25 oktober 2016
Suzuki S-Cross

Forum Suzuki S-Cross

Reacties van eigenaren

  

, datum: 29 september 2015

Ervaring met auto: Auto gewoon in gebruik uitstekend, ben je veel in het buitenland en op snelwegen dan kun je voor goed 3.000 euro meer denk ik net wat meer wegligging krijgen. Maar als je gewoon auto wilt hebben voor dagelijks gebruik uitstekende auto.

Uitvoering1.6 Exclusive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand15.000 km
DealerCammingha

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: W. Vlasblom, datum: 10 februari 2016

Antwoord: Wat een onzin allemaal. Ik rijd de S-Cross al een paar maanden. Hij stuurt strak en heel direct. Ook ligt hij als een blok op de weg... superstabiel. Vergelijkbaar met het kleinere broertje.

Het verbruik van de auto is 1:16. Heel redelijk als je weet dat ik veel kleine stukjes rijd.

  

, datum: 29 juli 2015

Ervaring met auto: Let op het stuurgedrag!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand15.500 km
DealerJonker

Betrouwbaarheid9
Comfort5
Motor7
  
 
Reactie van: Opa-hoving, datum: 25 januari 2016

Antwoord: Ik heb hem nu 4 maanden. Ik ben zat van dat ding. Ik ben naar de garage geweest; moet je aan wennen, maar ik wen er niet aan. Ga morgen weer bellen.

  

, datum: 25 juli 2015

Ervaring met auto: Hoor hier bijna iedereen dat de auto licht stuurt, dat is bij mijn verholpen door een andere stuurstang er in te plaatsen. Maar heeft er niemand last van een fluitend geluid tussen ca.100-115 km? Diverse personen gesproken welke dit ook ondervond.

Uitvoering1.6 Exclusive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand10.500 km
DealerDekker

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Evertbospoort, datum: 25 juli 2015

Antwoord: Ik ben sinds 1,5 week ook eigenaar van nieuwe S-Cross. Voor ik tot aankoop overging had ik de testresultaten ook gelezen en bij de proefrit er extra opgelet. Ik herkende het wel maar vond het geen onoverkomelijk bezwaar. Nu de nieuwe auto is gearriveerd blijkt dat het "euvel" helemaal is weggenomen. Volgens de dealer klopt dat omdat er een software update heeft plaatsgehad. Ik ben helemaal tevreden.

Moet nog wel alle nieuwigheidjes goed leren gebruiken.

 
Reactie van: S. Vellema1, datum: 25 juli 2015

Antwoord: Ja ik herken dit wel, had mijn auto ook, de portieren zijn zo licht uitgevoerd dat ze niet goed sluiten dat geeft een pieptoon ook het windgeruis bij de spiegels is extreem.

En let op als het hard waait, dan klapperen de portieren, je ziet gewoon de buitenlucht door een kier. Kortom de auto is licht en dit heeft een prijs, tel hier het stuurgedrag bij op ja je moet ermee leven of de auto wegdoen, wat ik na een halfjaar reeds heb gedaan.

 
Reactie van: Y. Bakker11, datum: 5 oktober 2015

Antwoord: Beste heer Velema, je bent wel echt gefrustreerd en dat mag. Maar soms moet je ook voor jezelf de rust zoeken. Wou alle reacties van jou wel eens laten zien aan een psycholoog, mooie casus. Mensen maken verschillende overwegingen over de aanschaf van een auto, we trouwen ook niet allemaal met de zelfde. Lage kosten veel ruimte en bijvoorbeeld nooit op de snelweg ja dan heb je een goed uitziende en rijdende auto, en op de snelweg naar italie ook prima. Heb je vierduizend meer te besteden, kies misschien iets meer gewicht. Ook ik verbaas mij wel eens over de keuzes van andere mensen die beslist een auto willen hebben die 280 km kan en binnen 4 sec naar 100km en 300 pk. Dat hoeft voor mij weer niet. Dus rust jonge en maar genieten van je nieuwe auto.

  

, datum: 16 mei 2015

Ervaring met auto: Een prma auto. Voldoet geheel aan mijn verwachtingen, ook met een caravan achter de auto. De besturing is sinds maart 2015 voorzien van de laatste update (er is speciaal een technicus voor uit Japan gekomen!) en nu stuurt de auto perfect, ook op de standaard 17 inch Continental banden. De motor heeft ruim voldoende capaciteit voor de auto. Wel is de auto enigszins zijwindgevoelig. Mijn gemiddelde benzineverbruik is 1: 17,5 Km.
De auto is aanrader!

Uitvoering1.6 Exclusive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km
DealerBuuren

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 30 april 2015

Ervaring met auto: Dit is mijn derde Suzuki bij dit bedrijf. Ik heb hem op een andere vestiging van hen gekocht maar Suzuki Luykx zit vanaf april gelukkig nu ook in Amsterdam Zuidoost, lekker dicht bij huis. Het is een auto die mij zeer bevalt, zowel het comfort wat hij te bieden heeft als het brandstofverbruik.

Uitvoering1.6 Exclusive
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
DealerLuykx

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 20 april 2015

Ervaring met auto: Toch wel fijne auto, alleen toch de opmerking die ik wel meer zie dat het sturen wel wat aan de lichte kant is (veel bijsturen). Ook van de stijl in de voorruit moet je goed uitkijken. Heb wel een software update gehad op het stuur, maar ik twijfel of dit wel nut gehad heeft.

Uitvoering1.6 Comfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand15.000 km
DealerGraaff

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Jmvdberk, datum: 16 juni 2015

Antwoord: Ik zie dat er meer mensen problemen hebben met de stuurbekrachtiging. En ik zie in het vorige commentaar dat er zelfs een technischie uit japan is gekomen. Kan hij niet bij mij langs komen!

  

, datum: 4 maart 2015

Ervaring met auto: Een goede auto. Prijs / kwaliteit rijd goed. Maar ik heb hem wel op Michelin bande laten zetten voor meer levesduur (spanning 2,3 bar) t o v oude SX4 deze waren met 37.000 km rond om af (zelfs afkeur APK). Hij is nu een jaar oud en is alleen bij de garage geweest voor enkele update, alleen het stuur is niet gedaan om dat deze goed stuurt. Het probleem van zoeken ligt naar mij ervaring met de oude SX4 in een te zwaar lopend stuurhuis in de middenstand zet deze maar een c.a 15 tot 45 gr losser en dan ook even update.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand4.000 km
DealerAutoplaza

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Cl. Donk, datum: 10 maart 2015

Antwoord: Beste, C.Dekker

Welke maat en type Michelin banden heb je? Met de 17 inch Conti eco contact 5 banden is de wegligging van mijn auto slecht. Met Bridgestone Blizzak LM 25, 205-60-16 winterbanden goed. Helaas is de winter voorbij dus ga ik eerdaags de banden wisselen.

Met vr.gr Cees

 
Reactie van: C. Dekker45, datum: 11 maart 2015

Antwoord: Men. Donk, Gemonteerd Michelin Primacy Green 205/50/70 . Afz Cees

 
Reactie van: Cl. Donk, datum: 11 maart 2015

Antwoord: Hartelijk dank voor je snelle reactie. Ik ga nu eerst voor de update, als ik niet tevreden ben met het resultaat, dan koop ik Michelin banden, door de goede ervaring met winterbanden denk ik dat het zoekende weggedrag van de auto o.a in de banden zit.
Met vriendelijke groet, Cees

 
Reactie van: C. Dekker45, datum: 13 maart 2015

Antwoord: Even nog een toelichting: de spanning die ik hanteer in opdracht van de dealer is 2.3 bar en daar moet het controle systeem ook op staan.

Afz Cees

 
Reactie van: Cldonk, datum: 2 april 2015

Antwoord: Na een jaar en 10.000 km, de eerste keer naar de garage voor een kleine onderhoudsbeurt en (software) aanpassing van de stuurinrichting vanwege het zoekende rijgedrag van de 17 inch banden. Suzuki heeft er een oplossing voor, want de auto blijft nu keurig rechtuit rijden en ik hoef niet constant meer te corrigeren, ik wil nu nog vele jaren met de auto blijven rijden omdat ik de 1600 motor met CVT een fijne combinatie vind. Een turbo mis ik niet. De betrouwbare techniek en de lage onderhoudskosten doen de rest.

Afz. Cees Donk

 
Reactie van: C. Dekker45, datum: 8 april 2015

Antwoord: Cees Donk, je rijdt ook met een CTV. Het enige wat mij daarmee opvalt is dat bv bij 80 km het toerental terug zakt naar c.a 1.400 en dan soms een licht dreun in de auto komt, is dit bij jouw ook zo? Hij is er al voor naar de garage geweest en na de update is verbeterd maar het zou mooi zijn als het helemaal er uit kan.

Afz. Cees

 
Reactie van: Cl. Donk, datum: 9 april 2015

Antwoord: Mijn auto heeft daar geen last van, het motormanagement van de CVT staat goed afgesteld op het koppel en toerental waarbij de motor netjes en soepel blijft lopen, de eerste 2000 km tijdens het inrijden zakte het toerental van de motor wel eens te ver weg, dan krijg je dat dreunende geluid waarbij je met een handgeschakelde bak denkt ik moet terugschakelen, maar dat is vanzelf beter geworden geen gedreun meer. Het koppel/schakelmoment van de cvt pulley 100 toeren hoger instellen moet met de software geen probleem zijn denk ik.

Afz. Cees

 
 
< 1 2 3 4 5 6 >