24 juli 2017
Peugeot 308 SW

Forum Peugeot 308 SW

Reacties van eigenaren

  

, datum: 6 juli 2017

Ervaring met auto: Deze auto onlangs als leaseauto gekregen. Ook bij mij een krakend geluid wat door de dealer is aangeduid als "kraak in de achteras". Van de dealer te horen gekregen dat er door Peugeot nog geen oplossing is aangedragen. Ik vind dit niet kunnen. Mocht ik in de toekomst een auto kopen dan zal dat zeker geen Peugeot zijn!

Uitvoering1.6 Bluehdi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand31.000 km
DealerPalace

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor7
  
  

, datum: 27 juni 2017

Ervaring met auto: Bij 17500 km. ook een krakende achteras. Dealer zegt zoals vele andere dat er niks aan te doen is. Het enige wat ik kan doen is wachten op een terugroepactie van Peugeot zelf. Maar het is inderdaad beschamend dat een auto van dit kaliber en een zo lage kilometerstand dit soort kuren vertoond. Jammer, want het is een fijne auto om in te rijden.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand18.000 km
DealerNefkens

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Daniel. Verburg, datum: 6 juli 2017

Antwoord: Bij mij ook een kraakende as. Helaas verschillende manieren getracht om er een oplossing voor te krijgen. Allemaal te vergeefs. Vind het bijzonder irritant dat ze je met een dergelijke auto laten rondrijden. Of heb je ondertussen beter nieuws ontvangen? Enige wat ik te horen krijg is dat er aan een oplossing wordt gewerkt.

  

, datum: 7 juni 2017

Ervaring met auto: 2,5 wk geleden plotseling trillende auto, sterk toenemend bij gasgeven. Na 800m geparkeerd bij zijkant benzinepomp. Werd door tankende klanten gewezen op lekkende vlammen onder motor, direct geblust. Garage: rechter motorsteun weggebrand, oorzaak onbekend. Aandrijfassen OK. Wie weet mogelijke oorzaak?

Uitvoering1.6 Blue HDI
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit2 jaar
KM-stand75.000 km
DealerNefkens

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 12 februari 2017

Ervaring met auto: 40.000 km grootste iritatie: stuurt onzeker en schudden van het chassis bij een snelheid van 80 km/u en meer danwel onbelans in het blok van de zogenaamde massa vliegwiel? Reactie van Peugeot: "karakter van de wagen"!?


Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand40.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort4
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 2 juni 2016

Ervaring met auto: Prima auto. Snel. Zuinig en ziet er goed uit.

Ervaring met verkoop: Ga voor een Peugeot naar Henk Visscher Culemborg.

Uitvoering2.0 GT 180
Brandstofdiesel
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand22.000 km
DealerVisscher

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Download2023, datum: 13 januari 2017

Antwoord: Mijn klachten kunnen ze bij de Peugeot Dealer in Helmond niet oplossen, ze zijn afhankelijk van een antwoord afkomstig van de fabrikant. Intussen blijf ik steeds met dit hinderlijk krakend geluid rondrijden..

Heeft iemand advies welke dealer mijn Peugeot 308SW HDI kan repareren?

Helmond, Venlo en Eindhoven willen of kunnen het allemaal niet.

Alvast bedankt.

 
Reactie van: Jack. Bakker, datum: 12 februari 2017

Antwoord: Had ik ook blijkt het achter as te zijn! As inmiddels vernieuwd.

 
Reactie van: Pvdh1970, datum: 5 maart 2017

Antwoord: Mag ik zo brutaal zijn om te vragen door wie het is gemaakt? Onze dealer kan het niet maken zeggen ze.

 
Reactie van: R. Andriessen, datum: 25 maart 2017

Antwoord: Inderdaad, hier ben ik ook heel erg benieuwd naar. In Helmond zeggen ze beter om even te wachten. Inmiddels wacht ik al maanden en wordt het gekraak steeds erger. Het blijken de torsieveren in de achteras te zijn die het geluid veroorzaken.

 
Reactie van: Info, datum: 5 april 2017

Antwoord: Ik heb ook het probleem rammelend geluid achterin (na 50k km's). Nu zegt dealer hier in Rotterdam e.o. dat constructiefout is en vervangen achteras het geluid later weer terugkomt. Hij zegt dat bij importeur ligt. wat nu? Ik wacht al weken/maanden en geneer mij om in een 308 te rijden bij mijn klanten.

 
Reactie van: Cccgoccc, datum: 1 mei 2017

Antwoord: Mijn 308 SW had dat vervelende geluid ook. De dealer zegt dat het aangegeven is bij Peugeot maar wat een dom antwoord vind ik. Dan rijd je een auto van 32.000 euro en dan dit geluid. Ik wordt er gek van het geluid. Maar ik wacht even nog af en zie het wel wat ze hieraan doen. Ik zal zeggen: geen 308 SW kopen zolang dit niet opgelost is.

 
Reactie van: Stefan-renate, datum: 28 mei 2017

Antwoord: Dezelfde ervaringen. Krakend geluid vanuit rechterkant achteras/achterwiel. Auto gekocht in Den Bosch. Verhaal is hetzelfde. Probleem is bekend en ligt bij Peugeot Frankrijk. Dealer is in afwachting van een oplossing. Zou geen veiligheidsrisico opleveren. Dat geloof ik voorlopig dan maar, maar het blijft super irritant. Antwoord dealer kan mij niet overtuigen. Zal niet op een technische oplossing hangen, maar op een financiele. Ik hoop dat het snel wordt opgelost.

 
Reactie van: Ncasier, datum: 15 juni 2017

Antwoord: Idem hier, zelfde krakend, piepend geluid vanuit achteras. 2 weken geleden langs geweest bij concessiehouder, en hij wist na een toertje al gauw: torsieveren moeten vervangen worden, gebeurt onder garantie.

 
Reactie van: Info, datum: 19 juni 2017

Antwoord: Hier ook een piepend krakend geluid. De monteur reed een paar meter en zei: oh, ik hoor het al. Daar kunnen we niets aan doen. Het kantoor registreert het en die gaat het bij Peugeot Nederland leggen. Iemand een idee hoeveel meldingen? Als er niet meer meldingen komen dan de bovenstaande gaat er volgens mij niet gebeuren. In andere topics was dit ook bij auto's najaar 2014.

 
Reactie van: Wjvrooland69, datum: 12 juli 2017

Antwoord: Mijn 308 heeft ook last van krakken de dealer geeft ook aan dat het wachten is op de Peugeot Nederland. Er word een soort schuim in de achteras gespoten. Zodat deze het krakken dempt maar hoe dat precies noet is niet duidelijk en is in het Frans geschreven. Mijn dealer gaf als antwoord we wachten op een vertaling van de handleiding voordat ze er aan beginnen. Anders gezegd: gewoon alle 308 terug brengen en om een vervangende auto vragen ik bezit mijn auto 3mnd. Ben er nu alweer klaar mee.

 
Reactie van: Reneraaphorst, datum: 19 juli 2017

Antwoord: Hier hetzelfde probleem. Rinkelend/tikkend geluid. Gelukkig niet op snelheid. Juni '15 model SW. Dealer zegt dat het bij de importeur bekend is. Bel even elke twee manden terug.

  

, datum: 19 mei 2016

Ervaring met auto: Fijne auto! Pittig en zuinig. Verder erg stil op de snelweg, ook op hoge snelheden. Helaas nu defecte airco, dit schijnt bekend te zijn bij Peugeot. Wel al langere tijd een rammel rechtsachter waarvan nog niet duidelijk is wat het is. Wordt aan gewerkt.

Uitvoering1.6 HDI
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand68.000 km
DealerBroekhuis

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Mizx18, datum: 22 september 2016

Antwoord: Is er inmiddels al bekend waar de rammel vandaan komt? Hier nog een Peugeot 308 SW rijder met zelfde euvel!

 
Reactie van: Gibbs018, datum: 5 oktober 2016

Antwoord: Bij mij in ieder geval wel. Ik had ook en rammel / kraak vanuit de achterwielophanging van mijn SW. Bleek een productiefout bij een serie achterassen / achterwielophanging te zijn, dus ook bij die van mij (bouwjaar 2015). Sinds de vervanging ervan (onder garantie) is het rammelen / kraken verdwenen. Dus even melden bij je Peugeot dealer.

 
Reactie van: M. Van. Herpen, datum: 22 februari 2017

Antwoord: Bij mijn 308 SW kraakt de achter as ook. Nu weet ik in ieder geval dat het waarschijnlijk een productiefout is. Nu afwachten op de dealer, die moet het eerst aanmelden bij Peugeot en daarna toestemming krijgen om de ophanging te repareren.

  

, datum: 22 april 2016

Ervaring met auto: Heerlijk om mee te rijden. Komt in Duitsland nog beter tot zijn recht, hoef je tenminste niet de zo op die snelheidsmeter te kijken. Cruisen met 160+ geen enkel probleem. Lekker stil.

UitvoeringAllure 130 Pk
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand31.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor9
  
 
 
« 1 2 3 »