26 oktober 2016
Suzuki S-Cross

Forum Suzuki S-Cross

Reacties van eigenaren

  

, datum: 29 juni 2014

Ervaring met auto: Maak een proefrit o.a. op de autosnelweg en beoordeel dan het stuurgedrag. Persoonlijk vind ik het stuurgedrag zeer vermoeiend! SUZUKI DOE HIER IETS AAN, het zal de verkoop ten goede komen.

UitvoeringExclusive Cvt
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand6.500 km
DealerJonker

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor9
  
 
Reactie van: Mulderke1975, datum: 3 juli 2014

Antwoord: Er moet m.i. iets mis zijn met sommige S-cross-en. De onze rijdt namelijk echt keurig rechtuit en ervaar ik absoluut niet als vermoeiend op een lange afstand. Pas nog twee volle dagen achtereen gestuurd met de caravan aan de haak en geen centje pijn. Hij stuurt juist lekker precies en de koersstabiliteit van onze S-Cross is echt ruim voldoende, ook bij zijwind. We hadden hiervoor een Toyota Auris (2011), maar ik rijd liever een lange afstand in de Suzuki, maar dat zit hem voornamelijk in de stoelen. Die waren in de Auris echt ongeschikt voor langere afstand.

 
Reactie van: Detvdhoek, datum: 16 september 2014

Antwoord: Mijn sx-Cross rijdt ook heel gewoon rechtuit hoor. Wel kijkt het stuur ietsje onrustig, maar niet teveel bijsturen heb ik gemerkt, dan is er echt niets aan de hand. Maar ja, sommige zenuwachtige of onrustige bestuurders voelen iets meer dan ik. Nog steeds tevreden met inmiddels bijna 5.000 km op de teller. En dat van de waarde vermindering is echt onzin.

 
Reactie van: Jappie, datum: 18 september 2014

Antwoord: Ga maar eens naar een dealer en vraag naar de inruil, ga wel eerst even zitten voor de schrik die zeker zal volgen op het aanbod.

 
Reactie van: Cl2927, datum: 19 september 2014

Antwoord: Ik wil mijn SX4 niet inruilen, de combinatie motor met CVT is soepel en zuinig draait weinig toeren en de radio en navigatie doen het goed.
De stuurinrichting wordt gemonteerd met te weinig tolerantie, zodat het stuur niet of traag naar de nulstand gaat, nu na 5000 km gaat het sturen lichter en is de rechtuit stabiliteit bijna goed nog zonder software update.
Kinderziekten horen bij en nieuw model, U kon niet wachten op een oplossing.

 
Reactie van: Jappie, datum: 21 september 2014

Antwoord: laat ik duidelijk zijn: de auto is buiten het sturen een heel mooie auto die goed rijd, alleen is de motor nogal luidruchtig, en je mag toch verwachten van een nieuwe auto dat de stuurinrichting goed mag zijn?

  

, datum: 3 juni 2014

Ervaring met auto: Inmiddels ruim 12.000 km gereden met deze auto, bevalt nog steeds goed. Onlangs ruim 3.500k m in 1 week (vakantie). Zowel binnendoor, bergwegen en autobahn. Absoluut geen idee gehad met een zwalkende auto onderweg te zijn geweest, wat je wel eens leest over deze auto. (ik heb 1 van eerste exemplaren). Heenreis zelfs 1.450km in ruim 13u en fluitend uitgestapt. Hiervoor de vorige SX4 gehad, die was sportiever, deze is meer gericht op comfort. Vooral positief blijft het gunstige brandstofverbruik. 1 op 15 of meer haal je makkelijk. Ruimte in de auto is ook positief zowel interieur als bagage ruimte. Minpunt is wel de zijwind gevoeligheid.

Uitvoering1.6 Exclusive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand12.500 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Jh. Vandestraat, datum: 5 juni 2014

Antwoord: Ik onderschrijf de review van de familie Van der Poort. Ik heb er inmiddels 15.000 km opzitten met de SX4 S-Cross. Ik heb nooit het idee of gevoel gehad met een zwalkende auto te rijden. Op een stil stuk autoroute heb ik zelfs met 130 km even met losse handen gereden. De auto rijdt kaarsrecht door! Tevens is het benzinegebruik heel goed voor zo een auto. Ik rijd gemiddeld 6,1 liter op 100 km. Van de zijwind gevoeligheid heb ik in de Franse mistral weinig gemerkt.

 
Reactie van: Jappie, datum: 27 juli 2014

Antwoord: Ik heb het ook even geprobeerd: binnen 5 tellen reed ik de berm in.

 
Reactie van: Lgeense, datum: 1 oktober 2014

Antwoord: Ik heb een S cross diesel. Stuur halve minuut los gelaten, maar bleef gewoon rechtdoor rijden. Dit is een hele fijne reisauto en caravantrekker.

  

, datum: 30 april 2014

Ervaring met auto: Geen scheurijzer, maar een luxe comfortabele en ruime zuinige auto.

UitvoeringHigh Executive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand1.950 km
DealerHensgens

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 28 april 2014

Ervaring met auto: Ga er eerst een flink aantal km mee rijden, met name op de snelweg. Dan zou het maar zo kunnen zijn dat je hem niet wil hebben vanwege zijn stuurgedrag.

UitvoeringExclusief
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand2.300 km
DealerKroon

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor10
  
 
Reactie van: Anketila. Noortman, datum: 5 juli 2014

Antwoord: Wij hebben nu drie weken de S-Cross en ik kan niet merken dat er iets mis is met het stuurgedrag, terwijl de proefritauto dit wel had. Is er intussen misschien iets aan gedaan?

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 11 april 2014

Ervaring met auto: Maak goede, lange, proefrit. Radio, navigatie en telefoonsysteem werkt slecht. Rechtuitstabiliteit is onvoldoende, auto wil overal heen behalve rechtuit. Het klinkt misschien vreem,d doch ik heb bij deze auto ruzie met de pedalen (bij geen enkele vorige auto meegemaakt). Afwerking is heel sober. Ik heb de originele 17 inch wielen vervangen door originele 16 inch wielen, lagere band, meer comfort.

UitvoeringHigh Executieve All
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand3.300 km
DealerPijnappel

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor5
  
 
Reactie van: Eric_bandit, datum: 14 april 2014

Antwoord: Heb je al iets laten doen aan dat rechtdoor rijden? Ik heb dat namelijk ook mij word er verteld dat er niets aan is. Dit heeft blijkbaar te maken met elektronisch stuur of bekrachtiging . Laat iets weten, graag ik denk dat ik hem daarvooor van de hand ga doen. Niet leuk op autobaan en je moet 200 km doen, pff sterke armen voor nodig!

 
Reactie van: Mjjgscholte, datum: 16 april 2014

Antwoord: Ik heb de S Cross vanaf november en ben absoluut niet te spreken over de besturing. Zoals ook in de Kampioen nr 3 staat is het geen auto voor lange afstanden en is het constant moeten corrigeren erg vermoeiend. Suzuki erkent het probleem, maar doet er tot op heden niets aan. Het hoofd technische dienst Suzuki NL is naar mijn auto komen kijken en bevestigde mijn probleem, maar het valt onder de categorie product-eigen. Verder moet je het maar accepteren.
De wielstand van de voorwielen is veranderd, zonder resultaat. Ik heb erge spijt van mijn aankoop en denk dat ik mijn rechtsbijstand maar in moet schakelen om Suzuki te dwingen het probleem op te lossen of de auto terug te nemen.

 
Reactie van: Janenhennie1, datum: 28 april 2014

Antwoord: Het zoekerige gedrag bij het rijden op de snelweg irriteert mij ook. Je moet constant corrigeren. Even uitleg hoe ik het ervaar: links en rechts van de nulstand is de stuurbekrachtiging over een heel klein stukje minder, waardoor je bij het bijsturen een weerstand moet overbruggen. Ga je bijvoorbeeld bij een klaverblad een zeer ruime bocht in, dan staat het stuur niet in de middenstand en is de auto probleemloos te corrigeren. Ik heb mij dit niet aan laten praten door de journalisten, ik ondervond dit al bij de eerste lange snelweg rit. Ik heb het er bij de dealer over gehad. Deze heeft de klacht serieus in behandeling.

ps: verder is het een hele fijne auto, ik rijd al 15 jaar met plezier Suzuki en hoop op veel reacties. Dan staan we sterker naar de importeur.

 
Reactie van: Henkhein, datum: 30 april 2014

Antwoord: Reactie op mijgscholte. Als u daadwerkelijk besluit om uw klacht etc. bij uw rechtbijstandverz. neer te leggen zou ik dit graag willen weten. Mogelijk kunnen dan een aantal klachten, op dit gebied, gebundeld worden. Het willen afwimpelen als zou deze klacht een "produkteigenschap" zijn lijkt natuurlijk nergens op.

 
Reactie van: Mulderke1975, datum: 24 juli 2014

Antwoord: Het blijft vreemd om te lezen. Ik herken eigenlijk niks van het gene dat beschreven wordt terwijl ik toch echt ook een Suzuki SX4 s-cross rijd. Of ik, en sommige anderen hier, beschikken over een uitzonderlijk vaste hand waardoor wij de S-Cross wel rustig door het verkeer kunnen loodsen, of de S-Cross-en rijden niet allemaal hetzelfde. Als dat laatste het geval is moet er dus een makkelijke oplossing voor zijn. Ik rijd in onze Suzuki echt met plezier naar Spanje en terug met een Kip caravan aan de trekhaak. Mijn Suzuki vertoont geen vermoeiend stuurgedrag, maar laat zich lekker precies en direct over de wegen sturen.

Ik hoop voor degene die hun S-Cross als vermoeiend/ instabiel ervaren dat er snel een oplossing komt, maar weet dat het dus echt wel mogelijk is.

 
Reactie van: P. Dullaard, datum: 3 augustus 2014

Antwoord: Ik heb sinds kort ook een S-Cross, maar die rijdt als een zonnetje!

 
Reactie van: Info, datum: 8 augustus 2014

Antwoord: De auto is inderdaad zoekerig op de snelweg en het zou goed zijn dat Suzuki dit probleem oplost. Hoe, maakt mij niet uit, maar het meot wel opgelost worden.

J. Moreno

 
Reactie van: Harry, datum: 24 augustus 2014

Antwoord: Ik begrijp op een Duits forum dat dit probleem met de rechtuitstabiliteit een bekend probleem is bij de Suzuki Sx4 s-Cross. Zie hiervoor: even googelen op de 3 trefwoorden: suzukimania Ruckstellung Lenkrad

Er schijnt nu een software update te zijn voor de elektronische stuurbekrachtiging en eventueel kan er nog iets worden bijgesteld bij de stuurkolom. Ik heb begrepen stelbout losser draaien die dan zorgt voor een lagere veerdruk op het stuurhuis?

Deze week maar eens de dealer bellen voor een afspraak om dit te laten uitvoeren. En dan maar hopen dat het probleem opgelost is.

Harry de Hond

 
Reactie van: Harrydehond, datum: 19 september 2014

Antwoord: Na update vorige week stuurt de auto perfect!

Harry de Hond

  

, datum: 5 april 2014

Ervaring met auto: Het navigatiesysteem is niet de beste in zijn soort: beetje traag, en de radio speelt er alsmaar doorheen, je kunt de radio niet uitzetten.
Maar verder is de SX4 een echte aanrader!

UitvoeringExclusive CVT
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand2.000 km
DealerWesterhoven

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor8
  
 
Reactie van: Krant, datum: 21 april 2014

Antwoord: Tip van mijn dealer voor de radio die door de navigatiestem speelt: zet i.p.v. de radio een extra geluidsingang aan, waar niets op zit.

  

, datum: 16 november 2013

UitvoeringExclusive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand3.700 km
DealerJonker

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 >