27 maart 2017
Renault Twingo

Forum Renault Twingo

Reacties van eigenaren

  

, datum: 21 oktober 2015

Ervaring met auto: Sinds 10 maanden de nieuwe Twingo en even wat ervaringen. UIterlijk en interieur de benchmark in zijn klasse, prima afwerking, lekker hoge zit en een luxe uitstraling van binnen.

Wegligging en rechtuitstabiliteit en de 900cc turboloos ruim voldoende, je kan fors doortrekken in de versnellingen en 130km/u op de cruiscontrol moeiteloos. Verbruik tot op heden 5,2 ltr/100km en dat is heerlijk zuinig.

Dan de windgevoeligheid, er is geen auto in deze klasse die niet windgevoelig is dus deze Twingo ook niet. Renault heeft als extra veiligheid de ESP gekoppeld aan de carroserie beweging zodat automatisch de inspuiting wordt uitgeschakeld en de motor inhoudt.

Tevens is de Twingo uitgerust met een lanechange detector die een lampje en piep geeft als je over een streep komt. Gevolg alle vrouwen, dus ook die van mij, schrikken zicht rot. De lane change kan je uitschakelen maar de zijwind protectie niet. Renault had dit beter niet kunnen installeren in een vrouwen auto, kijk maar naar de negatieve (nergens op gebaseerde) reacties hier.

Integratie met bluetooth telefoon en muziek, subliem, muisstil in het interieur tijdens het rijden, en bij stilstand in de krapste straatjes en plekjes kunnen keren, geweldig gewoon. Heb de auto een aantal keren voor het werk gebruikt en zelfs ik kom niets in de auto tekort qua ruimte, comfort en rijgemak.

Minpunten, nou ja als ik dan iets moet verzinnen had de tank groter gemogen en een misser is het ontbreken van de buitentemperatuur indicatie, dat kan echt niet.

Er gaan vier (grote) meiden met tennistassen in dus mijn dochter die mijn automaat gewend is gebruikt hem ook graag, want hij schakelt zo soepel en stuurt zo lekker zegt ze. Een heerlijke auto en zeker een pracht concept van Reanult, deze nieuwe Twingo.


Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand17.500 km
DealerIndumij

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor7
  
 
Reactie van: Teunis23, datum: 16 november 2015

Antwoord: Zaterdag is mijn vriendin de trotse bezitster geworden van een Twingo Dynamique. Al vroeg waren we naar de dealer gegaan. Verkoper Ron had de auto keurig verpakt onder een een speciaal doek en mijn vriendin mocht hem aftrekken. Keurig afgeleverd en zeer tevreden zijn de eerste kilometers gereden. Zelf rijd ik in een Kia Rio maar moet zeggen dat ik de Twingo van mijn vriendin dynamischer vind rijden.

 
Reactie van: Wpaap72, datum: 7 juni 2016

Antwoord: Wij hadden de zelfde ervaring. Auto werd keurig afgeleverd en onze ervaring na een week rijden is positief het karretje is lekker pittig (turbo 90) en voldoet aan onze verwachting. Er is altijd wel wat op te merken, maar het is een Twingo en geen dure bolide uit de topklasse.

mvg. Willem

  

, datum: 12 oktober 2015

Ervaring met auto: Sinds augustus een nieuwe Renault Twingo SCe 70 collection in mijn bezit.
1200 km gereden. Zeer windgevoelig zwabbert over de weg motor reageert raar bij gebruik airco op de snelweg gewoon gevaarlijk.

UitvoeringSCe 70
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerAutohaag Zeeuw

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor5
  
 
Reactie van: Dannyzwartjes, datum: 20 oktober 2015

Antwoord: Same here. Klacht ingediend bij Renault Nederland maar geeft alleen thuis als je een duurdere Clio koopt. Auto is veilig bevonden en daarmee is de kous af voor hen.

 
Reactie van: Keesgay, datum: 7 november 2015

Antwoord: Levensgevaarlijk die nieuwe Twingo. Wij hebben er ook een nu inmiddels 10.000 km gereden. Bij 120 km/u op de snelweg en een beetje tegenwind houd de auto ineens in alsof je vol op de rem staat, anti slip lampje begint dan ineens te branden en de auto trekt naar rechts. Maar hopen dat er niemand achterop knalt.

Melding gemaakt bij de dealer in Groningen die wisten ervan en zijn er mee bezig... Zal wel niets gebeuren, want volgens mij is het een constructie fout dat als de tegenwind onder een bepaalde hoek van voren komt de motor ineens geen zuurstof krijg waardoor hij gechoked word.

 
Reactie van: Pier53, datum: 8 december 2015

Antwoord: Wij hebben ook melding gemaakt bij de dealer, die waren niet op de hoogte van de klacht :), contact gelegd met Renault Nederland op advies van de dealer. Daar krijgen we geen reactie, vanavond mail gestuurd met verzoek om snel contact op te nemen. Misschien een idee om, als Renault geen adequate oplossing voor het probleem gaat vinden, om de ANWB in te schakelen voordat er ongelukken gaan gebeuren met deze auto?

 
Reactie van: Sophiakastermans, datum: 2 januari 2016

Antwoord: Ik voel me op de snelweg ook niet altijd veilig. Als ik met een beetje wind een vrachtwagen inhaal vertoont mijn auto onverwacht gedrag waardoor ik soms alle zeilen bij moet stellen om de auto onder controle te houden. Ook dat "zwabberen" wat iemand noemde herken ik ook. Omdat ik in mijn woonplaats werkte had ik dit niet zo in de gaten maar sinds kort heb ik een andere baan waardoor ik veel mee rij. Ik voel onvoldoende veilig op de snelweg dus ik heb de dealer aangeschreven.

 
Reactie van: Breetveldrenate, datum: 6 januari 2016

Antwoord: Hetzelfde verhaal hier. Mijn vader rijdt sinds een paar maanden ook in de nieuwe Twingo en ervaart ook deze problemen. Renault dealer Oving in Hattem geeft niet thuis en weet van niets. Vriend van de familie is in Zwolle bij een Renault dealer geweest en daar is gesproken over een evt. compensatieregeling. Weet iemand hier iets van? De verkoper in Zwolle die dat gezegd heeft, werkt er opeens niet meer :(.

 
Reactie van: Averzijl, datum: 19 januari 2016

Antwoord: Ik heb zelf Twingo gereden, waardeloos. Na 8.000 km draaide de verselingsbak in elkaar. Er werd niets aan gedaan net twee jaar oud. Hij mocht niet gemaakt worden van Renault Nederland de r van Renault betekent ramp gebbakie; nooit dit merk als je dit een merk kan noemen a verzijl

  

, datum: 10 september 2015

Ervaring met auto: De auto dweilt over de weg, boven de 100 km/uur wordt het rij gedrag onvoorspelbaar. auto doet onverwachte dingen. Wel goed voor in de stad.


Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand1.500 km
DealerNieuwendijk

Betrouwbaarheid1
Comfort6
Motor3
  
 
Reactie van: Edjans, datum: 12 december 2015

Antwoord: Ik heb daar geen last van en rijd toch zeer regelmatig op de snelweg onder alle omstandigheden heb wel de standaard banden vervangen door 195/55/15 en ligt als een blok op de weg.

  

, datum: 10 september 2015

Ervaring met auto: Een absolute AFrader wanneer je er ook mee de snelweg op gaat..


Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand1.500 km
DealerNieuwendijk

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor4
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 10 augustus 2015

Ervaring met auto: Naast de veelgenoemde klachten van dat hij niet stabiel is op de snelweg en erg windgevoelig is, merk ik ook dat het af en toe lijkt alsof ik naar voren schiet. Vooral in de bochten. Ik heb zelfs een keer rondjes op een parkeerterrein kunnen rijden zonder gas te geven. Renault blijft volhouden dat er niets met de auto aan de hand is.


Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
DealerBochane

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Mirandawolters, datum: 31 augustus 2015

Antwoord: Op de snelweg is mijn Twingo inderdaad een vreselijke auto, ik ben al een paar keer door flinke wind met zweethanden op mijn bestemming aangekomen. Ook klinkt er af en toe een vreemd geluid onder de auto en remt deze af, zou dit de ABS kunnen zijn? Vandaag liet hij me voor het eerst ook echt in de steek, het motortje loopt opeens vreselijk slecht stationair. Morgen de garage maar weer eens opzoeken. Voor het geluid/lawaai onder de auto hadden ze overigens geen verklaring.

 
Reactie van: Gemini2, datum: 10 september 2015

Antwoord: Ook ik heb moeite met deze auto, mijn zusje, die op dezelfde dag ook een Twingo is gaan rijden, durft niet eens meer met de auto te rijden. Dit is serieus de slechtste Renault die er op dit moment wordt aangeboden. Ik denk dat het zinvol is om een collectief te vormen en Renault juridisch aan te pakken.

 
Reactie van: K100rs8v, datum: 20 september 2015

Antwoord: Inderdaad, ook onze nieuwe Twingo laat steken vallen. Naast de zijwindgevoeligheid reageert het hiertegen bedoelde stabiliteitsstysteem ook op andere onverwachte momenten.

Daarnaast zijn de versnellingen veel te lang (70 pk) waardoor hij te weinig fut heeft. Renault gaat dit aanpassen bij modelupdate helaas zijn wij proefkonijn.

Andere problemen: slechte ergonomie, bromgeluid motor m.n. voor achterpassagiers, connectie met telefoon, rammeltjes, verbruik ( 8 ltr/100), sporadisch uitval motor tijdens rijden, achterruitwisser had 5 cm langer moeten zijn.

 
Reactie van: Gul, datum: 5 februari 2016

Antwoord: Ik ben blij dat we niet de enige zijn met bromgeluid, BT conectie telefoon (radio valt uit). Wij hebben dezelfde problemen hoog benzine verbruik. Achterruitewisser heb ik gelijk laten vervangen door een langere ca 2,5 cm
ook de ring van de schakelpook hoes laat los. Wordt vlg week gerepareerd + BT nagekeken.

  

, datum: 20 juli 2015

Ervaring met auto: Ook ik heb moeite met de auto op de weg te houden bij snelheden boven de 100 km per uur. Terug naar de dealer geweest en die zeiden dat het aan de bandenspanning lag (auto is van 1 juli dus bijna 3 weken oud). Dat gecontroleerd en weer op pad gestuurd, probleem niet verholpen uiteraard. Heb nu een klacht liggen bij Renault Nederland... kijken hoe die hier mee omgaan want het is heel angstig en niet veilig rijden op de snelweg zo.


Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand1.300 km
DealerStam

Betrouwbaarheid4
Comfort4
Motor4
  
 
Reactie van: Dannyzwartjes, datum: 6 augustus 2015

Antwoord: Zelfde ervaring met de nieuwe Twingo mbt de windgevoeligheid. Is er al gereageerd op de klacht?

  

, datum: 17 maart 2015

Ervaring met auto: Tijdens onze zoektocht reden we eerst proef in een 70 PK-versie, die vonden we nogal traag. En dan bedoel ik ook ECHT traag (we houden wel van een beetje pittig rijden). Maar verder een hele leuke en vrolijke auto. Dus hebben we de 90 PK-versie besteld. En daar hebben we geen seconde spijt van gehad. Heerlijk! I.t.t. wat je vaak leest, is het verschil echt enorm, en maakt de Twingo tot een karretje dat je heerlijk op souplesse kunt rijden. Zeker als je minder bezig bent met zuinig rijden, en later schakelt dan de aut wil (meer toeren) ben je iedereen te vlug af! Desondanks reden we toch nog 1:15! Dat kan dus nog veel zuiniger.
Sturen is heel icht (moet je wel even aan wennen) maar wel precies en hij is nog behoorlijk koersvast Al met al een echte aanrader voor wie iets leuks en snels zoekt!

UitvoeringTCe 90 Expression
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerTerwolde

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor9
  
 
 
< 1 2 3 >