23 mei 2018
Feedback
Renault Captur

Forum Renault Captur

Reacties van eigenaren

  

, datum: 1 mei 2015

Ervaring met auto: Neem de Dynamique.

Nieuw
Uitvoering1.5 Dci Dynamique
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand9.500 km
DealerABD

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Gerrit. Griep, datum: 16 oktober 2015

Antwoord: Wij zij sinds 6 mei in het bezit van de Captur helly hensen wij zitten met het zelfde probleem ook een fluittoon begint al bij 30 km dan tussen de 80 en de 90 km en bij de 110 en 120 km. Wij zij al bij verschillende dealers geweest in opdracht van Renault Nederland. Ze hebben allen dat geluid gehoord, rapporten naar Renault gestuurd, maar krijgen ten antwoord: hoort bij deze auto. Ik vind het ronduit een hele slechte beurt van Renault Nederland. Ze willen alleen maar verkopen, maar met klachten hoef je bij hen niet aan te komen. Het geld is binnen, zoek het maar uit. Wij staan net als alle Captur-rijders met deze klacht met de rug tegen de muur. Service staat bij Renault Nederland niet hoog in het vaandel.

Bij de dealer hoef je ook niet aan te komen, want die doen ook niets voor je. De auto is de deur uit. Zoek het maar uit je krijgt ten antwoord dat het hen geld gaat kosten maar jij zit met een waardeloze auto.

 
Reactie van: Rtilburgs, datum: 22 april 2016

Antwoord: Ook wij zijn in het bezit van een Captur uit juni 2015. Ondanks diverse garagebezoeken en een gesprekken met een tactische callcenter medewerker bij Renault Nederland blijven we met een zeer irritante hoge fluittoon zitten die vanuit de handgeschakelde bak komt. Weet iemand of dit niet met een grote groep Captur bezitter is aan te pakken bij Renault Nederland?

 
Reactie van: Vinkemarcel, datum: 17 november 2016

Antwoord: De fluittoon is geen probleem. Het is de turbo die u hoort. Klinkt wel mooi. Een turbo draait ongeveer 100 keer sneller dan de krukas en dat geeft nu eenmaal geluid. Voorkomen kan je het niet. Een probleem is het ook niet.

Reageer
  

, datum: 11 april 2015

Ervaring met auto: Wanneer ik in zijn 1e versnelling rijd, hoor ik een fluittoon. Ook wanneer ik doorschakel naar de 2e versnelling hoor ik dit. Wanneer je daarna in zijn vrij zet hoor je het niet. Bij file rijden in 1e en 2e hoor je het nog duidelijker. Ben terug naar de garage geweest en in een andere Captur gereden en die had het ook. De monteur vertelde dat het aan de tandwielen lag en de nieuwe motor. Zou na een tijdje minder moeten worden. Na enige maanden nog steeds niet opgelost en weer terug geweest. Oplossing nieuwe versnellingsbak erin. Is gebeurt en nog steeds de fluittoon aanwezig. Na een nieuwe versnellingsbak iis de fluittoon nog steeds niet weg. Weer teruggeweest bij de dealer en opnieuw onderzocht. Ze hebben geluidsopnamen gemaakt en naar Renault nederland gestuurd. Met als gevolg weer een nieuwe versnellingsbak alleen nu een ander type. Gisteren de auto weer teruggekregen met de 2e nieuwe versnellingsbak erin. Helaas de fluittoon zit er nog en volgens de dealer wordt het ook niet minder en hoort dit bij de Renault motor. Kunnen Renault Captur rijders zich is melden en mij hun ervaring doorvertellen over het in zijn 2e versnelling langzaam rijden of zij ook een fluittoon horen?

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand23.000 km
DealerSegerink

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor3
  
 
Reactie van: Gam54, datum: 2 mei 2015

Antwoord: Ik heb het zelfde probleem met mijn Captur Dynamique, maar ik stoor mij er niet zo aan.

 
Reactie van: Kweetniet13, datum: 4 juni 2015

Antwoord: Ik ook. Captur net terug van de dealer, naar zeggen een andere bak erachter gezet. Ik zie geen spoor van enig sleutelwerk, enige verschil is dat er opeens een isolatiemat in de kunststof beschermplaat van de bodem geniet is welke onder tegen de bak ligt. Het geluid: nog steeds irritant aanwezig.

 
Reactie van: Rooijen73, datum: 10 juni 2015

Antwoord: Eindelijk iemand die het probleem onderkent. Ik heb de rechtsbijstand ingeschakeld en er is een expert bijgekomen. Deze heeft in 2 Capturs gereden waarvan er eentje geen problemen had en de Captur bij de garage waar ik mijn auto heb gekocht had het ook iets. Conclusie was dat het geluid wel degelijk aanwezig was, maar geen technisch mankement betrof. Ben nu met de verzekering aan het dubben wat nu te doen alsnog doorzetten om de koop ongedaan te maken of het er maar bij laten zitten. Renault is toch de winnaar.

 
Reactie van: Gerrit. Griep, datum: 19 oktober 2015

Antwoord: Ze weten drommels goed bij de Renault wat er aan schort, maar ze doen er totaal niets aan ik zit met het zelfde probleem. Het is in een woord waardeloos, het is vechten tegen de bierkaai. De dealer doet ook niets en maar door blijven produceren je zou iedereen wel willen waarschuwen.

 
Reactie van: Denlvanstraaten, datum: 16 februari 2016

Antwoord: Ook ik heb al een nieuwe automatische versnellingsbak in mijn Captur 1.2 van juli 2014 en de geluiden zijn nog steeds niet weg. Mijn buurman heeft ook een Captur automaat en die heeft het geluid niet, samen naar de dealer geweest en door hen ook geconstateerd. Nou ligt het weer aan mijn banden, terwijl het geluid duidelijk van de aandrijving komt, geluid aan wezig bij zowel winter- en zomerbanden.

Reageer
  

, datum: 7 april 2015

Ervaring met auto: Nog geen 2 maanden oud en er moest een nieuwe versnellingsbak in, maakte hoge gier tonen zeer irritant! Prachtige cijfers omtrent verbruik, maar dan mag je niet harder rijden op de snelweg dan 85-90km/h ALTIJD de eco-knop aanhouden, dan kom je gem, 1:17 uit maar... als je er aan gaat trekken regelmatig airco of climat controle aan hebt de eco knop uit staat dan is het verbruik 1:12 nou en dat heeft ons doen beslissen een auto met meer luxe en power te kopen want dat mis je wel hoor! Van een Pajero naar een Captur, dus we gaan kijken voor een Murano veel geluk er mee de nieuwe eigenaar...

Nieuw
UitvoeringTC90 Dynamique2
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand22.500 km
DealerAutohaag Zeeuw Westland

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor8
  
 
Reactie van: Dvanlaar, datum: 8 april 2015

Antwoord: Denk niet dat je met een Murano 1:12 gaat halen. Het is appels met peren vergelijken wat je doet.

Reageer
  

, datum: 9 februari 2015

Ervaring met auto: De auto zou ik zeker nogmaals kopen. Het is een heerlijke wagen. Het is geen stadsauto. Daarvoor is hij echt niet zuinig. Als je langere stukken weg kunt rijden, is 1: 17 haalbaar. Als je tussen dorpen op en neer rijdt is 1: 15 haalbaar. Door alle techniek is de auto 2x stil blijven staan. Waarschijnlijk was een deur niet goed gesloten. De accu is dan binnen 2 uur leeg. Foutje van ons, maar we moesten de auto leren kennen. Renault Service start hem netjes, zodat we verder kunnen. Start en Stop vind ik een overbodige luxe. Er zitten zoveel voorwaarden aan, zodat de auto er maar een aantal keren gebruik van heeft gemaakt. Naar mijn visie veel te weinig. Je moet de auto met al zijn techniek wel leren kennen. Ik heb een mooie donker blauwe versie (marine blauw) met een zwart dak, zwarte spiegels en prachtige met zwart ingekleurde velgen. Ik wil echt geen andere meer. Ik ben er trots op. Mijn parade paardje. Ik kreeg ook vele complimenten over de auto. Bedankt Renault voor het mooie ontwerp.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand7.000 km
DealerJanssen

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor5
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 21 januari 2015

Ervaring met auto: Rijdt zeer goed met automaat en 120 PK is voldoende. Alleen het verbruik kan nog beter, maar er zit pas 450 km op. Ook van binnen is het zeer mooi afgewerkt vooral de bekleding in het rood met rode stiksels komt mooi over. Verder zeer te vreden rijdt super.

Reageer Nieuw
UitvoeringHelly Hansen
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand450 km
DealerArend

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 25 december 2014

Ervaring met auto: Ben zeer tevreden, rijdt fijn en is technisch perfect.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.5 DCI
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand30.000 km
DealerOving

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 24 december 2014

Ervaring met auto: Een fijne auto, zeker in combinatie met de 1.5 dCi. Verbruik ca 1:20 gemiddeld. Een mooie auto ook om te zien (cendre/noir) en RvS opstaptredes geven ook wat extra body. Wegligging is geweldig en ook de iets hogere zit geeft meer overzicht in het verkeer. Dat het een verkoopsucces is geworden verrast mij dan ook niet.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.5 Dci Dynamigue
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km
DealerABD

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor9
  
 
 
« 1 2 3 4 5 »