23 februari 2018
Suzuki Ignis

Forum Suzuki Ignis

Reacties van eigenaren

  

, datum: 17 november 2017

Ervaring met auto: In augustus ben ik overgestapt van een Captur TCe120 naar een Ignis. Dat kan misschien als een stap terug worden gezien maar is het in bijna alle opzichten niet. Het comfort is van minstens gelijke hoogte en daar komt bij dat de AGS zeer zuinig is. Ik zit nog altijd op 4.6 l / 100 na 6500 kilometer. Verder is het een leuke en aparte verschijning, zeker in two-tone oranje-zwart. Bij aparte autonulls zijn uiteraard wel de meningen verdeeld over uiterlijk.

De automaat is wel de mindere van de EDC automaat in de Captur. Dat moet voor een prijsverschil van 10000 euro maar voor lief genomen worden. De automaat heeft zeer sterk de neiging om in een te hoge versnelling te blijven hangen na afremmen. Vanaf 30km/h moeten accelereren op een korte oprit van de snelweg in zijn vier is niet prettig. Het is tenslotte een typisch Japanse motor die graag toeren wil maken. Oplossing; tikje tegen de pook naar de drie.

Dat is dan ook wel het enige minpuntje dat ik kan vinden. Verder is het LED dim/grootlicht (standaard op de Stijl) geweldig. Ook kan ik het actieve remsysteem dat botsingen moet voorkomen erg op prijs stellen. De navigatie is dezelfde als de grotere Suzukinulls hebben en werkt aardig. Het ondersteunt ook Android Auto zodat je ook gewoon de navigatie van je telefoon op het grote scherm kunt krijgen. Geen kaart updates meer nodig!

Uitvoering1.2 Stijl AGS
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand6.500 km
DealerDriessen

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 26 oktober 2017

Ervaring met auto: Heerlijke auto, maar wat een vreselijk audio/navigatie systeem. Helaas een van de eerste exemplaren gekocht (intro model). De dealer doet elke keer zijn best en doet gratis updates van het systeem, maar echt het systeem geeft alleen maar ergenis bij mij. Voor de rest geen problemen. Sinds januari 21000 km gereden.

Ervaring met verkoop: Goede dealer. Erg behulpzaam


Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
DealerEefde

Betrouwbaarheid6
Comfort4
Motor8
  
 
Reactie van: Havalo, datum: 12 november 2017

Antwoord: Ik kan me wel vinden in het commentaar m.b.t. het navigatiesysteem. Het is mijn eerste auto (Ignis-Intro) met een navigatiesysteem, dus vergelijken kan ik niet. Maar toch, echt handig? Een route instellen ontmoedigt me. Zet hem wel eens aan voor de aardigheid.. .Voor de rest is de Ignis een fijne en leuke kar.

  

, datum: 18 oktober 2017

Ervaring met auto: Super, rijdt met gemak 1 op 21.

Zeer tevreden over:
- soepel start stop systeem
- de hogere instap, ook voor passagier voor
- achterstoelen kunnen wat naar voren, zodat koffers niet zichtbaar in de achterbak liggen


Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand11.500 km
DealerLuykx

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 10 oktober 2017

Ervaring met auto: Wij hebben de nieuwe Ignis Stijl nu 5 maanden in gebruik en zijn heel erg tevreden. Comfort is goed, lekkere stevige stoelen, vering strak demping achter te straf op drempels uitrusting is prima vooral voor de veiligheid.

Het verbruik is boven verwachting. Wij rijden redelijk veel nu ongeveer 6000 km zowel in de stad, als op de grote weg en het verbruik zit op 5 liter per 100 km.

Bagageruimte, zeker met de achterbank in de voorste stand is prima interieur is ruim ook voor 4 personen.

Ervaring met verkoop: Prima


Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
DealerSchuurhuis

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Cd. Nieuwsbrief, datum: 12 oktober 2017

Antwoord: Problemen bij drempels of bij zwaardere belading? Dealers zijn geinformeerd.
Schokbrekers kunnen onder garantie vervangen worden. Geldt zeker voor Ignissen die t/m mei geleverd zijn.

 
Reactie van: Gerdaenmaarten, datum: 28 november 2017

Antwoord: Het zou fijn zijn als ze dat gratis zouden doen, want dit is echt niet te doen met 4 volwassenen dan bonkt hij wel heel erg.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 29 mei 2017

Ervaring met auto: Oranje staat hem goed. Apart model met retro knipoog. Ruim met hoog uitrustingsniveau.

UitvoeringStyle 1.2 Hybrid
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand7.000 km
DealerReno

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 3 mei 2017

Ervaring met auto: Zeer tevreden alles zit erop, ook de veiligheids voorzieningen werken perfect. Motor is geweldig, ondanks de 1.2 rijd deze beter dan onze vorige Swift met 1.2 motor uit 2013. Comfort prima, wegligging ook prima. De Ignis is nog zuiniger dan onze Swift van 2013 (1 op 17,3) op dit moment is het gemiddelde verbruik 1 op 20,2. Hij loopt probleemloos, dit is al onze 3e Suzuki. Tot nu toe 2945km mee gereden.

Uitvoering1.2 Stijl
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
DealerJacob

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 12 februari 2017

Ervaring met auto: Wij hebben de nieuwe Ignis Stijl nu 3 weken in gebruik en zijn heel erg tevreden. Comfort is goed, lekkere stevige stoelen, vering strak en uitrusting is prima.

Het verbruik is boven verwachting. Wij rijden redelijk veel, zowel in de stad, als op de grote weg en het verbruik zit op 5.2 ltr per 100KM.

Bagageruimte, zeker met de achterbank in de voorste stand, is prima.

Kortom, na de korte kennismaking, een prima gevoel over deze aankoop.


Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand1.500 km
Dealer Centrum

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Bobmeet, datum: 9 maart 2017

Antwoord: Met alle respect en heel fijn voor jullie betreft tevredenheid. Echter, smaken verschillen. De auto is volgens mij, qua maatvoering niet in verhouding, hij is te smal. Smal en hoog voor auto is volgens mij, een dodelijk ontwerp!

Je krijgt namelijk een 'brommobiel effect', je weet wel, zo eentje waar je over de fietspaden mag rijden.

 
Reactie van: Jvandeursen60, datum: 9 maart 2017

Antwoord: Wie ben jij dat je even gaat bepalen wat de standaard maatvoering moet zijn van auto's? Gelukkig hoeven niet alle auto's er hetzelfde uit te zien. Ik stel een beetje durf wel op prijs. Laat ze maar komen die Ignissen, AMC Pacers, Fiat Multipla's en andere 'rare' auto's. Overigens, met een brommobiel mag je niet op het fietspad. Dat mag alleen met een invalidenvoertuig.

 
Reactie van: Vandertoornvessies, datum: 2 augustus 2017

Antwoord: Sinds januari 2017 in bezit van de Ignis. Ik wacht nog steeds op een cruise-controle. Is dit bekend bij iemand dat het zolang duurt voor dat die geleverd wordt? Eng eintresseerd om om te laten bouwen met LPG heeft iemand dit al laten doen? graag informatie bedankt

 
Reactie van: Gc33v66, datum: 26 oktober 2017

Antwoord: Cruise-control schijnt leverbaar te zijn. Ik neem het bij mijn volgende auto zeker. Schijnt iets van tegen de zes en half honderd euro te kosten. Beetje duur.

 
Reactie van: Jvandeursen60, datum: 17 november 2017

Antwoord: Op mijn Ignis Stijl van augustus 2017 zit gewoon standaard cruise control en speedlimiter.

 
Reactie van: Jvandeursen60, datum: 22 november 2017

Antwoord: Ik las net dat je ombouw op LPG overweegt. Met het lage verbruik van de Ignis duurt het wel heel lang voordat je dat terug gaat verdienen. Wat wel helpt is de lage MRB. In het verleden heb ik een SX4 gehad op LPG maar ik was er niet zo gelukkig mee. De meeste moderne motoren zijn niet echt LPG-proof. Ondanks Flashlube beginnen de kleppen rond de 100000km toch wel in te slaan en de koprevisie slurpt al je winst door op LPG te rijden weer op.

 
Reactie van: Karolaschmitz, datum: 27 november 2017

Antwoord: Helemaal eens met Bobmeet wat een hok, veel te duur, voor die prijs heb ik een mooie betrouwbare Dacia Sandero (die is ook nog veel groter)