23 mei 2018
Feedback
Renault Twingo

Forum Renault Twingo

Reacties van eigenaren

  

, datum: 10 september 2015

Ervaring met auto: De auto dweilt over de weg, boven de 100 km/uur wordt het rij gedrag onvoorspelbaar. auto doet onverwachte dingen. Wel goed voor in de stad.

Nieuw

Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand1.500 km
DealerNieuwendijk

Betrouwbaarheid1
Comfort6
Motor3
  
 
Reactie van: Edjans, datum: 12 december 2015

Antwoord: Ik heb daar geen last van en rijd toch zeer regelmatig op de snelweg onder alle omstandigheden heb wel de standaard banden vervangen door 195/55/15 en ligt als een blok op de weg.

Reageer
  

, datum: 10 september 2015

Ervaring met auto: Een absolute AFrader wanneer je er ook mee de snelweg op gaat..

Reageer Nieuw

Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand1.500 km
DealerNieuwendijk

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor4
  
  

, datum: 10 augustus 2015

Ervaring met auto: Naast de veelgenoemde klachten van dat hij niet stabiel is op de snelweg en erg windgevoelig is, merk ik ook dat het af en toe lijkt alsof ik naar voren schiet. Vooral in de bochten. Ik heb zelfs een keer rondjes op een parkeerterrein kunnen rijden zonder gas te geven. Renault blijft volhouden dat er niets met de auto aan de hand is.

Nieuw

Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
DealerBochane

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Mirandawolters, datum: 31 augustus 2015

Antwoord: Op de snelweg is mijn Twingo inderdaad een vreselijke auto, ik ben al een paar keer door flinke wind met zweethanden op mijn bestemming aangekomen. Ook klinkt er af en toe een vreemd geluid onder de auto en remt deze af, zou dit de ABS kunnen zijn? Vandaag liet hij me voor het eerst ook echt in de steek, het motortje loopt opeens vreselijk slecht stationair. Morgen de garage maar weer eens opzoeken. Voor het geluid/lawaai onder de auto hadden ze overigens geen verklaring.

 
Reactie van: Gemini2, datum: 10 september 2015

Antwoord: Ook ik heb moeite met deze auto, mijn zusje, die op dezelfde dag ook een Twingo is gaan rijden, durft niet eens meer met de auto te rijden. Dit is serieus de slechtste Renault die er op dit moment wordt aangeboden. Ik denk dat het zinvol is om een collectief te vormen en Renault juridisch aan te pakken.

 
Reactie van: K100rs8v, datum: 20 september 2015

Antwoord: Inderdaad, ook onze nieuwe Twingo laat steken vallen. Naast de zijwindgevoeligheid reageert het hiertegen bedoelde stabiliteitsstysteem ook op andere onverwachte momenten.

Daarnaast zijn de versnellingen veel te lang (70 pk) waardoor hij te weinig fut heeft. Renault gaat dit aanpassen bij modelupdate helaas zijn wij proefkonijn.

Andere problemen: slechte ergonomie, bromgeluid motor m.n. voor achterpassagiers, connectie met telefoon, rammeltjes, verbruik ( 8 ltr/100), sporadisch uitval motor tijdens rijden, achterruitwisser had 5 cm langer moeten zijn.

 
Reactie van: Gul, datum: 5 februari 2016

Antwoord: Ik ben blij dat we niet de enige zijn met bromgeluid, BT conectie telefoon (radio valt uit). Wij hebben dezelfde problemen hoog benzine verbruik. Achterruitewisser heb ik gelijk laten vervangen door een langere ca 2,5 cm
ook de ring van de schakelpook hoes laat los. Wordt vlg week gerepareerd + BT nagekeken.

Reageer
  

, datum: 20 juli 2015

Ervaring met auto: Ook ik heb moeite met de auto op de weg te houden bij snelheden boven de 100 km per uur. Terug naar de dealer geweest en die zeiden dat het aan de bandenspanning lag (auto is van 1 juli dus bijna 3 weken oud). Dat gecontroleerd en weer op pad gestuurd, probleem niet verholpen uiteraard. Heb nu een klacht liggen bij Renault Nederland... kijken hoe die hier mee omgaan want het is heel angstig en niet veilig rijden op de snelweg zo.

Nieuw

Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand1.300 km
DealerStam

Betrouwbaarheid4
Comfort4
Motor4
  
 
Reactie van: Dannyzwartjes, datum: 6 augustus 2015

Antwoord: Zelfde ervaring met de nieuwe Twingo mbt de windgevoeligheid. Is er al gereageerd op de klacht?

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 17 maart 2015

Ervaring met auto: Tijdens onze zoektocht reden we eerst proef in een 70 PK-versie, die vonden we nogal traag. En dan bedoel ik ook ECHT traag (we houden wel van een beetje pittig rijden). Maar verder een hele leuke en vrolijke auto. Dus hebben we de 90 PK-versie besteld. En daar hebben we geen seconde spijt van gehad. Heerlijk! I.t.t. wat je vaak leest, is het verschil echt enorm, en maakt de Twingo tot een karretje dat je heerlijk op souplesse kunt rijden. Zeker als je minder bezig bent met zuinig rijden, en later schakelt dan de aut wil (meer toeren) ben je iedereen te vlug af! Desondanks reden we toch nog 1:15! Dat kan dus nog veel zuiniger.
Sturen is heel icht (moet je wel even aan wennen) maar wel precies en hij is nog behoorlijk koersvast Al met al een echte aanrader voor wie iets leuks en snels zoekt!

Reageer Nieuw
UitvoeringTCe 90 Expression
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerTerwolde

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 2 februari 2015

Ervaring met auto: In de stad een prettige auto, op de snelweg niet stabiel. Auto begint bij ongeveer 90 km naar rechts te trekken waardoor er constant tegen gestuurd moet worden. Bij sterke wind wordt dit probleem angstaanjagend. Het lijkt alsof de voorwielen omhoog komen. Tevens wordt de wind onder de wielkassen doorgeblazen waardoor er een onheilspellend geluid ontstaat. De auto is dan bijna niet meer onder controle te houden. Komt dit omdat de motor achterin ligt?

Nieuw

Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand2.000 km
DealerNieuwendijk

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor6
  
 
Reactie van: Tvhimste, datum: 27 maart 2015

Antwoord: Ik heb ook een nieuwe Renault Twingo met 90 pk en moet zeggen auto is prima, alleen bij wind zeer gevaarlijk om mee te rijden. Stuur heel goed vasthouden en niet harder dan 100 km rijden. Ik denk eraan om klacht neer te leggen bij Renault, want dit is levensgevaarlijk.

 
Reactie van: Miranda, datum: 1 april 2015

Antwoord: Ik heb mn nieuwe Twingo terug gebracht naar de dealer. Levensgevaarlijk met harde wind. Ik werd echt opzij geblazen door de wind.

 
Reactie van: Echtreal, datum: 9 april 2015

Antwoord: Rijd sinds 31-12-2014 in de nieuwe Twingo, nu 9.000 km gereden en heb angstige momenten gekend met de auto. Idd Levensgevaarlijk!!!

 
Reactie van: Limitbreaker1980, datum: 27 april 2015

Antwoord: Ehm, ik wil niet vervelend zijn maar er zit zijwind assist op de Twingo. Natuurlijk maakt het lawaai in de wielkasten zonder motor voorin. Heb zelf ook een Twingo 3 tce maar heb het nog niet als gevaarlijk ervaren. En ik heb met stevige zijwind gereden. Je kunt bijna letterlijk je stuur loslaten en de elektronica corrigeert de auto vanzelf.

Het is alleen wennen omdat het chassis geen last heeft van de wind (door de zijwind assist) maar de carrosserie wel meebeweegt. En het lampje van de ESC gaat branden als de assist ingrijpt.

Iedereen ervaart het natuurlijk anders, maar levensgevaarlijk vind ik erg ver gaan.

 
Reactie van: Lisantsje, datum: 3 juni 2015

Antwoord: Ik heb mijn nieuwe Twingo ook teruggebracht naar de dealer. Rijden met harde wind is met dit autootje wel degelijk levensgevaarlijk.

 
Reactie van: Jessica. Ramautar, datum: 1 juli 2015

Antwoord: De nieuwe Renault Twingo is inderdaad levensgevaarlijk op de snelweg! Als het maar een beetje waait of er komt opeens een windvlaag wordt je bijna uit je baan geblazen. Echt heel eng!

Helaas doet de Renault dealer of er niet zoveel aan de hand is en of ze nog nooit van dit probleem hebben gehoord. Heb zoiets nog nooit meegemaakt. Als ik dit had geweten had ik de auto nooit gekocht.

Toevallig iemand een soort van tik tegen het gaspedaal opgemerkt?

 
Reactie van: Ajb, datum: 31 juli 2015

Antwoord: Ik heb exact hetzelfde, doodeng op de snelweg. Ik ben al eens een keer uit mijn baan geblazen. Ze hebben pas mijn abs software aangepast of het wat geholpen heeft weet ik niet, want ik blijf het toch allemaal erg eng vinden. Echt vertrouwen heb ik er niet in op deze manier.

Ik wil ook een klacht gaan indienen. Onze dealer kan er ook weinig mee, maar Renault zelf wel neem ik aan. Ik krijg ook nu na 10.000 km steeds mankementen, mijn benzinemeter die zegt dat mijn tank vol is terwijl hij zo goed als leeg is en nu weer mijn bandenspanning die niet goed zou zijn. Het lampje blijft branden, terwijl de bandenspanning gecontroleerd is. Ik ga natuurlijk weer terug naar de dealer, maar het blijft wel kommer en kwel. Dat heb ik nooit gehad met mijn andere Renaults.

Angelique

 
Reactie van: Carinhagenaars, datum: 4 november 2015

Antwoord: Ik heb ook een nieuwe Renault Twingo van 01-2015 staat nu 20.000 km op, rijd dus redelijk
wat km, vooral snelweg, en echt, nog nooit, maar dan ook nog nooit, een auto gereden waar ik bang in ben als het waait. Pfff, ik krijg al buikpijn als er een behoorlijk windje staat, levensgevaarlijk op de weg, op een weg waar je 130 mag rijden, zak ik dan maar terug naar 90 km omdat ik anders het gevoel heb dat ik weggeblazen wordt :(

Dealer weet geen oplossing en importeur zegt dat ze het probleem erkennen maar er niets aan kunnen doen, hoort bij de auto! Moet terug aar de dealer en die zou met een voorstel moeten komen, heeft iemand hier al ervaring mee?

 
Reactie van: R. Bennaars, datum: 1 december 2015

Antwoord: Heeft de dealer al een oplossing aangeboden, zo ja zou ik graag weten wat?

 
Reactie van: F. Rabelink, datum: 25 december 2015

Antwoord: Ik ervaar soms ook een soort van (hoorbare) tik tegen het gaspedaal. Alsof je gedwongen wordt het pedaal even los te laten.

Ik lease deze auto en vrees dat ik er 4 jaar aan vast zit, maar ik wil er zsm vanaf! Vreselijk bij harde wind! Ik durf bijna niet meer te rijden. Ben zelfs zover dat ik de snelweg maar niet meer op ga... Helaas. Miskoop.

Reageer
  

, datum: 9 januari 2015

Ervaring met auto: Vandaag de Twingo 3 opgehaald bij ABD Renault Sneek. Er staat nu ca 200 km op de teller vandaar dat alles op een 6 staat. Bedoeling is dat ik met enige regelmaat de bevindingen ga weergeven op dit forum. Het is een uitvoering waar ik nog wel een open dak en airco en verder de rode accenten zowel in het interieur als exterieur heb toegevoegd en ook komt er nog een zwart rode striping op. Deze is in bestelling. Als ik wat meer kilometers heb gereden dan doe ik daar verslag van wat dat heeft nu nog geen zin.

Nieuw
UitvoeringSce 70 Expression
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand200 km
DealerABD

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Averzijl, datum: 19 februari 2016

Antwoord: het is troep heel het merk RENAULT ze gaan net twee jaar mee maar moet er niet veel mee rijden dit was de tweede in drie jaar
ik rij wel veel moet ik zeggen 4000 km per jaar dat is al teveel voor dit merk bij 8000 km draaide hij in elkaar koppeling en versnelijng bak een drama kom niet voor garantie koop nooit deze troep ik noem het rampgebakkies

 
Reactie van: Ellywellner, datum: 25 december 2017

Antwoord: Wij hebben nemen maanden in de Twingo gereden. Inderdaad geen fijne auto op de snelweg. We kregen het probleem dat de auto niet meer in zijn 1 en 3 kon. Zal je overkomen als je op de snelweg zit, moet er niet aan denken. Er waren nog wat ongemakken. De auto verkocht. Nu rijden wij in een Hyundai I10, een heerlijke auto. Blij dat we auto hebben verkocht ondanks een fors verlies.

Reageer
 
 
« 1 2 3 »