22 april 2018
Feedback
Opel Karl

Forum Opel Karl

Reacties van eigenaren

  

, datum: 17 maart 2018

Ervaring met auto: Ik heb een Karl Inovation uit 2017 model 2018 en mijn vraag is er zit voor en achter elektrisch bedienbare ramen in moeten daar de schakelaars niet van verlicht zijn? En bij het achteruit rijden hoor je wel een signaal, maar af en toe ook een beeld. Moet dat ook niet altijd zijn als je achteruit rijdt?

Verder, als het start stop systeem ingeschakeld is en je bij een verkeerslicht staat te wachten slaat hij gewoon aan zonder dat er wat gebeurt. Dat is toch niet goed? Moet toch pas als je het koppelingspendaal weer intrapt aanslaan? Graag u bevindingenen ik kijk uit naar de reacties. mvg Jan

UitvoeringInovation 1000
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand17.000 km
DealerOrange

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 29 januari 2018

Ervaring met auto: Ik heb een Opel Karl 1.0 ecoFLEX Edition Green Lime Metallic uit 2015 (nieuw gekocht). Schakelen naar z'n achteruit gaat steeds moeilijker (alsof hij niet pakt). Hoor ook raar krakend geluid rechtsachter bij remmen en over drempels rijden. Heb het na laten kijken, maar konden niets vinden. Heb ook heel veel last van condens binnen op de ramen. Heb ik opgelost door raamspoilers te plaatsen (kan het raam op een kiertje blijven). Maar verder vind ik het een heerlijk, zuinig, krachtig, zeer ruim karretje.


Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
DealerKouwen

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Nvblijswijk, datum: 5 maart 2018

Antwoord: Ik ben vandaag geweest voor een kleine eeste beurt. Het gekraak rechts achter is de ankerplaat van de remmen. Is bekend euvel bij de Opel Karl, deze wordt onder de garantie vervangen samen met de remcilinder.

  

, datum: 26 januari 2018

Ervaring met auto: Helaas een afrader. Helaas omdat we deze auto via private lease voor 4 jaar hebben getekend. Auto nu iets meer dan een jaar in bezit en aantal mankementen stapelen zich op.

Begon met gekraak ergens rond de achteras als je hobbels nam. Remkabelbehuizing vervangen. Heeft even geholpen maar is weer terug. Nu bij remmen een onplezierig geluid (alsof remvoering al weg is maar staat pas 28.000 km op de teller), ventilator doet het alleen nog in stand 4. Start/stop systeem doet het meer niet dan wel (en ja, ik weet hoe je hem activeert).

Hiervoor 2x Toyota gehad waarbij na 120.000 km nog steeds niets aan mankementen te melden viel. Kortom, dit was mijn eerste en tevens laatste Opel. Opel garage is wel netjes maar ook wat laconiek. Alsof ze niet beter weten dan dat Opels nieuw uit de fabriek issues vertonen. Jammer. Binnenkort eens navragen of ik (al dan niet met het betalen van een boete) het private lease contract voortijdig kan beeindigen.


Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
DealerKouwen

Betrouwbaarheid4
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 5 januari 2018

Ervaring met auto: Kraakt aan de achterkant.


Bouwjaar2015
In bezit2 jaar
KM-stand24.000 km
DealerStam

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Johansangers, datum: 13 januari 2018

Antwoord: Is het probleem van kraken/piepen opgelost door de opel dealer?
mvg,

 
Reactie van: Johansangers, datum: 13 januari 2018

Antwoord: Mijn vraag is het probleem van piepen/kraken opgelost door de opel dealer ik heb er ook last van vooral als het onder de 6 graden dan piep/kraak de rechter achterkant bij heuvels en ook kleine kuilen in het wegdek.
mvg
Johan

 
Reactie van: Sjaak. Sk, datum: 19 januari 2018

Antwoord: Ik heb dit ook: kraken piepen rechts achter, heb ook een irritant geluid bij remmen rechts achter, ben 2x hiervoor bij de dealer geweest daar kan men niks ontdekken. Handrem kabel hebben ze wel wat aan gedaan, die zou ergens tegen aan komen deze is nu beter vast gezet.

Rrritante geluid bij remmen rechtsachter zijn de remmen. Achter schoongemaakt, dit heeft een paar dagen geholpen maar het geluid bij remmen is weer terug.

 
Reactie van: Apg85, datum: 28 januari 2018

Antwoord: Om welk bouwjaar gaat het en wanneer werd de auto toegelaten? Want ik heb namelijk interesse in een Opel Karl. Zit dus niet op zulke situaties te wachten.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 2 januari 2018

Ervaring met auto: In september 2017 een nieuwe Karl Innovation gekocht. Nu staat er al 7000 km op de teller. Ik ga met veel plezier in dit zeer pittige karretje op stap. Bij 120 km/u is de auto echt stil te noemen en wat mij erg aanspreekt is dat je dat je geen flauw idee hebt dat je in een drie-cilinder zit. Ik heb hiervoor een Aygo gehad, maar die kan nog niet in de schaduw van deze Karl staan. Zuinig, stil en vlot!

Ervaring met verkoop: Ga ook rijden met de Karl voor je beslist. Absoluut de moeite waard.


Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand7.000 km
DealerMotorhuis

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor9
  
 
Reactie van: Willemvanengelen, datum: 16 februari 2018

Antwoord: Helemaal gelijk! Ik rijd al twee jaar met de Karl en bevalt me prima. Alle klachten hier: heb ik geen last van, prima karretje!

  

, datum: 25 november 2017

Ervaring met auto: Wie heeft er ook problemen met condens/water aan de binnenkant op de ruiten? Auto is regelmatig kletsnat aan de binnenkant. Wie kan vertellen hoe je dit kan oplossen?


Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
DealerGraaff

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Moniquesnijders, datum: 15 december 2017

Antwoord: Airco aan laten staan ik heb nergens last meer van.

 
Reactie van: Janenjo, datum: 17 december 2017

Antwoord: Oorzaak is waarschijnlijk dat je pollenfilterknop opstaat. Knop afzetten en het probleem is opgelost. Pollenfilterknop is enkel te gebruiken tijdelijk voor bijvoorbeeld in tunnel tegen uitlaatgassen.

  

, datum: 17 juli 2017

Ervaring met auto: De Karl stelt erg teleur. Kraakt voortdurend op een achterpoot. Ondanks terugroepactie houdt het (niet constant helaas) aan. Stoel hoogte verstelling is van slechte kwaliteit en is al geheel vervangen.

De grootste ergenis: als de airco/ waaier gedurende een paar uur (vakantierit!) gebruikt wordt, valt het systeem gewoon uit. De Karl gaat er uit bij ons. We zijn 1 van de eerste bezitters. Dit is geen Opel maar een Koreaans 'piece of s...'


Bouwjaar2015
In bezit2 jaar
KM-stand36.000 km
DealerMotorhuis

Betrouwbaarheid3
Comfort4
Motor6
  
 
Reactie van: Chantalsmits14, datum: 1 september 2017

Antwoord: - Start/stop systeem werkt niet als de airco of verwarming aanstaat.
- departementsysteem erg zacht en kan niet harder worden gezet dus je hebt weinig aan dit systeem.
- misleiding bij verkoop over ventielen auto.
- geef al een half jaar deze problemen aan en ze doen er niets mee.
- nog nooit een goede service gehad.
- nu rechtszaak begonnen

 
 
« 1 2 »