29 maart 2017
Suzuki Vitara

Forum Suzuki Vitara

Reacties van eigenaren

  

, datum: 24 februari 2016

Ervaring met auto: Heb de Executive uitvoering in bezit en ben uitermate tevreden over de extra's (automatische verlichting/ruitenwisser, adaptive cruise control enz. botsing voorkomen). Ook zeer goed werkende boordcomputer / navigatie / mp3-speler ed, hoewel ik wel al een keer een crash van de computer had (cruise control deed het niet meer met een foutmelding). Herstart van de auto had dit opgelost. Tevens geconstateerd dat de geluidsinstellingen (toonregeling) zomaar weer op de defauilt waarde wordt gezet (2x gebeurd).

Een behoorlijke misser vind ik de registratie van het verbruik. Ik heb nu een 4 tal keren getankt waarbij de auto aangeeft dat het gemiddelde verbruik per tank 1:17,5 is. Zelf uitrekenen (kilometers/liters) geeft een gemiddelde van niet beter dan 1:16,2. Ben ik de enige die dat geconstateerd heeft of zijn er meer?


Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand2.500 km
Dealer John Boekelder

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: E. Bolt, datum: 3 maart 2016

Antwoord: Er bestaat een software update (via de dealer) die de instellingsproblemen van o.a. de radio oplost. De registratie van het verbruik is inderdaad wat positief ingesteld door Suzuki maar 1 op 15 haal je wel en dat is toch ook best netjes.

  

, datum: 4 februari 2016

Ervaring met auto: Zo snel mogelijk nieuwe Vitara kopen.

UitvoeringHigh Exclusive
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerWilmink

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 25 januari 2016

Ervaring met auto: Ik vind het een geweldige auto.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): De dealer Klok & Thissen denkt goed mee. En geeft een duidelijke uitleg. Zeer vakgedreven, en gaan er voor.


Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
DealerBakker

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 23 november 2015

Ervaring met auto: Sinds een week hebben we de auto in ons bezit. Eerder hadden we een Opel Meriva Turbo (ook prima bevallen). Onze Vitara is lekker stug geveerd, dat voelt sportief aan op binnenwegen. Op de snelweg is hij rustig en stuurt solide (bij harde wind). Het viel me tijdens een vergelijkende proefrit met de S-Cross op dat die met 130 veel meer rijgeluiden maakt en daarnaast onrustig stuurt. De keus was dus snel gemaakt (hij is ook gewoon mooier).

De multimedia is eenvoudig te bedienen (incl. navigatie met spraakbediening erbij gekocht)en er zijn veel persoonlijke aanpassingen mogelijk. Enige nadeel: de hoedenplank klappert wat op hobbelwegen. Dat lossen we nog wel op. Ik houd jullie op de hoogte...

Uitvoering1.6 Exclusive
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Ej. Bolt, datum: 31 december 2015

Antwoord: Nu 2.500 km gereden en hij bevalt uitstekend. Ook trekt hij regelmatig bekijks. Na het oplossen van het hoedenplank probleem is de Vitara nu geruisloos. Het gecombineerde verbruik is ongeveer 1 op 15. De auto nodigt regelmatig uit tot pinnig rijgedrag waar we maar al te graag gehoor aan geven. We hopen op nog veel meer fijne kilometers.

 
Reactie van: Ej. Bolt, datum: 30 januari 2016

Antwoord: @Opa-hoving: Duidelijk een zwaarder punt in het midden dan de S-cross. Het stuur draait op zich licht door de elektronische stuurbekrachtiging maar op de snelweg is constant bijsturen niet nodig. De auto spoort dus solide. Het verbruik hou ik niet heel fanatiek bij. De auto lijkt zelfs in de stad zuiniger dan op de snelweg (komt vast door het gewicht). Deze auto moet je niet te braaf in willen rijden.

 
Reactie van: Opa-hoving, datum: 30 januari 2016

Antwoord: Hoe is het stuurgedrag? Zit er een zwaar punt in het midden? Moet je al bijstuuren op de snelweg? Mijn s-cross wel. En hoe is het verbruik in de stad op de snelweg?

 
Reactie van: Frederikvisser, datum: 16 juli 2016

Antwoord: Ik heb nu 9.000 km met de vitara gereden, geen enkel probleem en hoed zeker niet bij te sturen. Als ik het stuur loslaat, gaat 'ie keurig rechtdoor. Echt een top auto.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 12 november 2015

Uitvoering1.6 Diesel All Grip
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km
DealerJaVe

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor9
  
 
Reactie van: Zwanenburg. Kamphuis, datum: 3 december 2016

Antwoord: Na 31.000km nog steeds blij met de Vitara 1.6 diesel all grip. Vaak met een tandemas trailer erachter gereden fijne sterke motor.

  

, datum: 4 november 2015

Ervaring met auto: Matten een middenarmsteun er bij bestellen.

Ervaring met verkoop: Vitara verkoopt zich zelf.

UitvoeringHigh Excecutive
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand7.000 km
DealerSchaik

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 23 oktober 2015

Ervaring met auto: Heb de Vitara nu 1 maand. Erg goed rijdende auto en vergeleken met onze oude SX4 een stuk ruimer. Nu is mij opgevallen dat er na de koude start een soort getik hoorbaar is. Dit duurde in het begin ongeveer 5 sec. Inmiddels duurt dit bijna een minuut voordat het niet meer hoorbaar is. Zijn er meer die dit geluid hebben opgemerkt?

Uitvoering1.6 Executive
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand2.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Erikgemser, datum: 4 november 2015

Antwoord: ennuh, kijk ook eens op VITARAFORUM.nl.....

 
Reactie van: Erikgemser, datum: 4 november 2015

Antwoord: Een tik? Dat hoort niet volgens mij... Even langs de dealer gaan.

 
Reactie van: Ed52mar, datum: 5 november 2015

Antwoord: Ben bij dealer geweest. Word niet echt serieus genomen. Gaan direct roepen dat het een product-eigenschap is. Vandaar dat ik graag wil weten of er meer Vitara's last van hebben. Het is na de koude start. Een onregelmatig tikkend geluid. Dat na 30/40 sec minder word.

 
Reactie van: Ej. Bolt, datum: 29 november 2015

Antwoord: Geen getik in onze Vitara. Wel geklapper soms van de gordels tegen de harde plastic binnenkant of een rammelende hoedenplank. Deze beide probleempjes zijn makkelijk te verhelpen. Waar komt het getik bij jou precies vandaan?

 
Reactie van: Ed52mar, datum: 13 december 2015

Antwoord: Geluid komt bij de koude start. Onder de motorkap vandaan. Komt na ongeveer 5 sec op en blijft dan ongeveer 30 tot 50 sec aanhouden. Je hoort het het beste met raam open of na starten ff buiten de auto gaan staan. Denk zelf dat het de ketting is. Na de eerste minuut loopt de motor perfect stil zonder bijgeluid

 
 
< 1 2 3 >