21 januari 2017
Mazda CX-3

Forum Mazda CX-3

Reacties van eigenaren

  

, datum: 21 november 2016

Ervaring met auto: Fijne auto, nog geen mankementen gehad. Automaat bevalt geweldig goed, eigenlijk beter dan de DSG in mijn vorige auto (Altea 1.8). Wat ruimte betreft wel wat ingeleverd, maar we zijn maar met z'n tweetjes dus absoluut geen probleem.

Dealer Kolenaar is super, de auto werd zelfs gehaald en gebracht voor de eerste beurt.

UitvoeringTS+ Automaat
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand24.000 km
DealerKolenaar

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: J_kerkdijk, datum: 16 december 2016

Antwoord: Wie heeft ervaring met betrekking tot het trekken van een caravan?

Groet Jan

 
Reactie van: Hempeters, datum: 19 december 2016

Antwoord: De auto is van maart en hebben er nu ongeveer 8.000 km mee gereden. We hebben de GT-M uitvoering met automaat. We hebben een Chateau caravan van 4,5 m. Met automaat maakt de motor 2000 toeren. Binnen ruiken we dan een rubberlucht. Zonder de automaat te gebruiken, met rijden rond de 3000 toeren, ruiken we dit niet. Volgens de dealer moet het rijden met automaat geen probleem opleveren. We hebben niet meer controleren omdat we niet meer met de caravan zijn weggeweest. Wie heeft ook ervaring met het rijden met caravan? Verder uiterst tevreden en zuinige rustig lopende auto.
Groet Hem

  

, datum: 3 november 2016

Ervaring met auto: Mooi en leuke middenklasser, rijdt prima.

Alleen problemen met update van navigatiesysteem, Mazda geeft 3 jaar gratis update alleen deze zijn er al meer dan een jaar niet. Valt in de categorie misleiding, doorschuiven van de 3 jaar doen ze ook niet. Zeer slechte service van Mazda nederland. Je mag toch wel iets verwachten voor 695 euro. Probeer nu via consumentenprogramma dit onder de aandacht te brengen, dus als er nog meer mensen zijn graag.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand15.000 km
DealerKooy

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor8
  
 
Reactie van: Zunnebloom, datum: 21 november 2016

Antwoord: Ik snap jouw verhaal niet: ik heb ook een CX-3 en kan het navigatiesysteem op ieder moment updaten. SD-kaartje in mijn laptop, een paar klikken en de boel is weer bij de tijd.

 
Reactie van: Martinki, datum: 29 november 2016

Antwoord: Beide verhalen over de navigatie vind ik vreemd. Er is dit jaar wel een update geweest voor de navigatie en volgens mij was dat begin september. Maar dat is dan ook de enige update dus de opmerking op elk moment updaten kan ik ook niet plaatsen. Al met al houdt het niet over met de beschikbare updates en zeker niet vergeleken met mijn losse Carmin. Verder bevalt hij wel goed.

 
Reactie van: Aartvanlit, datum: 28 december 2016

Antwoord: Er is een update van december 2016

  

, datum: 27 oktober 2016

Ervaring met auto: Voldoet aan de wensen waarvoor ik deze heb gekocht (rijschool) MAAR de terugroep acties zijn niet fijn (tijd) (ringetje onder filter, klapperende R voorpoot, multieriem)

En wat een probleem is en nog steeds niet is opgelost is dat fantastische navigatie-systeem (wat een drama) staat regelmatig te klapperen / flitsen. Bovenbalk met straten info weg. Na KOUDE start doet deze het wel weer maar geen garantie dat hij het elke dag 100% doet (is al 2x een update overheen gedraaid maar blijft drama).

En ik vind de service interval 20000km aan de lage kant en zeer prijzig vergleken met de autonulls die ik hier voor reed (Seat)


Brandstofdiesel
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand53.000 km
DealerPierre

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 16 augustus 2016

Ervaring met auto: Ik het deze keer een automaat genomen, ben zeer tevreden over deze auto, zeker mbt het brandstof verbruik.

Uitvoering GT-M
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand11.000 km
DealerMulder

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Effeanders, datum: 4 december 2016

Antwoord: Mag ik vragen hoe u ervaring met de automaat is? Heeft u een 120 of een 150 pk? Ik lees toch wel wat verhalen bij bijvoorbeeld invoegen of inhalen in de gewone stand. Dat er een soort twijfel lijkt te instaan in de schakelbak?

Dank voor u reply. Wij zijn geinteresseerd in de GT 120.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 22 juli 2016

Ervaring met auto: Vanaf het begin al niks dan ellende met de elektronica in de auto. En als dit nu opgelost cq opgelost kon worden. Maar helaas ook dat is niet het geval. Wij denken er sterk aan om weer terug naar ons oude merk Honda te gaan. Daar zijn wij 18 jaar trouw aan geweest zonder enige problemen.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Probleem wordt of kan niet om de 1 of andere manier opgelost worden.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand9.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Hvermue, datum: 28 juli 2016

Antwoord: Neem eens contact op met Mazda Nederland en vertel daar wat er allemaal mis is met de auto en of die klachten meer voorkomen en vraag naar een oplossing voor je storing en klachten.

 
Reactie van: Tmaas79, datum: 15 augustus 2016

Antwoord: Hebben wij uiteraard ook gedaan. Echter mazda nederland is niet meer dan een callcenter met belgisch pratende dames. Het enige wat zij doen is zeggen wij kunnen u niet helpen u moet contact opnemen met de dealer. Maar goed de mazda is weg en wij rijden weer Honda. Ondanks dat de cx-3 een mooie auto is rijden wij nu gelukkig weer probleemloos en zonder stress rond.

  

, datum: 19 maart 2016

Ervaring met auto: Na 5 maanden rijden vind ik dat de CX3 aan alles voldoet, ruimschoots zelfs. Het is echt een fijne auto.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
DealerVerlinde

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor10
  
 
Reactie van: Adremmen, datum: 4 april 2016

Antwoord: Kunt U mij vertellen hoe het start stop systeem werkt en wat is het verbruik van deze wagen?

 
Reactie van: Hvermue, datum: 1 mei 2016

Antwoord: Start stop systeem werkt vrij goed (een keer moeten starten bij stoplicht)

Gebruik ligt veel aan je rijstijl het was 1-13.5. Heb mijn rijstijl wat aangepast en nu is het 1-14.2 en ik rij vaak korte stukken 30 tot 60 km.

 
Reactie van: Maxdijkstra, datum: 6 mei 2016

Antwoord: Ik heb nu zo':n 5000 km gereden en ik kan zeggen dat het verbruik op ong. 1- 16.8 zit. Ook korte ritjes. Ik denk dat e.e.a. nog wel zuiniger wordt al de cx-3 is ingereden!

 
Reactie van: Martinki, datum: 9 mei 2016

Antwoord: Na 7500 km kom ik op 1-16,9 uit. Veel korte afstanden en 80 km wegen gereden. Het start-stop systeem werkt prima, maar toch gebruiken we het niet zo vaak. Ik houd meestal aardig het schakeladvies aan maar heb ook wel eens zin om eens lekker gas te geven. Bij beide opties heeft de motor het prima naar de zin. Wij hebben geen seconde spijt gehad van de keuze voor de CX3.

  

, datum: 11 maart 2016

Ervaring met auto: Heerlijk rijdende comp.suv. zoals gewend bij Mazda. Had een 6. En heb dus behoorlijk wat ruimte ingeleverd. Echter alleen of met tweeen prima.
Veel veiligheid en extra's. Wel een paar missers m.i.: automatisch dimmende binnenspiegel en display verwarming.

UitvoeringGT-M
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand3.000 km
DealerSprundel

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
 
 
< 1 2 >