19 juni 2018
Feedback
Tesla Model S

Forum Tesla Model S

Reacties van eigenaren

  

, datum: 2 maart 2018

Ervaring met auto: Deze auto doet wat ik ervan verwachtte. Hoogstens de beloofde km zijn minder dan verteld maar ik koos dan ook voor de lichtste versie, als de batterij leeg is, is het ook hoog tijd om de benen te strekken en er zijn voldoende laadplaatsen.

Ervaring met verkoop: Het levermoment werd niet gerespecteerd.

Nieuw

Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand3.500 km

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
 
Reactie van: Lucschoenaker, datum: 17 april 2018

Antwoord: Ben denk ik net als jij in bezit van een Model S 75. Deel je mening over de auto: hij rijdt fantastisch. Helaas ook minder te spreken over de actieradius (momenteel circa 350 km: in de winter was het 275 km).

Wat mij bevreemde was dat ik vandaag een Model 3 zag met extensie range (ook 75KWU) en die had 480 km op de teller staan...

Reageer
  

, datum: 7 februari 2017

Nieuw
UitvoeringP90D
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand2.500 km
Dealer Motors

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor8
  
 
Reactie van: Jojotec7, datum: 28 januari 2018

Antwoord: Kocht zopas een nieuwe Tesla S. Bezat voordien meer dan 40 auto's. Van 2 pk naar Ferrari en Rolls Royce. Deze Tesla S is echt de auto van het jaar 2018. Ik kan niet meer zonder, bijna verslavend. Als ik in aan andere auto stap is het alsof ik van 2018 naar 1900 ga. Het is mijn irreele droom dat de prijs derhalve zakt zodat vrijwel iedereen dit kan beleven. Snel, geruisloos en bij het rijden niet vervuilend.

Reageer
  

, datum: 1 december 2016

Ervaring met auto: Onze auto is vorige week aangereden door een Skoda Oktavia, wij hebben aan den lijve ondervonden waarom Tesla is uitgeroepen tot veiligste auto ooit. Auto werd vandaag total loss verklaard, en zal ingeruild worden door ... opnieuw een Model S. Dus zijn we overtuigd van het ganse project? Volmondig JA, al geef ik graag toe dat het je rijstijl en rijgewoontes helpt aanpassen - voor ons in de positieve zin.

Reageer Nieuw

Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand49.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor10
  
  

, datum: 18 november 2016

Ervaring met auto: Tesla rijdt gaaf, acceleratie te gek, maar afwerking en materialen (bv het lede) staat niet in verhouding met de aanschafprijs en in vergelijking et bv Audi, BMW en Mercedes. Grootste tegenvaller zijn de bijgeluiden, het gekraak en gepiep van de stoelen, midden console en ramen wat super irritant is omdat het zn'n stille auto is. Dat is het concept van Tesla, dus dat hadden ze beter moeten doen. Mijn eerste maar laatste Tesla hierdoor.

Ervaring met verkoop: De verkoop en houding van de verkopers en service medewerkers is top, maar ja... dat lost niet de issues op.

Reageer Nieuw

Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand25.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort4
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 3 juni 2016

Ervaring met auto: Ik heb de auto nu bijna drie maanden en al diverse software matige issues ervaren, alarm dat vanzelf afgaat, spotify dat niet werkt, zwarte scherm, transportmodule geheel vervangen omdat de auto "dood" was en niets meer deed...

Service is wel geweldig, maar het begint wel irritant te worden.

Reageer Nieuw
Uitvoering85kW
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand3.000 km
Dealer Motors

Betrouwbaarheid4
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 31 maart 2015

Ervaring met auto: Rijd nu bijna een half jaar met een Model S. Een keer problemen gehad met de accu, maar Tesla heeft de auto binnen een week weer gerepareerd en op kantoor afgeleverd. Gratis. Natuurlijk zijn er in een dergelijke auto wat kinderziekten en de actieradius is inderdaad zeer afhankelijk van de je rijstijl, maar dat geldt natuurlijk ook voor een brandstofauto.

Tijdens de reparatie reed ik in een BMW 7-Serie en dat was dus een dikke tegenvaller. De automaat trok heel erg traag op, de auto maakte veel geluid en het navigatiesysteem was niet intuitief. Veel te veel knoppen en, waarschijnlijk, overbodige tierelantijnen.

Het mooiste vind ik het gratis laden bij de Superchargers. Dit scheelt mij als ZZP'er heel veel administratie omdat ik geen brandstofbonnen meer hoef in te boeken.

Reageer Nieuw
Uitvoering85 Kw
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand34.000 km
Dealer Motors

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 10 januari 2015

Ervaring met auto: Mijn vorige auto was een Audi A6, een perfecte auto. De Tesla Model S die ik nu rijd is zeker een perfecte auto. Ik rijd er normal mee, dus 130 km/u op de snelweg, en haal dan altijd 400 km of meer. Maandenlang ben ik dagelijks van 's-Hertogenbosch naar Den Haag gereden en nooit heb ik overdag bijgeladen. Thuis wordt de Tesla 's-avonds bijgeladen , na 21:00 om van het nachttarief voordeel te kunnen genieten.

Binnen Nederland staan ook 4x 8 Superchargers, waar je de auto in een half uur kunt volladen, dus die keren dat ik naar Groningen, Leeuwarden en Maastricht moest heb ik daar gebruik van gemaakt. Dit jaar zijn wij met de Tesla op vakantie geweest naar Denemarken en ook dit ging zonder problemen via de Superchargers en andere laadpalen.

Ik hoef niemand te overtuigen dat de Tesla Model S een perfecte auto is en ik ben benieuwd naar de kleinere en betaalbare Tesla die over drie jaar op de markt komt.

Nieuw
UitvoeringP85
Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand40.000 km
Dealer Motors

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor10
  
 
Reactie van: Rambam30, datum: 10 februari 2015

Antwoord: De Tesla is een bagger auto. Ik heb de auto nu 3 maanden en heb spijt van mijn aankoop. Ik ben een hele rustige rijder. Ik haal op een volle batterij maximaal 340 km en dan accelereer ik heel rustig. Bij een sportief rijgedrag max 300 niet meer. Jou bewering van 400+ is een leugen.

De superCharger, dat je binnen een half uur de batterij kunt volladen is ook een leugen. Je kan hooguit als je batterij leeg is 50% opladen binnen een half uur.

Van Tesla mag je de auto niet dagelijks 100% laden omdat dat slecht is voor de batterij. Schande! Ik rijd dagelijks vele km's.

Om maar te zwijgen over de problemen met de auto. Ben al 7 keer teruggegaan baar de dealer omdat mijn ruitenwissers niet goed veegden. Auto was afgeleverd met een slecht gemonteerde kofferbak en voorklep. Scherm loopt steeds vast tijdens het rijden. En zo kan ik wel een tijdje doorgaan.

 
Reactie van: Taxi548, datum: 9 april 2015

Antwoord: Het is de slechtste auto die ik ooit heb gehad. Prijs /kwaliteit ver te zoeken.

Pluspunten tesla: grote scherm en soepel op de weg.

Minpunten tesla: 80K km garantie, ruitenwissers defect, oplaadunit defect, aandrijfmotor zoemt, deurhendels defect, actieradius maximaal 350 in de zomer en in de winter 300 km, ramen die niet goed dicht sluiten, vocht in de achterlampen, drive unit defect, deurrubbers zitten los, deur gaat vanzelf open als je der langs loopt etc.etc.

Dit zijn mijn mankementen van mijn auto in 6 maanden tijd.
Dus ik hou mijn hart vast als mijn garantie periode voorbij is.

Mijn advies: koop het niet.

 
Reactie van: Sander4121, datum: 31 mei 2015

Antwoord: Slechtste auto ooit!! Nooit aan beginnen. De auto is een en al een probleem. Ik heb de auto 6 maanden en in die 6 maanden ben ik 25 keer geweest voor problemen aan de auto.

Vervangen:
- batterij
- drive unit 2x
- deurhendels 4x
- laadcomponent
- draagarmen
- control pannel scherm

Na 80.000 km geen garantie meer. Batterij en drive unit vallen onder garantie, 8 jaar. De rest mag je zelf aftikken. Deurhendels zijn 1000 per stuk en gaan om de haverklap stuk. Het scherm kost 6500 euro ex btw en arbeidsloon.

 
Reactie van: Olav. Westerwoudt, datum: 20 oktober 2016

Antwoord: De 400+ km is inderdaad totale onzin: zeker bij 130 km/u. Met 90 km/u is de 400 km te halen met een 85kw D model of hoger.

Jammer dat dit soort PR prietpraat wordt gebruikt op deze site. Ik heb nu 60k km gereden en het is een hele fijne auto. Geluidsisolatie (wind/banden en ook zeker voorste motor) moeten beter voor een auto van 100k+ euro. Maar eerlijk is eerlijk, ik ga nooit meer terug naar fossiele brandstof en ik rijd mijn Tesla dagelijks met veel plezier.

 
Reactie van: Reinout, datum: 5 mei 2017

Antwoord: Ik rijd nu 7 maanden een 90D en haal daarmee gewoon de 400 Km. De persoon die aangaf dat dat een leugen zou zijn, heeft waarschijnlijk zelf een 60.

Alleen in het begin een piepend stuur gehad wat door Tesla Rotterdam naar alle tevredenheid is opgelost.

Mijn auto werd gehaald en gebracht en ik kreeg (gratis) een leen-Tesla.

Reageer
 
 
« 1 2 »