21 oktober 2016
Nissan Qashqai

Forum Nissan Qashqai

Reacties van eigenaren

  

, datum: 29 oktober 2014

Ervaring met auto: Ik wel te spreken over mijn Qashqai 360. 2.0. Het is de vierde Nissan, wat mij echt tegenvalt is de service van Nissan Nederland! Als je de pech hebt om een draaiknop van het audio/nav systeem kwijt te raken, krijg je het fraaie nieuws dat de draaiknop niet los te leveren is. Hoe belachelijk is dat een knopje van een paar euro is niet te leveren door Nissan, niet door de dealer en niet door Nissan Nederland. Klaarblijkelijk gaat het alleen maar om de verkoop en de service die is naar de knoppen.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 2 september 2014

Ervaring met auto: De eerste 9.000 km (3 maanden in bezit) zit er ruim op. Gemiddeld verbruik (over totaal) 6,7l/100km (1:15). Dus bij vlotte rijstijl is het verbruik 1 l/100 hoger dan fabrieksopgave.

Bevalt de auto: ja! Heerlijk reiscomfort, prima elektronica die zeer bruikbaar, effectief en vooral ook veilig is. De auto die ik heb heeft nauwelijks/geen last van windgeruis bij spiegels. Na 1,4 miljoen gereden kilometers in goede/duurdere middenklassers, is deze auto voor mij absoluut een top ervaring. De auto hiervoor was een Ford Kuga en die wordt geroemd om z'n wegligging. De Qashqai presteert niet alleen hierop, maar is op alle fronten beter.

Uitvoering1.2 DigT Tekna
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand9.800 km
DealerStormvogels

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor9
  
 
Reactie van: S. Vellema1, datum: 12 september 2014

Antwoord: Helemaal mee eens: super auto. Je waant je in een auto die veel hoger in de prijsklasse thuishoort, navigatie is geweldig ook het automatisch grootlicht is super. Alleen jammer dat mijn auto bij de 1e serie hoort (1e 3 maanden productie) en hij moet terug naar de dealer ivm het vergeten van een kitrand onder de rubbers, daar gaat het dus nu roesten jammer maar dit gaat opgelost worden door Nissan.

 
Reactie van: Peter. Pardo, datum: 28 september 2014

Antwoord: Heb net een nieuwe QQ 1.2 Tekna besteld. Heb dit euvel ook ondervonden bij een testrit. Bij de dealer hebben ze me wel gezegd dat dit bij model 2015 is opgelost door het plaatsen van andere rubber aan de spiegels. En nu maar aftellen...

  

, datum: 26 juni 2014

Ervaring met auto: Heb de Tekna 1.2 nu een maand en 1.100 km gereden. Na ervaringen met zwaardere Nissans (X-trail) ben ik echt supertevreden tot nu toe. De auto stuurt fantastisch, accelereert toch verbazingwekkend snel, is echt stil, heeft talloze nuttige gadgets en zit meer dan prima. Inderdaad is het bij sneller rijden noodzakelijk om de auto op toeren te houden, maar dat went snel.
Ook na langere ritten zitten de stoelen nog prima. Waarschuwingen (piepje) voor overschrijding van witte streep kan uitgezet worden, ik ervaar het als iets nuttigs. Handig dat bij ingehaald worden een lampje knippert als de inhaler in je dooie hoek zit. Met een usb-stick van 8 GB kan ik naar behoefte alle eigen muziek afspelen op momenten dat de radio niets te bieden heeft. Goed over nagedacht dat deze geplaatst kan worden in de console van de armsteun.
Minpunten: minder opbergmogelijkheden (geen dashboardkastje bovenop) . Al met al een auto die op bijna alle punten een dikke voldoende scoort. Kan hem zeker aanraden. Ook leuk dat Nissan 3 jaar gratis onderhoud erbij doet, scheelt toch ook weer!

UitvoeringTekna 1.2
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand1.100 km
DealerEngelsma

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: K. M. Leemhuis, datum: 12 juli 2014

Antwoord: Vanmiddag heb ik proefgereden met de Qashqai Connect. Ik schrok van het erge geruis. Naar mijn gevoel kwam het door de banden? Nu overweeg ik een Tekna aan te schaffen maar in dat type was geen testauto beschikbaar.Ik vraag me af hoe dit soort ervaring is met de Tekna. Herkent iemand dit ongemak? Hangt het mogelijk van de maat banden af? M

 
Reactie van: Nevo, datum: 14 juli 2014

Antwoord: Bij de proefrit met de Connect had ik dezelfde ervaring: boven 110 km/u toenemend geruis. Ben nu de zeer tevreden bezitter van de Tekna 1.2 en heb dit probleem niet meer ervaren. Denk dat het een banden-kwestie is, of zoals gesuggereerd wordt door sommige bezitters, dat de spiegel dit zou kunnen veroorzaken. De auto zelf is zeer stil en ieder geluid valt op. Over de Tekna 1.2 kan ik momenteel niets slechts bedenken. Wel positiefs, nl. alles. Gewoon een fantastische auto, het geld meer dan waard.

 
Reactie van: Danny. Vanhevel, datum: 15 juli 2014

Antwoord: Het gaat over een niet geheel correcte aansluiting tussen spiegel en raamlijst. Sommigen hebben er last van. Er zal wel een terugroepactie komen denk ik.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 22 mei 2014

Ervaring met auto: Ik bezit nu 1 maand de Tekna 1.2 uitvoering. De afgelopen 30 jaar heb ik vele mooie leaseauto's mogen rijden, en dit is de 1e uit eigen beurs. Over betrouwbaarheid valt nog weinig te zeggen, maar deze auto overtreft werkelijk alle verwachtingen. Het 1.2 motortje doet moeiteloos zijn werk, net een tochtje over de Alpen ermee gemaakt en fluitend over 2 passen. OK, je moet wellicht iets eerder terugschakelen, maar dat is dan ook het enige waardoor je wat minder cc's merkt. Comfortabel, heerlijk sturend, fijne wegligging, ruim, prima electronica (i-pod/pad/phone afluisteren op goede audio, GPS goed zichtbaar en prima werking , 4 behulpzame camera's, etc, etc. Moest wel even slikken, de overall feeling van deze auto overtreft werkelijk mijn vorige Duitse auto's, die 15K tot 20K duurder waren en deze auto wordt in Engeland gemaakt...


Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand3.500 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 30 maart 2014

Ervaring met auto: Heel veel mogelijkheden met de navigatie. Echter bij daglicht niet zichtbaar. De radio is een een gewone, maar ook DAB en al klaar voor de toekomst! Jammer alleen dat het weergegeven geluid door de slechte inbouwspeakers niet meer van deze tijd is.
De motor is fantastisch soepel en stil de spiegels hoor je echter wel! Al met al een rijke auto qua mogelijkheden en een fantastisch rijgedrag en afwerking! Op een paar details behoeft hij aandacht.

UitvoeringTekna
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand267 km
DealerVKV

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Nevo, datum: 10 april 2014

Antwoord: Gisteren de Tekna Dig-T besteld na uren proefrijden en vergelijken met o.a. Kia Sportage 2014. De Qashqai is op bijna alle punten beter, alleen 2 min puntjes, waarmee ik kan leven: opvallend toenemend windgeruis boven 110 km/u, wat extra opvalt omdat de auto zeer stil is. Het andere punt is dat het uitgebreide waarschuwingsysteem vervelende piepjes laat horen, waarbij het volume niet zachter gezet kan worden. Wat werkelijk opvalt in vergelijking met de Kia en dat de Nissan veel zuiniger is, terwijl ondanks de kleinere motor in prestaties niet veel verschilt met de Sportage.

 
Reactie van: Hglashorst, datum: 28 november 2015

Antwoord: Mijn Qashqai 1.2 connect is geleverd in februari 2014. De teller nadert de 40.000 km. Mijn ervaringen met de auto: qua rijden, geweldig! Ongekend stil, soepel en comfortabel. Ook met de caravan (1200 kg) er achter geen problemen. Het blijft verbazen dat het 1.2 motortje dit zo makkelijk aan kan. Nooit eerder reed ik zo'n fijn auto.

Uiteraard kwam ik wat probleempjes tegen. Zo is, na problemen met soepel wegrijden, een lager vervangen, prima opgelost door Arend Auto. Toch heb ik wel een paar minpunten: Het start/stop systeem is ronduit waardeloos, in hooguit 50% functioneert het goed, in de overige gevallen slaat de auto af en moet ik starten met de startknop. Dat systeem gebruik ik dus niet meer. De regensensor: soms doet hij het opeens even naar behoren:-). Het Nissan connect systeem, ik vergeet het maar, na zo'n 25 pogingen (mail en bellen) met Nissan Nederland gaf ik het op. Maar de auto sec beoordelend, zou ik hem direct weer kopen! Maar Nissan Nederland, dat is toch wel een groot probleem!

  

Op zoek naar meer Nissan Qashqai?

Bezoek ook het forum in:


 
 
< 1 2 3 4 5 6 >