21 oktober 2016
Mercedes-Benz SLK (1996 - 2004)

Forum Mercedes-Benz SLK (1996 - 2004)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 25 april 2015

Ervaring met auto: Ben sinds gisteren de trotse bezitter van deze mooie auto. Nu ben in op zoek naar iemand die het rode interieur kan spuiten voor mij, en ben benieuwd naar het kostenplaatje. Graag een maaltje naar: ton.v.d@hotmaill.com

Uitvoering230 Kompressor
Bouwjaar1999
In bezit1 jaar
KM-stand161.500 km

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Taarts, datum: 2 mei 2015

Antwoord: Ik kunt mij een mailtje sturen waarna ik u enkele foto:s kan sturen van onze SLK waarvan ik vorige winter het interieur opnieuw rood heb gespoten. Als u dit bevalt kan ik u een vrijblijvende prijsopgave sturen.

  

, datum: 9 april 2015

Ervaring met auto: Auto 1 jaar in bezit, top auto geen problemen, geen lekkages. Vorige week APK zonder problemen.
Interieur was erg beschadigd, dit gedemonteerd, kaal gemaakt, opnieuw gespoten inde originele Quartz kleur, en weer gemonteerd, is weer als nieuw. Twee dagen werk, dus zeer de moeite waard. Nu weer mooi weer dus genieten!

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Perfecte garage.

Uitvoering230 Kompressor
Bouwjaar1998
In bezit1 jaar
KM-stand198.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor9
  
 
Reactie van: Frankdeug, datum: 9 mei 2015

Antwoord: Ben heel erg geinteresseerd hoe deze demontage moet worden uitgevoerd. Kunt u aangeven hoe dit aan te pakken?

Groet, Frank

 
Reactie van: Tonselhorst, datum: 21 juni 2015

Antwoord: Frank sorry, voor de late reactie, ik kijk niet zo heel vaak op dit forum. Op onderstaande site staat voor het grootste gedeelte hoe je het moet demonteren.
Het is een hele goede leidraad, maar hier en daar staan zitten er meer schroefje dan wordt aangegeven, maar het meeste staat erop.

Als je er nog niet aan begonnen bent en meer info wilt mag je me altijd mailen.
Heb het inmiddels nog een keer gedaan samen met een andere SLK-liefhebber, dus we hebben wat ervaring.

 
Reactie van: Tonselhorst, datum: 21 juni 2015

Antwoord: Ik had de link van de site in mijn reactie staan, maar dan kreeg ik een foutmelding.
Google dit, dan vind je hem.
/ryououki.no-ip.com/r170/

  

, datum: 9 maart 2015

Ervaring met auto: Heerlijke degelijke auto, die -door de hard-top constructie- ook met het dak erop erg stil rijdt. Ook is de carrosserie van huis uit erg stijf, waar je bij andere cabrionulls met aftermarket torsiestaven moet gaan werken, levert MB de auto 'klaar' af

De stoelen zijn verhoudingsgewijs om te janken. Hoewel ik ze niet slecht vind, kunnen ze wel beter. Iets wat je niet van een €50.000 (nieuw) MB verwacht. Ook zijn er sommige interieurdelen -bijvoorbeeld de middenconsole waarvan de verf loslaat- van bedenkelijke kwaliteit. Ook hier, weliswaar 20 jaar oud, maar in een MB van (nieuw) €50.000...

De rest van de auto is gelukkig wel wat een Mercedes betaamt: luxe en degelijkheid. Rijden is een genot -ongeacht de snelheid, ongeacht welke stijl: rustig door de bebouwde kom, lui cruisen met 100km/hr?, aggressief carten over bochtige dijkjes of met 200km/hr over de autobahn?
De oversquare 2.3L 4-cilinder met Kompressor regelt het allemaal. Tel daarbij op een geniale wegligging welke rijstijl je kiest: de auto rijdt altijd perfect.

Het enige mintpuntje, voor de kniesoor- is dat de stuurbekrachtiging is ingesteld met comfort in het achterhoofd, hierdoor krijg je een wat zweverig midden, niet storend is: het sturen voelt immer und ewig precies aan, maar niet...

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Voor zaken die we zelf niet kunnen:
-Merkonafhankelijke Garage
-Mercedes Garage

Naar gelang de ingreep en welke expertise er bij komt kijken,

Uitvoering230 Kompressor
Bouwjaar1997
In bezit1 jaar
KM-stand95.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor9
  
 
Reactie van: Jhorst, datum: 9 maart 2015

Antwoord: Ik zie dat de helft is weggevallen:

...maar niet direct.

Ik haal dit aan, omdat dit naar voren komt in bijna elke review die ik over de SLK lees. Alsof er iets mis met de auto zou zijn. Niets is minder waar. Ik stoor mij hier niet aan, de auto stuurt fantastisch, maar mist het "cart-gevoel".

Het cart-gevoel komt pas naar voren als je jezelf een sportieve rijstijl aanmeet, dan laat de SLK een geheel ander gezicht zien, maar het is nooit direct overheersend aanwezig. Ik vind het juist een voordeel: ik rijd veel rustiger in een auto die minder uit zichzelf "cart".

Ik denk dat deze reviewers er naast zitten: zij een verwachten ander andere auto: een sportwagen. De SLK is eerder een sportieve Grand Tourer (en met Grand doel ik op het gemak en comfort waarmee deze auto kilometers vreet). En ik denk dat de SLK voor andere (oudere?) doelgroepontworpen is: de MX-5 en bijvoorbeeld de Barchetta zijn voor een jonger publiek gemaakt (ik neem de SLK200 als uitgangsunt).

Al met al een zeer sterke auto veelzijdige auto (qua prestaties), waarmee je veel heerlijke kilometers kunt maken -vooral met mooi weer, want zeg nou zelf, zo'n klapdak is ideaal bij parkeren en stil en warm in de regen of erger, zeker ten opzichte van een linnen dak, maar een Cabrio komt pas echt tot zijn recht als het dak eraf kan!

 
Reactie van: Rmesken, datum: 14 maart 2015

Antwoord: Inmiddels ben ik bezig met mijn 2e SLK r170. Eerste was een 230 kompressor van 97 nu een 320 facelift van 2000. Echt geweldige wagens zijn het, vouwdak is echt geniaal, bouwkwaliteit is echt goed.

De 320 is echt een juweel van een motor, de souplesse en trekkracht zijn fenomenaal. Deze motor is echt fijner dan de 230 kompressor, die wat brommerig is naar mijn mening.

Rijden/sturen is ook geweldig. Echt heel sportief is het niet, maar hij gaat echt geweldig goed en veilig de bocht door. Z3/S2000/MX5 zijn in dat geval echt beter.

Wellicht ben u al op de hoogte, maar hier een tip over de 230 kompressor motor.
De nokkenasmagneet kabel lekt olie en die kan de ECU en de kabelboom geheel vernielen. Is een standaard kwaal helaas van de 200/230 kompressor, er is een modificatie kabel voor op de markt.

Voor de rest veel open rijplezier, het kan mij niet snel genoeg voorjaar worden.

 
Reactie van: Bruger, datum: 30 maart 2015

Antwoord: Nieuwe banden laten monteren en nu gaat de cruise control niet meer hoger dan 60 km! Iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn?

 
Reactie van: Rmesken, datum: 29 mei 2015

Antwoord: Banden maten kloppen niet dan.

 
Reactie van: Bruger, datum: 19 juli 2015

Antwoord: Dat was het inderdaad: dank!

 
Reactie van: Rmesken, datum: 4 september 2015

Antwoord: Mooi dat het opgelost is.

  

, datum: 22 februari 2015

Ervaring met auto: Ik heb hem nu een paar dagen, en ben zeer tevreden. De tijd zal uitwijzen of dit werkelijk zo zal blijven.

Uitvoering230
Bouwjaar1998
In bezit1 jaar
KM-stand107.500 km

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor7
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 14 december 2014

Ervaring met auto: Fijne en degelijke wagen. Gekocht bij van Os loon op Zand. 6 maanden Bovag-garantie. Uit 2003 km. 177638 automaat. Mijn vorige SLK uit 1998 in geruild. Drie lekkages gehad, nokkenasversteller de krukas keerkring en de automaat stekker. Dit werd netjes gerepareerd onder garantie. Auto werd thuis gehaald en terug gebracht. Mijn derde SLK wordt een 350. Je kunt wel raden waar die vandaan komt. De geface liftte is beter en mooier dan de eerste serie. En met 197 pk verveel je je echt niet.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Onder de motorkap iemand met kennis.
Remmen en wielen zelf.
Lakwerk en bekleding ook zelf.

Uitvoering230
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand177.352 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 16 augustus 2014

Ervaring met auto: Zorg ervoor dat het een orginele Nederlandse auto is met alle onderhoud van de dealer erbij. Duitse import wordt veel te vaak mee gerommeld en zeker de km-stand is dan onbetrouwbaar.

Uitvoering230
Bouwjaar1997
In bezit5 jaar
KM-stand251.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Bruger, datum: 16 februari 2015

Antwoord: Ik kan een SLK uit 1997 kopen. Weinig kms. Waar moet ik op letten?

 
Reactie van: Jhorst, datum: 5 maart 2015

Antwoord: Waar je standaard op moet letten in een auto (roest, olie, opknapper na aanrijding? water in de reservewiel ruimte). Ik heb er een aantal gezien die hier wat last van hadden.

Specifiek: lekkage dak, lekkage bij de benzine tank bij het starten, lekkage luchtmassameter. Kijk naar de rubbers van het dak.

Test het dak goed -als deze niet zonder hulp open gaat, kan het ook (gewoon) zijn dat de vorige eigenaar niet vaak open gereden heeft.

Wat helaas "normaal" is, is dat de bovenlaag van het interieur zwak is en kan loslaten. Bij rode/blauwe interieurdelen: deze zijn geverfd, bij veel gebruik zie je de zwarte onderlaag terug komen.

Over het algemeen een hele goede auto, op op oudere leeftijd, dat kan ik beamen!
Maar het hangt (ook) heel erg van de vorige eigenaar af. Heeft hij er wel of geen onderhoud aan gepleegd, is hij er lief voor geweest, veel pekel gereden of enkel in de lente/zomer, heeft hij binnen gestaan, of lekker warm in de garage.

Kijk of er een reservewiel aanwezig is. Als je die niet hebt, er hoort dan een tirefit-setje aanwezig te zijn. Dit bestaat uit een pomp (op je aansteker aan te sluiten) en plakschuim. Gebruik dat laatste alleen als het echt -maar dan ook echt- niet anders kan! Je kan je band weggooien als je het gebruikt en het schoonmaken van de velg kan tijdrovend worden als je het uit laat harden. Maar, het hoort aanwezig te zijn.

Ga vooral proefrijden! Luister en voel de auto. Probeer elk knopje en schakelaartje e.d. Test de airco, doe het dak open en dicht (test de beveiliging -het rolscherm in de kofferbak moet dan uitgetrokken zijn) e.d.

Veel succes met zoeken!

 
Reactie van: Bruger, datum: 22 maart 2015

Antwoord: Ik heb hem inmiddels aangeschaft! Wat me opvalt is, dat hij erg traag optrekt. Had hiervoor BMW 1-Serie diesel cabrio en die was toch wel wat sneller! Zou de luchtmassameter kunnen zijn? Laat er zaterdag iemand naar kijken die er verstand van heeft.
Interieur is blauw en idd niet erg mooi, maar het kan er mee door.

 
Reactie van: Rmesken, datum: 29 mei 2015

Antwoord: Luchtmassameter is idd een veel voorkomende kwaal van de 230 Kompressor, is bij mijn vorige SLK ook vervangen.

  

, datum: 3 februari 2014

Ervaring met auto: Vreselijke stoelen voor lange afstanden, belachelijke positie cruise-control.

Uitvoering200
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand69.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Rmesken, datum: 7 juni 2014

Antwoord: De cruisecontrol zit bij elke wagen van Mercedes op deze locatie, zelfs de nieuwste, is niets mis mee, wel ben ik het met u eens dat de stoelen van de eerste serie SLK niet geweldig zitten, heb nu een facelift r170 SLK 320, en wat opvalt is dat de stoelen vele malen beter zitten.

 
Reactie van: Jcjgroeneweg, datum: 26 juli 2014

Antwoord: Helemaal mee eens dat de stoelen in de 320 V6 beter zijn , maar de afstand hoofd-hoofdsteden is veel te groot.

 
Reactie van: Badmodegigant, datum: 18 januari 2015

Antwoord: Klopt dat de stoelen van de SLK170 serie waardeloos zitten. Maar hier is de oplossing! Op de Duitse site van de MB SLK club staat bij Tipps und Tricks een beschrijving hoe je zonder de stoelen te demonteren deze kunt veranderen zodat ze perfect zitten en prima steun geven. Ik heb dit gedaan voor 2 stoelen binnen 3 kwartier en met mijn 1.90 mtr is het een wereld van verschil. Doen!

 
Reactie van: Jhorst, datum: 5 maart 2015

Antwoord: Goed idee, ga ik doen!

 
Reactie van: Jhorst, datum: 5 maart 2015

Antwoord: Zo dramatisch slecht vind ik de stoelen ook weer niet. Maar beter kunnen ze wel. Ze zijn wellicht voor zeer corpulente Duitsers ontworpen? Ik moet altijd 'even' mijn positie zoeken. Ik vind 'm wel. Heb er heel wat comfy kilometertjes in versleten.

Dit zijn geen kuipstoeltjes. Ze doen me wat ouderwets aan. Maar die in mijn Cappuccino of in de Barchetta van mijn broertje zitten beter. Die stoelen zijn beter gevormd, meer kuipstoellerig, zeg maar.

 
Reactie van: Jhorst, datum: 9 maart 2015

Antwoord: Goed idee, ga ik doen!

 
 
< 1 2 3 4 5 6 >