25 oktober 2016
Suzuki S-Cross

Forum Suzuki S-Cross

Reacties van eigenaren

  

, datum: 22 september 2014

Ervaring met auto: Zeer tevreden met deze zeer ruime auto. Zowel voor passagiers en bagage. Auto is zuinig, ongeveer 1:15,5 gecombineerd snelweg en stadsverkeer. Motor is stil. Goede wegligging. Moet wel wennen aan het stuurgedrag. Auto reageert direct op stuurcorrecties. Is zoals genoemd in eerdere berichten: niet storend. Netjes en degelijk afgewerkt. Laag ledig gewicht. Start stopsysteem een keer opnieuw ingesteld. Windgeruis bij bestuurdersportier verholpen onder garantie.

Uitvoering1.6 Exclusieve
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand4.500 km
Dealer Centrum

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Tam. Slaats, datum: 13 maart 2015

Antwoord: Omdat ik nog steeds niet kon wennen aan het stuurgedrag op 13 maart 2015 een stuurupdate laten uitvoeren. Gelijk De auto uitgeprobeerd. De auto rijdt veel prettiger. Tevreden over het resultaat. Auto stuurt wat zwaarder en is daardoor koersvaster.

  

, datum: 6 september 2014

Ervaring met auto: Rijdt perfect, ik snap de problemen met de besturing niet.
De CVT rijdt zuiniger dan verwacht 1 op 15.8..
De te snel werkende dashboardklok is onder garantie vervangen. Het aanraakscherm van de radio / navigatie gaf de geest na een half jaar, die is ook onder garantie vervangen.
De motor loopt als een zonnetje, geen olieverbruik. De CVT houdt het toerental (en het geluid) mooi laag.

UitvoeringExclusive. Cvt
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand5.500 km
DealerZentveld

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor10
  
 
Reactie van: Jappie, datum: 8 september 2014

Antwoord: nou beste janreus: dat het probleem er is is wel duidelijk, zelfs mijn dealer heeft dit bevestigd. Dat het door sommige mensen wordt ontkend is in mijn ogen een raadsel, of ze weten niet hoe een auto moet/kan rijden. Maar mooi dat u geen probleem heeft; houd er wel rekening dat de auto inmiddels geen cent meer waard is want alle garages weten het inmiddels. Waar ik mijn auto heb ingeruild schrokken ze zich een hoedje toen ze een proefrit maakten, wat een drama zei de verkoper, en zo is het ook... HET IS EEN DRAMA HOE DEZE AUTO STUURT, BELACHELIJKE AUTO

 
Reactie van: Detvdhoek, datum: 16 september 2014

Antwoord: Ik denk dat u gewoon een ander merk moet gaan kopen, u bent kennelijk niet tevreden te stellen. Ik rijd er nu 4.500 km mee, zuinige ruime auto, met alles er op en eraan. Sx 4 Cross High Executive. Perfect navigatie systeem, ook in Engeland wordt overgeschakeld naar linksrijdend aanwijzingen. Stuur? Tja, als je iets wilt zoeken, kun je dit als punt gebruiken. Maar er is goed nieuws, er is al een software updat voor het digitale stuursysteem. Met een testauto is de update uit te proberen.

 
Reactie van: Jappie, datum: 18 september 2014

Antwoord: Ik heb hem al ingeruild voor een Nissan Qashqai, super rijdende auto minstens 1 klasse hoger dan de Suzuki zwalkbak.

 
Reactie van: Mulderke1975, datum: 30 september 2014

Antwoord: Mijn S-Cross rijdt van het begin af aan prima. Hij zwalkt echt niet, en ik heb inmiddels al 11.000 prettige KM achter de rug. Het exemplaar van u (en misschien ook enkele anderen) was duidelijk niet in orde/ conform standaard. De dealer had dit moeten oplossen, maar is dat niet gelukt, of hij is mogelijk onvoldoende in de gelegenheid gesteld dit te doen. Spijtig dat u er zo gefrustreerd door bent geraakt, en daardoor veel kosten heeft gemaakt. Ik zou zeggen leg het naast u neer, en het zou u sieren het niet onder elke positieve review van een S-Cross te melden. De Nissan is trouwens een erg mooie auto en ik hoop dat deze auto u wel bevalt. De zuinigheid van de Suzuki zal hij in de praktijk echter nooit gaan halen. Dat is de prijs die je betaalt voor het hogere gewicht.

 
Reactie van: Jappie, datum: 1 oktober 2014

Antwoord: Ga maar eens in de Qashqai rijden, dan weet je hoe een auto kan rijden, de beleving is minstens 1 tot 2 klassen hoger. Ik ben niet gefrusteerd alleen maar boos dat ik een nieuwe auto koop die niet doet wat hij moet doen en dat is rechtuit rijden.
Dit is mijn laatste reactie mulderke ik wil alleen 1 wijze raad meegeven:
KOOP GEEN SUZUKI S CROSS!

 
Reactie van: Janreus, datum: 10 oktober 2014

Antwoord: Inmiddels ben ik met de S-Cross op vakantie in Schotland geweest. Ruim 3.600 km in de bergen gereden met hellingspercentages tot 28%. Het was een feest en het gemiddelde verbruik (met vrouw en helemaal vol bagage) ging naar 1 op 17,5.
Ik krijg binnenkort weer en nieuwe radio/navigatie systeem: de cd-speler wordt nu niet herkend.
Het rijden (lees: sturen) ging als hiervoor: strak! Ik heb Fiats, Opel, Citroen, Daihatsu en Subaru gereden. De S-Cross rijdt en stuurt beter.

  

, datum: 5 september 2014

Ervaring met auto: Alles werkt prima. Wegligging uitstekend. Navigatie en radio na wat uitproberen ruim voldoende.

Uitvoering1.6 High Exutive CVT
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand7.500 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 21 augustus 2014

Ervaring met auto: Radio en navigatie waardeloos. Bij de dealer geweest voor een update, nog steeds drama. Verder een zuinige automaat.

Uitvoering1.6 High Excetivecvt
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand7.000 km
DealerAVK

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Jappie, datum: 25 augustus 2014

Antwoord: Nou je kunt van alles over deze auto zeggen, maar de navigatie unit werkt werkelijk probleemloos. Alleen de radio-ontvangst is op sommige plekken niet goed.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 10 augustus 2014

Ervaring met auto: Al 9.000 km gereden sinds 11-2013. Geen last van zoekerig rijgedrag. Ook niet bij 170 km/h op duitse snelweg. Prima auto, motor had wat stiller gekunt. Mijn grootste minpunten zijn het dashboardklokje dat per week een minuut te snel loopt en de TPMS sensoren waarvan de melding niet uit te zetten is.

Uitvoering1.6 CVT
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand9.000 km
DealerGijsbers

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 20 juli 2014

Ervaring met auto: Ik heb de duurste uitvoering de diesel, alleen wat gedonder gehad met de radio enz, maar Bennie Wilmink heeft dit voortreffelijk opgelost, nu een perfecte auto. Mijn vorige was een Verso 2.2. diesel, maar deze is zeker beter.

UitvoeringDiesel
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
DealerWilmink

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor9
  
 
Reactie van: Ericbandit, datum: 31 juli 2014

Antwoord: Mijn S-Cross is van november 13 reeds 5 keer binnen voor stuurgedrag. Nog steeds problemen. Ik ben van plan hem trug binnen te leveren, want krijgen we terug 12.000 euro op een half jaar rijden.

 
Reactie van: Ericbandit, datum: 31 juli 2014

Antwoord: Blijkbaar zijn het niet de diezels die de klacht hebben over het sturen. Volgens mijn dealer zijn het de benzine versies.

 
Reactie van: Jappie, datum: 1 augustus 2014

Antwoord: Heb je de bandenspanning wel 2.3? Voor en achter de zgn comfort instelling. Doe dat eerst maar even.

  

, datum: 13 juli 2014

Ervaring met auto: Sorry mensen maar deze auto heeft een groot probleem. En dat weten nu ook de dealers! Je krijgt er geen cent meer voor. Reken op 7.000 euro afschrijven in een half jaar.
Er is een software update voor de stuurbekrachtiging, ik heb hier niet op gewacht en afscheid genomen van een auto die als je het stuur los laat de berm in wil. Dus moet je constant bijsturen, even niet bijsturen en de auto gaat weer een bepaalde kant uit.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Janenhennie1, datum: 15 juli 2014

Antwoord: Helemaal mee eens: mooie zuinige auto, maar waardeloos sturend.

 
Reactie van: Anketila. Noortman, datum: 16 juli 2014

Antwoord: Het stuur loslaten en dan de berm inrijden lijkt me iets overdreven. Misschien was toch de update een hele verbetering geweest? Ik bezit nu anderhalve maand een SX4 S-Cross maar heb hier allemaal geen last van.

 
Reactie van: Jappie, datum: 24 juli 2014

Antwoord: Ik ben al bij een uitlijn-specialist geweest, niets mis met de uitlijning.

 
Reactie van: Mulderke1975, datum: 24 juli 2014

Antwoord: Ik ben het echt niet eens met deze stelling. Ik heb in 3 verschillende S-Cross- en proefgereden, en heb zelf een S-Cross. Alle vier vertoonde ze niets van de genoemde kenmerken. Met mijn eigen auto heb ik inmiddels 7.000 km gereden en ervaar het als een erg fijne auto, welke heerlijk ongecompliceerd is in de omgang. Alles werkt zoals je van een (hongaarse) japanner verwacht. Het motortje is alert, de versnellingsbak schakelt botorzacht, hij is doordacht en praktisch en alles is precies en soepel te bedienen. Het navigatiesysteem is gewoon top. Hij navigeert zeer betrouwbaar en snel, er zit behoorlijk power in en is zeer gebruiksvriendelijk. telefoneren via bluetooth gaat uitstekend (met mijn iPhone) en de muziek streamen werkt ook goed.

Wellicht is er wat mis bij bepaalde S-Cross-en in de wieluitijning, stuurbekrachtigings software o.i.d. maar gelet op mijn ervaringen ga ik ervanuit dat elke s-cross prettig kan sturen, maar dat daar wellicht wat aanpassingen bij enkele auto's voor nodig zullen zijn. Bij een japanse fabrikant met een goede naam kun je er op vertrouwen dat dit ook echt goed zal komen.

 
 
< 1 2 3 4 5 6 >