14 december 2017
Citroen C4 Cactus

Forum Citroen C4 Cactus

Reacties van eigenaren

  

, datum: 1 januari 2015

Ervaring met auto: Naast de vele positieve aspecten, 1 groot minpunt: de achteruitrijdcamera werkt niet in het donker (geen night vision sensoren) bij te weinig omgevingslicht (achteruitrijlicht is veel te zwak). Heb klacht gedeponeerd bij dealer, motorhuis Hoofddorp heeft deze op haar beurt neergelegd bij Citroen Nederland. M.i. Diverse simpele oplossingen voorhanden.

UitvoeringBluehdi 100 Shine
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand1.200 km
DealerHet Motorhuis

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor9
  
 
Reactie van: Cor. Westerman, datum: 5 juni 2015

Antwoord: Wat een klein beetje helpt is de halogeen ketenlampjes vervangen met LED. Daarnaast even je mistlamp aan doen als tijdelijk workaround.

Ik vernam dat de Cactus nu wel met een betere camera wordt geleverd. Volgende week weet ik het zeker :)

  

, datum: 1 december 2014

Ervaring met auto: Plus: de looks, het comfort, de trekkracht en souplesse van de motor, het interieur, de bediening van airco, muziek/radio, verbruiksgegevens, de navigatie, de achteruitrijcamera, telefoon, kwaliteit van de audio en werking cruisecontrol.

Plus ook het gemiddeld verbruik: 4,2 ltr op de 100 km overall, incl. filerijden, korte afstanden, gebruik van aanhanger achter de auto, etc, Op lange afstanden daalt het verbruik naar 2,9-3,1 ltr op 100 km bij 106-110 km/u.
Plus: het remmen en de besturing en (het ontbreken van) zijwindgevoeligheid.

Min: je moet wat verder in de versnellingen doortrekken (met name 3 en 4) dan aangegeven door de schakelindicator, dit gaat echter niet ten koste van het verbruik. Is ook wat rumoeriger dan verwacht (besparing op isolatiemateriaal?). De plaatsing van de handrem onder de centrale armsteun (handgeschakelde versie).

Conclusie: vooralsnog zeer tevreden. Erg ontspannen auto. Mooi afgewerkt zonder overdadig te zijn. Alles zit er in zonder dat je er mee wordt lastig gevallen. Dat maakt deze Cactus een erg goed doordacht en erg plezierig ding om te gebruiken. En om naar te kijken.

Verder ook nog: een tot dusverre erg prettig contact met dealer Visscher Culemborg.

UitvoeringHDI 100
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km
DealerVisscher Rivierenland

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Lucienvdmooren, datum: 25 januari 2015

Antwoord: Met onze DS3 maken wij ook al jaren gebruik van de service bij de Citroen dealer Visscher in Gorinchem. Zeer tevreden over de service. Prijzen worden vooraf duidelijk afgesproken en nagekomen. We staan op het punt een Cactus aan te schaffen wegens een 5 deurs behoefte.

  

, datum: 30 november 2014

Ervaring met auto: Heerlijke auto, heb gelukkig voor een handgeschakelde versie gekozen. Stoelen zitten perfect, het tablet lijkt ingewikkeld maar is eenvoudig in de bediening, even ontdekken. Ruime kofferruimte en beenruimte achterbank. Het is wel een aandachtstrekker, maar wel leuk die reacties.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand2.500 km
DealerRoggeveen

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor7
  
  

, datum: 29 november 2014

Ervaring met auto: Motor: Lange overbrengingen, en toch een wat tegenvallend verbruik van gemiddeld 4,5 l/100km. Typisch Citroen, te hoog geplaatst rempedaal. Hoog gehalte aan slimme elektronica gadgets. Mooi doordacht concept. Vage besturing klopt, maar hier is goed mee te leven.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Athlon service center Almere. Prima, vooral de haal en brengservice is de rede om hem hier de laten onderhouden.

UitvoeringHdi 100
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand8.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 4 november 2014

Ervaring met auto: Was de cijfers vergeten te vermelden. De onvoldoende mbt betrouwbaarheid is gebaseerd op de automaat.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand8.000 km
DealerPeeman en Slot

Betrouwbaarheid5
Comfort10
Motor7
  
  

, datum: 4 november 2014

Ervaring met auto: Rijd nu 4 maanden met de "Shine" automaat benzine uitvoering.

Plus: Heel veel positieve reacties van mensen die even binnen willen kijken, heerlijk ruim, goede zit, prettig stuur, mooie afwerking, veel bekijks.

Min: DE AUTOMAAT, wat een sofding is dat. Is ook niet te vertrouwen, vooral bij achteruit, soms moet je extra gas geven want er gebeurt niets om dan plots weg te schieten. Van de 1 naar de 2 en van 2 naar 3 is gewoon niet prettig, houdt in! Is ook niet prettig om in te halen, je weet niet wat de automaat doet.

Conclusie: Ik vind de auto prachtig, maar de automaat is een waardeloos item.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
  
  

, datum: 8 oktober 2014

Ervaring met auto: Gewoon kopen en genieten.

Uitvoering82 E-vti
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand700 km
DealerRovam

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

Op zoek naar meer Citroen C4 Cactus?

Bezoek ook het forum in:


 
 
« 1 2 3 4 5 6 »