28 mei 2018
Feedback
 

Forum Nissan 100 NX

Reacties van eigenaren

  

, datum: 1 maart 2013

Ervaring met auto: Ik heb een hoog cijfer gegeven voor betrouwbaarheidm maar een auto van bijna 20 jaar heeft zo zijn dingen. En omdat ik bij de Nissan 100NX Club zit, kan ik wel makkelijk aan onderdelen komen voor lage prijzen en betrouwbare en bekende aanbieders.

Het is wel een doe-het-zelf auto, ze zijn er al met APK voor 500 euro en ik zeg dan, zorg dat je nog eens 500 euro hebt liggen, want een perfecte auto voor dat geld kan natuurlijk niet.

Maar ik ben er heel erg blij mee vanwege het model, de targa daken zijn heerlijk in de zomer en in de winter heb je toch een hard dak en wat wel zo is met Nissan, roest moet je mee opletten op die leeftijd maar welke auto niet, het bak en blok blijft rijden. Maar onderhoud is gewoon nodig natuurlijk

Mijn tip, meld je aan bij Nissan 100NX Club (Nissan100nxclub.nl) op het forum! Dat is gratis en veel technische informatie en technische ondersteuning en nog wel meer. Bespaar je echt bakken met geld mee, met wat eigen inzet.

Ervaring met onderhoud (zelf): Olie, filters, ontsteking, verder is er vaak weinig mee aan de hand.

komt wel voor dat mensen er 30 duizend mee rijden op zelfde olie, let daar op kan die echt niet goed tegen

let op roest achterste wielkasten, het grote euvel bij deze auto, maar daarvoor moet die op een brug, kijk daar naar, gelast is niet erg, als het maar goed gedaan is.

uitgebreide informatie ook aanschaf tips op onze club forum!

Ervaring met verkoop: Auto's met lage prijzen zijn altijd goed en mankeert niets aan

Nieuw
Uitvoering2.0 GTI
Bouwjaar1993
In bezit4 jaar
KM-stand210.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
 
Reactie van: Andy64home, datum: 16 mei 2013

Antwoord: Helaas zal ik afscheid moeten nemen van mijn dierbare NX. Dorpels gaan nu echt niet meer door de APK en kuipwerk wordt ook slecht. Nooit, nooit, nooit heeft 'ie me laten zitten en ik hoop dat ik m af mag staan aan iemand die er transplantaties mee gaat doen bij broertjes en zusjes. Wat een superauto! Ik ga zeker kijken voor een andere, ben verknocht aan dit model!

Reageer
  

, datum: 8 juli 2009

Ervaring met auto: Ik heb nu 6 jaar een Nissan 100nx en ben er nog steeds zeer tevreden mee. Hij rijdt heerlijk spartaans. Je voelt elk hobbeltje en het is een ware rijders auto. Heb nooit grote problemen gehad. 1x ging de motor soms stotteren. Dat kwam dan door verouderde rubber slangentjes. Vervangen en weer gaan als een trein. En 1x de een lekker waterpomp. Verder 60.000 probleemloze kilometers.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Let op de rubberslangetjes. Bij oudere Nissans met carburateur wil er daardoor nog weleens benzine bevriezen waardoor deze op de snelweg ineens niet sneller dan 70 gaat.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6
Bouwjaar1992
In bezit6 jaar
KM-stand151.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 24 mei 2009

Ervaring met auto: Nu zelf zo'n 95.000 km ermee gereden, en behalve een kapotte accu me nog nooit in de steek gelaten. Rijden blijft plezierig niet enorm comfortabel, maar ook zeker niet vermoeiend. Ik blijf fit en alert in deze auto en met een goed humeur. Verbruik was eerst 1 op 15, dat begint nu 1 op 14 te worden, maar zal wel komen omdat ik nu wat meer korte ritjes (met files) mee maak.
Auto met weinig electronica en geen problemen. Ik voel me een bofferd.

Nieuw
UitvoeringSail 1995
Bouwjaar1995
In bezit6 jaar
KM-stand155.000 km
DealerSchilder

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Joslohmann, datum: 29 september 2012

Antwoord: Heb nu nog steeds dezelfde NX-100, heb er inmiddels 160.000 km mee gereden sinds 2004 en nog steeds nooit in de steek gelaten. De dakpanelen lekken nog steeds niet, olieverbruik is nog steeds niet merkbaar: Nog nooit hoeven bijvullen tussen de beurten door: de bekleding binnenzijde van het bestuurdersportier begon los te laten en dat zelf weer geplakt en daar blijft het bij.
Auto is wel steeds dealer onderhouden (Nissandealer Schilder in Edam). De laatste tijd rijd ik weer wat langere ritjes zonder file (30 km) en verbruik is weer ca 1 op 15.
Ik had niet verwacht dat ik zo lang met de auto zou doen, maar van roest is amper sprake. Is NX100 Sail bouwjaar 1995- ik ben 2de eigenaar sinds begin 2004 - 1ste eigenaar heeft er amper mee gereden.

Reageer
  

, datum: 5 februari 2009

Ervaring met auto: Top auto! Starten is lopen. Heeft mij nog nooit laten stilstaan. Met dak er af rijdt het mooiste en lekkerste! In de winter vind ik tot veel kou na binne komt.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6
Bouwjaar1991
In bezit1 jaar
KM-stand198.561 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor7
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 22 januari 2009

Ervaring met auto: Let op de achterste wielkasten, die willen nog wel eens doorgerot zijn. Ook wil de aansturing voor de elektrische ramen / centrale Deurvergrendeling nog wel eens falen, maar dit is makkelijk te verhelpen door het schakelaar-kastje in het deurpaneel aan de bestuurderskant te vervangen.
Motorisch: Bij de 1.6 carburateur versie (model voor 1993) willen de vacuumslangetjes nog wel eens gaar zijn. Deze kan je zo vervangen door een siliconenslang. Je hebt ongeveer 6 meter nodig.

Ervaring met onderhoud (zelf): Het reparatiewerk doe ik grotendeels zelf, al dan niet met hulp van mijn vrienden bij de Nissan100NXclub. Onderhoud heb ik nog niet hoeven doen, ik heb deze auto nog geen jaar.

Reageer Nieuw
Uitvoering2.0 GTI
Bouwjaar1992
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 10 juni 2008

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Koop hier geen auto en kom zeker niet aan met een reparatie. Deze garage weet niet wat klantvriendelijkheid is, vooral de directeur denkt dat hij heel veel is en blaft je gelijk af als je iets negatiefs zegt.

Nee, het is jammer dat een goed merk als Nissan zo een verkoop station heeft. Doen niet wat ze moeten doen en doen reparaties zonder nieuwe onderdelen maar zetten deze wel op de bon.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 Sail
Bouwjaar1993
In bezit1 jaar
KM-stand153.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 14 juli 2007

Ervaring met onderhoud (zelf): Zeer fijne wagen om een te werken (niet dat ik er veel aan moet doen want het is een prima wagen), hoewel ik wel de kachel-weerstand kapot had en de gasveren in de kofferklep die waren niet echt sterk meer. Maar tenslotte ben ik zelf automonteur en stelt dat niet veel voor.

Ervaring met verkoop: De wagen rijdt heerlijk, lekker met de daken er af en goed op het gas. De wagen is niet te onderschatten, want wanneer die vermogen nodig heeft is die redelijk goed daar. In het bochtenwerk reageert hij perfect en ik ben echt niet bang dat ik het einde van de bocht niet redt met de 100NX.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 16v
Bouwjaar1992
In bezit1 jaar
KM-stand153.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
 
« 1 2 3 4 »