24 oktober 2016
Renault Twingo

Forum Renault Twingo

Reacties van eigenaren

  

, datum: 27 maart 2016

Ervaring met auto: De nieuwe Twingo had nooit Twingo mogen heten. Leuke vlotte auto wat betreft uiterlojk, hiervoor heb ik ook Twingo gereden, dat was nog een auto, wat betreft wegligging.

Deze auto zwabbert, zeer gevaarlijk, en geeft een onveilig gevoel op de weg. Nu 3 maanden in mijn bezit, terug geweest naar garage, en mijn beklag gedaan, zogenaamd was er begrip voor, maar wat betreft inruil, deed men niets extra's, krijg er zelfs minder voor terug dan ANWB advies inruilprijs. Ik heb nu een opel Karl gekocht, even zwaar, maar een geweldige wegligging en rijeigenschap. Dat zwabberen hoort bij een kleine auto, daarin bewijst de Karl het tegendeel.

Sinds 2008 heb ik Renault gereden, dit was mijn vierde en tevens ook laatste model. Bochane Renault reageeree lakoniek, en het was schandalig wat ik voor een nieuwe Renault Clio moest bijbetalen. Zelfs bij aanschaf van een gebruikte 2e hands Clio, drie jaar oud, bewoog Renault en Bochane geen meter. Ben blij dat ik van de levensgevaarlijke Twingo af ben, en zoals ik behandeld ben, NOOIT meer RENAULT!, dus mensen koop deze Twingo niet!, miskoop van het jaar 2015/2016

Maar ja, Renault geeft op de site ook aan, de ultieme stadsauto, en je moet er dus ook niet mee gaan rijden buiten de bebouwde kom, blijkt!

UitvoeringTCE 70 Collection
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand4.400 km
DealerBochane

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor2
  
  

, datum: 7 februari 2016

Ervaring met auto: Heb sinds november 2015 een Twingo. Deze is zeer gevaarlijk, ben afgelopen week weer terug geweest na de daeler. Deze heeft de windsensor geupdate, zou nu over moeten zijn het gezwabber. Morgen even terug en kijken wat ze hier aan gaan doen. De vrouw durft er al niet meer mee te rijden. Dealer zegt dat je het stuur met 2 vingers kan vast houden, geen probleen nu niet doen want dat wordt je dood.

Uitvoering1.0 Sce Expression
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand4.000 km
DealerAutoKievit

Betrouwbaarheid1
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 5 februari 2016

Ervaring met auto: Dit is echt een stadsauto. Niet geschikt voor rijden op de snelweg. Hij hapert en houd ineens in. De lampen doen het zeer regelmatig niet. Achteruit van een afrit rijden slaat de auto uit en komt er een N in beeld. Daar sta je dan midden op de straat en moet je eerst opnieuw starten en dan afwachten of hij het weer doet. Miskoop van de eeuw.

Ervaring met verkoop: Voel me opgelicht. De verkoper wist dat ik zoveel kilometer ging rijden op een dag. Bij elke klacht is eerst ontkennen en bij ophalen is het ow nou ja hoort bij de auto. Waardeloos.


Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand11.700 km
DealerJongerius

Betrouwbaarheid3
Comfort4
Motor2
  
  

, datum: 27 januari 2016

Ervaring met auto: Als je veel snelweg rijdt, beslist niet kopen. Doodeng, de auto zwabbert over de weg en je komt dus met zweethanden op de plaats van bestemming aan.


Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand8.500 km

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor5
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 19 januari 2016

Ervaring met auto: Nooit deze auto kopen een al ellende, niets dan problemen mee gehad. Ik moest van narigheid hem weg doen binnen twee jaar. Geen Renault meer!


Bouwjaar2014
In bezit2 jaar
KM-stand8.000 km
Dealer Auto Indumij

Betrouwbaarheid2
Comfort3
Motor2
  
  

, datum: 16 januari 2016

Ervaring met auto: Zeer windgevoelig.


Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
DealerStam

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Wiezel2009, datum: 27 januari 2016

Antwoord: Hetzelfde verhaal. Echt doodeng om op de snelweg te rijden. Bij wind die je dus bijna altijd hebt in dit land zwabbert de auto over de weg. Onze Twingo is pas 9 maanden oud maar hebben hem gisteren ingeruild voor een ander merk auto. Deze auto krijgen wij in maart en ik kan niet wachten. Maar ja, je verliest er wel op.

  

, datum: 21 oktober 2015

Ervaring met auto: Sinds 10 maanden de nieuwe Twingo en even wat ervaringen. UIterlijk en interieur de benchmark in zijn klasse, prima afwerking, lekker hoge zit en een luxe uitstraling van binnen.

Wegligging en rechtuitstabiliteit en de 900cc turboloos ruim voldoende, je kan fors doortrekken in de versnellingen en 130km/u op de cruiscontrol moeiteloos. Verbruik tot op heden 5,2 ltr/100km en dat is heerlijk zuinig.

Dan de windgevoeligheid, er is geen auto in deze klasse die niet windgevoelig is dus deze Twingo ook niet. Renault heeft als extra veiligheid de ESP gekoppeld aan de carroserie beweging zodat automatisch de inspuiting wordt uitgeschakeld en de motor inhoudt.

Tevens is de Twingo uitgerust met een lanechange detector die een lampje en piep geeft als je over een streep komt. Gevolg alle vrouwen, dus ook die van mij, schrikken zicht rot. De lane change kan je uitschakelen maar de zijwind protectie niet. Renault had dit beter niet kunnen installeren in een vrouwen auto, kijk maar naar de negatieve (nergens op gebaseerde) reacties hier.

Integratie met bluetooth telefoon en muziek, subliem, muisstil in het interieur tijdens het rijden, en bij stilstand in de krapste straatjes en plekjes kunnen keren, geweldig gewoon. Heb de auto een aantal keren voor het werk gebruikt en zelfs ik kom niets in de auto tekort qua ruimte, comfort en rijgemak.

Minpunten, nou ja als ik dan iets moet verzinnen had de tank groter gemogen en een misser is het ontbreken van de buitentemperatuur indicatie, dat kan echt niet.

Er gaan vier (grote) meiden met tennistassen in dus mijn dochter die mijn automaat gewend is gebruikt hem ook graag, want hij schakelt zo soepel en stuurt zo lekker zegt ze. Een heerlijke auto en zeker een pracht concept van Reanult, deze nieuwe Twingo.


Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand17.500 km
DealerIndumij

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor7
  
 
Reactie van: Teunis23, datum: 16 november 2015

Antwoord: Zaterdag is mijn vriendin de trotse bezitster geworden van een Twingo Dynamique. Al vroeg waren we naar de dealer gegaan. Verkoper Ron had de auto keurig verpakt onder een een speciaal doek en mijn vriendin mocht hem aftrekken. Keurig afgeleverd en zeer tevreden zijn de eerste kilometers gereden. Zelf rijd ik in een Kia Rio maar moet zeggen dat ik de Twingo van mijn vriendin dynamischer vind rijden.

 
Reactie van: Wpaap72, datum: 7 juni 2016

Antwoord: Wij hadden de zelfde ervaring. Auto werd keurig afgeleverd en onze ervaring na een week rijden is positief het karretje is lekker pittig (turbo 90) en voldoet aan onze verwachting. Er is altijd wel wat op te merken, maar het is een Twingo en geen dure bolide uit de topklasse.

mvg. Willem

 
 
< 1 2 3 >