28 mei 2018
Feedback
Fiat Seicento

Forum Fiat Seicento

Reacties van eigenaren

  

, datum: 3 juni 2009

Ervaring met auto: Dit model heeft geen stuurbekrachtiging, is ook helemaal niet nodig. Rijdt zuinig zit perfect, menig veel duurdere auto zit veel minder goed.
Goedkoop in onderhoud, kan hem overal parkeren want hij kruipt tussen de kleinste parkeer plekjes kortom ik stap lachend in en lachend uit en ik rijd hem helemaal af, want hij blijft na 10 jaar nog steeds heerlijk rijden.

Reageer Nieuw
UitvoeringSporting
Bouwjaar1998
In bezit9 jaar

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor10
  
  

, datum: 21 april 2009

Ervaring met auto: Fantastische auto waar je veel rijplezier aan beleefd. Super zuinig en toch lekker pittig in het rijden. Ik ben er zeer tevreden over!

Nieuw

Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand40.000 km
DealerPreuninger

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor7
  
 
Reactie van: Herman_twaalfhoven, datum: 26 september 2009

Antwoord: Mijn Fiat Seicento is 7 jaar oud. Nu blijkt dat de tank lek is een typische Seicento-kwaal zo heb ik van verschillende kanten vernomen. Ik heb er zelf een nieuwe tank onder gezet. Nu kan ik niet meer dan 25 liter in de tank krijgen. Wat kan de oorzaak zijn? Wat kan ik hier aan doen?

 
Reactie van: Michielstegeman, datum: 12 februari 2012

Antwoord: Misschien een probleem met de ontluchting?

Reageer
  

, datum: 4 oktober 2008

Ervaring met auto: Laatst wilde hij niet meer starten. (aanslaan) nieuwe sensor moest er in. 1x lekkende rubben aan vooras gehad hier zit olie in en was gescheurd. Wel vaak bladeren in de aanjager nu ook weer ratelende geluiden als de ven aan moet. Veel rij geluid. Verder geen problemen en wij hebben hem nieuw gekocht voor een goede prijs/kwal verhouding.

Reageer Nieuw
UitvoeringYoung
Bouwjaar2000
In bezit8 jaar
KM-stand90.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor8
  
  

, datum: 28 juni 2008

Ervaring met auto: Na een kwartiertje in de stad (Nijmegen filestad) staat de temperatuur sensor roodgloeiend; veel te weinig koeling bij stilstand. Ben nu 1 maand na aankoop al 400 Euro kwijt aan dit probleem zonder dat het ook maar een beetje is opgelost (krachtigere waterpomp en temperatuur sensor+zender is er in gezet). Verwarming aanzetten helpt, maar ja. Kwam zelfs een keer een beetje rook mee. Echte oplossing blijkt nog eens >500 Euro te gaan kosten. Na een uur rijden moet ik de auto 5 min laten rusten voordat hij kan starten, erg lastig als hij per ongeluk is afslagen. Vooral als ik hem in de 3e versnelling zet schraapt het metaal tegen elkaar, krijg hem soms erg moeilijk in de 1e versnelling vanuit stilstand. Overmorgen wordt de bak gesmeerd, hopelijk lost dat het op. Ook ik ruik de hierbovengenoemde benzinegeur, wat op zich niet zo erg is maar wel kankerverwekkend. Ga niet naar de garage bij dergelijke problemen, direct naar de Fiat dealer.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Ga naar een Fiat dealer bij electronische/motorische problemen

Reageer Nieuw

Bouwjaar1998
In bezit1 jaar
KM-stand85.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor7
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 14 januari 2008

Ervaring met auto: Toevoeging op eerder geplaatste recentie: ik heb een Webasto vouwdak laten monteren wat wel resulteert in iets meer windgeruis, daar staat tegenover dat het een absolute beleving geeft en een gevoel van vrijheid wanneer de zon maar schijnt je heerlijk open kan rijden zomer en winter. Zeker een aanrader omdat (vooral in de zomer) de auto erg warm blijft tenzij je continu met de ramen open rijdt, nu gaat het dak open en heb je een semi cabrio! Tot nu toe nog geen problemen op een accu na welk is vervangen onder garantie. Na 2 jaar blijkt dat je in het dagelijks verkeer meer op de linker rijbaan begeef omdat al die andere weggebruikers niet vooruit te branden zijn, dus klein maar felle auto.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Onderhoud wordt keurig uitgevoerd en er staat een leenauto klaar.

Ervaring met verkoop: Zoals gezegd is de accu vervangen onder de garantie omdat ie wel snel deffect was. Prima service!

Reageer Nieuw
Uitvoering50th
Bouwjaar2005
In bezit2 jaar
KM-stand26.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 14 november 2007

Ervaring met auto: Heerlijk klein stadsautootje. Qua ontwerp vind ik de buitenspiegels een beetje klein en is het erg lastig dat de gordel niet verstelbaar is. Ik ben 1.52 en ook bij mij zit de gordel om mijn nek.
Pluspunten zijn de goede remmen, verbruik en acceleratie.
Een temperatuur-indicator zou wel prettig zijn. Verder ben ik er erg blij mee.
Ohja, er kan geen kinderslot op de bijrijdersdeur en de lampen gaan uit als je de motor uit doet. Handig voor de vergeetachtigen maar een verklikker had ook gewerkt.

Ervaring met verkoop: Deze Seat-dealer verkocht deze auto voor ongeveer 45% van de nieuwprijs maar ondanks dat het een BOVAG-bedrijf was wist hij niet dat je standaard ook BOVAG-garantie dan krijgt. En met goedkopere autootjes zit je sneller onder die 4500,- maar kan je nog steeds op meer dan 35% vd nieuwprijs zitten. Even opletten dus.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.1
Bouwjaar2001
In bezit1 jaar
KM-stand58.700 km

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor9
  
  

, datum: 15 oktober 2007

Ervaring met auto: Controleer onderhoudshistorie en let op overmatige gebruikssporen.

Reageer Nieuw
UitvoeringSchumacher Edition
Bouwjaar2001
In bezit2 jaar
KM-stand41.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor8
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 »