25 oktober 2016
Suzuki S-Cross

Forum Suzuki S-Cross

Reacties van eigenaren

  

, datum: 12 februari 2015

Ervaring met auto: Ook ik had best wel veel last met het sturen, na wat heen en weer gepraat met de dealer en een paar mails naar Suzuki Nederland werd het probleem serieus aangepakt en hebben ze bij de 3e keer een optimaal passende stuurkolom erin gezet, het stuurt nu een stuk lichter en op de snelweg is het zwabbergedrag ook over. Ik raad een ieder aan om vol te houden dat het niet klopt, echt de importeur en de dealers weten waar het aan ligt!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand9.500 km
DealerRiBo

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor7
  
  

, datum: 14 januari 2015

Ervaring met auto: Zoals meerdere mensen opmerkten: de auto zwabbert. Met deze ervaring zou ik geen tweede aanschaffen.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km
DealerVeen

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Markhermans77, datum: 23 januari 2015

Antwoord: Ik heb vandaag kleine beurt uit laten voeren (S-Cross GL diesel. 26.000 km). Ook ik had last van zwabberend gedrag op rechte stukken. Had het hier met monteur over. Hij had dit ook met eigen S-Cross gehad. Hij had dit dmv software aanpassing opgelost. Dit vanmiddag bij mijn auto ook gedaan. Auto blijft kaarsrecht rijden, zelf zonder stuur vast te houden. Stuur zoekt nu zelf terug zijn middelpunt. Monteur was hiervoor op cursus geweest bij Suzuki. Gelijk software update gehad (klokje boven toerenteller liep iets te snel en km-teller week ongeveer 10% af) dit is allemaal opgelost.

  

, datum: 3 november 2014

Ervaring met auto: Even ter aanvulling op de Suzuki van Schuurman: de aantal gereden kilometers is 7000 i.p.v. 70000 want dat zou wel heeel veel zijn voor een auto van een half jaar oud. Dit voordat er te veel vragen komen. ter info: de auto is een automaat cvt uitvoering.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand7.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Mulderke1975, datum: 14 november 2014

Antwoord: Die manier waarop u schrijft is vermakelijk. Wellicht is uw S Cross wat eenkennig, en heeft ze last van haar evenwichtsorgaan. Onze witte S Cross met CVT dult onze Kip Vision wel achter zich. Na een paar ritten lijkt ze hem zelfs leuk te gaan vinden, maar dat komt natuurlijk door de meegaande aard van de Kip die de S-Cross geen seconde uit het oog wil verliezen.

Onze S-Cross heeft evenmin last van evenwichtstoornissen. Ze volgt steeds trouw de opgelegde koers, ook bij zijwind of bij meer dan 100km/u met de Kip in haar kielzog. Ze laat dan wel duidelijk horen dat ze hard haar best doet om zo snel met de de Kip te rijden.

 
Reactie van: Roosje, datum: 15 november 2014

Antwoord: aha die Mulderke1975, en maar volhouden dat zijn auto goed rijd reageren op elke negatieve reactie om toch maar te laten zien dat zijn auto probleemloos is. Ja er zijn altijd mensen die zichzelf voor de gek proberen te houden, ik noem het "Het grote ontkennen". Maar vooral volhouden hoor dat er niets aan de hand is met deze luidruchtige zwabberbak, stop met het reageren op elke negatieve reactie het zal u sieren.

 
Reactie van: Tinus, datum: 17 november 2014

Antwoord: Wat een hoop opgekropte frustraties Roosje. Beterschap ermee.

 
Reactie van: Roosje, datum: 19 november 2014

Antwoord: zal wel lukken u bent zeker zo'n tevreden rijder? Gefeliciteerd hoor dat u een goed exemplaar heeft gekregen van Suzuki, maar die van mij rijd voor geen meter helaas.

 
Reactie van: G_schuurman, datum: 23 november 2014

Antwoord: Hallo Roosje en alle anders Suzuki S-Cross rijders met problemen.

Jammer dat Suzuki niet thuis geeft, wanneer er zoveel mensen zijn die het probleem herkennen van zwabberen en bijsturen Als ze de verkoop willen stimuleren halen ze de auto's terug, om er een andere software in te plaatsen voor de stuurbekrachtiging. Ook de slappe eco banden kunnen problemen geven, onstabiliteit, zoals wij hebben geconstateerd. Maar bied geen totale oplossing voor het stuurprobleem.

Dus Suzuki Nederland! Wees coulant voor alle mensen die problemen hebben met de auto, die gekocht zijn in 2013 en 2014, want dat zal u zeker sieren in plaats van niet thuis te geven. ps. behalve dan de mensen die Suzuki GEWELDIG VINDEN RIJDEN.

Jammer dat er mensen zijn die op alles reageren in plaats van mee te denken. ik denk dat ze door Suzuki erg worden gewaardeerd! Dan weer heetten ze Mulderke, dan weer Michiel,Mulderke1975,Tinus,Michiel Mulder enz. enz. Goh, wat doorzichtig allemaal.

 
Reactie van: Clyde, datum: 11 december 2014

Antwoord: Herken je problemen, ik rijd een Suzuki zakelijk (lease). Spijt als haren op mijn hoofd, nooit meer! Bij 100 km per uur maakt de auto een lawaai, verschrikkelijk voor mij nooit meer.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 3 november 2014

Ervaring met auto: We werden verliefd op haar uitstraling met de hoge zit en haar ruime indeling. Maar zoals vaak in het leven, uiterlijke schijn kan bedriegen. Zo ook haar rijgedrag op de weg. Vermoeiend is het tikkie bijsturen ondanks de update die uitgevoerd is. Je blijft 20 procent na de update bijsturen. Ook bij geringe wind zwabbert de auto over de weg.

In de stad en op binnenwegen rijdt ze perfect en zuinig, maar op de snelweg word ze super nerveus. Met een caravan erachter is het een probleem, want die duld ze helemaal niet achter haar. Harder dan 95 kilometer met de caravan word gevaarlijk en niet geadviseerd door Suzuki Nederland (metingen gedaan door Suzuki Nederland).

De auto is veel te licht gemaakt naar haar postuur en het koppelvermogen voor deze benzineauto is te laag. Met de dieseluitvoering van de Suzuki is minder aan de hand, want deze is wat zwaarder en kan wel een makkelijker een caravan trekken.

Tja wat doe je dan? Precies, je gaat scheiden van je auto, met alle financiële schade ten spijt. De volgende auto zullen we dan ook, zo testen, dat we meerdere dagen nodig zullen hebben, om ook met de caravan gaan proefrijden met een volgende auto. Dan maar minder fraai als ie maar betrouwbaar is.

Wij wensen dan ook alle mensen die tevreden zijn met hun auto nog vele jaren rijplezier. We hebben geprobeerd hier iets van verliesschade te halen maar het is je eigen keuze om de auto aan te schaffen en gaat uit van de betrouwbaarheid o.a. van de brochure en de verkooppraat.

Wij wilden ons verhaal jullie niet onthouden.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): De echte update voor het stuurgedrag is nog steeds niet optimaal. Er word iets gedraaid aan de moeren van het stuurhuis en dat is geen normale vervanging voor het bijsturen denk ik.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand70.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort8
Motor4
  
 
Reactie van: G_schuurman, datum: 3 november 2014

Antwoord: Even ter info, de auto is een automaat en heeft 7.000 km gereden en geen 70.000 in een half jaar tijd.

 
Reactie van: S. Vellema1, datum: 4 november 2014

Antwoord: Schuurman een wijs besluit om afscheid te nemen van de zwabberbak, ik ben blij dat ik eraf ben succes met het zoeken naar een nieuwe auto. Tip: ik ben bij diverse garages geweest en de inruil varieerde tussen de 19.000 en de 22.400 euro, dus shoppen loont. Ik had een high executive parel wit benzine.

  

, datum: 16 oktober 2014

Ervaring met auto: Inmiddels bijna 16.000 km gereden. Fijne comfortabele gezins auto.Lekker zuinig gemiddeld 1:16,2 (vorige auto Kia Rio 2011 1:14,5!) combinatie snelweg stad en niet schakelen bij 2500 rpm maar bij 3000 rpm. Geen problemen met radio en of Bluetooth functie telefoneren. Geen enkel probleem gemerkt met sturen, behalve de zijwind gevoeligheid. De Rio was veel nerveuzer een klein tikje en je zat op de andere weghelft. Blij dat ik weer Suzuki rij (2x Swift) ipv een Kia.....Dus zeer tevreden met de s-cross!

Uitvoering1,6 Exclusive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand16.000 km
DealerAlmelo

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 29 september 2014

Ervaring met auto: Na proefrit en geen probleem met stuurgedrag van de demo-auto, tot aanschaf overgegaan. Direct de 1e rit op de snelweg met onze nieuwe auto voelden we het: dit is dus het beruchte zwalkgedrag. De garage heeft iets aan het stuur gedaan (update en iets aan de stuurkolom). Nu geen klachten meer, hij stuurt prima. Verder een fijne ruime en zuinige auto, wij zijn zeer tevreden! Alleen jammer dat de garage dit niet voor aflevering heeft gecontroleerd en verholpen, had een hoop ergernis gescheeld.

UitvoeringUrban
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand2.500 km
DealerAutoplaza

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor7
  
 
 
< 1 2 3 4 5 6 >