19 februari 2018
Nissan X-Trail

Forum Nissan X-Trail

Reacties van eigenaren

  

, datum: 26 oktober 2017

Ervaring met auto: Zeer comfortabele auto, met veel luxe accessoires, fijne elektrisch verstelbare stoelen. Voor iemand van 1,8 m lengte zitten deze stoelen veel beter dan de meeste Duitse autonulls want die hebben meestal een te hoge rugleuning en te lange zitting. Door de hogere zit stap je na langere autorit ook zonder stijf gevoel uit de auto. Zeer veel ruimte op zowel de achterbank als in de bagageruimte.

En ook heel fijn als trekauto met een caravan. Doordat de X-Trail hoger is dan een stationwagon heb ik nu geen last meer dat de dissel van de caravan over verkeersdrempels schuurt.

Het dashboard is overzichtelijk en alles is zeer gebruiksvriendelijk en praktisch. Alleen het Nissan Connect systeem is vrij beperkt. Wat wel handig is, is dat je een willekeurige POI op google zoekt, en dit werkt ook prima met je stem. Roep de naam van een restaurant en de plaats en de navigatie brengt je ernaar toe. Enig minpuntje hierbij is wel dat dit alleen kan als je stilstaat. Het elektrische schuifdak wordt door mij ook veelvuldig gebruikt. Alles bij elkaar is de X-Trail een echte aanrader. Tov de concurrenten (grote SUV's) scoort deze het beste op een combinatie van prijs, luxe, ruimte, accelleratie, trekkracht en rijcomfort.

Uitvoering1.6 Dig T Bussiness
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
DealerVKV

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: G. Ghuizing, datum: 7 november 2017

Antwoord: Ook ervaring met optrekken met caravan vanuit stilstand op steile hellingen en de auto rijdend houden op hellingen?

 
Reactie van: Familievanwier, datum: 2 februari 2018

Antwoord: Ik ben ook benieuwd naar de ervaring met de X-trail als caravan trekker.

  

, datum: 1 oktober 2016

Ervaring met auto: Dit is inmiddels mijn 5e Nissan X-trail. To.v. de vorige modellen is de huidige X-trail sterk verbeterd. De wegligging is echt goed, het verbruik is door de veranderde vormgeving sterk gereduceerd, de auto is heerlijk ruim en de auto zit vol met accessoires die je al dan niet waardeert. Verkeersbord herkenning, diverse rijhulp systemen, indicatie bandenspanning, lane assist, bi-led koplampen, dakrails, intelligent key, elektrisch schuifdak etc. De zit, op de leren stoelen, is prima, je hebt een goed overzicht over het andere verkeer. De auto is heerlijk ruim, met deze auto heb je eigenlijk nooit een dakkoffer nodig.

Minpunten: het vorige model had in/bovenop het dashboard zo'n handig opbergvak en de dubbele bodem met schuifla werd veel door mij gebruikt.

Uitvoering1.6 Dig T Tekna
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km
DealerBunte

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor9
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 1 oktober 2016

Ervaring met auto: Waarom een X-trail en geen Qashqai. De X-trail is op alle punten ruimer en mag meer trekken (ingeval van caravan)! Verder is de X-trail een sublieme reisauto. Ook na langere ritten stap je met een goed gevoel uit de auto. Voordeel is en blijft dat je bij dit soort auto's over het overige verkeer heenkijkt, wat autorijden en stuk aangenamer maakt. Verders is de zit in de auto comfortabel, het dashboard overzichtelijk en de cruise-control een uitkomst. Airco werkt prima, eventueel kan het elektrisch schuifdak ook nog verkoeling bieden. Het verbruik is t.o.v. het vorige model sterk verbeterd!

Uitvoering1.6 Dig T Tekna
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km
DealerBunte

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8