23 januari 2018
Peugeot 2008

Forum Peugeot 2008

Reacties van eigenaren

  

, datum: 21 februari 2016

Ervaring met auto: Het enige probleem, heb ik met de auto met het wegrijden. Als hij een nacht heeft gestaan, hoor dan een knappend, krakend geluid. Dit is alleen bij wegrijden! Daarna geen hinderlijk geluid meer? Wat is dit? Banden? Stabilisatie? Hoor graag reacties


Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Mark, datum: 21 februari 2016

Antwoord: Zet de auto niet op de handrem, maar in de versnelling bij het parkeren. De remmen blijven namelijk "plakken" als de auto te lang heeft stilgestaan.

  

, datum: 4 februari 2016

Ervaring met auto: Fijne auto, sympathieke dealer/verkoper maar de werkplaatschef... Ook wij hebben het bandenprobleem en mochten de auto een middag brengen zodat ze konden kijken wat het kon zijn. Het ritje wat hij ermee maakte gaf aan dat dit toch wel heftig was. Echter voordat de auto onderzocht werd was zijn diagnose al gesteld, ze konden er niets aan doen. Voor de vorm is de auto opnieuw uitgelijnd maar het probleem is er nog. Ligt aan de banden, oke andere banden dan? Nee is een nieuwe auto, oke wat gaan we er aan doen? Niets! En Peugeot Nederland? Ook niets. Is niet te verhelpen. Kan toch niet waar zijn?

Lijkt steeds (en niet alleen met koud weer) of de banden schrapen en dus slijten bij een bocht naar links. De auto stuitert onder je kont. Dit kan niet de bedoeling zijn van een nieuwe auto. Als we achteruit van de oprit rijden voelt het alsof hij haaks om wordt gezet. Peugeot 2008-rijders herkennen dit gevoel meteen. Ik zeg: Peugeot Nederland neem je veantwoordelijkheid.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
DealerKeen

Betrouwbaarheid5
Comfort4
Motor6
  
 
Reactie van: Helmaboorsma, datum: 19 februari 2016

Antwoord: Voor het eerst dit forum ontdekt. Onze 2008 is van juli 2013 en heeft vooral als het koud is op klinkerweg bij het nemen van een bocht met langzame snelheid het bekende schrapende/wringende bandengeluid. De auto heeft na 50.000 km. nu dringend nieuwe voorbanden nodig. Op de buitenkant van beide voorbanden zit vrijwel geen profiel meer, dus sterk scheef afgesleten. Ik hoop dat uitlijnen bij de nieuwe banden verbetering brengt.

 
Reactie van: Erik. Bijvank, datum: 26 december 2017

Antwoord: Echt een probleem waar de Peugeot geen verantwoording voor neemt. Onze dealer zegt dat dit een producteigenschap is? Als het koud is bokt de wagen bij het wegrijden. Passagiers schrikken zich een ongeluk. Pas weer gebeld met onze dealer, Broekhuis in Almere, deze geeft aan dat anderen banden geen oplossing zijn. Balen dan koop je een nieuwe auto en dan wil je er het liefst zo snel mogelijk weer vanaf. Zeker met de houding van deze dealer nooit meer een Peugeot.

 
Reactie van: Tonzondag, datum: 7 januari 2018

Antwoord: Vele 2008-rijders hebben deze problemen, maar geen enkele dealer doet er iets aan totdat er iets afbreekt een een fataal ongeluk veroorzaakt wordt. PEUGEOT mort zich schamen en zijn verantwoordelijkheid nemen en het euvel verhelpen. Massaal in actie komen en een klacht deponeren en een deugdelijk keuringsinstantiebedrijf een onderzoek laten doen of melden bij het RDW.

  

, datum: 9 januari 2016

Ervaring met auto: Deze auto heeft een te hoog rijgeluid. Geluidsisolatie is bijna onbestaande of ontbreekt in de wielkassen. Er is veel inovatie gegaan naar afwerking en design, maar men heeft bespaard op geluidsisolerende materialen. De moter presteert goed maar is eveneens veel te lawaaierig.

Uitvoering1.2
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand3.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort4
Motor5
  
  

, datum: 2 december 2015

Ervaring met auto: Probleemloze zuinige auto (gem. 1 op 16.6). Alleen navigatie kan beter.

UitvoeringActive 1.2 Pure Tech
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand17.500 km
DealerZwienen

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: J. Roodhart, datum: 7 maart 2016

Antwoord: Helemaal mee eens: de navigatie weet zelfs 100 jaar oude adressen niet te vinden.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 19 september 2015

Ervaring met auto: De eerste 15000 km geen enkel probleem. Nu op vakantie in Frankrijk iets buitengewoon ergerlijks. We komen van de bakkerswinkel terug en de auto doet helemaal niets meer. Portieren openen niet, manueel geopend en alle lampjes staan op rood, ruitenwissers draaien zonder opdracht, kortom chaos ,niets mee te doen. Depannage gebeld. Na een half uur blijkt de auto zich te resetten en start hij weer. Echter, de ervaring is aan niemand toe te wensen.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand16.000 km
DealerAutomotions

Betrouwbaarheid5
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 25 maart 2015

Ervaring met auto: Fijne auto om mee te rijden, alleen geluidsisolatie kan beter.

UitvoeringE-hdi Automaat
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand57.000 km
DealerPalace

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor9
  
  

, datum: 29 januari 2015

Ervaring met auto: Franse auto, Franse slag nooit aan beginnen prive.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
 
« 1 2 3 4 5 »