24 maart 2018
Renault Twingo

Forum Renault Twingo

Reacties van eigenaren

  

, datum: 5 februari 2016

Ervaring met auto: Dit is echt een stadsauto. Niet geschikt voor rijden op de snelweg. Hij hapert en houd ineens in. De lampen doen het zeer regelmatig niet. Achteruit van een afrit rijden slaat de auto uit en komt er een N in beeld. Daar sta je dan midden op de straat en moet je eerst opnieuw starten en dan afwachten of hij het weer doet. Miskoop van de eeuw.

Ervaring met verkoop: Voel me opgelicht. De verkoper wist dat ik zoveel kilometer ging rijden op een dag. Bij elke klacht is eerst ontkennen en bij ophalen is het ow nou ja hoort bij de auto. Waardeloos.


Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand11.700 km
DealerJongerius

Betrouwbaarheid3
Comfort4
Motor2
  
 
Reactie van: Eweitering, datum: 26 november 2016

Antwoord: Klare onzin. Ik rijd nu sinds maart 2016 in een nieuwe Twingo, geen enkel probleem wat het rijden aan gaat. Het is ook geen race auto ! Heb mijn Clio van 2013 er op ingeruild, en kan je zeggen ik ga niet weer terug naar een Clio voor mij dus een Twingo.

 
Reactie van: Hjbtbg, datum: 19 december 2016

Antwoord: Het gaat mij te ver om dit onzin te noemen, ook ik heb een Twingo III gekocht en afgeleverd in januari 2015. Het is op de snelweg levensgevaarlijk bij wind en het passeren van vrachtauto's. Bij een snelheid boven de 100 km/u zwabber je over de weg en zul je met twee stevige handen moeten sturen.
Diverse malen bij de garage geweest maar ook zij weten niet wat hieraan te doen.

 
Reactie van: Edithveijk, datum: 8 december 2017

Antwoord: Mijn Fiat 500 had schade en als leenauto kreeg ik de nieuwe Renault Twingo mee. Ik rijd altijd in een klein autootje maar heb me verbaasd dat deze auto de weg op mag. Ik rijd iedere dag stukje snelweg, boven de 90 zwabbert de Twingo alle kanten uit . Doodsbenauwd werd ik ervan. Vrachtwagens fly overs ik heb het na drie dagen maar ontweken en ben omgereden door de stad. Echt levensgevaarlijk, je wordt zo van de snelweg geblazen. In eerste instantie dacht ik, leuk autootje voor mijn dochter. Maar dat gaat dus niet gebeuren. Echt vreemd dat dit de weg op mag.

  

, datum: 27 januari 2016

Ervaring met auto: Als je veel snelweg rijdt, beslist niet kopen. Doodeng, de auto zwabbert over de weg en je komt dus met zweethanden op de plaats van bestemming aan.


Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand8.500 km

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor5
  
  

, datum: 19 januari 2016

Ervaring met auto: Nooit deze auto kopen een al ellende, niets dan problemen mee gehad. Ik moest van narigheid hem weg doen binnen twee jaar. Geen Renault meer!


Bouwjaar2014
In bezit2 jaar
KM-stand8.000 km
Dealer Auto Indumij

Betrouwbaarheid2
Comfort3
Motor2
  
  

, datum: 16 januari 2016

Ervaring met auto: Zeer windgevoelig.


Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
DealerStam

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Wiezel2009, datum: 27 januari 2016

Antwoord: Hetzelfde verhaal. Echt doodeng om op de snelweg te rijden. Bij wind die je dus bijna altijd hebt in dit land zwabbert de auto over de weg. Onze Twingo is pas 9 maanden oud maar hebben hem gisteren ingeruild voor een ander merk auto. Deze auto krijgen wij in maart en ik kan niet wachten. Maar ja, je verliest er wel op.

 
Reactie van: Detmarnoij, datum: 30 juli 2017

Antwoord: Ook hier gaat de Twingo 3 eruit door de windgevoeligheid op de snelweg. Na 15 maanden word ik er gek van.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 21 oktober 2015

Ervaring met auto: Sinds 10 maanden de nieuwe Twingo en even wat ervaringen. UIterlijk en interieur de benchmark in zijn klasse, prima afwerking, lekker hoge zit en een luxe uitstraling van binnen.

Wegligging en rechtuitstabiliteit en de 900cc turboloos ruim voldoende, je kan fors doortrekken in de versnellingen en 130km/u op de cruiscontrol moeiteloos. Verbruik tot op heden 5,2 ltr/100km en dat is heerlijk zuinig.

Dan de windgevoeligheid, er is geen auto in deze klasse die niet windgevoelig is dus deze Twingo ook niet. Renault heeft als extra veiligheid de ESP gekoppeld aan de carroserie beweging zodat automatisch de inspuiting wordt uitgeschakeld en de motor inhoudt.

Tevens is de Twingo uitgerust met een lanechange detector die een lampje en piep geeft als je over een streep komt. Gevolg alle vrouwen, dus ook die van mij, schrikken zicht rot. De lane change kan je uitschakelen maar de zijwind protectie niet. Renault had dit beter niet kunnen installeren in een vrouwen auto, kijk maar naar de negatieve (nergens op gebaseerde) reacties hier.

Integratie met bluetooth telefoon en muziek, subliem, muisstil in het interieur tijdens het rijden, en bij stilstand in de krapste straatjes en plekjes kunnen keren, geweldig gewoon. Heb de auto een aantal keren voor het werk gebruikt en zelfs ik kom niets in de auto tekort qua ruimte, comfort en rijgemak.

Minpunten, nou ja als ik dan iets moet verzinnen had de tank groter gemogen en een misser is het ontbreken van de buitentemperatuur indicatie, dat kan echt niet.

Er gaan vier (grote) meiden met tennistassen in dus mijn dochter die mijn automaat gewend is gebruikt hem ook graag, want hij schakelt zo soepel en stuurt zo lekker zegt ze. Een heerlijke auto en zeker een pracht concept van Reanult, deze nieuwe Twingo.


Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand17.500 km
DealerIndumij

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor7
  
 
Reactie van: Teunis23, datum: 16 november 2015

Antwoord: Zaterdag is mijn vriendin de trotse bezitster geworden van een Twingo Dynamique. Al vroeg waren we naar de dealer gegaan. Verkoper Ron had de auto keurig verpakt onder een een speciaal doek en mijn vriendin mocht hem aftrekken. Keurig afgeleverd en zeer tevreden zijn de eerste kilometers gereden. Zelf rijd ik in een Kia Rio maar moet zeggen dat ik de Twingo van mijn vriendin dynamischer vind rijden.

 
Reactie van: Wpaap72, datum: 7 juni 2016

Antwoord: Wij hadden de zelfde ervaring. Auto werd keurig afgeleverd en onze ervaring na een week rijden is positief het karretje is lekker pittig (turbo 90) en voldoet aan onze verwachting. Er is altijd wel wat op te merken, maar het is een Twingo en geen dure bolide uit de topklasse.

mvg. Willem

  

, datum: 12 oktober 2015

Ervaring met auto: Sinds augustus een nieuwe Renault Twingo SCe 70 collection in mijn bezit.
1200 km gereden. Zeer windgevoelig zwabbert over de weg motor reageert raar bij gebruik airco op de snelweg gewoon gevaarlijk.

UitvoeringSCe 70
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerAutohaag Zeeuw

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor5
  
 
Reactie van: Dannyzwartjes, datum: 20 oktober 2015

Antwoord: Same here. Klacht ingediend bij Renault Nederland maar geeft alleen thuis als je een duurdere Clio koopt. Auto is veilig bevonden en daarmee is de kous af voor hen.

 
Reactie van: Keesgay, datum: 7 november 2015

Antwoord: Levensgevaarlijk die nieuwe Twingo. Wij hebben er ook een nu inmiddels 10.000 km gereden. Bij 120 km/u op de snelweg en een beetje tegenwind houd de auto ineens in alsof je vol op de rem staat, anti slip lampje begint dan ineens te branden en de auto trekt naar rechts. Maar hopen dat er niemand achterop knalt.

Melding gemaakt bij de dealer in Groningen die wisten ervan en zijn er mee bezig... Zal wel niets gebeuren, want volgens mij is het een constructie fout dat als de tegenwind onder een bepaalde hoek van voren komt de motor ineens geen zuurstof krijg waardoor hij gechoked word.

 
Reactie van: Pier53, datum: 8 december 2015

Antwoord: Wij hebben ook melding gemaakt bij de dealer, die waren niet op de hoogte van de klacht :), contact gelegd met Renault Nederland op advies van de dealer. Daar krijgen we geen reactie, vanavond mail gestuurd met verzoek om snel contact op te nemen. Misschien een idee om, als Renault geen adequate oplossing voor het probleem gaat vinden, om de ANWB in te schakelen voordat er ongelukken gaan gebeuren met deze auto?

 
Reactie van: Sophiakastermans, datum: 2 januari 2016

Antwoord: Ik voel me op de snelweg ook niet altijd veilig. Als ik met een beetje wind een vrachtwagen inhaal vertoont mijn auto onverwacht gedrag waardoor ik soms alle zeilen bij moet stellen om de auto onder controle te houden. Ook dat "zwabberen" wat iemand noemde herken ik ook. Omdat ik in mijn woonplaats werkte had ik dit niet zo in de gaten maar sinds kort heb ik een andere baan waardoor ik veel mee rij. Ik voel onvoldoende veilig op de snelweg dus ik heb de dealer aangeschreven.

 
Reactie van: Breetveldrenate, datum: 6 januari 2016

Antwoord: Hetzelfde verhaal hier. Mijn vader rijdt sinds een paar maanden ook in de nieuwe Twingo en ervaart ook deze problemen. Renault dealer Oving in Hattem geeft niet thuis en weet van niets. Vriend van de familie is in Zwolle bij een Renault dealer geweest en daar is gesproken over een evt. compensatieregeling. Weet iemand hier iets van? De verkoper in Zwolle die dat gezegd heeft, werkt er opeens niet meer :(.

 
Reactie van: Averzijl, datum: 19 januari 2016

Antwoord: Ik heb zelf Twingo gereden, waardeloos. Na 8.000 km draaide de verselingsbak in elkaar. Er werd niets aan gedaan net twee jaar oud. Hij mocht niet gemaakt worden van Renault Nederland de r van Renault betekent ramp gebbakie; nooit dit merk als je dit een merk kan noemen a verzijl

  

, datum: 10 september 2015

Ervaring met auto: De auto dweilt over de weg, boven de 100 km/uur wordt het rij gedrag onvoorspelbaar. auto doet onverwachte dingen. Wel goed voor in de stad.


Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand1.500 km
DealerNieuwendijk

Betrouwbaarheid1
Comfort6
Motor3
  
 
Reactie van: Edjans, datum: 12 december 2015

Antwoord: Ik heb daar geen last van en rijd toch zeer regelmatig op de snelweg onder alle omstandigheden heb wel de standaard banden vervangen door 195/55/15 en ligt als een blok op de weg.

 
 
« 1 2 3 »