19 januari 2018
Citroen C4 Cactus

Forum Citroen C4 Cactus

Reacties van eigenaren

  

, datum: 7 juli 2016

Ervaring met auto: Inmiddels rond de 34000km weg en blijft een dweil op de weg met een beetje wind. Jammer dat de garage en Citroen er zo makkelijk mee omgaan ben benieuwd of andere berijders dit ook hebben.

Dus deze auto heeft voor mij 2 kanten bij goed weer een prima auto zit en rijd goed en zuinig. Maar bij wind vanaf 4-5 een dweil op de weg valt me zwaar tegen.

Johan


Brandstofdiesel
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand34.000 km
DealerHet Motorhuis

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Inekebakker, datum: 2 augustus 2016

Antwoord: Sinds twee jaar een Cactus automaat in bezit. Een geweldige auto. Leuk stoer uiterlijk, rijdt heerlijk, goede stoelen, en voor zo'n grote auto weinig wegenbelasting en zuinig. Wat wil je nog meer? Ook een heerlijke vierdeurs vakantie auto. Nog steeds leuke reacties van mensen. Wij zijn er nog steeds heel blij mee. Deze auto is zeker aan te bevelen.

 
Reactie van: Mgoseling, datum: 10 augustus 2016

Antwoord: Na ruim 40.000 snelweg kilometers met de Cactus te hebben gereden zou ik ondanks het leuke karakter van deze auto, niet opnieuw voor een Cactus kiezen. Op de snelweg is de auto absoluut niet stil, bieden de stoelen te weinig steun (ben 190 cm) maar het meest irritant is de fluittoon die onder een bepaalde hoek al bij ca. 100 km/u en matige wind het rijplezier verpest. De auto is door Citroen al voorzien van o.a. andere deurrubbers maar het effect was zeer beperkt. Zijn er berijders die geen dakrails hebben en ook last hebben van die fluittoon dan zou ik dat graag weten omdat de oorzaak volgens mij in de vorm van de dakrails zit.

 
Reactie van: Mlos, datum: 11 augustus 2016

Antwoord: Na vervanging van de deurrubbers bij mijn dealer in leeuwarden is de fluittoon niet meer gehoord cq verdwenen.

Prima auto met uitstekende rijkwaliteiten.

  

, datum: 29 juni 2016

Ervaring met auto: Digitale start/stop-knop op het centrale display doet het niet altijd. Verder is deze auto echt heel erg stil. Wegligging en rijcomfort is verrassend goed.

UitvoeringVTi 82 Shine
Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand25.000 km
DealerVan Oord Leidsche Rijn

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor7
  
  

, datum: 27 mei 2016

Ervaring met auto: Wie heeft ook klachten over krassen op de zijruiten?


Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit2 jaar
KM-stand35.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 18 mei 2016

Ervaring met auto: Tot nu toe hele goede ervaringen. Super comfortabel, nodigt uit tot relaxt rijden. Geen problemen, behalve de bekende fluittoon die inmiddels is opgelost. Verbruik 1 op 23 gemiddeld. Een echte Citroen!

UitvoeringHDi 92 ETG Shine
Brandstofdiesel
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand38.000 km
DealerAuto Versteeg Buurman

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 15 maart 2016

Ervaring met auto: Ik rijd sinds eind november 2015 ook in een Cactus. Ik heb hem echt genomen vanwege de bijtelling, ik zou hem zeker zelf niet kopen vanwege hoe die er uit ziet.

Qua rijden gaat het en met de opties is het ook oke, maar wat een dweil van een auto is het. Vind het zelfs gevaarlijk vanaf windkracht 6. Staat nu op ruim 17.000 km, dus rijd aardig wat en bij een proefrit zonder wind kom je niet achter de wegligging. Pluspunt zijn de stoelen.

Dit is dus mijn 1e Citroen en mijn laatste. Denk dat een hoop mensen de keuze vanwege de bijtelling hebben gemaakt.

Johan

UitvoeringLease
Brandstofdiesel
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
DealerHet Motorhuis

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor5
  
 
Reactie van: Jvandeursen60, datum: 18 mei 2016

Antwoord: Als je een auto koopt om rationele redenen (bijtelling) is dat prima, maar dan moet je hem niet afkraken om emotionele redenen (uiterlijk). De windgevoeligheid is natuurlijk een aandachtspunt aspirant kopers maar het is ook goed om te weten waar het lage cijfer voor betrouwbaarheid en de motor vandaan komt. De diesel van Peugeot/Citroen heeft toch wel een goede naam.

 
Reactie van: Hkhoekstra25, datum: 17 januari 2017

Antwoord: Rijd zelf een Cactus, maar een dweil op de weg? Wat een onzin. Bij harde wind merk je er iets van, maar niet meer dan bij andere auto's. Dit is erg overtrokken.

 
Reactie van: Jantrx, datum: 31 oktober 2017

Antwoord: Ja dat dweilgedoe noem ik zwalken. Je moet super geconcentreerd op de snelweg blijven sturen vanwege die irritante slechte rechtuitstabiliteit. Prima auto maar van dat naar links en rechts willen gaan wordt je meer als normaal mee geconfronteerd. Dealer geeft z.b hoge opbouw evt de schuld maar geloof dat niet.

Misschien verkeerde banden of te breed of toe/uitspookt niet oké:? ..zeg het maar

  

, datum: 22 februari 2016

Ervaring met auto: De navigatie is (zeker voor het bedrag dat je ervoor moet betalen) ronduit slecht.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand12.500 km

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Hkhoekstra25, datum: 17 januari 2017

Antwoord: De navigatie is zeker niet slecht: 2x per jaar is er een update. De eerste is gratis bij een beurt en de tweede kost slechts 29 euro. Dus steeds de meest recente kaarten. Dat sommige mensen zo slecht op de hoogte zijn en alleen maar kritiek leveren.

  

, datum: 31 januari 2016

Ervaring met auto: Vorige week een nieuwe Citroen Cactus aangeschaft geheel full option, met panorama dak. Als optie heb ik nog een afneembare trekhaak laten plaatsen, wel zo handig voor een fietsendrager of bagagewagen. Inmiddels zit er in de nieuwste Cactus wel een deelbare achterbank, dat is wel heel erg fijn te noemen. Tot op heden ben ik zeer tevreden.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand400 km
Dealer Zijp

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 »