25 april 2017
Volkswagen Tiguan

Forum Volkswagen Tiguan

Reacties van eigenaren

  

, datum: 20 april 2017

Ervaring met auto: Prima wagen, maar de TrafficAssist valt uit als het maar een spatje regent en daarmee dus ook de (Dynamic) Cruise Control. Ook de verkeerstekenherkenning en de weergave van maximumsnelheden werkt al vanaf het begin niet in Nederland (in het buitenland dus wel). VW heeft nog steeds geen oplossing voor dit probleem, schande!

Uitvoering1.4TSI Highline DSG6
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km
DealerSchilder

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 6 november 2016

Ervaring met auto: Ondertussen ca 10.000 km gereden met de nieuwe Tiguan. De auto is iets minder stug dan mijn vorige 2.0 diesel AWD en rijdt redelijk.

Wat tegenvalt is dat de elektronica (o.a. groot licht automaat, navigatie) niet goed functioneert. Binnenkort is er blijkbaar een oplossing voor de groot licht automaat. Het probleem met de navigatie is bekend bij de dealer en importeur maar een oplossing is niet voorhanden. De navigatie op zich is bijzonder slecht: wegenkeuze is deels volledig onbegrijpelijk maar het grote touch-screen is natuurlijk perfect geschikt om een los navigatie systeem te bevestigen. De lane-assist functioneert niet naar behoren, maar de gegeven oplossing is het uitschakelen van deze optie.

Het meeste stoort de te hoge (af fabriek gemonteerde) trekhaak. VW verstopt zich achter de algemene richtlijn voor montage van trekhaken en weigert de voor Nederland gebruikelijke koppeling hoogte van aanhangers/caravans als maatstaf te nemen. Hoge kogeldruk, achterover hangende aanhanger en slecht draagvermogen van tandem-assers is het gevolg. Maar, VW kan natuurlijk geen fouten maken, laat staan toegeven dat iets niet correct is zolang je niet de omvang hebt van de Amerikaanse overheid.

UitvoeringConnected 150 Pk
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
DealerCentury

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Meindertenmia, datum: 3 februari 2017

Antwoord: Sinds 6 januari een nieuwe Tiguan 1.4 TSI 150 pk. Rijdt fantastisch, zeer goede en snelle navigatie, lane assist werkt perfect, rijd zeer comfortabel en zeer zuinig. Super electronisch wegklapbare trekhaak met maar liefst 100 kg kogeldruk.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 30 mei 2016

Ervaring met auto: Proefrit gemaakt met de Tiguan, 2.0 TSI DSG bak. Auto ziet er keurig uit. Virtual cockpit is echt high tech maar niet perse noodzakelijk. De "ouderwetse klokken" blijven ook z'n charme houden. De auto is comfortabel en vrij stil. Binnenin degelijk afgewerkt.

Minpunten vind ik zelf de besturing. Voelt wat licht aan en lijkt wat kunstmatig. De DSG vond ik persoonlijk wat minder. Bij het wegrijden (o.a. stoplicht) of versnellen dan heeft de DSG bak een kleine vertraging. Na die 1,0 sec vertraging kun je dan wel flink doortrekken. Dat blijft wennen.


Bouwjaar2016
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6