12 december 2017
Citroen C4 Cactus

Forum Citroen C4 Cactus

Reacties van eigenaren

  

, datum: 17 april 2015

Ervaring met auto: Prachtige auto. Komen van een Peugeot 208 HDi uit 2012. Ik was wel tevreden met de automaat, maar de koppeling begon bij 60 000 km licht te slippen in z'n 3 en 4. Turbo ook al eens vervangen, misschien iets te enthousiast geflipperd...

Cactus zit zeer goed, halfleer met stoelverwarming is een aanrader. Pedalen inderdaad erg hoog, ik ben 1,96 dus dat is even wennen, maar de brede stoelen en goede zit compenseren veel. Prima kracht in de motor, onderin is het vermogen ok. Bij hoger toerental trekt 'ie lekker door. Schakelen gaat iets harkerig.

Tablet is groot en navigatie werkt goed. Wel goed de knoppen drukken op het scherm. Achterin voor de kinderen 11 en 8 is ruim voldoende en achterbak met dezelfde inhoud als 208 toch een tas meer in kwijt, zal dan iets hoger zijn.

Verbruik 4.5l / 100 km. Prima. 208 was 5 L/ 100 km.

Volgende week dus ook 'fluitend' met de Cactus naar de dealer... maar dat komt dus wel goed lees ik zo op het forum. Op naar Italie in de meivakantie, de echte test komt dus nog.

Echte aanrader de cactus met 14% bijtelling over € 20 000 en dan gepimpt voor € 5000, waar geen bijtelling over hoeft....scheelt in aanschaf € 10 000 met BV Peugeot 308 (sw) Blue hdi.

UitvoeringBusiness Hdi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand1.100 km
DealerHet Motorhuis

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Anniepiet2, datum: 15 juli 2016

Antwoord: Inmiddels een jaar verder en op naar de 35.000 km. Fluiten is verholpen. Inmiddels is de tablet vervangen, want de radio ging spontaan aan en de navigatie stopte er spontaan mee. Garantie dus geen probleem.

Gemiddeld verbruik ligt op 1 op 21 km bij gebruik in stad en bij volle bepakking op vakantie. Lange afstand is zuiniger goed mogelijk. 170 km/u is mooie maximum snelheid. Ruim genoeg voor twee volwassenen en kind van 10 en 13, achterin. Achterbak is ok qua ruimte.
Auto zoeft over de weg.

Minpunt: geluid van dieselmotor is aanwezig.

 
Reactie van: Anniepiet2, datum: 16 januari 2017

Antwoord: Nu weer half jaartje verder. Verbruik is gemiddeld 4,8 ltr op de 100 km. Veel stadsritjes. Op de snelweg bij normaal rijden is 4.0 prima haalbaar. Stoelen met stoelverwarming zijn nog steeds een genot.

Minpuntjes: dieselmotor geluid is duidelijk hoorbaar, 2 keer per jaar mis je de deelbare achterbank en af en toe schiet de radio spontaan aan als je over een hobbel rijdt. That is it!

  

, datum: 17 april 2015

Ervaring met auto: Zeer zuinig en soepel. Comfortabel, praktisch en grappig. Ergonomisch goed doordacht.

UitvoeringBlueHDI
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand15.000 km
DealerVisscher Rivierenland

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor9
  
  

, datum: 30 maart 2015

Ervaring met auto: We hebben de Cactus dus sinds 6 maart. Joepie! Leuke wagen, rijdt vlot (ook met automaat !) wel met een iets hoger verbruik, rond 5.7/100km. Mijn andere wagen een C4 berline, diesel, verbruikt evenveel dus waar al die...

UitvoeringShine
Brandstofdiesel
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand2.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 25 maart 2015

Ervaring met auto: Na een lange speurtocht naar een nieuwe auto kwam ik plots foto's tegen van de Cactus. Die airbumps leken mij wel wat. Op de zaak zijn de parkeerplaatsen krap. Niet iedereen doet zijn deur voorzichtig open. Telefoon in de ene hand tas in de andere hand en kont tegen de deur. De kans op schade is groot. Gelukkig is die kans bij een Cactus gereduceerd. Pluspuntje voor de cactus. Zuinige auto's zijn vaak klein en achterin past vaak nauwelijks een passagier. Toch zocht ik een zuinige en lichte auto. En weer kwam de Cactus in het vizier. Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben gaan proefrijden. De automaat was een sof ik was na 5 minuten weer bij de dealer. De automaat in de cactus is een automaat waar je mee moet leren omgaan. Heb je het onder de knie dan gaat het prima. Toen ben ik met een schakel Cactus gaan rijden en was onder de indruk. En het interieur sprak mij enorm aan. Geen standaard dashboard maar een uniek herkenbaar dashboard. En alles goed te bedienen. U raadt het al ik heb een Cactus gekocht en heb daar beslist geen spijt van.
Het ding nodigt uit tot kilometers maken. En dat met een net verbruik. 1 op 18 is goed haalbaar. Binnen een paar maanden had ik heel Nederland gezien, van Limburg tot Groningen en van west naar oost. Een heerlijke snelweg cruiser. Met 110 tot 120km per uur op de teler is het heerlijk rijden. Vering is prettig en stuurgedrag zoals het hoort. Het enige wat mij soms stoort zijn de zonnekleppen die zitten wat lager omdat er een airbag in het plafond zit. nulls-avonds weerkaatst het licht er een beetje tegenaan en heb je het gevoel dat ze dicht bij je hoofd zitten. Overdags is dat gevoel niet aanwezig. Verder is de auto van binnen redelijk stil. Je hoort wat banden en wind geruis. Maar niet al te storend. Stoelen zitten heerlijk. Maar dat is persoonlijk. Ik voel mij in iedergeval lekker thuis in de Cactus.
P.Lammers


Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand5.500 km
Dealer Van Schie

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor7
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 7 maart 2015

Ervaring met auto: Fijne comfortabel en zeer zuinige reiswagen.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand14.000 km
DealerDijkstra

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor9
  
 
Reactie van: Sjako23, datum: 22 maart 2015

Antwoord: Gisteren de nieuwe cactus mogen ophalen! Weken niet geslapen en iedere dag de dealer gebeld of de auto binnen was. Vorige week maandag het verlossende telefoontje van de dealer: de auto wordt zaterdag opgeleverd! We waren om 7 uur al uit bed en konden niet slapen. Een uur te vroeg kwamen we bij de dealer aan maar daar stond hij, onder een doek. We konden niet wachten. Mijn vriendin mocht hem eraf trekken. Een mooie glimmende bruine! De hele dag in gereden gisteren. We zijn heel blij met onze aankoop. E-HDI sprint vooruit.

  

, datum: 3 februari 2015

Ervaring met auto: Super car, als je ff aan de electronisch gestuurde versnellingsbak bent gewent wil je niet meer anders. Verbruik tussen de 5,6/5,0 100, iedere rit zit je in een zetel, de bediening dmv het 7.

UitvoeringVti Shine
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
DealerDijkstra

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
 
Reactie van: Vandersteenphil, datum: 12 maart 2015

Antwoord: Nog maar net een Cactus afgehaald, inderdaad ook met gestuurde versnellingsbak. Ik begrijp de negatieve respons niet van de "professionele" gebruikers. Bij mij werkt die prima, al moet ik eerlijk toegeven dat het effe wennen was (knopjes enzo), maar nu gaat het zelfs heel pittig aan toe.

Heb hem nog maar een weekje, maar ik zal wel verder reageren als ik wat meer Km heb, nu is 544 nog iets te weinig denk ik dan.

  

, datum: 16 januari 2015

Ervaring met auto: De Citroen Cactus bevalt prima! Wij hebben de auto in oktober aangeschaft en mijn vriend rijdt veel kilometers op de snelweg.

Min-punt:
Als de auto de snelheid van 130 km p uur bereikt is er een fluitend geluid te horen, erg storend met de demo auto hoorden we dit ook 1 keer maar de dealer zij dat we ons geen zorgen hoefden te maken.

Het geluid is zeer storend, de dealer heeft nu de dragers van het dak gehaald maar het geluid is nog steeds te horen. Ik ben benieuwd of meer mensen hier last van hebben? Het gaat namelijk echt vervelend worden.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand15 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: K. Kooij, datum: 28 februari 2015

Antwoord: Heb ook een fluitende Cactus (vooral bij harde wind en snelheid boven de 100 km). Zal a.s. maandag contact opnemen met de garage. Graag reactie als Citroen een oplossing heeft gevonden.
K van der kooij

 
Reactie van: Peteruitdehoek, datum: 9 maart 2015

Antwoord: Fluittoon wordt veroorzaakt door het rubber van het voorportier wat aansluit op de a-stijl. Aan de onderkant sluit het aan op een kunststof regengootje. Het rubber op het portier is iets te lang en gaat trillen wat dan weer een fluittoon veroorzaakt. Bij Citroen is dit probleem inmiddels bekend.

 
Reactie van: Natasja. Boers, datum: 26 maart 2015

Antwoord: Citroen heeft de auto inmiddels drie weken gehouden om het probleem op te lossen. Ze hadden er een nieuwe vooruit ingezet, omdat deze niet symmetrisch was. Nu hebben wij vorige week de auto terug gekregen en de eerste dag was het gelijk weer raak. De fluittoon is nu nog feller en harder. Wij vinden dit erg vervelend worden, we rijden nu al 5 maanden met een vervelend geluid rond.

Nu wordt de auto volgende week vrijdag gekit bij de dealer, de deuren schijnen nu het probleem te zijn, precies zoals jij het beschrijft.

Ik vraag mij nu af hoe jij weet wat de oplossing is, want wij zijn iedere keer onze auto kwijt en het wordt niet opgelost. Ik begrijp dat niet helemaal zeker omdat jij zegt dat het probleem bij Citroen bekend is.

Gr. Natasja

 
Reactie van: Peteruitdehoek, datum: 27 maart 2015

Antwoord: Beste Natasja,
kijk eens op: Het citroen forum. Dan moet je zoeken naar fluittoon.

daar vind je alle informative.
Succes ermee.

Groet,
Peter

 
Reactie van: Waltervanderwees, datum: 11 april 2015

Antwoord: Hier nog een Cactus met hetzelfde euvel: de fluittoon. Afgelopen vrijdag bij de dealer geweest. Probleem is inderdaad bekend bij Citroen, en de oplossing ook, alleen nog niet vertaald naar het Nederlands! Zodra de vertaling er is neemt de dealer contact met mij op. Zou niet lang moeten duren zou je denken...

 
Reactie van: M. Dikkenberg, datum: 12 april 2015

Antwoord: Hier inderdaad het zelfde verhaal: met de wind op een bepaalde manier op de auto en met een snelheid rond 120 km per uur fluit toon hoorbaar. Soms zachtjes, maar pas ook behoorlijk hard wat wel heel erg storend was. Ik hoor het graag als het bij iemand verholpen is, dan ga ik ook direct langs de dealer. Nu 1 week in bezit en 1.000 km op de klok. Verder top wagen, bevalt echt super ook de automaat rijdt perfect als je er aan gewend bent.

 
Reactie van: Natasja. Boers, datum: 14 april 2015

Antwoord: Bedankt voor alle tips! Eindelijk is na vijf maanden het probleem opgelost. Aan de randen van de auto zitten rubbers bij de sluiting van iedere voordeur. De bovenranden zitten gedeeltelijk los en dit veroorzaakt het geluid.

De Citroen dealer heeft het probleem opgelost door het vast te kitten.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben!

Gr Natas

Ps: nog veel rijplezier!

 
Reactie van: Vandersteenphil, datum: 28 juli 2015

Antwoord: Ook bij mij is het probleem van de fluittoon opgelost! Het zijn inderdaad de rubbers aan de deuren die bij slecht plaatsing deze fluittoon veroorzaken.

Bij de garage was de oplossing niet gekend, maar ik heb hen doorverwezen naar deze website, en direct werden de nodige stappen gezet om het op te lossen. Vervanging van de deurrubbers en juiste plaatsing ! Heerlijk genieten nu van de wagen.

Hartelijk dank voor het aanreiken van de oplossing. Gewoon de max!

 
 
« 1 2 3 4 5 6 »