23 mei 2018
Feedback
Fiat Seicento

Forum Fiat Seicento

Reacties van eigenaren

  

, datum: 12 november 2011

Ervaring met auto: Goede dealer, geen problemen.

Reageer Nieuw
UitvoeringAbarth
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand55.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 8 september 2011

Ervaring met auto: Ik heb sinds een aantal weken een enorme benzinelucht in en rond de auto. Soms is het weg en dan is het er weer, ik vind dit best eng. Volgende maand moet hij gekeurd worden, ik ben benieuwd.

Nieuw
Uitvoering1.0
Bouwjaar1999
In bezit1 jaar
KM-stand99.954 km

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor7
  
 
Reactie van: E. G. Klarenbeek, datum: 10 september 2011

Antwoord: Ik heb vorige week een fiat seicento uit 1999 gekocht. Bij thuiskomst rook ik een enorme benzinelucht rond de auto. Gelijk terug gegaan naar de garage. De benzinetank was doorgerot en er word nu een nieuwe ondergezet op kosten van de garage. Op een forum van Radar las ik dat dit een veelvoorkomend probleem is bij fiat seicento.

 
Reactie van: Jvandereerden, datum: 10 januari 2012

Antwoord: Kan je dit makkelijk zien of hij verrot is? Ik ruik ook benzine IN de auto namelijk.

Dan heb ik ook nog een vraag: ik heb een Fiat Seicento sporting uit '98 en ik krijg hem vaak heel moeilijk in de versnelling. vooral in zn 1 gaat lastig, meestal als ik hem dan eerst in zn 2 duw gaat hij (met moeite) in zn 1, maar ik moet heel veel kracht zetten. Wat kan het zijn en hoe los ik het op?

 
Reactie van: Mariska_haffie, datum: 22 februari 2012

Antwoord: Ik rook ook benzine IN mijn auto, mijn vriend is toevallig ook auto monteur en de tank was verrot, je kunt het dus ook binnen ruiken!

Ik heb een 1.1 s uit 2001 en heb precies hetzelfde probleem met koppelen. In zijn 1 gaat lastig en in zijn achteruit ook. Gister was het voor het eerst zo erg dat hij in geen enkele versnelling meer wilde. Waarschijnlijk is de koppelingplaat op (en dat terwijl er nog niet eens 1 ton mee gereden is) dus dat wordt de koppeling vervangen!

 
Reactie van: Rolf64dalen, datum: 9 mei 2012

Antwoord: Zelde euvel: zat vandaag vast en kon niet meer koppelen. Las net op het forum het volgende: om deze koppeling te ontluchten niet de nippel losdraaien als er nog voldoende olie inzit DE BESTE MANIER te ontluchten is de onderste cilinder deze zit met twee boutjes vast aan de zijkant van onder de auto kun je er bij.
Geen slang loshalen. De cilinder kun je er uit schuiven dan met een schroeven draaier de zuiger langzaam helemaal indrukken en weer los laten langzaam ALS je goed voelt kun je voelen dat er lucht in zit dit een keer of zes zeven indrukken en los laten langzaam op deze manier moet deze koppeling ontlucht worden.

 
Reactie van: Janjaap, datum: 15 mei 2012

Antwoord: Ik heb ditzelfde probleem gehad. Benzinelucht in de auto, maar ook om de auto. Hoog verbruik.

Op een ochtend kwam ik bij de auto en zag een plasje onder de auto liggen. Wat bleek was dat de brandstoftank lek was. Dit is kennelijk een veelvoorkomend probleem bij de seicento (mijne uit 1999). Tank laten vervangen, en nu is het probleem verholpen.

 
Reactie van: Lizzy_heesakkers, datum: 17 juli 2012

Antwoord: Ik heb ook een Seicento uit 1999. Heb ook het idee dat mijn tank lekt. Kan met een volle tank maar 350 km rijden, hoewel ik met de Corsa ruim 500 km kan rijden. Weet u nog ongeveer hoe duur het is om de tank te laten vervangen?

 
Reactie van: Elloisaboer, datum: 1 augustus 2012

Antwoord: Dit probleem heb ik ook gehad, mijn Seicento is uit 2000, nog geen ton mee gereden. Nieuwe tank was duur: 650 euro.

 
Reactie van: Jurkathecat, datum: 3 oktober 2013

Antwoord: Bij de Fiat-dealer in Vlaardingen rekenen ze ongeveer 475 euro voor een nieuwe tank incl plaatsen.

Reageer
  

, datum: 10 februari 2011

Ervaring met auto: Ik heb de auto nog niet zo lang (2 mnd). Over de auto in het algemeen, ben ik zeer tevreden. Alleen brandstof verbruik valt enigszins een beetje tegen.
Op dit moment heb ik een probleem met het elektrische vouwdak. Aan de rechterzijde is een klein stukje metaal (hoekje) afgebroken in de rail van de geleider. Dit heeft het gevolg dat de rechterzijde van het dak niet meer goed afsluit. Het doek wordt daar niet meer gespannen. Kent iemand dit probleem, is dit zelf te repareren of is dit echt iets voor de Fiat specialist? M.vr.gr @

Nieuw
UitvoeringSporting Abarth
Bouwjaar1999
In bezit1 jaar
KM-stand156.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor5
  
 
Reactie van: B1967taurus, datum: 13 mei 2011

Antwoord: Is het een van de fabriek af vouwdak of later erin gezet. Heb zelf een vouwdak van webasto in mijn Fiat 600 laten zetten. Je kan zelf proberen een stuk rail te vervangen of anders naar een webasto dealer gaan om dit te verhelpen.

Reageer
  

, datum: 6 november 2010

Ervaring met auto: Mijn vrouw rijd al zo'n 4 jaar in de auto. Een keer een grote beurt laten geven door een vriend werkt als auto monteur en APK keurmeester. Kosten in 4 jaar: 200 euro. Oliepeil af en toe nakijken en rijden maar. Zeer zuinig in wegenbelasting en verzekering; goedkopere auto is er niet.

Reageer Nieuw

Bouwjaar1998
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 23 oktober 2010

Ervaring met auto: Wij hebben er al jaren probleemloos twee waar mijn vrouw en dochter in rijden. Ik doe het onderhoud zelf, op wat defecte lampjes na nooit problemen gehad. Rijden goed, goede prijs kwaliteitsverhouding en bovendien leuke auto's om te zien.
Helaas geen auto om 90.000km per jaar mee te rijden, anders had ik er zelf ook een genomen.

Ervaring met onderhoud (zelf): Gezellige monteur met een goed gevoel voor humor.

Nieuw

Bouwjaar1999
In bezit5 jaar

Betrouwbaarheid9
Comfort5
Motor7
  
 
Reactie van: Kpzwolle, datum: 27 juli 2011

Antwoord: Ik rijd er 40.000 km per jaar mee. Ieder jaar wel reparatiekosten, maar die vallen in het niet als je meerekent hoe zuinig de wagen is. Hoge zit rechtop is voor mij comfortabel.

Reageer
  

, datum: 6 oktober 2010

Ervaring met auto: Dure auto in onderhoud. Elke 3 jaar distributieriem. Garage vindt altijd iets extra's. Dure banden. Auto ruikt nu vaak naar olie. Garage kan niets vinden. Verder fijne auto.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Duur. Duurder dan mijn Toyota Picnic. Altijd is er wel iets.

Nieuw
UitvoeringS
Bouwjaar2000
In bezit4 jaar
KM-stand80.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor8
  
 
Reactie van: Peugeotraces, datum: 13 januari 2012

Antwoord: Elke 3 jaar distributieriem is onzin, 5 jaar is vroeg genoeg, Daarbij: als hij klapt is er nog niks aan de hand, want de cilinders liggen zo diep dat ze de kleppen niet raken, althans dat heb ik mij laten vertellen door een Fiat-garage.

Onderhoud vind ik goed meevallen, er is inderdaad altijd wel iets, maar het is ook altijd goedkoop !

Met dat in mijn achterhoofd rijd ik nog wel een jaartje door mijn mijn Seicento, waar de riem overigens uitgaande van 3 jaar al 3 jaar over tijd is, in juni met de APK gaat ie vervangen worden en dan zit ie er 6.5 jaar op.

Reageer
  

, datum: 8 september 2010

Ervaring met auto: Soms zit het tegen, zelf heb ik een Seicento 1.1 en rijd elke dag ca 80km. (snelweg). Inmiddels heeft hij 158000 km gelopen en heb nu de koppakking laten vervangen. Soms heeft hij last van vocht, elke dag zeer pittig gereden nooit in de steek gelaten, nog steeds een goede koppeling. De kosten vallen echt wel mee. Nog nooit zo een handige, betrouwbare en goedkope auto gereden. Ik ben uiteraard zeer tevreden. groet Rene

Reageer Nieuw

Bouwjaar1998
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 »