28 mei 2018
Feedback
Nissan Note

Forum Nissan Note

Reacties van eigenaren

  

, datum: 9 augustus 2014

Ervaring met auto: Sinds augustus 2014 rijden we ook in een Note context Edition plus familie pakket. We hebben gelijk naar Oostenrijk gereden om te testen hoe zich de Noten zou gedragen. Prima auto. Verbruik i.c.m. compresoor + airco + cruiscontrol was 1 op 16.

Gisteren hebben we sensoren voor achter laten monteren voor 395 euro bij Nissen maar niet tevreden want we dachten dat het geluid via multimedia installatie zou komen. Behalve 4x gaten in de bumper boren hebben ze ook een extra kleine display boven navigatie geplaatst. Tegenwoordig zijn ook onzichtbare sensoren beschikbaar van merk Kingco. In algemeen zijn we zeer tevreden met Nissen Note met 98pk.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 25 juli 2014

Ervaring met auto: Ervaring in en buiten de stad is goed. Veergedrag op wegen met lange hobbels (A27 in Flevoland) vergt gewenning. Op vlakke weg zeer comfortabel. Enig windgeruis rond de spiegels bij hogere snelheid (> 120 km/h). Motor pittig bij hogere toeren, daaronder heeft 'ie soms moeite op gang te komen. Ook zuinig te rijden, ik haal nu 1:20 gemiddeld. Prijzen zijn in mei 2014 bijgesteld (1.000 euro goedkoper). Goed onderhandelen levert een juiste deal op. Bijvoorbeeld 2 jaar gratis onderhoud. Inmiddels 7.500 probleemloze kilometers afgelegd. Wel valt op dat de achterzijde relatief snel vies wordt van spatwater.
Laatste tips: controleer de gordels achterin. Bij mij willen ze niet goed oprollen en als je ze dan niet in hun houders vast klikt, ontstaat de enige rammel in het interieur. En controleer of je het geluid van de radio kwalitatief goed genoeg vindt. In mijn versie met zes speakers geen probleem.

Nieuw
Uitvoering1.2 DIG-S Connect Ed
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand7.500 km
DealerJanssen

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: J. Man19, datum: 30 juli 2014

Antwoord: Even voor de duidelijkheid. Mijn ervaring hierboven betreft een New Note 1.2 DIG-S Connect Edition. Ik haal de verbruikscijfers door van de eco-knop af te blijven en altijd met ondersteuning van de compressor te rijden. Ook rijd ik zonder cruise-control en beperk mijn snelheid op de snelweg tot 110 km/h. Slechts nu en dan trek ik door in de 3e versnelling en blijf me verbazen over de kracht van de 3-cilinder motor met compressor. Ik vind het geluid dat optreedt bij het volop gebruiken van de compressor leuk. De start/stop functie staat bij mij altijd aan en als ik kan, maak ik er gebruik van. Het systeem werkt bij mij feilloos.

Reageer
  

, datum: 4 juli 2014

Ervaring met auto: Sinds mei 2014 rijd ik een Note 1.2 DIG-S (compressor = mechanische turbo) Connect. Auto bevalt supergoed, is verrassend ruim en stil. Alleen bij fors optrekken hoor je de 3 cylinder roffel.
Deze Connect uitvoering is supercompleet en eigenlijk alles zit erop en aan. De compressor kun je met een knop uitschakelen waardoor de auto zuiniger maar ook trager wordt. Vanaf 2014 mag er ook een trekhaak onder (dit was voorheen een belastingmaatregel). Ik heb ook het Family-pak wat een aanrader is vanwege de verschuifbare achterbank met armsteun (incl. drinkbekerhouders) en slimme verstelbare kofferplank en tevens een armsteun bij de bestuurdersstoel. Enig minpuntje vind ik het eenvoudige dashboard, maar de meters zijn wel weer prima voor elkaar en heel goed afleesbaar. Ik heb er nu bijna 1500 km op staan en het verbruik is: 6,4 liter op 100 km (met climate-control en compressor aan).

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Loopvogel, datum: 30 augustus 2014

Antwoord: Ondertussen is de motor aardig ingereden (ruim 3000 km) en is het verbruik iets gezakt naar 6,2 liter op 100 km. Ik ben nog steeds heel tevreden over deze auto en passagiers verbazen zich over de ruimte op de achterbank. Nog een klein minpuntje ontdekt: de automatische wissers werken niet altijd zoals ik het wil (de ene keer te langzaam te andere keer te snel), gelukkig kun je zo ook handmatig bedienen. De automatische verlichting werkt wel perfect en kun je nooit vergeten uit of aan te doen. De wat hogere zitpositie vind ik ideaal.

Reageer
  

, datum: 13 juni 2014

Ervaring met auto: Sinds maart ben ik in het bezit van een Nissan Note Tekna Digi-S,automaat. Vanaf 2006 tot 2010 heb ik een First Note gehad, daarna een VW Polo. De nieuwe Note is een stille auto en een mooie hoge zit,als je ouder gaat worden. De VW Polo is een goede auto, maar te duur voor wat er voor krijgt.De Note heeft alles aan boord en rijd heel goed en is ook nog betaal baar. Zakelijk heb ik in het verleden vele Nissans versleten maar nooit enig technisch defect gehad. Bij VW heb ik ruim 3 jaar met een slechte distributieketting gereden en na veel aandringen is deze toch vervangen. Het vertrouwen was in VW wel weg. Wel heeft VW een heel fijne DSG automaat. De nieuwe Note is een goede auto: erg stil en lekkere hoge zit, alleen verbruik kan wel wat beter. Momenteel is dat ongeveer 1 op 13,5. Al met al een prima auto.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 29 december 2013

Ervaring met auto: Geen snelle auto, maar wel zuinig en met veel luxe accessoires.

Bij rustig rijden, volgens het Nieuwe Rijden principe, rijd ik nu al op 5,3 liter op 100km.

Nieuw
Uitvoering1.2 Connect Edition
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand4.600 km
DealerVKV

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: Ad. Meeuwesen, datum: 20 januari 2014

Antwoord: Ik rijd nu zelf een First Note 1.6 uit 2006. Na 5 probleemloze kilometers (totaalteller staat op 135.000) begin ik nu eens rustig rond te kijken naar een opvolger. Ik had me de afgelopen tijd behoorlijk verdiept in de nieuwe Note, alle ins en outs van de nieuwe opgezocht: alles prima in orde en helemaal naar mijn zin, echter...
Afgelopen vrijdag voor een kijkje naar de Nissan-dealer geweest en ben er eens goed voor en in gaan zitten. Alles beviel me heel goed tot ik een praatje aanging met de verkoper en deze me na enige tijd vertelde dat onder de nieuwe Note geen trekhaak bevestigd kan worden... (wel in de Diesel...)
Dat was een behoorlijke tegenvaller, want dat betekend in mijn geval dat de nieuwe Note dus zondermeer afvalt als komende auto. Miskleun van de Nissan-fabriek als je het mij vraagt!

 
Reactie van: C. Nouwen34, datum: 17 maart 2014

Antwoord: Had de Nissan Note gekocht, in de eerste folder staat wel degelijk een trekhaak met een max. draagvermogen van 50 kg en trekgewicht van 260 kg. Nissan is daar later op terug gekomen, nu alleen een Tule draagconstructie mogelijk voor Tule fietsendrager (er kan geen andere op) waar max. 34 kg. op de fietsendrager mag. Voor E-bikes ongeschikt!! Een beetje E-bike weegt 25-27 kg/st. Dus ca. 20kg over de limiet. Als er iets gebeurt, betaalt verzekering niet uit. Nu overgestapt op Juke en met een financiele kater.

Reageer
  

, datum: 22 december 2013

Ervaring met auto: Safety shield werkt niet bij regen. Nissan heeft na 2 maanden nog geen oplossing. Beter investeren in verschuifbare achterbank. Verder zeer tevreden over comfort.

Verbruik na 2 X tanken is 5.8 l per 100km Kleine benzinetank. Dus na 620 km al tanken.

Nieuw
Uitvoering1.2 Connect Edition
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand2.300 km

Betrouwbaarheid3
Comfort10
Motor7
  
 
Reactie van: Albert. Vennink, datum: 29 december 2013

Antwoord: Met het Nieuwe Rijden principe, haal ik gemiddeld over 4800 km een verbruik van 5,3 liter per 100 km met mijn New Note 1,2 Connect Edition 80pk.

Reageer
  

, datum: 22 november 2013

Ervaring met auto: Onbegrijpelijk veel binnenruimte in deze prettig rijdende, comfortabel zittende MPV. Benzineverbruik valt nog wel tegen, maar ik heb goede hoop dat dit binnen aanvaardbare grenzen terecht zal komen. Het Family pack is sterkt aan te raden. Die verschuifbare achterbank zou ik niet meer willen missen. De nieuwe Note overtreft in praktijk mijn verwachtingen. Een schot in de roos van Nissan. De auto is verrassend stil voor een 3-cilinder . Alle hulde voor de manier waarop het geluid van de motor en het buitengeluid worden gereduceerd. De kritiek van sommige journalisten vind ik onterecht. Dit is een van de beste auto's die ik heb gehad.

Nieuw
Uitvoering1.2 Connect
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand511 km
DealerAuto

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor10
  
 
Reactie van: Lheuer, datum: 7 januari 2014

Antwoord: Heb met de Note een proefrit gemaakt. Fantastische auto maar hij valt bij mij af om reden dat ik het geluidsniveau bij stadsverkeer echt te hoog vind. Eenmaal op de snelweg prima, maar in de stad echt te rumoerig.

Reageer
  

Op zoek naar meer Nissan Note?

Bezoek ook het forum in:


 
 
« 1 2 »