven voor over. Eerst met iets van plastic (niet met platte schroevendraaier!) chromen ring eraf halen. Ik heb een soort van bankpas gebruikt. De rest wijst zich vanzelf. Als het er uit is (10 min werk) dan de klep van het console eraf halen en met een kwast Alebastine erop. Binnen 20 min/30 minuten laat de oude laag los en en trek je het er zo af. Dan even goed schoonmaken, afplakken en spuiten! Binnen 1 dag klaar. Succes ermee, als er nog vragen zijn mail je me maar.

 
Reactie van: Paul. Rutten, datum: 15 juni 2013

Antwoord: Hallo Rene....geef je emailadres even, dan kunnen we van dit forum af en het bespreken.
Fijne avond!.

 
Reactie van: Rmesken, datum: 15 juni 2013

Antwoord: Nee helaas zit ik in het noorden van het land. De juiste verf weet ik wel te krijgen in DLD.

Is alles binnen een dag in en uit te bouwen? Of moet de verf een nacht drogen? Want een ritje naar Breda is ook niet onoverkomelijk voor mij :)

Vriendelijke groet,

Rene

 
Reactie van: Rmesken, datum: 15 juni 2013

Antwoord: Hoi Paul,

Dat klinkt idd vrij simpel, maar ik heb zelf helaas 2 linkerhanden :)
En vaak als ik met dingen begin verkloot ik het altijd :(

Zou jij tegen betaling dit voor mij willen doen?
Zorg ik voor de juiste verf en toebehoren die nodig zijn voor de klus.

Vriendelijke groet,

René:

 
Reactie van: Rmesken, datum: 16 juni 2013

Antwoord: Beste Paul,

Mijn email adres is:

rmesken@hotmail.com

Vriendelijke groet,

René:

 
Reactie van: Dp. Ravelli, datum: 15 april 2014

Antwoord: Hallo Paul,
Ik zie de discussie op het SLK forum over het opnieuw spuiten van de middenconsole. Ik lees dat jij daar ervaring mee hebt Ik ben mijn SLK van 1999 aan het verfraaien en dien middenconsole is mij een doorn in het oog vanwege de sleetse plekken.
Ik zou dus graag de opknapbeurt die ik in het forum las erop willen loslaten maar zoals een enkele ander... ik heb twee linkerhanden. Kan jij behulpzaam zijn? Ik kom regelmatig in de buurt van Rutten en begrijp dat je daar woont.
Pieter Ravelli

 
Reactie van: Theo. Tromp, datum: 4 juni 2014

Antwoord: Beste Paul,

Ik heb ook het bekende probleem met de middenconsole van mijn SLK wat betreft de verf. De kleur is antraciet. Weet jij waar ik dezelfde verf kan kopen en ben je eventueel bereid, tegen betaling, de middenconsole te behandelen. Breda is niet zo ver weg voor mij.

M.vr.gr.
Theo Tromp.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 22 januari 2012

Ervaring met auto: Zelf ook sinds kort in het bezit van een R170 SLK 230 Kompressor; wat een geweldige wagen het is echt puur genieten! Deze wagen zit ook nog ouderwets goed gemaakt van goede materialen, de nieuwere typen zijn lang zo goed niet afgewerkt.
De 230 motor is puur genieten, ook de automaat is geweldig. Ik geniet van elke rit vooral als het mooi weer is. Echt een aanrader.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Onderdelen van Mercedes zijn erg betaalbaar, alleen het uurtarief van de Mercedes-dealer is buiten proporties, ik ga naar een universele garage naar volle tevredenheid.

UitvoeringSlk 230
Bouwjaar1997
In bezit1 jaar
KM-stand94.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 5 januari 2012

Ervaring met auto: Let op de bekende euvels: nokkenasversteller die olie lekt en automaatstekker die olie lekt.
Dit is een heerlijke auto om te bezitten, rijdt ook nu nog erg goed en snel.

Ervaring met onderhoud (zelf): Er passen veel onderdelen van andere types, in Duistsland zeer betaalbaar.

Uitvoering230
Bouwjaar2000
In bezit1 jaar
KM-stand92.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Harleyg, datum: 13 november 2012

Antwoord: Ik ridj pas in een SLK 230, maar waar ik niet had op gelet was dat het stuur wiel glad is. Zelf denk ik aan een hoes, maar weet jij wat anders?

  

, datum: 26 mei 2011

Ervaring met auto: Ik heb hem nu 2 jaar. Gekocht met 140.000 km op de teller en nog nooit problemen gehad. Een heerlijke auto waar ik elke keer met een smile op mijn gezicht instap.

Uitvoering200
Bouwjaar2000
In bezit2 jaar
KM-stand176.200 km
DealerROGAM

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 >