23 mei 2018
Feedback
Ford Ka (1996 - 2008)

Forum Ford Ka (1996 - 2008)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 24 september 2013

Ervaring met auto: De Ford Ka oud model een ramp, en de reactie van de Ford dealer bij roestvormig een nog grotere ramp! Een nieuwe Ford Ka (oud model) aangeschaft in september 2008. Na 2 jaar roest bij de tank, opgelost zonder problemen, tot ik bij de auto dit jaar in juni wederom roest ontdek, langs de hele onderkant van een deur, uitstekende deel van de tankdop roest er bijna uit (nog geen 5 jaar oud die auto), kan de roest er af steken, komt door de slechte constructie van de tank, blijft altijd water in staan, ik droog dit al heel erg vaak, anders zaten er waarschijnlijk al gaten in. Maar ook rondom de ruitenwisser roest het.
Daar wordt dus niets aan gedaan, is geen roest van binnenuit maar snijkantenroest? Ik heb mijn auto tot dusver gewoon bij de Forddealer laten onderhouden, een voorwaarde voor 6 jaar lakgarantie, in april nog geweest voor een grote beurt, in juni ontdek ik de roest. Langs de onderkant van de deur zo erg dat di er in april al geweest moet zijn. Alleen lig ik zelf niet om de haverklap onder de auto te inspecteren.
Maar er wordt dus niets echt aan oplossing gedaan met de roest rondom de ruitenwisser. Ik weet niet wat ik moet verstaan onder snijkantenroest in de zin dat dat niet onder de garantie zou vallen. Dit is iets waar ik zelf op geen enkele wijze iets aan kan doen om te voorkomen en heeft mijns inziens wel degelijk te maken met iets waar de dealer verantwoordelijkheid in heeft te dragen wat betreft garantie.
Ja, dit was de laatste Ford. Vertrouwen op garantie die je wordt voorgespiegeld kun je dus zeker niet bij Ford. Ik ben erg boos! Maar ben wel benieuwd wat ik met die snijkantenroest verhaal van Ford Nederland kan... Is dit iets wat ik gewoon moet accepteren en moet ik me beperken tot met een grote boog om Ford heen, of kan ik hier nog iets mee om het toch hersteld te krijgen op hun kosten. wat zijn mijn mogelijkheden.

Reageer Nieuw

Bouwjaar1996
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 21 augustus 2012

Ervaring met auto: Let op de roest en de stuurbekrachtiging.

Ervaring met onderhoud (zelf): Als je zelf handig bent zou ik het altijd zelf doen
Want alleen dat weet je ZEKER dat het goed is:)

Nieuw
Uitvoering1.3
Bouwjaar1996
In bezit1 jaar
KM-stand116.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort5
Motor7
  
 
Reactie van: K_omma, datum: 9 oktober 2012

Antwoord: Bij mijn Ka heb ik zelf roest geconstateerd op de dorpel binnenkant onder het rubber. Hij is kort geleden nog voor een beurt geweest bij Broekhuis Zeist en die hebben het domweg over het hoofd gezien.

Volgens de inspecteur van Ford komt dit door een steen onder iemands schoen. Tsjaa, verzin het maar.

We rijden hier 2 Fords maar dat zijn nu ook de laatste, door deze actie, dat is zeker!

Reageer
  

, datum: 4 oktober 2011

Ervaring met auto: Let op de roest bij dorpels en tankklep.

Reageer Nieuw
UitvoeringEco
Bouwjaar2001
In bezit2 jaar
KM-stand114.351 km
DealerVan Bunningen

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor5
  
  

, datum: 20 september 2011

Ervaring met auto: Nu voor de 3e keer in de garage voor een jaarlijkse beurt. Roestplekken aan onderzijde auto. Ook benzinetank.
Dealer doet moeilijk. Boekje niet afgetekend, etc. Op 12 oktober 2011 komt expert van Ford NL kijken. Ben benieuwd. Niet erg hoopvol.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Ik hoor nu veel klachten over roestvorming bij de Ka. Jammer 3 jaar te laat.

Reageer Nieuw
UitvoeringCool
Bouwjaar2008
In bezit3 jaar
KM-stand25.000 km
DealerVadah Autocenter

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 5 september 2011

Ervaring met auto: Prima auto. Rijdt voor een kleine auto zeer comfortabel. Benzineverbruik 1 op 14 tot 1 op 16. Interieur dik in orde. Uiterlijk veel beter dan de gemiddelde koekentrommel. Vooral in de sneeuw met winterbanden een zeer betrouwbare auto. I.p.v. dat de dure BMW's je inhalen op de snelweg kan je dan hun inhalen, omdat de smalle bandjes en de goede wegligging keurig de sneeuw wegsnijden.

Optrekken is ook beter dan de gemiddelde kleine auto, maar t.o.v. de gemiddelde 'gewone' auto natuurlijk aan de matige kant. Remmen zijn goed, maar de remweg is bij een noodstop behoorlijk lang! Verder schakelt de auto lekker flexibel.

Topsnelheid in Duitsland is zo 160 km/h, maar wil je 1 op 14 halen dan is 150 km/h de max. Bergafwaarts kan de auto gevaarlijk tegen de 200 km/h komen. Dit is ten zeerste af te raden!

Qua onderhoud is de auto niet geweldig. Er roest erg veel. Remklauwen en draagstangen moesten al eens vervangen worden. Dure grapjes.

Kortom: Voor een kleine auto een perfecte keuze

Reageer Nieuw
UitvoeringSpecial Edition 2000
Bouwjaar2000
In bezit1 jaar
KM-stand90.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort9
Motor7
  
  

, datum: 1 april 2011

Ervaring met auto: In Juni 2009 kocht ik mijn tweede hands Ka trend met open dak. Hij zag er mooi uit en was gelijk verliefd op deze rode rakker maar nu.... opeens een heleboel roest rondom de bezine dop en dat gaat me +/- 800 euro kosten.
Ik hoor nu van mijn dealer dat dit een echt Ka probleem is en ik vraag me af of ik hier nu voor moet opdraaien al is de auto die ik nu bijna 2 jaar bezit en van augustus 2001 is, ben bepaald niet rijk en dit is voor mij een groet strop waarop ik niet had gerekend wie weet hier meer van of over wie heeft deze ervaring ook en wat is er toen aan gedaan?
dank voor reacties vr gr WB

Reageer Nieuw

Bouwjaar1996
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 25 september 2010

Ervaring met auto: Geweldige auto alleen de zit kan beter, en in de auto vind ik het overzicht op de weg niet geweldig.

Ervaring met onderhoud (niet gespecificeerd): Voor onderhoud ga ik niet naar de dealer, maar naar auto garage Jos buys/bosch dealer die geeft een geweldige service. Je kunt er dag en nacht terecht.

Reageer Nieuw
UitvoeringKarel Appel
Bouwjaar2005
In bezit3 jaar
KM-stand42.000 km
DealerVan de Ree

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor10
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »