25 april 2018
Feedback
Peugeot 308 SW

Forum Peugeot 308 SW

Reacties van eigenaren

  

, datum: 30 juli 2017

Ervaring met auto: Een vakantieweek in een vrijwel nieuwe huurauto gereden: 308 SW diesel. Rijd zelf Hyundai i30 benzine. Fijne dieselmotor, wel boven 1500 tpm houden, schakelindicator wil 1200 tpm en dan bromt 'ie. Is meest geschikt voor de snelweg, moeiteloos snel over de Autobahn, 160 km/u bij 2300 tpm. In de stad komt 'ie net goed mee. Schakelt prima, stuurt lekker maar te zwaar bij parkeren. Wegligging prima. Aparte stuur/dashboard combi went snel, best fijn. Alleen achteruit draaiende toerenteller slaat nergens op.

Een groot nadeel van deze auto: de vering is alleen goed op de snelweg, in de stad is ie echt te stug, stugger dan een Golf of mijn Hyundai. Drempels dreunen keihard door! Geen super Peugeot comfort van vroeger! Klein nadeel: kofferbak openen en sluiten lijkt wel een fitness oefening zo zwaar.

Nieuw

Brandstofdiesel
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort5
Motor9
  
 
Reactie van: 141168woody, datum: 15 augustus 2017

Antwoord: Ik heb sinds juli ook een peugeot308 SW van bouwjaar 2015. Heb ook zo'n irritant kraak geluid in de achteras. Mensen horen mij al van een afstand aan komen. Hoop wel dat de dealer of peugeot zelf er iets aan gaan doen. We wachten maar af.

 
Reactie van: Jphreulen, datum: 25 oktober 2017

Antwoord: Ik had zelfde probleem met 308 SW uit december 2015. Probleem is door garage DAVO te leidschendam opgelost door voor zover ik weet enkele nieuwe onderdelen en verlijming.
jos reulen

 
Reactie van: Alfadewit, datum: 19 december 2017

Antwoord: Dit valt onder garantie. Ikzelf lease deze auto. Complete achtertrein en een kabelboom onder garantie vervangen.

Reageer
  

, datum: 6 juli 2017

Ervaring met auto: Deze auto onlangs als leaseauto gekregen. Ook bij mij een krakend geluid wat door de dealer is aangeduid als "kraak in de achteras". Van de dealer te horen gekregen dat er door Peugeot nog geen oplossing is aangedragen. Ik vind dit niet kunnen. Mocht ik in de toekomst een auto kopen dan zal dat zeker geen Peugeot zijn!

Nieuw
Uitvoering1.6 Bluehdi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand31.000 km
DealerPalace

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor7
  
 
Reactie van: Jphreulen, datum: 8 augustus 2017

Antwoord: Sinds kort zelfde probleem in een 308 SW. 27.000 km gereden. Dealer Davo in Leidschendam zegt dat er een actie vanuit Peugeot zal komen om dit op te lossen, maar ik zie op Internet al meldingen van dit probleem september 2014. Toen ook al actie aangekondigd maar de Fransen nemen er een loopje mee. Is er iemand die oplossing van dit probleem heeft meegemaakt?

 
Reactie van: Vanherck. H, datum: 26 augustus 2017

Antwoord: Ik heb hetzelfde probleem sinds enkele weken. Ben vandaag bij de dealer geweest voor een afspraak en het zou opgelost worden door een product binnen in de as te spuiten waardoor de metalen delen elkaar niet meer kunnen raken.

 
Reactie van: Ncasier, datum: 2 oktober 2017

Antwoord: Klopt, de as wordt opgespoten met een soort pur. Werd bij mij uitgevoerd in juni 2017 en sindsdien geen last meer van gekraak of gepiep. Dag en nacht verschil.

Reageer
  

, datum: 27 juni 2017

Ervaring met auto: Bij 17500 km. ook een krakende achteras. Dealer zegt zoals vele andere dat er niks aan te doen is. Het enige wat ik kan doen is wachten op een terugroepactie van Peugeot zelf. Maar het is inderdaad beschamend dat een auto van dit kaliber en een zo lage kilometerstand dit soort kuren vertoond. Jammer, want het is een fijne auto om in te rijden.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand18.000 km
DealerNefkens

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Daniel. Verburg, datum: 6 juli 2017

Antwoord: Bij mij ook een kraakende as. Helaas verschillende manieren getracht om er een oplossing voor te krijgen. Allemaal te vergeefs. Vind het bijzonder irritant dat ze je met een dergelijke auto laten rondrijden. Of heb je ondertussen beter nieuws ontvangen? Enige wat ik te horen krijg is dat er aan een oplossing wordt gewerkt.

Reageer
  

, datum: 7 juni 2017

Ervaring met auto: 2,5 wk geleden plotseling trillende auto, sterk toenemend bij gasgeven. Na 800m geparkeerd bij zijkant benzinepomp. Werd door tankende klanten gewezen op lekkende vlammen onder motor, direct geblust. Garage: rechter motorsteun weggebrand, oorzaak onbekend. Aandrijfassen OK. Wie weet mogelijke oorzaak?

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 Blue HDI
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit2 jaar
KM-stand75.000 km
DealerNefkens

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor7
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 12 februari 2017

Ervaring met auto: 40.000 km grootste iritatie: stuurt onzeker en schudden van het chassis bij een snelheid van 80 km/u en meer danwel onbelans in het blok van de zogenaamde massa vliegwiel? Reactie van Peugeot: "karakter van de wagen"!?

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand40.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort4
Motor6
  
 
Reactie van: Jurriesmith, datum: 9 januari 2018

Antwoord: Ook ik rijd 308 SW van december 2014. Ben al een jaar bezig met het trillen. Met name het hele chassis en voelbaar in pedalen en zitting. Bij ca. 80 km/h tot 125km/h. Nieuwe banden, uitlijnen, op auto uitbalanceren, rechter vooras vervangen. Hij doet het niet de hele dag, maar veelal bij warme motor. Dealer weet zich geen raad. Ik hoor graag wie ook dit probleem heeft en evt een oplossing?

Reageer
  

, datum: 2 juni 2016

Ervaring met auto: Prima auto. Snel. Zuinig en ziet er goed uit.

Ervaring met verkoop: Ga voor een Peugeot naar Henk Visscher Culemborg.

Nieuw
Uitvoering2.0 GT 180
Brandstofdiesel
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand22.000 km
DealerVisscher

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Download2023, datum: 13 januari 2017

Antwoord: Mijn klachten kunnen ze bij de Peugeot Dealer in Helmond niet oplossen, ze zijn afhankelijk van een antwoord afkomstig van de fabrikant. Intussen blijf ik steeds met dit hinderlijk krakend geluid rondrijden..

Heeft iemand advies welke dealer mijn Peugeot 308SW HDI kan repareren?

Helmond, Venlo en Eindhoven willen of kunnen het allemaal niet.

Alvast bedankt.

 
Reactie van: Jack. Bakker, datum: 12 februari 2017

Antwoord: Had ik ook blijkt het achter as te zijn! As inmiddels vernieuwd.

 
Reactie van: Pvdh1970, datum: 5 maart 2017

Antwoord: Mag ik zo brutaal zijn om te vragen door wie het is gemaakt? Onze dealer kan het niet maken zeggen ze.

 
Reactie van: R. Andriessen, datum: 25 maart 2017

Antwoord: Inderdaad, hier ben ik ook heel erg benieuwd naar. In Helmond zeggen ze beter om even te wachten. Inmiddels wacht ik al maanden en wordt het gekraak steeds erger. Het blijken de torsieveren in de achteras te zijn die het geluid veroorzaken.

 
Reactie van: Info, datum: 5 april 2017

Antwoord: Ik heb ook het probleem rammelend geluid achterin (na 50k km's). Nu zegt dealer hier in Rotterdam e.o. dat constructiefout is en vervangen achteras het geluid later weer terugkomt. Hij zegt dat bij importeur ligt. wat nu? Ik wacht al weken/maanden en geneer mij om in een 308 te rijden bij mijn klanten.

 
Reactie van: Cccgoccc, datum: 1 mei 2017

Antwoord: Mijn 308 SW had dat vervelende geluid ook. De dealer zegt dat het aangegeven is bij Peugeot maar wat een dom antwoord vind ik. Dan rijd je een auto van 32.000 euro en dan dit geluid. Ik wordt er gek van het geluid. Maar ik wacht even nog af en zie het wel wat ze hieraan doen. Ik zal zeggen: geen 308 SW kopen zolang dit niet opgelost is.

 
Reactie van: Stefan-renate, datum: 28 mei 2017

Antwoord: Dezelfde ervaringen. Krakend geluid vanuit rechterkant achteras/achterwiel. Auto gekocht in Den Bosch. Verhaal is hetzelfde. Probleem is bekend en ligt bij Peugeot Frankrijk. Dealer is in afwachting van een oplossing. Zou geen veiligheidsrisico opleveren. Dat geloof ik voorlopig dan maar, maar het blijft super irritant. Antwoord dealer kan mij niet overtuigen. Zal niet op een technische oplossing hangen, maar op een financiele. Ik hoop dat het snel wordt opgelost.

 
Reactie van: Ncasier, datum: 15 juni 2017

Antwoord: Idem hier, zelfde krakend, piepend geluid vanuit achteras. 2 weken geleden langs geweest bij concessiehouder, en hij wist na een toertje al gauw: torsieveren moeten vervangen worden, gebeurt onder garantie.

 
Reactie van: Info, datum: 19 juni 2017

Antwoord: Hier ook een piepend krakend geluid. De monteur reed een paar meter en zei: oh, ik hoor het al. Daar kunnen we niets aan doen. Het kantoor registreert het en die gaat het bij Peugeot Nederland leggen. Iemand een idee hoeveel meldingen? Als er niet meer meldingen komen dan de bovenstaande gaat er volgens mij niet gebeuren. In andere topics was dit ook bij auto's najaar 2014.

 
Reactie van: Wjvrooland69, datum: 12 juli 2017

Antwoord: Mijn 308 heeft ook last van krakken de dealer geeft ook aan dat het wachten is op de Peugeot Nederland. Er word een soort schuim in de achteras gespoten. Zodat deze het krakken dempt maar hoe dat precies noet is niet duidelijk en is in het Frans geschreven. Mijn dealer gaf als antwoord we wachten op een vertaling van de handleiding voordat ze er aan beginnen. Anders gezegd: gewoon alle 308 terug brengen en om een vervangende auto vragen ik bezit mijn auto 3mnd. Ben er nu alweer klaar mee.

 
Reactie van: Reneraaphorst, datum: 19 juli 2017

Antwoord: Hier hetzelfde probleem. Rinkelend/tikkend geluid. Gelukkig niet op snelheid. Juni '15 model SW. Dealer zegt dat het bij de importeur bekend is. Bel even elke twee manden terug.

 
Reactie van: Rg. Pierik, datum: 14 augustus 2017

Antwoord: Ook hier hetzelfde kraak probleem. Ramen dicht houden is voorlopig de beste oplossing aldus de garage. Erg vervelend en m.i. onacceptabel dat het zo lang moet duren voordat er een passende oplossing komt!

 
Reactie van: Waltervanloon1, datum: 15 augustus 2017

Antwoord: Vandaag het probleem van de krakende achteras gemeld bij mijn dealer. Die zegt dat Peugeot aan oplossing werkt, maar dat zijn ze kennelijk al minstens 3 jaar mee bezig. Heb er geen vertrouwen in. Auto is in deze staat onverkoopbaar.

Altijd met voldoening Peugeot gereden maar dit zet er wel een streep onder tenzij Peugeot daadwerkelijk met een oplossing komt.

Reageer
  

, datum: 19 mei 2016

Ervaring met auto: Fijne auto! Pittig en zuinig. Verder erg stil op de snelweg, ook op hoge snelheden. Helaas nu defecte airco, dit schijnt bekend te zijn bij Peugeot. Wel al langere tijd een rammel rechtsachter waarvan nog niet duidelijk is wat het is. Wordt aan gewerkt.

Nieuw
Uitvoering1.6 HDI
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand68.000 km
DealerBroekhuis

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Mizx18, datum: 22 september 2016

Antwoord: Is er inmiddels al bekend waar de rammel vandaan komt? Hier nog een Peugeot 308 SW rijder met zelfde euvel!

 
Reactie van: Gibbs018, datum: 5 oktober 2016

Antwoord: Bij mij in ieder geval wel. Ik had ook en rammel / kraak vanuit de achterwielophanging van mijn SW. Bleek een productiefout bij een serie achterassen / achterwielophanging te zijn, dus ook bij die van mij (bouwjaar 2015). Sinds de vervanging ervan (onder garantie) is het rammelen / kraken verdwenen. Dus even melden bij je Peugeot dealer.

 
Reactie van: M. Van. Herpen, datum: 22 februari 2017

Antwoord: Bij mijn 308 SW kraakt de achter as ook. Nu weet ik in ieder geval dat het waarschijnlijk een productiefout is. Nu afwachten op de dealer, die moet het eerst aanmelden bij Peugeot en daarna toestemming krijgen om de ophanging te repareren.

 
Reactie van: Divandijck, datum: 10 oktober 2017

Antwoord: Wij hebben ook een 308 SW 1.2 active van 11/2016. Vanaf het begin al danst de auto achter als we door een putje of dergelijk rijden vooral aan de rechterkant. Hij veert niet alleen van onder naar boven maar ook van links naar rechts. Het krakende geluid hadden we ook, het dansen werd meer en meer en op de onderhoudsbeurt alles verteld wat er aan was. Voor het krakende geluid was het iets inspuiten zeiden ze en het is opgelost, het dansen was zo goed als weg en het kraken ook. Na meerdere kilometers is het dansen terug, weer naar de garage en nu hebben ze nieuwe amortideurs besteld. Naar mijn mening gaat dit niet veel helpen denk ik. Wat denken jullie hiervan?
Gr Dirk

Reageer
 
 
« 1 2 3 »