21 mei 2018
Feedback
Suzuki S-Cross

Forum Suzuki S-Cross

Reacties van eigenaren

  

, datum: 14 januari 2015

Ervaring met auto: Zoals meerdere mensen opmerkten: de auto zwabbert. Met deze ervaring zou ik geen tweede aanschaffen.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km
DealerVeen

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Markhermans77, datum: 23 januari 2015

Antwoord: Ik heb vandaag kleine beurt uit laten voeren (S-Cross GL diesel. 26.000 km). Ook ik had last van zwabberend gedrag op rechte stukken. Had het hier met monteur over. Hij had dit ook met eigen S-Cross gehad. Hij had dit dmv software aanpassing opgelost. Dit vanmiddag bij mijn auto ook gedaan. Auto blijft kaarsrecht rijden, zelf zonder stuur vast te houden. Stuur zoekt nu zelf terug zijn middelpunt. Monteur was hiervoor op cursus geweest bij Suzuki. Gelijk software update gehad (klokje boven toerenteller liep iets te snel en km-teller week ongeveer 10% af) dit is allemaal opgelost.

Reageer
  

, datum: 3 november 2014

Ervaring met auto: Even ter aanvulling op de Suzuki van Schuurman: de aantal gereden kilometers is 7000 i.p.v. 70000 want dat zou wel heeel veel zijn voor een auto van een half jaar oud. Dit voordat er te veel vragen komen. ter info: de auto is een automaat cvt uitvoering.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand7.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Mulderke1975, datum: 14 november 2014

Antwoord: Die manier waarop u schrijft is vermakelijk. Wellicht is uw S Cross wat eenkennig, en heeft ze last van haar evenwichtsorgaan. Onze witte S Cross met CVT dult onze Kip Vision wel achter zich. Na een paar ritten lijkt ze hem zelfs leuk te gaan vinden, maar dat komt natuurlijk door de meegaande aard van de Kip die de S-Cross geen seconde uit het oog wil verliezen.

Onze S-Cross heeft evenmin last van evenwichtstoornissen. Ze volgt steeds trouw de opgelegde koers, ook bij zijwind of bij meer dan 100km/u met de Kip in haar kielzog. Ze laat dan wel duidelijk horen dat ze hard haar best doet om zo snel met de de Kip te rijden.

 
Reactie van: Roosje, datum: 15 november 2014

Antwoord: aha die Mulderke1975, en maar volhouden dat zijn auto goed rijd reageren op elke negatieve reactie om toch maar te laten zien dat zijn auto probleemloos is. Ja er zijn altijd mensen die zichzelf voor de gek proberen te houden, ik noem het "Het grote ontkennen". Maar vooral volhouden hoor dat er niets aan de hand is met deze luidruchtige zwabberbak, stop met het reageren op elke negatieve reactie het zal u sieren.

 
Reactie van: Tinus, datum: 17 november 2014

Antwoord: Wat een hoop opgekropte frustraties Roosje. Beterschap ermee.

 
Reactie van: Roosje, datum: 19 november 2014

Antwoord: zal wel lukken u bent zeker zo'n tevreden rijder? Gefeliciteerd hoor dat u een goed exemplaar heeft gekregen van Suzuki, maar die van mij rijd voor geen meter helaas.

 
Reactie van: G_schuurman, datum: 23 november 2014

Antwoord: Hallo Roosje en alle anders Suzuki S-Cross rijders met problemen.

Jammer dat Suzuki niet thuis geeft, wanneer er zoveel mensen zijn die het probleem herkennen van zwabberen en bijsturen Als ze de verkoop willen stimuleren halen ze de auto's terug, om er een andere software in te plaatsen voor de stuurbekrachtiging. Ook de slappe eco banden kunnen problemen geven, onstabiliteit, zoals wij hebben geconstateerd. Maar bied geen totale oplossing voor het stuurprobleem.

Dus Suzuki Nederland! Wees coulant voor alle mensen die problemen hebben met de auto, die gekocht zijn in 2013 en 2014, want dat zal u zeker sieren in plaats van niet thuis te geven. ps. behalve dan de mensen die Suzuki GEWELDIG VINDEN RIJDEN.

Jammer dat er mensen zijn die op alles reageren in plaats van mee te denken. ik denk dat ze door Suzuki erg worden gewaardeerd! Dan weer heetten ze Mulderke, dan weer Michiel,Mulderke1975,Tinus,Michiel Mulder enz. enz. Goh, wat doorzichtig allemaal.

 
Reactie van: Clyde, datum: 11 december 2014

Antwoord: Herken je problemen, ik rijd een Suzuki zakelijk (lease). Spijt als haren op mijn hoofd, nooit meer! Bij 100 km per uur maakt de auto een lawaai, verschrikkelijk voor mij nooit meer.

Reageer
  

, datum: 3 november 2014

Ervaring met auto: We werden verliefd op haar uitstraling met de hoge zit en haar ruime indeling. Maar zoals vaak in het leven, uiterlijke schijn kan bedriegen. Zo ook haar rijgedrag op de weg. Vermoeiend is het tikkie bijsturen ondanks de update die uitgevoerd is. Je blijft 20 procent na de update bijsturen. Ook bij geringe wind zwabbert de auto over de weg.

In de stad en op binnenwegen rijdt ze perfect en zuinig, maar op de snelweg word ze super nerveus. Met een caravan erachter is het een probleem, want die duld ze helemaal niet achter haar. Harder dan 95 kilometer met de caravan word gevaarlijk en niet geadviseerd door Suzuki Nederland (metingen gedaan door Suzuki Nederland).

De auto is veel te licht gemaakt naar haar postuur en het koppelvermogen voor deze benzineauto is te laag. Met de dieseluitvoering van de Suzuki is minder aan de hand, want deze is wat zwaarder en kan wel een makkelijker een caravan trekken.

Tja wat doe je dan? Precies, je gaat scheiden van je auto, met alle financiële schade ten spijt. De volgende auto zullen we dan ook, zo testen, dat we meerdere dagen nodig zullen hebben, om ook met de caravan gaan proefrijden met een volgende auto. Dan maar minder fraai als ie maar betrouwbaar is.

Wij wensen dan ook alle mensen die tevreden zijn met hun auto nog vele jaren rijplezier. We hebben geprobeerd hier iets van verliesschade te halen maar het is je eigen keuze om de auto aan te schaffen en gaat uit van de betrouwbaarheid o.a. van de brochure en de verkooppraat.

Wij wilden ons verhaal jullie niet onthouden.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): De echte update voor het stuurgedrag is nog steeds niet optimaal. Er word iets gedraaid aan de moeren van het stuurhuis en dat is geen normale vervanging voor het bijsturen denk ik.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand70.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort8
Motor4
  
 
Reactie van: G_schuurman, datum: 3 november 2014

Antwoord: Even ter info, de auto is een automaat en heeft 7.000 km gereden en geen 70.000 in een half jaar tijd.

 
Reactie van: S. Vellema1, datum: 4 november 2014

Antwoord: Schuurman een wijs besluit om afscheid te nemen van de zwabberbak, ik ben blij dat ik eraf ben succes met het zoeken naar een nieuwe auto. Tip: ik ben bij diverse garages geweest en de inruil varieerde tussen de 19.000 en de 22.400 euro, dus shoppen loont. Ik had een high executive parel wit benzine.

Reageer
  

, datum: 16 oktober 2014

Ervaring met auto: Inmiddels bijna 16.000 km gereden. Fijne comfortabele gezins auto.Lekker zuinig gemiddeld 1:16,2 (vorige auto Kia Rio 2011 1:14,5!) combinatie snelweg stad en niet schakelen bij 2500 rpm maar bij 3000 rpm. Geen problemen met radio en of Bluetooth functie telefoneren. Geen enkel probleem gemerkt met sturen, behalve de zijwind gevoeligheid. De Rio was veel nerveuzer een klein tikje en je zat op de andere weghelft. Blij dat ik weer Suzuki rij (2x Swift) ipv een Kia.....Dus zeer tevreden met de s-cross!

Reageer Nieuw
Uitvoering1,6 Exclusive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand16.000 km
DealerAlmelo

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor7
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 29 september 2014

Ervaring met auto: Na proefrit en geen probleem met stuurgedrag van de demo-auto, tot aanschaf overgegaan. Direct de 1e rit op de snelweg met onze nieuwe auto voelden we het: dit is dus het beruchte zwalkgedrag. De garage heeft iets aan het stuur gedaan (update en iets aan de stuurkolom). Nu geen klachten meer, hij stuurt prima. Verder een fijne ruime en zuinige auto, wij zijn zeer tevreden! Alleen jammer dat de garage dit niet voor aflevering heeft gecontroleerd en verholpen, had een hoop ergernis gescheeld.

Reageer Nieuw
UitvoeringUrban
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand2.500 km
DealerAutoplaza

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 22 september 2014

Ervaring met auto: Zeer tevreden met deze zeer ruime auto. Zowel voor passagiers en bagage. Auto is zuinig, ongeveer 1:15,5 gecombineerd snelweg en stadsverkeer. Motor is stil. Goede wegligging. Moet wel wennen aan het stuurgedrag. Auto reageert direct op stuurcorrecties. Is zoals genoemd in eerdere berichten: niet storend. Netjes en degelijk afgewerkt. Laag ledig gewicht. Start stopsysteem een keer opnieuw ingesteld. Windgeruis bij bestuurdersportier verholpen onder garantie.

Nieuw
Uitvoering1.6 Exclusieve
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand4.500 km
Dealer Centrum

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Tam. Slaats, datum: 13 maart 2015

Antwoord: Omdat ik nog steeds niet kon wennen aan het stuurgedrag op 13 maart 2015 een stuurupdate laten uitvoeren. Gelijk De auto uitgeprobeerd. De auto rijdt veel prettiger. Tevreden over het resultaat. Auto stuurt wat zwaarder en is daardoor koersvaster.

Reageer
  

, datum: 6 september 2014

Ervaring met auto: Rijdt perfect, ik snap de problemen met de besturing niet.
De CVT rijdt zuiniger dan verwacht 1 op 15.8..
De te snel werkende dashboardklok is onder garantie vervangen. Het aanraakscherm van de radio / navigatie gaf de geest na een half jaar, die is ook onder garantie vervangen.
De motor loopt als een zonnetje, geen olieverbruik. De CVT houdt het toerental (en het geluid) mooi laag.

Nieuw
UitvoeringExclusive. Cvt
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand5.500 km
DealerZentveld

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor10
  
 
Reactie van: Jappie, datum: 8 september 2014

Antwoord: nou beste janreus: dat het probleem er is is wel duidelijk, zelfs mijn dealer heeft dit bevestigd. Dat het door sommige mensen wordt ontkend is in mijn ogen een raadsel, of ze weten niet hoe een auto moet/kan rijden. Maar mooi dat u geen probleem heeft; houd er wel rekening dat de auto inmiddels geen cent meer waard is want alle garages weten het inmiddels. Waar ik mijn auto heb ingeruild schrokken ze zich een hoedje toen ze een proefrit maakten, wat een drama zei de verkoper, en zo is het ook... HET IS EEN DRAMA HOE DEZE AUTO STUURT, BELACHELIJKE AUTO

 
Reactie van: Detvdhoek, datum: 16 september 2014

Antwoord: Ik denk dat u gewoon een ander merk moet gaan kopen, u bent kennelijk niet tevreden te stellen. Ik rijd er nu 4.500 km mee, zuinige ruime auto, met alles er op en eraan. Sx 4 Cross High Executive. Perfect navigatie systeem, ook in Engeland wordt overgeschakeld naar linksrijdend aanwijzingen. Stuur? Tja, als je iets wilt zoeken, kun je dit als punt gebruiken. Maar er is goed nieuws, er is al een software updat voor het digitale stuursysteem. Met een testauto is de update uit te proberen.

 
Reactie van: Jappie, datum: 18 september 2014

Antwoord: Ik heb hem al ingeruild voor een Nissan Qashqai, super rijdende auto minstens 1 klasse hoger dan de Suzuki zwalkbak.

 
Reactie van: Mulderke1975, datum: 30 september 2014

Antwoord: Mijn S-Cross rijdt van het begin af aan prima. Hij zwalkt echt niet, en ik heb inmiddels al 11.000 prettige KM achter de rug. Het exemplaar van u (en misschien ook enkele anderen) was duidelijk niet in orde/ conform standaard. De dealer had dit moeten oplossen, maar is dat niet gelukt, of hij is mogelijk onvoldoende in de gelegenheid gesteld dit te doen. Spijtig dat u er zo gefrustreerd door bent geraakt, en daardoor veel kosten heeft gemaakt. Ik zou zeggen leg het naast u neer, en het zou u sieren het niet onder elke positieve review van een S-Cross te melden. De Nissan is trouwens een erg mooie auto en ik hoop dat deze auto u wel bevalt. De zuinigheid van de Suzuki zal hij in de praktijk echter nooit gaan halen. Dat is de prijs die je betaalt voor het hogere gewicht.

 
Reactie van: Jappie, datum: 1 oktober 2014

Antwoord: Ga maar eens in de Qashqai rijden, dan weet je hoe een auto kan rijden, de beleving is minstens 1 tot 2 klassen hoger. Ik ben niet gefrusteerd alleen maar boos dat ik een nieuwe auto koop die niet doet wat hij moet doen en dat is rechtuit rijden.
Dit is mijn laatste reactie mulderke ik wil alleen 1 wijze raad meegeven:
KOOP GEEN SUZUKI S CROSS!

 
Reactie van: Janreus, datum: 10 oktober 2014

Antwoord: Inmiddels ben ik met de S-Cross op vakantie in Schotland geweest. Ruim 3.600 km in de bergen gereden met hellingspercentages tot 28%. Het was een feest en het gemiddelde verbruik (met vrouw en helemaal vol bagage) ging naar 1 op 17,5.
Ik krijg binnenkort weer en nieuwe radio/navigatie systeem: de cd-speler wordt nu niet herkend.
Het rijden (lees: sturen) ging als hiervoor: strak! Ik heb Fiats, Opel, Citroen, Daihatsu en Subaru gereden. De S-Cross rijdt en stuurt beter.

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 »