17 december 2017
Suzuki S-Cross

Forum Suzuki S-Cross

Reacties van eigenaren

  

, datum: 26 januari 2016

Ervaring met auto: Naar de garage, nieuwe software update en het is klaar. Is garantie.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Stuurgedrag nieuwe software update garantie.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Opa-hoving, datum: 3 februari 2016

Antwoord: Ben naar de garage geweest update software voor zijn stuurgedrag. Rijdt nu beter, niet wat ik gewoon ben, maar kan er mee door.

  

, datum: 25 januari 2016

Ervaring met auto: Ja, dat fluitje ken ik. Hebben ze niks aan gedaan, ik ga terug naar de garage en stuurgedrag.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
Dealer

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: C. Dekker45, datum: 7 oktober 2017

Antwoord: Ik bezit nu net een nieuwe S-Cross (mijn 2e) en heb hem gelijk laten uitvoeren met Michelin banden type croos clamat, ook de vorige stond op Michlin-banden spanning 2,3

  

, datum: 12 januari 2016

Ervaring met auto: Auto toont vanaf het begin een onacceptabel stuurgedrag, stuur komt niet terug in de middenstand en daardoor moet men steeds corrigeren. Ik deel de meningen van de andere bezitters, over dit punt, volkomen. Ik heb ook een behoorlijke fluittoon in de auto. Regensensor werkte niet, nieuwe voorruit geplaatst en later herplaatst vanwege het fluiten, dit heeft niet geholpen. Auto laten onderzoeken door een gespecialiseerd bedrijf, Auto Elect - te Zeewolde, hier weet men alles over stuurhuizen en stuurbekrachtigingen. Zij weten ook wat de oorzaak van het slechte stuurgedrag is. Ik ben nu bezig met een juridische procedure, het voertuig staat bij de dealer en ik hoef deze niet meer terug, 6-TDR-55. Ik ben dit voertuig helemaal zat. Het betreft een SX4Cross All Grip High Executieve.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit2 jaar
KM-stand40.000 km
DealerPijnappel

Betrouwbaarheid4
Comfort4
Motor4
  
 
Reactie van: Rich. Bezuur, datum: 15 januari 2016

Antwoord: Ook ik heb a/h begin toen ik deze auto had moeite met het sturen gehad. Nadat mijn dealer een nieuw stuurkolom plaatste, is dit probleem verdwenen en vind ik dit een prima auto.

R. Bezuur

  

, datum: 29 september 2015

Ervaring met auto: Auto gewoon in gebruik uitstekend, ben je veel in het buitenland en op snelwegen dan kun je voor goed 3.000 euro meer denk ik net wat meer wegligging krijgen. Maar als je gewoon auto wilt hebben voor dagelijks gebruik uitstekende auto.

Uitvoering1.6 Exclusive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand15.000 km
DealerCammingha

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: W. Vlasblom, datum: 10 februari 2016

Antwoord: Wat een onzin allemaal. Ik rijd de S-Cross al een paar maanden. Hij stuurt strak en heel direct. Ook ligt hij als een blok op de weg... superstabiel. Vergelijkbaar met het kleinere broertje.

Het verbruik van de auto is 1:16. Heel redelijk als je weet dat ik veel kleine stukjes rijd.

 
Reactie van: Y. Bakker11, datum: 14 juni 2017

Antwoord: In mijn reactie heb ik gemeld dat op de snelwegen de auto veel geluid maakt. Reden is ook dat de auto redelijk weinig gewicht heeft. Na 51000 km nu vier nieuwe banden geplaatst en uitgezocht op geluid. De oude banden 72 dB. nu naar 66 B. En dat heeft de auto veel meer comfort gegeven Goodyear 205-50-17 86V met velg beschermer. In een bericht in Autoweek herken ik mij, hoe langer ze de auto hebben hoe meer ze hem gingen warderen.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 29 juli 2015

Ervaring met auto: Let op het stuurgedrag!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand15.500 km
DealerJonker

Betrouwbaarheid9
Comfort5
Motor7
  
 
Reactie van: Opa-hoving, datum: 25 januari 2016

Antwoord: Ik heb hem nu 4 maanden. Ik ben zat van dat ding. Ik ben naar de garage geweest; moet je aan wennen, maar ik wen er niet aan. Ga morgen weer bellen.

  

, datum: 25 juli 2015

Ervaring met auto: Hoor hier bijna iedereen dat de auto licht stuurt, dat is bij mijn verholpen door een andere stuurstang er in te plaatsen. Maar heeft er niemand last van een fluitend geluid tussen ca.100-115 km? Diverse personen gesproken welke dit ook ondervond.

Uitvoering1.6 Exclusive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand10.500 km
DealerDekker

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Evertbospoort, datum: 25 juli 2015

Antwoord: Ik ben sinds 1,5 week ook eigenaar van nieuwe S-Cross. Voor ik tot aankoop overging had ik de testresultaten ook gelezen en bij de proefrit er extra opgelet. Ik herkende het wel maar vond het geen onoverkomelijk bezwaar. Nu de nieuwe auto is gearriveerd blijkt dat het "euvel" helemaal is weggenomen. Volgens de dealer klopt dat omdat er een software update heeft plaatsgehad. Ik ben helemaal tevreden.

Moet nog wel alle nieuwigheidjes goed leren gebruiken.

 
Reactie van: S. Vellema1, datum: 25 juli 2015

Antwoord: Ja ik herken dit wel, had mijn auto ook, de portieren zijn zo licht uitgevoerd dat ze niet goed sluiten dat geeft een pieptoon ook het windgeruis bij de spiegels is extreem.

En let op als het hard waait, dan klapperen de portieren, je ziet gewoon de buitenlucht door een kier. Kortom de auto is licht en dit heeft een prijs, tel hier het stuurgedrag bij op ja je moet ermee leven of de auto wegdoen, wat ik na een halfjaar reeds heb gedaan.

 
Reactie van: Y. Bakker11, datum: 5 oktober 2015

Antwoord: Beste heer Velema, je bent wel echt gefrustreerd en dat mag. Maar soms moet je ook voor jezelf de rust zoeken. Wou alle reacties van jou wel eens laten zien aan een psycholoog, mooie casus. Mensen maken verschillende overwegingen over de aanschaf van een auto, we trouwen ook niet allemaal met de zelfde. Lage kosten veel ruimte en bijvoorbeeld nooit op de snelweg ja dan heb je een goed uitziende en rijdende auto, en op de snelweg naar italie ook prima. Heb je vierduizend meer te besteden, kies misschien iets meer gewicht. Ook ik verbaas mij wel eens over de keuzes van andere mensen die beslist een auto willen hebben die 280 km kan en binnen 4 sec naar 100km en 300 pk. Dat hoeft voor mij weer niet. Dus rust jonge en maar genieten van je nieuwe auto.

  

, datum: 16 mei 2015

Ervaring met auto: Een prma auto. Voldoet geheel aan mijn verwachtingen, ook met een caravan achter de auto. De besturing is sinds maart 2015 voorzien van de laatste update (er is speciaal een technicus voor uit Japan gekomen!) en nu stuurt de auto perfect, ook op de standaard 17 inch Continental banden. De motor heeft ruim voldoende capaciteit voor de auto. Wel is de auto enigszins zijwindgevoelig. Mijn gemiddelde benzineverbruik is 1: 17,5 Km.
De auto is aanrader!

Uitvoering1.6 Exclusive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km
DealerBuuren

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 »