24 september 2017
Alfa Romeo Giulia

Forum Alfa Romeo Giulia

Reacties van eigenaren

  

, datum: 11 september 2016

Ervaring met auto: Na zoveel jaar wachten is de langverwachte met hoge verwachtingen Giulia op de markt gekomen. Ik was erg benieuwd naar deze auto en heb er flink mee gereden en hieronder mijn beoordeling: De auto oogt anoniem. De voorkant is wel stoer zoals een Alfa maar de achterkant is wat soft. Tijdens het rijden trilt de binnenspiegel bijna de hele tijd, wat erg irritant is en de stuur ziet wat goedkoop uit. Materiaal is okay maar verwacht geen Audi, BMW, Mercedes design materiaal. De boardcomputer, instrumentenpaneel en de dashboard is wel erg mooi. De digitale km weergave doet mij denken aan Audi (misschien afgekeken bij de Duiters?).

De auto stuurt direct en is erg rap. Het schakelen daartegen is nog steeds een ramp, als je het aan mij vraagt en is stuiterig af en toe als ik schakel van 1 naar 2 bijvoorbeeld. De Italianen zullen het nooit leren om een soepele schakelbak te maken.

Mijn conclusie: Giulia voor 40.000 EUR? Not value money. De Giulia zou achterwielaandrijving hebben. Ik heb bochten genomen met deze auto en het is niet zoals bij de BMW en Mercedes. Kortom, ik vond het niet merkbaar. De diesel is erg rumoerig. Radio en mediaspeler is ok, komt goed geluid uit, alhoewel ik de speakers in een Toyota Auris beter vind (JBL).


Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand3.500 km

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor4
  
 
Reactie van: Jeroen_byl, datum: 23 november 2016

Antwoord: Versnellingsbak is niet gemaakt door Alfa, het is een op en top Duits kwaliteitsproduct made by Getrag...

Overigens, een warme C630 schakelt wel soepel. Moet je maar eens in een GT kruipen.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!