28 oktober 2016
Tesla Model S

Forum Tesla Model S

Reacties van eigenaren

  

, datum: 3 juni 2016

Ervaring met auto: Ik heb de auto nu bijna drie maanden en al diverse software matige issues ervaren, alarm dat vanzelf afgaat, spotify dat niet werkt, zwarte scherm, transportmodule geheel vervangen omdat de auto "dood" was en niets meer deed...

Service is wel geweldig, maar het begint wel irritant te worden.

Uitvoering85kW
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand3.000 km
Dealer Motors

Betrouwbaarheid4
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 31 maart 2015

Ervaring met auto: Rijd nu bijna een half jaar met een Model S. Een keer problemen gehad met de accu, maar Tesla heeft de auto binnen een week weer gerepareerd en op kantoor afgeleverd. Gratis. Natuurlijk zijn er in een dergelijke auto wat kinderziekten en de actieradius is inderdaad zeer afhankelijk van de je rijstijl, maar dat geldt natuurlijk ook voor een brandstofauto.

Tijdens de reparatie reed ik in een BMW 7-Serie en dat was dus een dikke tegenvaller. De automaat trok heel erg traag op, de auto maakte veel geluid en het navigatiesysteem was niet intuitief. Veel te veel knoppen en, waarschijnlijk, overbodige tierelantijnen.

Het mooiste vind ik het gratis laden bij de Superchargers. Dit scheelt mij als ZZP'er heel veel administratie omdat ik geen brandstofbonnen meer hoef in te boeken.

Uitvoering85 Kw
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand34.000 km
Dealer Motors

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 10 januari 2015

Ervaring met auto: Mijn vorige auto was een Audi A6, een perfecte auto. De Tesla Model S die ik nu rijd is zeker een perfecte auto. Ik rijd er normal mee, dus 130 km/u op de snelweg, en haal dan altijd 400 km of meer. Maandenlang ben ik dagelijks van 's-Hertogenbosch naar Den Haag gereden en nooit heb ik overdag bijgeladen. Thuis wordt de Tesla 's-avonds bijgeladen , na 21:00 om van het nachttarief voordeel te kunnen genieten.

Binnen Nederland staan ook 4x 8 Superchargers, waar je de auto in een half uur kunt volladen, dus die keren dat ik naar Groningen, Leeuwarden en Maastricht moest heb ik daar gebruik van gemaakt. Dit jaar zijn wij met de Tesla op vakantie geweest naar Denemarken en ook dit ging zonder problemen via de Superchargers en andere laadpalen.

Ik hoef niemand te overtuigen dat de Tesla Model S een perfecte auto is en ik ben benieuwd naar de kleinere en betaalbare Tesla die over drie jaar op de markt komt.

UitvoeringP85
Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand40.000 km
Dealer Motors

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor10
  
 
Reactie van: Rambam30, datum: 10 februari 2015

Antwoord: De Tesla is een bagger auto. Ik heb de auto nu 3 maanden en heb spijt van mijn aankoop. Ik ben een hele rustige rijder. Ik haal op een volle batterij maximaal 340 km en dan accelereer ik heel rustig. Bij een sportief rijgedrag max 300 niet meer. Jou bewering van 400+ is een leugen.

De superCharger, dat je binnen een half uur de batterij kunt volladen is ook een leugen. Je kan hooguit als je batterij leeg is 50% opladen binnen een half uur.

Van Tesla mag je de auto niet dagelijks 100% laden omdat dat slecht is voor de batterij. Schande! Ik rijd dagelijks vele km's.

Om maar te zwijgen over de problemen met de auto. Ben al 7 keer teruggegaan baar de dealer omdat mijn ruitenwissers niet goed veegden. Auto was afgeleverd met een slecht gemonteerde kofferbak en voorklep. Scherm loopt steeds vast tijdens het rijden. En zo kan ik wel een tijdje doorgaan.

 
Reactie van: Taxi548, datum: 9 april 2015

Antwoord: Het is de slechtste auto die ik ooit heb gehad. Prijs /kwaliteit ver te zoeken.

Pluspunten tesla: grote scherm en soepel op de weg.

Minpunten tesla: 80K km garantie, ruitenwissers defect, oplaadunit defect, aandrijfmotor zoemt, deurhendels defect, actieradius maximaal 350 in de zomer en in de winter 300 km, ramen die niet goed dicht sluiten, vocht in de achterlampen, drive unit defect, deurrubbers zitten los, deur gaat vanzelf open als je der langs loopt etc.etc.

Dit zijn mijn mankementen van mijn auto in 6 maanden tijd.
Dus ik hou mijn hart vast als mijn garantie periode voorbij is.

Mijn advies: koop het niet.

 
Reactie van: Sander4121, datum: 31 mei 2015

Antwoord: Slechtste auto ooit!! Nooit aan beginnen. De auto is een en al een probleem. Ik heb de auto 6 maanden en in die 6 maanden ben ik 25 keer geweest voor problemen aan de auto.

Vervangen:
- batterij
- drive unit 2x
- deurhendels 4x
- laadcomponent
- draagarmen
- control pannel scherm

Na 80.000 km geen garantie meer. Batterij en drive unit vallen onder garantie, 8 jaar. De rest mag je zelf aftikken. Deurhendels zijn 1000 per stuk en gaan om de haverklap stuk. Het scherm kost 6500 euro ex btw en arbeidsloon.

 
Reactie van: Olav. Westerwoudt, datum: 20 oktober 2016

Antwoord: De 400+ km is inderdaad totale onzin: zeker bij 130 km/u. Met 90 km/u is de 400 km te halen met een 85kw D model of hoger.

Jammer dat dit soort PR prietpraat wordt gebruikt op deze site. Ik heb nu 60k km gereden en het is een hele fijne auto. Geluidsisolatie (wind/banden en ook zeker voorste motor) moeten beter voor een auto van 100k+ euro. Maar eerlijk is eerlijk, ik ga nooit meer terug naar fossiele brandstof en ik rijd mijn Tesla dagelijks met veel plezier.

  

, datum: 11 september 2014

Ervaring met auto: Benzine, diesel en gasmotoren zullen zeker op niet al te lange termijn verdwijnen, kansloos in vergelijking met elektrische aandrijving. Kan niet voorzien of batterij toekomst is, weet nog niet of elektromotor meer dan 300.000 km probleemloos zal afleggen. Weet wel dat ik 8 jaar garantie op batterij en motor heb, met ongelimiteerde aantal km's.

UitvoeringP85+
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand11.000 km
Dealer Motors

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Sander4121, datum: 10 februari 2015

Antwoord: Ik zou maar informeren naar de garantie. Als je de batterij niet volgens hun voorschriften oplaadt (dus voor 80%) dan zullen ze geen garantieverlenen mocht de batterij problemen geven. Staat volgens de werkplaatsmonteur in de kleine lettertjes. Dat noemen ze schade aan de batterij door onjuist gebruik waardoor schade ontstaat aan de batterij, aldus Tesla.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 7 augustus 2014

Ervaring met auto: Na een testrit werd mijn vermoeden bevestigd. Dit is gewoon een hyperdure ECO yupie auto voor mensen die eigenlijk een veel kleinere en minder dure auto zouden moeten kopen. Iedere kleinere hybride auto voldoet reeds meer dan voldoende aan de eisen van de hedendaagse automobilist.
Dat de gebruikte...


Bouwjaar2014
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor5
  
 
Reactie van: Boomsmajaap, datum: 19 juli 2015

Antwoord: Testrit? En dan vul je wel in:

Bouwjaar 2014, in bezit 1 jaar
Betrouwbaarheid 6, Comfort 6, Motor 5

En dan geef je als advies dat de mensen allemaal kleine wagens en nog liefst vervuilende hybride ook moeten kopen. Mensen die niet willen vervuilen kunnen toch beter even wachten tot er fabrieken zijn die kleinere elektro auto's kunnen maken, al de fabrikanten zijn er hard mee bezig.

  

, datum: 3 januari 2014

Ervaring met auto: NOOIT KOPEN! Actieradius is slechts 270/300 km als je op een normale manier deze auto rijdt. Alleen als je heel voorzichtig optrekt, niet harder dan 80 km rijd, achter vrachtwagens blijft hangen, je climate control helemaal uit zet, dan ben je instaat op de door de fabrikant opgegeven actieradius te halen van 502 km!

Uitvoering85+
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand2.500 km
Dealer Motors

Betrouwbaarheid4
Comfort2
Motor2
  
 
Reactie van: Harry. Van. Tuyn, datum: 1 april 2014

Antwoord: Wat een ongenuanceerde opmerking. Ik heb altijd Audi gereden, mijn laatste was een 6 cilinder waar ik na elke week een liter olie bij moest vullen.

De Tesla rijdt geweldig en als je netjes rijdt (in Nederland kun je nergens Duitse snelheden halen) kun je er 400 km mee rijden; althans met het zwaarste accupakket.

Mijn Tesla staat drie keer per week aan de lader en staat dus altijd klaar voor de volledige actie radius. Wel is het zo dat men aanraad het accupakket te laden tot 90 procent van het laadvermogen is bereikt. Als je dus plots een rit moet maken van 400 km is het verstandig deze volledig te laden.

Verder moet je een rechtervoet hebben die je kunt beheersen want er zijn weinig auto's die de Tesla P85 niet aankan, je wordt nogal eens uitgelokt en als je daar gevoelig voor bent dan kost dat actieradius.

Persoonlijk wil ik geen andere auto meer, want de auto is echt milieuvriendelijk, er worden in deze auto goederen recyclen materialen gebruikt, het accu pakket is qua productie zeker zo milieuvriendelijk als de productie van de aluminium verbrandingsmotoren en stoot geen CO2 of andere emissies uit. Verder laad ik groen waar ik kan en heb thuis zonnepanelen die maximaal 6,7 kWh leveren.

Wat ik tragisch vind is dat men nogal afgeeft op de Tesla zoals u doet, blijven we allemaal in milieu onvriendelijke benzine slurpende auto's rijden dan zullen we daar later de rekening voor moeten betalen.

 
Reactie van: Pochipeli, datum: 26 oktober 2014

Antwoord: Millieu vriendelijk? Waar denk je dat over een aantal jaar al die accu's blijven?

 
Reactie van: Peter, datum: 27 oktober 2014

Antwoord: Ik weet niet wat Tesla er mee doet, maar Toyota / Lexus haalt de accu':s uit elkaar en geeft ze een tweede leven in huishoudelijke apparaten.

 
Reactie van: Robert, datum: 16 januari 2015

Antwoord: Tesla is op dit moment de grootste recyclebare accu fabriek ter wereld in Nevada aan het bouwen, met een capaciteit van 500.000 recyclebare accu's per jaar. Naast 8 jaar volle garantie op de elektromotor, heb je ook 8 jaar volle garantie op de accu. Tesla recycled al haar accu's in deze fabriek. Zodra de accu fabriek gereed is in 2017/2018 wordt ook het Tesla model, vergelijkbaar met de BMW 3-serie, op de markt gebracht. Op dit moment kan Tesla als startende autofabrikant, niet meer dan 40.000 auto's en accu's per jaar produceren.

  

, datum: 6 september 2013

Ervaring met auto: Verslavende user interface...

Uitvoering85kwh
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
Dealer Motors

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor10
  
 
Reactie van: Ron, datum: 20 september 2013

Antwoord: Uw Artikel gelezen
geschreven vanuit een conservatieve argwanende hoek
Een paar punten vergeten:
- de bedrijfs- en onderhouden kosten(zeer laag)
- gratis internet
- weinig of geen slijtage onderdelen
- zeer lage oplaadkosten
- snelle oplaadtijd
- Onze Volvo 60 xs neemt meer plaats in in de garage dat argument vind ik kinderachtig
- zeer lange levensduur
- Ongevevenaarde beeldschermtechnologie voor auto's

Ik weet niet in welk model U gereden heeft, maar onze Tesla is Audi A8 kwaliteit van binnen (reed ik zelf 20 jaar). Inmiddels electrisch verstelbare stoelen geheugenfunktie voor alle instellingen via de electronische sleutel, etc, etc.
Geen midden steun achterin jammer
Geen dakgrepen voor de bijrijder en de achterpassagiers
Ik zou kiezen voor minder krachtige motor en grotere afstand
Wij hebben ook het winterpakket met ele verwarmde ruitenwissers en sproeiers en all weather banden
Beetje meer precies als U een artikel schrijft!

 
Reactie van: Hans, datum: 28 september 2013

Antwoord: Niet helemaal eens met de feedback van Ron. Ik had eind augustus een test drive met een Tesla S85 Performance. Laten we over een ding duidelijk zijn. Dit ding rijdt fantastisch. Het is echt de toekomst. Prijs. Wel in Belgie heb je ook een aantal voordelen als je het in een vennootschap koopt. Concreet kost de Tesla dus op termijn evenveel als een goed uitgeruste BMW 5-Serie Touring.

Dus nu de vraag, waarom heb ik uiteindelijk voor de BMW gekozen?

Een aantal punten:
- Interieur is sorry om te zeggen niet vergelijkbaar met BMW. Vanvoor valt het nog mee, maar vanachter is het gewoon niet goed.
- Technische zeer vooruitstrevende auto maar: Geen adaptive cruise control, geen snelheidsbegrenzer en vooral (voor een extreem brede auto) en totaal onbegrijpbaar: spiegels kunnen niet elektrisch inklappen.
- Wat mij ook stoort is dat men bv niet de Chademo plugs van de Nissan Leaf niet kan gebruiken (gebrek standaardisatie).

Mijn oordeel: ik hoop over 3 jaar een Model S 2.0 te zien die deze punten oplost. En ik hoop ook dat Tesla de klassiekers van deze wereld wakker schudt, zodat er veel meer keuze komt van elektrische voertuigen.

 
Reactie van: Info, datum: 9 februari 2015

Antwoord: Mijn Tesla model S is van voor de eerste grote update. Nu zijn de spiegels wel automatisch inklapbaar en is de auto voorzien van adaptieve cruise control. Voor de Chademo is een verloop beschikbaar als los item. Mooi zijn de regelmatige softwareupdates "over the air". Zo is inmiddels je iPhone agenda gekoppeld met je centrale beeldscherm en zijn dynamische lijnen bij de achteruitrijkamera gekomen en nog veel meer. Sinds kort zelfs zelflerend programma die er voor zorgt dat je in de ochtend in een warme auto instapt. Na ruim 30.000 km met o.a. ritten naar Praag en Munchen blijkt de auto geen tekortkomingen te hebben, of het moeten de stoelen zijn die wel prima verstelbaar zijn, maar voor de heel lange ritten net beter kunnen. Maar hoeveel dagen per jaar doe je meer dan 800 km per dag?

Routes tussen superchargers gaat prima, maar ik hoef ze zelden te bezoeken, want ook meer dan ca. 350 km per dag doe ik niet, en dan zit er nog ruim genoeg in om niet zenuwachtig te worden!

 
Reactie van: Cjvdl, datum: 23 december 2015

Antwoord: Volgens mij zijn de zeer negatieve reacties geplaatst door mensen die een hekel hebben aan een elektrische auto of jaloers zijn en nog nooit, echt nog nooit in een Model S gereden hebben. Ze zijn dealer van auto's met verbrandingsmotor of werken in de olie industrie.

Consumer reports USA gaf zelf een beoordeling van 103 procent, de meest comfortabele auto ooit gereden met een afwerking gedaan door Mercedes. Onder Clinton zijn de GM EV1 allemaal onder politie begeleiding vernietigd omdat de olie industrie geen concurrentie wilde, ook al werden ze met honderden miljarden gesubsidieerd. Ik hoop niet dat deze negativiteit zich weer herhaalt want er is veel vermogen in de VS om Tesla ook te vernietigen en nieuwkomers die volledig elektrisch zijn.

Mijn model S P85 met 63000 km van nov 2013 is super ! Beter dan mijn jaguar XK8 en XKR en sneller dan mijn DB9 en daarna mijn Aston DBS. Comfortabeler dan mijn Renault grand espace initiale 3,5 liter 6 cyl. Ik heb nooit problemen gehad met mijn Tesla en ik vind het een geweldige vooruitgang in de toekomst ipv met een puffende herrie makende onderhoudsvolle benzinemotor aan te rommelen. Met 12 cylinders en 6 liter inhoud en een versnellingsbak en warm draaien voordat je gas mag geven. Dat is vergane glorie. Laat de auto industrie maar snel over schakelen op electrisch, goed voor iedereen!