21 augustus 2017
Peugeot 2008

Forum Peugeot 2008

Reacties van eigenaren

  

, datum: 28 oktober 2016

Ervaring met auto: Sinds april van dit jaar heb ik een nieuwe 2008. Ik had er (korte afstanden) in proefgereden en dacht met een comfortabel sturende auto van doen te hebben. Ik kwam er al snel achter dat bij lange afstanden het stuurgedrag helemaal niet comfortabel is, integendeel.

Wanneer ik langdurig in de auto rijd, buiten de stad, op 80 kilometer-, 100 kilometer- of autosnelwegen en dan vooral rechtuit, kan ik eigenlijk niet goed met 1 hand sturen. Met twee handen staat er voortdurend druk op het stuur. Het stuur reageert ook meteen, bij de minst of geringste beweging. Er zit geen enkele "speelruimte" tussen het stuur in beweging brengen en de reactie van de auto. Het probleem zit hem niet in de wegligging, het gedrag in bochten of rotondes, maar vooral op rechte stukken. Als je ook maar iets te snel of abrupt reageert gaat de auto zwalken door alle minimale stuurcorrecties.

Volgens de dealer was het stuurgedrag normaal. Het week wel af van een eerder model van dezelfde auto, uit 2013. Volgens de dealer hadden ze de stuurbekrachtiging bij latere modellen, zoals die van mij, aangepast. Ik heb inmiddels in een ander, vergelijkbare 2008 gereden. Die reed net als die van mij. Dit was in ieder geval mijn laatste Peugeot (na 30 jaar).


Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
DealerNefkens

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: H. V. Geleuken, datum: 27 april 2017

Antwoord: Van een VW Golf 6 naar zo'n 2008? De kofferruimte is zeer practisch en goed toegankelijk. Maar op dit forum toch veel negatieve punten. Dus toch maar een ander merk kiezen, anders maar weer een VW.

  

, datum: 15 september 2016

Ervaring met verkoop: Wij hebben altijd de zelfde verkooper bij Janssen kerres uit Helmond en de werkplaats. Worden alles meteen opgelost als het kan super.

Uitvoering12 Thp 130pk
Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand3.500 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 14 september 2016

Ervaring met auto: Rijdt super en mooi verbruik is ook goed gemiddeld 1 op 18.5.

Geen problemen gehad de navigatie is wat traag maar werkt goed audio is super.

Uitvoering12 Thp 130pk
Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand3.500 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 12 juli 2016

Ervaring met auto: Bij aankoop de standaard gemonteerde GoodYear all season banden laten vervangen door de Michelin crossclimate. Stille band en heel stabiel.

Uitvoering12 Vt1 Gtline
Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand1.500 km
DealerPalace

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 29 juni 2016

Ervaring met auto: Geen krachtpatser, wel prettig rijgedrag en confortabel, navigatie laat te wensen over. Eerste roestplekje van een puntlas in de goot van de achterklep, is verholpen. Hetzelfde probleem als hansvandijk64: wegrijden na een nacht stilstaan geeft een krakend, krassend geluid, dealer kan niets vinden. Interieur niet bijzonder stil.

Uitvoering1.2
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km
DealerBlauwendaal

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor8
  
  

, datum: 21 februari 2016

Ervaring met auto: Het enige probleem, heb ik met de auto met het wegrijden. Als hij een nacht heeft gestaan, hoor dan een knappend, krakend geluid. Dit is alleen bij wegrijden! Daarna geen hinderlijk geluid meer? Wat is dit? Banden? Stabilisatie? Hoor graag reacties


Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Mark, datum: 21 februari 2016

Antwoord: Zet de auto niet op de handrem, maar in de versnelling bij het parkeren. De remmen blijven namelijk "plakken" als de auto te lang heeft stilgestaan.

  

, datum: 4 februari 2016

Ervaring met auto: Fijne auto, sympathieke dealer/verkoper maar de werkplaatschef... Ook wij hebben het bandenprobleem en mochten de auto een middag brengen zodat ze konden kijken wat het kon zijn. Het ritje wat hij ermee maakte gaf aan dat dit toch wel heftig was. Echter voordat de auto onderzocht werd was zijn diagnose al gesteld, ze konden er niets aan doen. Voor de vorm is de auto opnieuw uitgelijnd maar het probleem is er nog. Ligt aan de banden, oke andere banden dan? Nee is een nieuwe auto, oke wat gaan we er aan doen? Niets! En Peugeot Nederland? Ook niets. Is niet te verhelpen. Kan toch niet waar zijn?

Lijkt steeds (en niet alleen met koud weer) of de banden schrapen en dus slijten bij een bocht naar links. De auto stuitert onder je kont. Dit kan niet de bedoeling zijn van een nieuwe auto. Als we achteruit van de oprit rijden voelt het alsof hij haaks om wordt gezet. Peugeot 2008-rijders herkennen dit gevoel meteen. Ik zeg: Peugeot Nederland neem je veantwoordelijkheid.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
DealerKeen

Betrouwbaarheid5
Comfort4
Motor6
  
 
Reactie van: Helmaboorsma, datum: 19 februari 2016

Antwoord: Voor het eerst dit forum ontdekt. Onze 2008 is van juli 2013 en heeft vooral als het koud is op klinkerweg bij het nemen van een bocht met langzame snelheid het bekende schrapende/wringende bandengeluid. De auto heeft na 50.000 km. nu dringend nieuwe voorbanden nodig. Op de buitenkant van beide voorbanden zit vrijwel geen profiel meer, dus sterk scheef afgesleten. Ik hoop dat uitlijnen bij de nieuwe banden verbetering brengt.

 
 
« 1 2 3 4 5 »