28 april 2017
Jeep Renegade

Forum Jeep Renegade

Reacties van eigenaren

  

, datum: 13 april 2016

Ervaring met auto: Na 1 jaar en 10.000 km gereden. Een fijne auto, hoewel, benzine verbruik vrij hoog gemiddeld 7.3 L op 100. Ik rijd er liever mee op de snelweg dan de stad, 1ste versnelling is kort, kon langer zijn.

Veel info en instellingen in menu die niet veel zullen worden gebruikt, voor mij kon het minder zijn.

Plaatwerk is dun, zal wel zijn gedaan om gewicht te besparen.

Dit zijn enkele minnetjes, verder ben ik tot dusver tevreden over deze auto, zeer stil en soepel lopen. De duurzaamheid, en elektronica kan je pas over enkele jaren wat over zeggen.

Uitvoering1.4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
DealerAmerican Cars Schimmert

Betrouwbaarheid7
Comfort5
Motor5
  
  

, datum: 9 januari 2016

Ervaring met auto: De Jeep renagade is werkelijk een heerlijke auto om in te rijden. Ik ben zeer verast van zijn rijeigenschappen en de kracht in de 1.4 motor 140pk. Ik heb nu 6203 km gereden, voor mijn werk rijd ik in een Mercedes E-class nw model maar de Jeep rijd net zo goed misschien nog beter.

Wat ik heel teleurstellend vind is het verbruik dat klopt van geen kant fabrieksopgave 1:16 ik mag blij zijn dat ik 1:11 haal de motor kracht en souplesse is wel goed. De verlichting is ook slecht ik zou voor xenon gaan jammer en de warmte van de kachel vind ik zeer onvoldoende maar voor de rest een fijne auto.

Ervaring met verkoop: Wij hebben de auto gekocht bij Auto Halan in Amsterdam en zijn zeer goed geholpen door dhr.Melchior de Boer

Uitvoering1.4 Multiair 140pk
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 23 maart 2015

Ervaring met auto: Waarom de keuze is gevallen op deze auto. Dit is wat anders dan de meeste eenheidsworsten uit dit segment, zoals die uit het verre oosten. Je moet bij de meesten goed kijken wat voor merk het is. Bij de Renegade zie je het meteen.

Wij hebben hem te kort om een uitgebreid oordeel te kunnen geven. Tot nu toe bevalt alles prima. Alleen is het even wennen met gas geven, vanaf stilstand bij het opkomen van de koppeling verhoogt het toerental een beetje wat normaal is. Het benzineverbruik begint terug te lopen, het was 7.6 op 100 km, nu na 500 km onder de zelfde omstandigheden is het 7.0 geworden. Maar ik geloof nooit dat de 6 liter wat de fabriek opgeeft haalbaar is.

Wat ze ook allemaal zeggen ervan, van Playmobil tot weet ik wat, smaken verschillen nu eenmaal. Het is een fijne auto. Over een paar maanden zal ik nog eens schrijven over mijn bevindingen.

Uitvoering1.4 Turbo
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand500 km
DealerAmerican Cars Schimmert

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Memo44, datum: 13 april 2016

Antwoord: Na 1 jaar en 10.000 km gereden. Een fijne auto, hoewel, benzine verbruik vrij hoog gemiddeld 7.3 L op 100. Ik rijd er liever mee op de snelweg dan de stad, 1ste versnelling is kort, kon langer zijn.

Veel info en instellingen in menu die niet veel zullen worden gebruikt, voor mij kon het minder zijn. Plaatwerk is dun, zal wel zijn gedaan om gewicht te besparen. Dit zijn enkele minnetjes, verder ben ik tot dusver tevreden over deze auto, zeer stil en soepel lopen.

De duurzaamheid, en elektronica kan je pas over enkele jaren wat over zeggen.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 12 januari 2015

Ervaring met auto: Wij kozen voor de onmiddellijk beschikbare Jeep Renegade Opening edition, 1.6 diesel.
In ons bezit van november 2014 en momenteel 3.600 kilometer op de teller.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand3.600 km

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 25 november 2014

Ervaring met auto: Na het zien van een foto was ik op slag verliefd op de auto. Wie heeft als klein jongetje niet gedroomd van een Wrangler, maar door de aanschafprijs en het verbruik deze droom laten varen? Ik heb nu een Jeep in de garage staan, een voorwielaagedreven auto, want in Nederland is echt terreinrijden uitgesloten. Ik ben voor de direct beschikbare Jeep Renegade Opening Editie gegaan, compleet en fraai uitgerust met lederen interieur groot u connect multifuctioneel display (met een probleemloos navigatiesysteem), 18 inch wielen en nog enkele accessoires. De auto rijdt prettig, ligt goed op de weg en stuurt voor een SUV strak. Het motorgeluid is netjes weggefilterd waardoor je ontspannen kan genieten van een fraai geluid uit de 6 speakers. Je zit op goede stoelen en kijkt over het overige verkeer heen, de neus en grote zijspiegels zorgen ervoor dat je denkt in een enorme 4x4 te rijden. Voor toekomstige kopers, neem een auto met navigatie, door de afstand tussen de bestuurder en de voorruit is een tomtom plakken erg ongemakkelijk. Ik heb voor de aanschaf van de Jeep gereden in een Duster, Juke, Asx en Captur. Maar mede door het extra aantal PKnulls (140 pk) is dit toch echt een ander klasse en veel leuker.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Merkdealer is Motorhuis in Gouda

Uitvoering14 Turbo Opening Ed.
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand1.355 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Schipeet, datum: 26 november 2014

Antwoord: Wat ik in het bovenstaande mis, maar wel door het cijfer 8 is weergegeven in mijn review, de Jeep dealer in Gouda heeft een mooie inruilprijs geboden voor mijn vorige auto, mij netjes geholpen en de aflevering was prima. En niet onbelangrijk de onderhandelingen verliepen netjes zonder mij lakbeschermers en dat soort onzin op te willen dringen.

 
Reactie van: Bruno-janssen, datum: 12 januari 2015

Antwoord: Wij kozen ook voor de onmiddellijk beschikbare Jeep Renegade Opening edition, 1.6 diesel.
In ons bezit van november 2014 en momenteel 3600 kilometer op de teller. Het "andere" design dan de courante SUV's heeft ons voor de Renegade doen beslissen. De auto rijdt zeer goed, geeft echt gebruiksgemak en comfort. Je hebt een goed overzicht op de weg, de Jeep is goed hanteerbaar en parkeerbaar, ondanks dat we nog nooit met een SUV gereden hadden.

Garage Pagnotta in Genk (Belgie) was echt klantvriendelijk en had echt oren naar onze wensen voor een andere wagen. Wat wij jammer vinden aan deze wagen: het verbruik ligt zeker 2,5 l/100km hoger dan vermeld (momenteel 7,6 l/100km) bij defensief rijden (amper boven 2000 t/m), te kleine brandstoftank, klep om kofferruimte te openen staat te laag waardoor je altijd vieze handen hebt. Maar ondanks deze negatieve opmerkingen blijft het een "plezierbak" om mee te rijden!

 
Reactie van: Jvermeulen63, datum: 12 september 2015

Antwoord: Wij rijden in Oostenrijk met veel plezier in een Renegade Trailhawk. Om bij het openen van de achterklep vieze handen te voorkomen gebruiken wij de afstandsbediening. Twee maal op het knopje drukken en de klep is ontgrendeld. Werkt goed!

 
Reactie van: Pnatens118, datum: 25 maart 2017

Antwoord: Ik heb een Jeep Renegade Longitude 110 pk 1.6 e-torq gekocht. Bij 3000 rpm heeft hij voldoende torq. Lichte off road is doenbaar. Zeer tevreden.

PS: ik denk dat 4wd zoveel beter een fabeltje is. Mijne renegade gaat goed als off road. Prachtig.

Groeten