15 december 2017
Suzuki S-Cross

Forum Suzuki S-Cross

Reacties van eigenaren

  

, datum: 30 april 2015

Ervaring met auto: Dit is mijn derde Suzuki bij dit bedrijf. Ik heb hem op een andere vestiging van hen gekocht maar Suzuki Luykx zit vanaf april gelukkig nu ook in Amsterdam Zuidoost, lekker dicht bij huis. Het is een auto die mij zeer bevalt, zowel het comfort wat hij te bieden heeft als het brandstofverbruik.

Uitvoering1.6 Exclusive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
DealerLuykx

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 20 april 2015

Ervaring met auto: Toch wel fijne auto, alleen toch de opmerking die ik wel meer zie dat het sturen wel wat aan de lichte kant is (veel bijsturen). Ook van de stijl in de voorruit moet je goed uitkijken. Heb wel een software update gehad op het stuur, maar ik twijfel of dit wel nut gehad heeft.

Uitvoering1.6 Comfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand15.000 km
DealerGraaff

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Jmvdberk, datum: 16 juni 2015

Antwoord: Ik zie dat er meer mensen problemen hebben met de stuurbekrachtiging. En ik zie in het vorige commentaar dat er zelfs een technischie uit japan is gekomen. Kan hij niet bij mij langs komen!

  

, datum: 4 maart 2015

Ervaring met auto: Een goede auto. Prijs / kwaliteit rijd goed. Maar ik heb hem wel op Michelin bande laten zetten voor meer levesduur (spanning 2,3 bar) t o v oude SX4 deze waren met 37.000 km rond om af (zelfs afkeur APK). Hij is nu een jaar oud en is alleen bij de garage geweest voor enkele update, alleen het stuur is niet gedaan om dat deze goed stuurt. Het probleem van zoeken ligt naar mij ervaring met de oude SX4 in een te zwaar lopend stuurhuis in de middenstand zet deze maar een c.a 15 tot 45 gr losser en dan ook even update.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand4.000 km
DealerAutoplaza

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Cl. Donk, datum: 10 maart 2015

Antwoord: Beste, C.Dekker

Welke maat en type Michelin banden heb je? Met de 17 inch Conti eco contact 5 banden is de wegligging van mijn auto slecht. Met Bridgestone Blizzak LM 25, 205-60-16 winterbanden goed. Helaas is de winter voorbij dus ga ik eerdaags de banden wisselen.

Met vr.gr Cees

 
Reactie van: C. Dekker45, datum: 11 maart 2015

Antwoord: Men. Donk, Gemonteerd Michelin Primacy Green 205/50/70 . Afz Cees

 
Reactie van: Cl. Donk, datum: 11 maart 2015

Antwoord: Hartelijk dank voor je snelle reactie. Ik ga nu eerst voor de update, als ik niet tevreden ben met het resultaat, dan koop ik Michelin banden, door de goede ervaring met winterbanden denk ik dat het zoekende weggedrag van de auto o.a in de banden zit.
Met vriendelijke groet, Cees

 
Reactie van: C. Dekker45, datum: 13 maart 2015

Antwoord: Even nog een toelichting: de spanning die ik hanteer in opdracht van de dealer is 2.3 bar en daar moet het controle systeem ook op staan.

Afz Cees

 
Reactie van: Cldonk, datum: 2 april 2015

Antwoord: Na een jaar en 10.000 km, de eerste keer naar de garage voor een kleine onderhoudsbeurt en (software) aanpassing van de stuurinrichting vanwege het zoekende rijgedrag van de 17 inch banden. Suzuki heeft er een oplossing voor, want de auto blijft nu keurig rechtuit rijden en ik hoef niet constant meer te corrigeren, ik wil nu nog vele jaren met de auto blijven rijden omdat ik de 1600 motor met CVT een fijne combinatie vind. Een turbo mis ik niet. De betrouwbare techniek en de lage onderhoudskosten doen de rest.

Afz. Cees Donk

 
Reactie van: C. Dekker45, datum: 8 april 2015

Antwoord: Cees Donk, je rijdt ook met een CTV. Het enige wat mij daarmee opvalt is dat bv bij 80 km het toerental terug zakt naar c.a 1.400 en dan soms een licht dreun in de auto komt, is dit bij jouw ook zo? Hij is er al voor naar de garage geweest en na de update is verbeterd maar het zou mooi zijn als het helemaal er uit kan.

Afz. Cees

 
Reactie van: Cl. Donk, datum: 9 april 2015

Antwoord: Mijn auto heeft daar geen last van, het motormanagement van de CVT staat goed afgesteld op het koppel en toerental waarbij de motor netjes en soepel blijft lopen, de eerste 2000 km tijdens het inrijden zakte het toerental van de motor wel eens te ver weg, dan krijg je dat dreunende geluid waarbij je met een handgeschakelde bak denkt ik moet terugschakelen, maar dat is vanzelf beter geworden geen gedreun meer. Het koppel/schakelmoment van de cvt pulley 100 toeren hoger instellen moet met de software geen probleem zijn denk ik.

Afz. Cees

  

, datum: 12 februari 2015

Ervaring met auto: Ook ik had best wel veel last met het sturen, na wat heen en weer gepraat met de dealer en een paar mails naar Suzuki Nederland werd het probleem serieus aangepakt en hebben ze bij de 3e keer een optimaal passende stuurkolom erin gezet, het stuurt nu een stuk lichter en op de snelweg is het zwabbergedrag ook over. Ik raad een ieder aan om vol te houden dat het niet klopt, echt de importeur en de dealers weten waar het aan ligt!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand9.500 km
DealerRiBo

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor7
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 14 januari 2015

Ervaring met auto: Zoals meerdere mensen opmerkten: de auto zwabbert. Met deze ervaring zou ik geen tweede aanschaffen.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km
DealerVeen

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Markhermans77, datum: 23 januari 2015

Antwoord: Ik heb vandaag kleine beurt uit laten voeren (S-Cross GL diesel. 26.000 km). Ook ik had last van zwabberend gedrag op rechte stukken. Had het hier met monteur over. Hij had dit ook met eigen S-Cross gehad. Hij had dit dmv software aanpassing opgelost. Dit vanmiddag bij mijn auto ook gedaan. Auto blijft kaarsrecht rijden, zelf zonder stuur vast te houden. Stuur zoekt nu zelf terug zijn middelpunt. Monteur was hiervoor op cursus geweest bij Suzuki. Gelijk software update gehad (klokje boven toerenteller liep iets te snel en km-teller week ongeveer 10% af) dit is allemaal opgelost.

  

, datum: 3 november 2014

Ervaring met auto: Even ter aanvulling op de Suzuki van Schuurman: de aantal gereden kilometers is 7000 i.p.v. 70000 want dat zou wel heeel veel zijn voor een auto van een half jaar oud. Dit voordat er te veel vragen komen. ter info: de auto is een automaat cvt uitvoering.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand7.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Mulderke1975, datum: 14 november 2014

Antwoord: Die manier waarop u schrijft is vermakelijk. Wellicht is uw S Cross wat eenkennig, en heeft ze last van haar evenwichtsorgaan. Onze witte S Cross met CVT dult onze Kip Vision wel achter zich. Na een paar ritten lijkt ze hem zelfs leuk te gaan vinden, maar dat komt natuurlijk door de meegaande aard van de Kip die de S-Cross geen seconde uit het oog wil verliezen.

Onze S-Cross heeft evenmin last van evenwichtstoornissen. Ze volgt steeds trouw de opgelegde koers, ook bij zijwind of bij meer dan 100km/u met de Kip in haar kielzog. Ze laat dan wel duidelijk horen dat ze hard haar best doet om zo snel met de de Kip te rijden.

 
Reactie van: Roosje, datum: 15 november 2014

Antwoord: aha die Mulderke1975, en maar volhouden dat zijn auto goed rijd reageren op elke negatieve reactie om toch maar te laten zien dat zijn auto probleemloos is. Ja er zijn altijd mensen die zichzelf voor de gek proberen te houden, ik noem het "Het grote ontkennen". Maar vooral volhouden hoor dat er niets aan de hand is met deze luidruchtige zwabberbak, stop met het reageren op elke negatieve reactie het zal u sieren.

 
Reactie van: Tinus, datum: 17 november 2014

Antwoord: Wat een hoop opgekropte frustraties Roosje. Beterschap ermee.

 
Reactie van: Roosje, datum: 19 november 2014

Antwoord: zal wel lukken u bent zeker zo'n tevreden rijder? Gefeliciteerd hoor dat u een goed exemplaar heeft gekregen van Suzuki, maar die van mij rijd voor geen meter helaas.

 
Reactie van: G_schuurman, datum: 23 november 2014

Antwoord: Hallo Roosje en alle anders Suzuki S-Cross rijders met problemen.

Jammer dat Suzuki niet thuis geeft, wanneer er zoveel mensen zijn die het probleem herkennen van zwabberen en bijsturen Als ze de verkoop willen stimuleren halen ze de auto's terug, om er een andere software in te plaatsen voor de stuurbekrachtiging. Ook de slappe eco banden kunnen problemen geven, onstabiliteit, zoals wij hebben geconstateerd. Maar bied geen totale oplossing voor het stuurprobleem.

Dus Suzuki Nederland! Wees coulant voor alle mensen die problemen hebben met de auto, die gekocht zijn in 2013 en 2014, want dat zal u zeker sieren in plaats van niet thuis te geven. ps. behalve dan de mensen die Suzuki GEWELDIG VINDEN RIJDEN.

Jammer dat er mensen zijn die op alles reageren in plaats van mee te denken. ik denk dat ze door Suzuki erg worden gewaardeerd! Dan weer heetten ze Mulderke, dan weer Michiel,Mulderke1975,Tinus,Michiel Mulder enz. enz. Goh, wat doorzichtig allemaal.

 
Reactie van: Clyde, datum: 11 december 2014

Antwoord: Herken je problemen, ik rijd een Suzuki zakelijk (lease). Spijt als haren op mijn hoofd, nooit meer! Bij 100 km per uur maakt de auto een lawaai, verschrikkelijk voor mij nooit meer.

 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 »