22 januari 2017
Fiat 500X

Forum Fiat 500X

Reacties van eigenaren

  

, datum: 22 juli 2016

Ervaring met auto: Heb deze auto meer dan jaar, het rijdt op zich prima. Maar de elektronica is verschrikkelijk. Heb u-connect live erop zitten maar die werkt niet, ook niet na 5 upgrades in de garage. Na zelf contact opgenomen te hebben met Fiat blijkt dat er in auto's van voor augustus 2015 hardware mist, deze was niet voorradig in de fabriek. Maar de auto's zijn wel gewoon geleverd en Fiat gaat er niets aan doen. Ze beroepen zich op het recht dat ze niet alles hoeven te leveren ook al staat het in alle folders. Daarnaast doen de parkeersensoren het 9 van de 10 keer het niet. Dit alles is nog niet opgelost.

Uitvoering1.4 Lounge
Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand20.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 19 februari 2016

Ervaring met auto: Rijdt de auto sinds december 2015. Mooie auto heb veel bekijks ermee, echter
rijdt minder zuinig als opgegeven met moeite 1;11,5 stadsverkeer. Verder irritant geluid van het interieur wat we niet kunnen achterhalen.

Sinds 2 weken een storing met de parkeerrem, was een schakelaar stuk? Deze vevangen door de dealer, maar probleem niet opgelost. Dealer heeft geprobeerd de computer te upgraden, niet gelukt? Dus rijd nu nog rond met allerlei meldingen, elke keer afwachten of hij direct start. Is dit gewoon bij deze Fiat?

Uitvoering1,4 Multi Air 140 PK
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km
DealerMotorhuis

Betrouwbaarheid4
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: Gerritvl, datum: 2 maart 2016

Antwoord: Inmiddels is de storing verholpen, of de upgrade van de computer is gedaan kan ik niet beoordelen. Maar alles doet het nu weer perfect.

  

, datum: 25 november 2015

Ervaring met auto: Vaak foutmeldingen waardoor alles gereset moet worden, zeer irritant. Talloze malen naar de werkplaats te moeten om alles te resetten. Probleem met software wat kennelijk niet door FIAT auto Nederland kan of wil worden opgelost. Na de reset zijn alle gegevens over verbruik enz. verdwenen.

Uitvoering1.4 Opening Edition
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand7.800 km
DealerLennaerts

Betrouwbaarheid5
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 31 augustus 2015

Ervaring met auto: Niet zo zuinig als de dealer beloofde, maar wel goede prestaties. Wat vooral storend is, is de onbetrouwbare elektronica. In het begin werd ik gek van onverklaarbare piepjes, die van TomTom afkomstig waren. Voor iedere snelheidscontrole wordt gewaarschwud, ook als je niet te hard rijdt! Heel storend!

UitvoeringMultiAir
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km
DealerPreuninger

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor5
  
 
Reactie van: Jgpjbouten, datum: 25 november 2015

Antwoord: Piepjes met waarschuwingen van de TomTom kunnen gewoon uitgezet worden.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 9 augustus 2015

Ervaring met auto: Prima- en mooie auto. Voldoet tot nu toe aan verwachtingen. Brandstofge-bruik = momenteel bijna 1:16 (bij solo gebruik in eco-stand). Vorige auto was Fiat stilo-diesel. Deze 500X doet qua trekkracht niet veel onder voor de stilo. Alleen is er 'onderin' wat minder koppel en ligt het brandstofge-bruik hoger. Maar dat nu eenmaal inherent aan het verschil tussenbenzine en diesel. Minder wegenbelasting maakt dat verschil weer ruimschoots goed.

De 500X heeft in de vakantie een caravan getrokken (1150 kg) in Frankrijk. Gereden via belgische ardennen (luik). Auto kwam er goed mee weg. Gem.gebruik plm 1:10 met caravan (Hobby). Auto is fijn bij rijden op onverharde wegen in Frankrijk, vanwege de hoge grondspeling en grote wielen (18 inch). Hoge instap en zit (overzicht)zijn fijn.

Auto is verder mooi compleet uitgerust. Het enige minpunt aan deze auto is de electisch bediende handrem. Dat eigenwijze ding gaat nl 'altijd aan', dus ook wanneer het niet hoeft. Parkeren deed ik vanaf het halen van mijn rijbewijs (decennia geleden) in de versnelling.

Uitvoering1400 MultiAir
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand5.500 km
DealerTiems

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 29 mei 2015

Ervaring met auto: Ik heb de Fiat 500X Cross nu twee maanden, wij vinden de auto veel te zwaar sturen bij 100 km, bij lange ritten is dit erg vermoeiend, en het benzine verbruik is veel te hoog 1 op 11.5 km. Zet je de knop op de sportstand dan is de motor veel te nerveus bij het wegrijden. Ik heb de auto weer verkocht, en hebben een Mazda CX-3 met automaat besteld. De Fiat is een mooie auto met een fraai interieur en een fijne hoge zit en met een goede wegligging. Rond de 60 km stuurt de auto fijn en met uitstekende remmen en prima veiligheidsopties.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
  
 
Reactie van: M. Boekelaar44, datum: 29 mei 2015

Antwoord: Jammer voor u. De ceo van fax heeft slapeloze nachten, zoals hij vertelde, van de 9-traps automaat van de 500X en Renegade. De software krijgen ze niet op orde van deze automaat. De verkoop is hier door voorlopig stopgezet. Ook de levering van de dct automaat heeft ernstige vertraging, ook door de software problemen.

 
Reactie van: Roosrosegarden, datum: 29 december 2016

Antwoord: Wij rijden sinds oktober 2015, dus meer dan een jaar, een 500x met dct automaat en hebben daarmee problemen. De meeste schakelmomenten zijn overduidelijk voelbaar vooral in de stad en in de file. Dat is toch niet meer van deze tijd? De automaat heeft al eens een update gehad maar het probleem is niet verdwenen. Ik weet niet hoeveel 500X met dct automaat zijn verkocht, het zal de minderheid zijn, maar ik zou wel eens willen weten wie dezelfde problemen ervaart.

 
Reactie van: M. Kok59, datum: 21 januari 2017

Antwoord: Ik heb ook problemen met de automaat. Staat nu al 3 weken in de garage. 15.000 km gereden met een vraag over een rare hobbel in mijn gedachte. Ze kijken wat fiat imp/italie doet.

  

, datum: 3 mei 2015

Ervaring met auto: De 'onhebbelijkheden in de elektronica' zoals deze in de test werden genoemd blijken zich niet alleen te beperken tot meldingen in het display, maar ook tot het daadwerkelijk uitvallen van functies. Tot op heden lukt het Fiat niet om met een oplossingen voor deze fouten te komen.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand2.000 km
DealerHaaker

Betrouwbaarheid5
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Corneversluis61, datum: 14 januari 2017

Antwoord: Rijd nu 4 maanden in 1.4 Lounge uitvoering. Auto gekocht die 1,5 jaar oud was met 25.000 km. Auto bevalt uistekend vooral op de snelweg rijdt hij geweldig en geeft veilig gevoel. Geen enkel probleem met elektronica tot op heden en 9.000 km er bij gereden inmiddels. Verbruik 1 op 13,5 gemiddeld wat ik netjes vindt.

Enige nadeel deze eerste modellen hebben een Garmin ipv Tomtom en kaartupdates leveren een 2 jaar oude kaart op en moet je door de dealer laten uitvoeren. Nieuwere modellen hebben een Tomtom en daarbij download je de kaart zelf en heb je 4x per jaar een actuele kaart.

  

Op zoek naar meer Fiat 500X?

Bezoek ook het forum in: