23 mei 2018
Feedback
Citroen C4 Cactus

Forum Citroen C4 Cactus

Reacties van eigenaren

  

, datum: 16 november 2015

Ervaring met auto: Achteruitrijcamera laat sinds kort deel van kentekenplaat zien. Volgens dealer is dit normaal, maar bij aanschaf gaf de camera een overzicht zonder kentekenplaat in het zicht.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Gino, datum: 2 december 2015

Antwoord: Ik heb exact dezelfde ervaring. Kentekenplaat sinds kort hinderlijk zichtbaar in beeld. Volgens Citroen Nederland zou dit een producteigenschap zijn. Met andere woorden: camera's die gewoon spontaan onderuitzakken. Inderdaad mister Citroen: creative technologie. En het lullige is dat de dealer gewoon de schouders ophaalt.

 
Reactie van: Jpkloosterman, datum: 14 december 2015

Antwoord: Zelfde meegemaakt met de achteruitrijcamera. Bij Dijkstra Heerenveen dezelfde reactie gehad. Ze wilden beweren dat dit altijd al het geval geweest zou zijn. Is pertinent niet waar. Alle nieuwe cactici die daar stonden hadden echter wel hetzelfde euvel. Verder al 2 keer een nieuwe katalysator gekregen, 1 x lekkage bij krukas en storingen in de ETG. Hopen dat alle ellende nu achter de rug is.

 
Reactie van: Hkhoekstra25, datum: 4 maart 2016

Antwoord: Ook bij ons is de camera gezakt. We zien nu ook een deel van de kentekenplaat. Komt waarschijnlijk door het dichtklappen van de achterklep. Euvel is bekend bij de fabriek, maar een oplossing is nog niet voor handen.

Reageer
  

, datum: 20 oktober 2015

Ervaring met auto: Een verademing na vier jaar geploeter met een Duitse auto, ook na een jaar en ruim 40.000 km alles storingvrij. Rijd veel lange afstanden in Duitsland met redelijk hoge snelheid, verbruik ca. 4.5l/100 km. Het comfort en de zitpositie in de zetels doen sterk denken aan de XM die ik 25 jaar geleden reed.

Mindere punten: bij een laag staande zon als de automatische verlichting inschakelt gaat het display al in de nachtstand, terwijl dat nog niet gewenst is. Een sneltoets om tussen dag- en nachtstand te wisselen zou dan fijn zijn. Een in delen neerklapbare achterbank is niet leverbaar in NL, maar in bijvoorbeeld Australïe standaard. Leuke auto, waar je bekijks mee hebt!

Nieuw
UitvoeringBusiness HDi 100
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand42.000 km
Dealer Ruesink

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Hkhoekstra25, datum: 6 januari 2016

Antwoord: Je kunt de nachtstand van het info display ook uitschakelen of je kunt de helderheid in de nachtstand aanpassen. Dan moet dit geen probleem meer zijn.

 
Reactie van: Jpbkkr, datum: 4 mei 2016

Antwoord: Nee, is het niet, omdat de automatische nachtstand in het donker zeer gewenst is. Omdat je een aantal handelingen moet verrichten op het display is het veiliger om er voor te stoppen, en dan een uurtje later al weerom het nachtdisplay weer in te stelen. Met deze open deur kwam Citroen ook al. Als mijn vrouw of een van de kinderen de auto mee heeft is het al helemaal te veel gevraagd om deze instelling te wijzigen.

Reageer
  

, datum: 11 oktober 2015

Ervaring met auto: Automatische airco werkt niet en als ik dat uitschakel stopt de airco totaal na half uur. Start/ stop is een drama bij elke rit opnieuw instellen. Heb heel veel spijt van dit barrel. Is nu maand oud en 2000 km. Ga nu inruilen voor een Seat. Dealer vindt dat alles prima is en doet verder niks.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Ik woon in Spanje en de auto is gekocht bij grote Ciroen dealer in Elche, dealer begrijpt niets van de problemen,helemaal niks van de software. Kortom een drama. IK KOOP NOOIT MEER CITROEN!

Nieuw
UitvoeringHD 100
Brandstofdiesel
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand2.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort3
Motor6
  
 
Reactie van: E. Raspoort, datum: 31 januari 2016

Antwoord: Dat ligt dan niet aan de auto , maar aan de dealer, lees alle reviews eens, blijft van uw verhaal weinig over...

Reageer
  

, datum: 28 juli 2015

Ervaring met auto: Ik kom uit een DS3 eHDI 70 EGS chic. Ik wilde overstappen naar een 4-deurs. Uitgekomen op een Cactus C4 eHDI 90 ETG. Automaat was een eis. Die reden wij ook in een gewone C4 en in de DS3. Bevalt nu heel goed. Bij de DS3 was de versnellingsbak niet aangenaam: late reacties bij bijvoorbeeld rotondes (afremmen en onmiddelijk weer optrekken). Nu is dat euvel verholpen. De bak direct op bij gas geven en bevalt uitstekend. Geen gezoek naar een lagere versnelling. Het gebruik is niet uitzonderlijk gunstig: 24.3 km op 1 liter. Gemiddeld rijd ik 105 km p.u. Comfort in de auto is uitzonderlijk. Geen gefluit. Wel vind ik het geluid van de aandrijflijn in de 5e versnelling hinderlijk (binnenwegen 60 km). Ik rijd hoofdzakelijk lange afstanden.

Reageer Nieuw
UitvoeringEHDI 90 ETG Business
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand21.000 km
DealerDijkstra

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 30 juni 2015

Ervaring met auto: Met de diesel uitvoering handgeschakeld is, in afwijking van opgave ANWB, 1:30 haalbaar (ANWB 1:25). Dit in de situatie snelweg met 100km/pu incl. files. Ja echt waar 100km/pu went snel en je komt nauwelijks later op je werk. De console was erg wennen.

Reageer Nieuw

Brandstofdiesel
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km
DealerCoolen

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 28 juni 2015

Ervaring met auto: Nu 2 maanden de E-VTi 82 Feel ETG in bezit en er 2350 km mee afgelegd. Het comfort is in alle opzichten goed. De automaat voldoet in het algemeen prima. Echter niet teveel gas geven bij het wegrijden uit stilstand, dat...

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand2.000 km
DealerBrockhoff

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 22 juni 2015

Ervaring met auto: Rijd vanaf november 2014 in de e-thp benzine turbo versie (110 pk) in de Shine uitvoering. Als extra's het panoramische dak, habana velours bekleding en skidplates. Veel trekkracht in m.n. de 3e en 4e versnelling (dankzij 205 Nm koppel en het lage autogewicht). Dus vlotte inhaalacties. Wel even wennen aan het touchscreen om te weten waar alles zit. Heerlijk comfortabel en ruim interieur. Instaphoogte is van een hatchback maar de zithoogte is wel lekker hoog. Navigatie is niet altijd nauwkeurig maar voldoet ruimschoots. Jammer wel dat...

Reageer Nieuw
Uitvoering110 E-thp
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand5.500 km
DealerDriessen

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor9
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 »