26 juli 2017
Renault Twingo

Forum Renault Twingo

Reacties van eigenaren

  

, datum: 2 juli 2017

Ervaring met auto: Ik heb de Twingo in februari 2017 gekocht en nu snel weer ingeruild voor een Kia picanto. De Twingo was niet te besturen op de snelweg; hij zwabberde en als je een vrachtauto wil inhalen, trekt hij er eerst naar toe en als je voorbij bent krijg je een klap aan de andere kant. De druppel van inruilen was toen ik een viaductje op moest en ineens een zijwind kreeg, waardoor de Twingo gevaarlijk naar links trok. Ik heb geklaagd bij de dealer, maar die doet er niks mee en scheept mij steeds weer af met dezelfde praatjes. Kortom, ik heb leergeld betaald en voor mijn nooit een Renault weer!


Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km
DealerKoops

Betrouwbaarheid2
Comfort4
Motor6
  
  

, datum: 30 december 2016

Ervaring met auto: Sinds april dit jaar deze nwe Twingo. Als stadsauto prima maar op de snelweg doodeng. Met het geringste beetje wind zwabbert de auto alle kanten op. Ook heb ik regelmatig het gevoel de auto niet onder controle te houden, hij overstuurt enorm. Te licht sturen is groot probleem.

Ik ben gewend kleine en lichte auto's te tijden maar in de Twingo voel ik mij op de snelweg niet veilig. Beslissing is gemaakt, auto is ingeruild , geen Renault meer voor mij wijze maar dure les


Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand5.500 km

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor6
  
 
Reactie van: Angofiel, datum: 22 januari 2017

Antwoord: Sinds deze week rijd ik in mijn nieuwe auto, wat een verademing met de Twingo! Ik rijd nu een nwe Kia Picanto, ongelofelijk wat een verschil in wegligging en wat een luxe in uitvoering! Kleine dingen zoals weer een normaal dashboard-kastje hebben, geen stalen maar lederen pook, automatische verlichting, getinte ramen, toerenteller, kunnen zien wat de buiten temperatuur is, het lijken kleine dingen maar geeft toch dat beetje luxe. Ook zit hier navigatie en achtruit rij camera op.

Maar het aller aller aller belangrijste is, de wegligging! Ik rijd weer met vier wielen op de weg ipv dat gezwabber op de snelweg, het was misschien een dure les maar blij dat ik de beslissing heb genomen. Ik voel me weer veilig op de weg. Voor mij nooit meer Renault.

 
Reactie van: K100rs8v, datum: 25 februari 2017

Antwoord: Handdoek in de ring gegooid na twee jaar ergernis met onze Twingo SCE 70 en de auto ingeruild. Naast kleine ergernissen als niet koppelen van twee telefoons, warme kofferbakbodem, erg langzame ontwaseming, af en toe uitval, motorherrie is het vooral de wegligging en het gedrag bij fors remmen (gewoon te weinig grip op voorwielen waardoor het ABS de remweg verlengt) die tot verkoop deden besluiten. Voorlopig geen Renault meer.

  

, datum: 27 maart 2016

Ervaring met auto: De nieuwe Twingo had nooit Twingo mogen heten. Leuke vlotte auto wat betreft uiterlojk, hiervoor heb ik ook Twingo gereden, dat was nog een auto, wat betreft wegligging.

Deze auto zwabbert, zeer gevaarlijk, en geeft een onveilig gevoel op de weg. Nu 3 maanden in mijn bezit, terug geweest naar garage, en mijn beklag gedaan, zogenaamd was er begrip voor, maar wat betreft inruil, deed men niets extra's, krijg er zelfs minder voor terug dan ANWB advies inruilprijs. Ik heb nu een opel Karl gekocht, even zwaar, maar een geweldige wegligging en rijeigenschap. Dat zwabberen hoort bij een kleine auto, daarin bewijst de Karl het tegendeel.

Sinds 2008 heb ik Renault gereden, dit was mijn vierde en tevens ook laatste model. Bochane Renault reageeree lakoniek, en het was schandalig wat ik voor een nieuwe Renault Clio moest bijbetalen. Zelfs bij aanschaf van een gebruikte 2e hands Clio, drie jaar oud, bewoog Renault en Bochane geen meter. Ben blij dat ik van de levensgevaarlijke Twingo af ben, en zoals ik behandeld ben, NOOIT meer RENAULT!, dus mensen koop deze Twingo niet!, miskoop van het jaar 2015/2016

Maar ja, Renault geeft op de site ook aan, de ultieme stadsauto, en je moet er dus ook niet mee gaan rijden buiten de bebouwde kom, blijkt!

UitvoeringTCE 70 Collection
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand4.400 km
DealerBochane

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor2
  
 
Reactie van: Ronnekeron, datum: 4 november 2016

Antwoord: Als stadsauto is hij ongeschikt, sludge in olie, lege accu en zuipt benzine. Inruilen zsm bvoordat garantie afloopt.

  

, datum: 7 februari 2016

Ervaring met auto: Heb sinds november 2015 een Twingo. Deze is zeer gevaarlijk, ben afgelopen week weer terug geweest na de daeler. Deze heeft de windsensor geupdate, zou nu over moeten zijn het gezwabber. Morgen even terug en kijken wat ze hier aan gaan doen. De vrouw durft er al niet meer mee te rijden. Dealer zegt dat je het stuur met 2 vingers kan vast houden, geen probleen nu niet doen want dat wordt je dood.

Uitvoering1.0 Sce Expression
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand4.000 km
DealerAutoKievit

Betrouwbaarheid1
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Angofiel, datum: 22 november 2016

Antwoord: Ik heb sinds april dit jaar deze nieuwe Twingo, wat een drama! Als stadsauto prima, maar op de snelweg levensgevaarlijk. Heb regelmatig het gevoel de auto niet onder controle te kunnen houden en bij het minste zuchtje wind... drama.
Ik heb altijd kleine en lichtere auto's gereden dus dat ben ik gewend, maar in de Twingo voel ik mij niet veilig. Beslissing gemaakt: hij gaat eruit. Deze week met mijn garage babbelen. In ieder geval geen Renault meer voor mij.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 5 februari 2016

Ervaring met auto: Dit is echt een stadsauto. Niet geschikt voor rijden op de snelweg. Hij hapert en houd ineens in. De lampen doen het zeer regelmatig niet. Achteruit van een afrit rijden slaat de auto uit en komt er een N in beeld. Daar sta je dan midden op de straat en moet je eerst opnieuw starten en dan afwachten of hij het weer doet. Miskoop van de eeuw.

Ervaring met verkoop: Voel me opgelicht. De verkoper wist dat ik zoveel kilometer ging rijden op een dag. Bij elke klacht is eerst ontkennen en bij ophalen is het ow nou ja hoort bij de auto. Waardeloos.


Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand11.700 km
DealerJongerius

Betrouwbaarheid3
Comfort4
Motor2
  
 
Reactie van: Eweitering, datum: 26 november 2016

Antwoord: Klare onzin. Ik rijd nu sinds maart 2016 in een nieuwe Twingo, geen enkel probleem wat het rijden aan gaat. Het is ook geen race auto ! Heb mijn Clio van 2013 er op ingeruild, en kan je zeggen ik ga niet weer terug naar een Clio voor mij dus een Twingo.

 
Reactie van: Hjbtbg, datum: 19 december 2016

Antwoord: Het gaat mij te ver om dit onzin te noemen, ook ik heb een Twingo III gekocht en afgeleverd in januari 2015. Het is op de snelweg levensgevaarlijk bij wind en het passeren van vrachtauto's. Bij een snelheid boven de 100 km/u zwabber je over de weg en zul je met twee stevige handen moeten sturen.
Diverse malen bij de garage geweest maar ook zij weten niet wat hieraan te doen.

  

, datum: 27 januari 2016

Ervaring met auto: Als je veel snelweg rijdt, beslist niet kopen. Doodeng, de auto zwabbert over de weg en je komt dus met zweethanden op de plaats van bestemming aan.


Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand8.500 km

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor5
  
  

, datum: 19 januari 2016

Ervaring met auto: Nooit deze auto kopen een al ellende, niets dan problemen mee gehad. Ik moest van narigheid hem weg doen binnen twee jaar. Geen Renault meer!


Bouwjaar2014
In bezit2 jaar
KM-stand8.000 km
Dealer Auto Indumij

Betrouwbaarheid2
Comfort3
Motor2
  
 
 
« 1 2 3 »