12 december 2017
Suzuki S-Cross

Forum Suzuki S-Cross

Reacties van eigenaren

  

, datum: 16 oktober 2014

Ervaring met auto: Inmiddels bijna 16.000 km gereden. Fijne comfortabele gezins auto.Lekker zuinig gemiddeld 1:16,2 (vorige auto Kia Rio 2011 1:14,5!) combinatie snelweg stad en niet schakelen bij 2500 rpm maar bij 3000 rpm. Geen problemen met radio en of Bluetooth functie telefoneren. Geen enkel probleem gemerkt met sturen, behalve de zijwind gevoeligheid. De Rio was veel nerveuzer een klein tikje en je zat op de andere weghelft. Blij dat ik weer Suzuki rij (2x Swift) ipv een Kia.....Dus zeer tevreden met de s-cross!

Uitvoering1,6 Exclusive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand16.000 km
DealerAlmelo

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 29 september 2014

Ervaring met auto: Na proefrit en geen probleem met stuurgedrag van de demo-auto, tot aanschaf overgegaan. Direct de 1e rit op de snelweg met onze nieuwe auto voelden we het: dit is dus het beruchte zwalkgedrag. De garage heeft iets aan het stuur gedaan (update en iets aan de stuurkolom). Nu geen klachten meer, hij stuurt prima. Verder een fijne ruime en zuinige auto, wij zijn zeer tevreden! Alleen jammer dat de garage dit niet voor aflevering heeft gecontroleerd en verholpen, had een hoop ergernis gescheeld.

UitvoeringUrban
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand2.500 km
DealerAutoplaza

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 22 september 2014

Ervaring met auto: Zeer tevreden met deze zeer ruime auto. Zowel voor passagiers en bagage. Auto is zuinig, ongeveer 1:15,5 gecombineerd snelweg en stadsverkeer. Motor is stil. Goede wegligging. Moet wel wennen aan het stuurgedrag. Auto reageert direct op stuurcorrecties. Is zoals genoemd in eerdere berichten: niet storend. Netjes en degelijk afgewerkt. Laag ledig gewicht. Start stopsysteem een keer opnieuw ingesteld. Windgeruis bij bestuurdersportier verholpen onder garantie.

Uitvoering1.6 Exclusieve
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand4.500 km
Dealer Centrum

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Tam. Slaats, datum: 13 maart 2015

Antwoord: Omdat ik nog steeds niet kon wennen aan het stuurgedrag op 13 maart 2015 een stuurupdate laten uitvoeren. Gelijk De auto uitgeprobeerd. De auto rijdt veel prettiger. Tevreden over het resultaat. Auto stuurt wat zwaarder en is daardoor koersvaster.

  

, datum: 6 september 2014

Ervaring met auto: Rijdt perfect, ik snap de problemen met de besturing niet.
De CVT rijdt zuiniger dan verwacht 1 op 15.8..
De te snel werkende dashboardklok is onder garantie vervangen. Het aanraakscherm van de radio / navigatie gaf de geest na een half jaar, die is ook onder garantie vervangen.
De motor loopt als een zonnetje, geen olieverbruik. De CVT houdt het toerental (en het geluid) mooi laag.

UitvoeringExclusive. Cvt
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand5.500 km
DealerZentveld

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor10
  
 
Reactie van: Jappie, datum: 8 september 2014

Antwoord: nou beste janreus: dat het probleem er is is wel duidelijk, zelfs mijn dealer heeft dit bevestigd. Dat het door sommige mensen wordt ontkend is in mijn ogen een raadsel, of ze weten niet hoe een auto moet/kan rijden. Maar mooi dat u geen probleem heeft; houd er wel rekening dat de auto inmiddels geen cent meer waard is want alle garages weten het inmiddels. Waar ik mijn auto heb ingeruild schrokken ze zich een hoedje toen ze een proefrit maakten, wat een drama zei de verkoper, en zo is het ook... HET IS EEN DRAMA HOE DEZE AUTO STUURT, BELACHELIJKE AUTO

 
Reactie van: Detvdhoek, datum: 16 september 2014

Antwoord: Ik denk dat u gewoon een ander merk moet gaan kopen, u bent kennelijk niet tevreden te stellen. Ik rijd er nu 4.500 km mee, zuinige ruime auto, met alles er op en eraan. Sx 4 Cross High Executive. Perfect navigatie systeem, ook in Engeland wordt overgeschakeld naar linksrijdend aanwijzingen. Stuur? Tja, als je iets wilt zoeken, kun je dit als punt gebruiken. Maar er is goed nieuws, er is al een software updat voor het digitale stuursysteem. Met een testauto is de update uit te proberen.

 
Reactie van: Jappie, datum: 18 september 2014

Antwoord: Ik heb hem al ingeruild voor een Nissan Qashqai, super rijdende auto minstens 1 klasse hoger dan de Suzuki zwalkbak.

 
Reactie van: Mulderke1975, datum: 30 september 2014

Antwoord: Mijn S-Cross rijdt van het begin af aan prima. Hij zwalkt echt niet, en ik heb inmiddels al 11.000 prettige KM achter de rug. Het exemplaar van u (en misschien ook enkele anderen) was duidelijk niet in orde/ conform standaard. De dealer had dit moeten oplossen, maar is dat niet gelukt, of hij is mogelijk onvoldoende in de gelegenheid gesteld dit te doen. Spijtig dat u er zo gefrustreerd door bent geraakt, en daardoor veel kosten heeft gemaakt. Ik zou zeggen leg het naast u neer, en het zou u sieren het niet onder elke positieve review van een S-Cross te melden. De Nissan is trouwens een erg mooie auto en ik hoop dat deze auto u wel bevalt. De zuinigheid van de Suzuki zal hij in de praktijk echter nooit gaan halen. Dat is de prijs die je betaalt voor het hogere gewicht.

 
Reactie van: Jappie, datum: 1 oktober 2014

Antwoord: Ga maar eens in de Qashqai rijden, dan weet je hoe een auto kan rijden, de beleving is minstens 1 tot 2 klassen hoger. Ik ben niet gefrusteerd alleen maar boos dat ik een nieuwe auto koop die niet doet wat hij moet doen en dat is rechtuit rijden.
Dit is mijn laatste reactie mulderke ik wil alleen 1 wijze raad meegeven:
KOOP GEEN SUZUKI S CROSS!

 
Reactie van: Janreus, datum: 10 oktober 2014

Antwoord: Inmiddels ben ik met de S-Cross op vakantie in Schotland geweest. Ruim 3.600 km in de bergen gereden met hellingspercentages tot 28%. Het was een feest en het gemiddelde verbruik (met vrouw en helemaal vol bagage) ging naar 1 op 17,5.
Ik krijg binnenkort weer en nieuwe radio/navigatie systeem: de cd-speler wordt nu niet herkend.
Het rijden (lees: sturen) ging als hiervoor: strak! Ik heb Fiats, Opel, Citroen, Daihatsu en Subaru gereden. De S-Cross rijdt en stuurt beter.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 5 september 2014

Ervaring met auto: Alles werkt prima. Wegligging uitstekend. Navigatie en radio na wat uitproberen ruim voldoende.

Uitvoering1.6 High Exutive CVT
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand7.500 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 21 augustus 2014

Ervaring met auto: Radio en navigatie waardeloos. Bij de dealer geweest voor een update, nog steeds drama. Verder een zuinige automaat.

Uitvoering1.6 High Excetivecvt
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand7.000 km
DealerAVK

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Jappie, datum: 25 augustus 2014

Antwoord: Nou je kunt van alles over deze auto zeggen, maar de navigatie unit werkt werkelijk probleemloos. Alleen de radio-ontvangst is op sommige plekken niet goed.

  

, datum: 10 augustus 2014

Ervaring met auto: Al 9.000 km gereden sinds 11-2013. Geen last van zoekerig rijgedrag. Ook niet bij 170 km/h op duitse snelweg. Prima auto, motor had wat stiller gekunt. Mijn grootste minpunten zijn het dashboardklokje dat per week een minuut te snel loopt en de TPMS sensoren waarvan de melding niet uit te zetten is.

Uitvoering1.6 CVT
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand9.000 km
DealerGijsbers

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 »