31 augustus 2016
Fiat Seicento

Forum Fiat Seicento

Reacties van eigenaren

  

, datum: 3 mei 2012

Ervaring met auto: Ik heb mijn Seicento nu een paar maanden. En hij begint sinds kort onder het rijden te haperen, een lampje gaat dan branden en de auto gaat dan wat inhouden en als je wat meer gas geeft dan gaat hij harder schokken. Wie van de Seicento rijders kent dit euvel? Hij is al naar de garage geweest om een sensor te vervangen. Maar hij doet nog steeds raar.

Uitvoering1.0
Bouwjaar1999
In bezit1 jaar
KM-stand85.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Knipkip, datum: 2 maart 2015

Antwoord: Dat heb ik ook gehad met mijn Seicento, dat stotteren en inhouden. Bij mijn auto lag het aan een pin die in de benzinepomp zit die dan blijft hangen. De monteur heeft er een nieuwe pin ingezet en ik tank alleen nog bij de Shell. Daarna heb ik er nooit meer last van gehad, tenzij ik bij een goedkope pomp tank.

 
Reactie van: Robert. Jt, datum: 18 september 2015

Antwoord: De mijne heeft het volgende: als ik de snelweg verlaat en dus mijn gas los laat valt de motor dood, als ik dan bijna stil sta en mijn koppeling in de 2e versnelling laat opkomen doet hij helemaal niets, ik moet echt helemaal stil staan om hem weer opnieuw te starten.
Vandaag als 4x achter elkaar, da's echt niet prettig rijden. Wie heeft de oplossing?

 
Reactie van: Marijke-martijn, datum: 6 oktober 2015

Antwoord: Probeer eens een nieuw brandstoffilter. Dat hielp bij mij wel. Had exact hetzelfde.

  

, datum: 13 januari 2012

Ervaring met auto: Onderhoud is goedkoop. Let op de koppakking en de benzinetank.

Ervaring met verkoop: Toerental sensor ging na 1 dag stuk, ik vermoed dat deze al stuk was, koste mij 110 euro dat was minder, verder ook nog 210 euro aan onderhoud gehad maar dit was aangegeven en was de prijs ook naar.

UitvoeringSporting
Bouwjaar1999
In bezit1 jaar
KM-stand163.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 8 januari 2012

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Er zit in mijn Seicento een klapdakraampje, aan de rechter voorzijde waar die dus niet omhoog gaat lekt hij alleen wat lucht, wat voor herrie zorgt. Ik wou het graag zelf oplossen maar heb geen idee of dat iets is wat je zelf kan doen of dat een dealer/garage dat echt moet doen.

Ervaring met verkoop: Check de auto inderdaad op de bekende mankementen. Kostte mij een hele hoop centen achteraf, wel deel vergoed gekregen van de handelaar maar toch zonde.

UitvoeringSporting Abarth
Bouwjaar1999
In bezit1 jaar
KM-stand145.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor5
  
  

, datum: 10 december 2011

Ervaring met auto: Sinds een jaar eigenares van een witte Fiat Seicento, maar pas sedert begin deze week ook effectief chauffeur. Ben over het algemeen tevreden, alhoewel ik voordien met een Subaru Vivio gereden heb en dat autootje mis.

Toch heb ik een vraagje voor de kenners, wie kan mij vertellen hoe of waar te zoeken om de kilometerteller en de kilometer naald te repareren? Daarmee bedoel ik, als ik rij zie ik niet hoeveel ik per uur doe en ook de tellers bewegen niet meer. Is het gewoon een fiche die niet goed aangesloten is of is het electronica? Kan ik eventueel een vriend die van auto's afkent laten kijken of moet ik ermee naar de garage?
Hopelijk van jullie snel een antwoordje.
Thx
Tasha


Bouwjaar1998
In bezit1 jaar
KM-stand68.252 km

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor8
  
 
Reactie van: Zipfreak23, datum: 28 september 2013

Antwoord: Denk dat de kabel los zit. Even loskoppelen van de versnellingsbak en stevig aandrukken tot je een klik hoort. Komt geen elektronica aan de pas, aangezien het een analoge teller is.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 12 november 2011

Ervaring met auto: Goede dealer, geen problemen.

UitvoeringAbarth
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand55.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 8 september 2011

Ervaring met auto: Ik heb sinds een aantal weken een enorme benzinelucht in en rond de auto. Soms is het weg en dan is het er weer, ik vind dit best eng. Volgende maand moet hij gekeurd worden, ik ben benieuwd.

Uitvoering1.0
Bouwjaar1999
In bezit1 jaar
KM-stand99.954 km

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor7
  
 
Reactie van: E. G. Klarenbeek, datum: 10 september 2011

Antwoord: Ik heb vorige week een fiat seicento uit 1999 gekocht. Bij thuiskomst rook ik een enorme benzinelucht rond de auto. Gelijk terug gegaan naar de garage. De benzinetank was doorgerot en er word nu een nieuwe ondergezet op kosten van de garage. Op een forum van Radar las ik dat dit een veelvoorkomend probleem is bij fiat seicento.

 
Reactie van: Jvandereerden, datum: 10 januari 2012

Antwoord: Kan je dit makkelijk zien of hij verrot is? Ik ruik ook benzine IN de auto namelijk.

Dan heb ik ook nog een vraag: ik heb een Fiat Seicento sporting uit '98 en ik krijg hem vaak heel moeilijk in de versnelling. vooral in zn 1 gaat lastig, meestal als ik hem dan eerst in zn 2 duw gaat hij (met moeite) in zn 1, maar ik moet heel veel kracht zetten. Wat kan het zijn en hoe los ik het op?

 
Reactie van: Mariska_haffie, datum: 22 februari 2012

Antwoord: Ik rook ook benzine IN mijn auto, mijn vriend is toevallig ook auto monteur en de tank was verrot, je kunt het dus ook binnen ruiken!

Ik heb een 1.1 s uit 2001 en heb precies hetzelfde probleem met koppelen. In zijn 1 gaat lastig en in zijn achteruit ook. Gister was het voor het eerst zo erg dat hij in geen enkele versnelling meer wilde. Waarschijnlijk is de koppelingplaat op (en dat terwijl er nog niet eens 1 ton mee gereden is) dus dat wordt de koppeling vervangen!

 
Reactie van: Rolf64dalen, datum: 9 mei 2012

Antwoord: Zelde euvel: zat vandaag vast en kon niet meer koppelen. Las net op het forum het volgende: om deze koppeling te ontluchten niet de nippel losdraaien als er nog voldoende olie inzit DE BESTE MANIER te ontluchten is de onderste cilinder deze zit met twee boutjes vast aan de zijkant van onder de auto kun je er bij.
Geen slang loshalen. De cilinder kun je er uit schuiven dan met een schroeven draaier de zuiger langzaam helemaal indrukken en weer los laten langzaam ALS je goed voelt kun je voelen dat er lucht in zit dit een keer of zes zeven indrukken en los laten langzaam op deze manier moet deze koppeling ontlucht worden.

 
Reactie van: Janjaap, datum: 15 mei 2012

Antwoord: Ik heb ditzelfde probleem gehad. Benzinelucht in de auto, maar ook om de auto. Hoog verbruik.

Op een ochtend kwam ik bij de auto en zag een plasje onder de auto liggen. Wat bleek was dat de brandstoftank lek was. Dit is kennelijk een veelvoorkomend probleem bij de seicento (mijne uit 1999). Tank laten vervangen, en nu is het probleem verholpen.

 
Reactie van: Lizzy_heesakkers, datum: 17 juli 2012

Antwoord: Ik heb ook een Seicento uit 1999. Heb ook het idee dat mijn tank lekt. Kan met een volle tank maar 350 km rijden, hoewel ik met de Corsa ruim 500 km kan rijden. Weet u nog ongeveer hoe duur het is om de tank te laten vervangen?

 
Reactie van: Elloisaboer, datum: 1 augustus 2012

Antwoord: Dit probleem heb ik ook gehad, mijn Seicento is uit 2000, nog geen ton mee gereden. Nieuwe tank was duur: 650 euro.

 
Reactie van: Jurkathecat, datum: 3 oktober 2013

Antwoord: Bij de Fiat-dealer in Vlaardingen rekenen ze ongeveer 475 euro voor een nieuwe tank incl plaatsen.

  

, datum: 10 februari 2011

Ervaring met auto: Ik heb de auto nog niet zo lang (2 mnd). Over de auto in het algemeen, ben ik zeer tevreden. Alleen brandstof verbruik valt enigszins een beetje tegen.
Op dit moment heb ik een probleem met het elektrische vouwdak. Aan de rechterzijde is een klein stukje metaal (hoekje) afgebroken in de rail van de geleider. Dit heeft het gevolg dat de rechterzijde van het dak niet meer goed afsluit. Het doek wordt daar niet meer gespannen. Kent iemand dit probleem, is dit zelf te repareren of is dit echt iets voor de Fiat specialist? M.vr.gr @

UitvoeringSporting Abarth
Bouwjaar1999
In bezit1 jaar
KM-stand156.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor5
  
 
Reactie van: B1967taurus, datum: 13 mei 2011

Antwoord: Is het een van de fabriek af vouwdak of later erin gezet. Heb zelf een vouwdak van webasto in mijn Fiat 600 laten zetten. Je kan zelf proberen een stuk rail te vervangen of anders naar een webasto dealer gaan om dit te verhelpen.

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 >