20 juni 2018
Feedback
Renault Twingo

Forum Renault Twingo

Reacties van eigenaren

  

, datum: 14 april 2018

Ervaring met auto: Wat een waardeloze auto! Hiervoor 5 jaar probleemloos een Twingo 2 gereden; prima karretje. Maar deze is dramatisch slecht. Zijwind kan hij niet hebben en is daardoor ronduit gevaarlijk op de snelweg en nu heb ik ook nog na 2,5 jaar rijden dat de accu kapot is! Bizar dat dit zo snel gebeurt... een accu moet normaal gesproken zeker 5 jaar mee gaan!!

Nieuw

Bouwjaar2016
In bezit2 jaar
KM-stand96.500 km
DealerBochane

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Zaya56fp, datum: 27 april 2018

Antwoord: Ik heb al 6 jaar een Twingo bouwjaar 2000 en bevalt me prima, ook op de snelweg; alleen je kan er geen 140 mee rijden 110 a 115 maar dat is mij hard genoeg zwabbert ook niet. Ik rijd met een hand aan het stuur, dus. Hij moet volgende maand gekeurd worden en als dat meevalt rijd ik er nog een jaartje in.

Reageer
  

, datum: 15 februari 2018

Ervaring met auto: Twingo GT nieuw gekocht, bomvol 21.500 euro kwijt. Autootje is supersnel, zelfs sneller dan menig grote auto. Alleen als je de snelweg op gaat heb ik het gevoel alsof ik op een fiets tussen de vrachtwagens door moet. Bij elke rukwind of onhalen van een vrachtwagen (met hogere snelheid) grijpt de tractiecontrole in, en dan rijd ik met 17 inch velgen van fabriek af, moet er niet aan denken hoe mensen met 15 inch zich voelen. NIET KOPEN totale miskoop en Renault doet er niks aan.

Nieuw
UitvoeringGt
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand15.000 km

Betrouwbaarheid1
Comfort7
Motor9
  
 
Reactie van: Basdendaas, datum: 5 maart 2018

Antwoord: Zijn er ook mensen die de Twingo als private lease auto hebben en dit probleem ondervinden? Want ik ben op dit moment ook bezig via Renault Nederland en de dealer waar ik het afgesloten heb. Maar serieus genomen worden dat kennen ze daar niet echt, want er is helemaal niks mis met deze auto (volgens de meneer van Renault...)

Ben heel benieuwd!

Reageer
  

, datum: 7 augustus 2017

Ervaring met auto: Zeer slechte auto, een dwijl op de weg, is alleen geschikt als boodschappen auto behalve voor vlees, dit is al gaar als je thuis komt! Ik heb net in een Opel Karl gereden, dit is een Mercedes in vergelijk met de Twingo.

Nieuw

Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
DealerStam

Betrouwbaarheid8
Comfort5
Motor5
  
 
Reactie van: F. Driessen, datum: 22 december 2017

Antwoord: Inderdaad een vreselijke auto. Na 2 jaar en heel veel bij de dealer geweest, van ellende maar ingeruild. Ruim 50.000 km gereden. Heel veel softwareupdates gehad, maar niets hielp. Alle klachten over zijwindgevoeligheid zijn heel herkenbaar. Had wel de versie met de 90 PK. Qua motorvermogen niets te klagen, maar rijden met een beetje wind is een drama. Flinke veer moeten laten, maar nu heel gelukkig met de Clio IV. Nooit meer een Twingo III. Slechtste product dat Renault gemaakt heeft.

Reageer
  

, datum: 4 augustus 2017

Ervaring met auto: Na 4 jaar in een Twingo I uit 1997 en ruim een jaar in de Twingo II uit 2008 te hebben gereden, leek mij de switch naar een nieuwe Twingo III een goed idee. Superleuk wagentje, lekker apart, daar houd ik wel van. Helaas moet een auto het natuurlijk niet alleen van de looks hebben, ben ik achter gekomen: ik heb de auto na een maand ingeruild.

Op de snelweg is Twingo maar een gevaarlijk ding: windkracht 3 is al teveel. Er wordt aan alle kanten aan de auto getrokken door de wind. Het voelt absoluut niet veilig en ik was continu aan het bijsturen. Dit heeft er naar mijn mening grotendeels mee te maken dat de auto de motor achterin heeft liggen, waardoor er weinig gewicht op de voorwielen rust en de Twingo als een dweil over de snelweg zwabbert. Ik heb vele dingen naast elkaar afgewogen maar uiteindelijk toch vrij snel besloten het geldverlies voor lief te nemen en de overstap naar Peugeot te maken, omdat de Clio naar een proefrit voor mij te grof voelde en ik het overzicht in deze auto niet zo denderend vond.

Heel erg jammer van de Twingo, want ik vind het nog steeds een hartstikke leuk autootje. Maar omdat ik 100 km per dag rijd was de keuze toch snel gemaakt om voor een iets grotere en zwaardere auto te gaan, waar ik veiliger mee de snelweg op kan. Ik rijd nu een Peugeot 208 en dat bevalt me een stuk beter. Niet alleen het weggedrag op de snelweg, ook enkele irritaties van de Twingo zoals een slecht te verbinden telefoon met Bluetooth, geen toerenteller, geen ingebouwd scherm maar gepriegel met de houder en mijn telefoon (ja, daar had ik een duurdere voor moeten hebben) en ook voornamelijk de traagheid van de motor zijn nu weggenomen en deze auto voelt toch een stuk volwassener en pittiger.

Een dure les dus, en ik zeg niet dat ik nooit meer een Renault zal kopen, want de Twingo I en II was op de snelweg gewoon prima! Dit zal vast en zeker met de Clio ook zijn. Maar voor nu hoop ik toch op een aantal veilige jaren in mijn Peugeot.

Reageer Nieuw
UitvoeringSce 70 Collection
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand2.500 km
Dealer Bochane

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor5
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 2 juli 2017

Ervaring met auto: Ik heb de Twingo in februari 2017 gekocht en nu snel weer ingeruild voor een Kia picanto. De Twingo was niet te besturen op de snelweg; hij zwabberde en als je een vrachtauto wil inhalen, trekt hij er eerst naar toe en als je voorbij bent krijg je een klap aan de andere kant. De druppel van inruilen was toen ik een viaductje op moest en ineens een zijwind kreeg, waardoor de Twingo gevaarlijk naar links trok. Ik heb geklaagd bij de dealer, maar die doet er niks mee en scheept mij steeds weer af met dezelfde praatjes. Kortom, ik heb leergeld betaald en voor mijn nooit een Renault weer!

Nieuw

Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km
DealerKoops

Betrouwbaarheid2
Comfort4
Motor6
  
 
Reactie van: Okke24, datum: 20 augustus 2017

Antwoord: Exact dezelfde ervaring. Na een vakantierit naar Kroatie kwamen we gebroken uit de auto. Stoelen zijn voor langere ritten niet confortabel. Ook onze 3 kinderen achterin klaagden over de ruimte. Nog maar te zwijgen over de bagageruimte. Dit is werkelijk een miskoop!

In Oostenrijk kregen we grote problemen om door de bergen te rijden. Ik moest iedere keer naar zijn 2 of zelfs 1 terugschakelen om er tegenop te komen. Op de snelweg drama. Met 5 personen aan boord is het geen doen op de autobahn en worden we links en rechts ingehaald. Dit is toch niet meer van deze tijd dat je niet normaal met een gezin op vakantie kan in een renalt. Hiervoor hadden we een Opel Vectra en dat ging allemaal prima! Nee voor ons heen Renalt meer. Zeer tegenvallend in ruimte, comfort en motor.

 
Reactie van: Erwin. Vos, datum: 13 oktober 2017

Antwoord: Sorry hoor, je komt van een Opel Vectra (D segment) en je gaat naar een Renault Twingo (A segment) en vindt dan de ruimte, comfort en motor tegenvallen? En daarom nooit een Renault meer? Dan kun je net zo goed klagen dat een appel niet zo naar peer smaakt...

 
Reactie van: Okke24, datum: 16 oktober 2017

Antwoord: De Opel Vectra was van 2009 en de Twingo hebben we nieuw gekocht. Hij werd verkocht als een krachtpatser volgens de verkoper. Hij is niet vooruit te branden. Vooral met de dakkoffers erop merkte je gewoon dat de voorkant opgetild werd bij 120 km/h. Volgens dealer kwam dit omdat de motor in de achterbak ligt. We zijn negatief verrast over deze auto. Om maar te zwijgen over de binneneruimte. Overigens zijn we ook al 2x terug geweest omd egr klep te laten smeren...

 
Reactie van: F. Driessen, datum: 22 december 2017

Antwoord: Ja met 70 pk en 5 personen, plus bagage kan je ook niet veel verwachten. Had je bij een proefrit al achter kunnen komen dat die 70 pk niet vooruit te branden is.

 
Reactie van: Bowtothefloor, datum: 3 juni 2018

Antwoord: Pff hoe dom kan je zijn om met een stadsauto met 5 personen en dakkoffer op vakantie te gaan naar Oostenrijk?? En dit ook nog durven te vergelijken met een andere veel ruimere auto. Natuurlijk komt zoeen klein autootje niet voorruit met 5 man en dakkoffer je had net zo goed een parachute aan je vectra kunnen vastmaken.

Reageer
  

, datum: 30 december 2016

Ervaring met auto: Sinds april dit jaar deze nwe Twingo. Als stadsauto prima maar op de snelweg doodeng. Met het geringste beetje wind zwabbert de auto alle kanten op. Ook heb ik regelmatig het gevoel de auto niet onder controle te houden, hij overstuurt enorm. Te licht sturen is groot probleem.

Ik ben gewend kleine en lichte auto's te tijden maar in de Twingo voel ik mij op de snelweg niet veilig. Beslissing is gemaakt, auto is ingeruild , geen Renault meer voor mij wijze maar dure les

Nieuw

Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand5.500 km

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor6
  
 
Reactie van: Angofiel, datum: 22 januari 2017

Antwoord: Sinds deze week rijd ik in mijn nieuwe auto, wat een verademing met de Twingo! Ik rijd nu een nwe Kia Picanto, ongelofelijk wat een verschil in wegligging en wat een luxe in uitvoering! Kleine dingen zoals weer een normaal dashboard-kastje hebben, geen stalen maar lederen pook, automatische verlichting, getinte ramen, toerenteller, kunnen zien wat de buiten temperatuur is, het lijken kleine dingen maar geeft toch dat beetje luxe. Ook zit hier navigatie en achtruit rij camera op.

Maar het aller aller aller belangrijste is, de wegligging! Ik rijd weer met vier wielen op de weg ipv dat gezwabber op de snelweg, het was misschien een dure les maar blij dat ik de beslissing heb genomen. Ik voel me weer veilig op de weg. Voor mij nooit meer Renault.

 
Reactie van: K100rs8v, datum: 25 februari 2017

Antwoord: Handdoek in de ring gegooid na twee jaar ergernis met onze Twingo SCE 70 en de auto ingeruild. Naast kleine ergernissen als niet koppelen van twee telefoons, warme kofferbakbodem, erg langzame ontwaseming, af en toe uitval, motorherrie is het vooral de wegligging en het gedrag bij fors remmen (gewoon te weinig grip op voorwielen waardoor het ABS de remweg verlengt) die tot verkoop deden besluiten. Voorlopig geen Renault meer.

Reageer
  

, datum: 27 maart 2016

Ervaring met auto: De nieuwe Twingo had nooit Twingo mogen heten. Leuke vlotte auto wat betreft uiterlojk, hiervoor heb ik ook Twingo gereden, dat was nog een auto, wat betreft wegligging.

Deze auto zwabbert, zeer gevaarlijk, en geeft een onveilig gevoel op de weg. Nu 3 maanden in mijn bezit, terug geweest naar garage, en mijn beklag gedaan, zogenaamd was er begrip voor, maar wat betreft inruil, deed men niets extra's, krijg er zelfs minder voor terug dan ANWB advies inruilprijs. Ik heb nu een opel Karl gekocht, even zwaar, maar een geweldige wegligging en rijeigenschap. Dat zwabberen hoort bij een kleine auto, daarin bewijst de Karl het tegendeel.

Sinds 2008 heb ik Renault gereden, dit was mijn vierde en tevens ook laatste model. Bochane Renault reageeree lakoniek, en het was schandalig wat ik voor een nieuwe Renault Clio moest bijbetalen. Zelfs bij aanschaf van een gebruikte 2e hands Clio, drie jaar oud, bewoog Renault en Bochane geen meter. Ben blij dat ik van de levensgevaarlijke Twingo af ben, en zoals ik behandeld ben, NOOIT meer RENAULT!, dus mensen koop deze Twingo niet!, miskoop van het jaar 2015/2016

Maar ja, Renault geeft op de site ook aan, de ultieme stadsauto, en je moet er dus ook niet mee gaan rijden buiten de bebouwde kom, blijkt!

Nieuw
UitvoeringTCE 70 Collection
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand4.400 km
DealerBochane

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor2
  
 
Reactie van: Ronnekeron, datum: 4 november 2016

Antwoord: Als stadsauto is hij ongeschikt, sludge in olie, lege accu en zuipt benzine. Inruilen zsm bvoordat garantie afloopt.

Reageer
 
 
« 1 2 3 »