14 december 2017
Renault Captur

Forum Renault Captur

Reacties van eigenaren

  

, datum: 11 januari 2016


Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
DealerDijt

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 15 november 2015

Ervaring met auto: Vervelende brom toon bij 115km/pu, nieuwe koppeling geplaatst op advies van Renault. Echter, het probleem is nog steeds aanwezig. Steun/kwaliteit stoelen vind ik onvoldoende vertoont ook al wat rimpels in de stof. Verbruik is netjes en de diesels is redelijk stil.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand45.000 km
DealerBochane

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor4
  
  

, datum: 26 oktober 2015

Ervaring met auto: Fijne auto zeker met automaat. Verbruik bij rustig rijden 1 :16.

Klein minpuntje is ongelijke warmte verdeling links en rechts : links is warmer dan rechts.

UitvoeringTC120 EDC
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand13.000 km
DealerVelserbeek

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 16 oktober 2015

Ervaring met auto: Zou niet aan deze auto beginnen, ronduit waardeloos.

UitvoeringHelly Hensen
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand4.000 km
DealerSegerink

Betrouwbaarheid5
Comfort2
Motor4
  
 
Reactie van: Gammapraxis, datum: 26 oktober 2015

Antwoord: Zou fijn zijn als er ook wordt aangegeven waarom deze auto waardeloos is.

 
Reactie van: Gerrit. Griep, datum: 16 december 2015

Antwoord: Omdat er een vervelende fluittoon in zit wat heel veel Capturs hebben en dat Renault nederland zich er niets van aantrekt doet geen enkele moeite om het op te lossen ook de dealer laat je in de kou staan ronduit gezegd waardeloos niet aan beginnen.

 
Reactie van: Fam. Pellekaan, datum: 19 februari 2016

Antwoord: Ik heb ermee gereden een testrit maar kon de fluittoon niet vinden. Ik reed een xmod uit 2016. Vind wel dat motortje er hard voor moet werken.

 
Reactie van: Jazz-tova, datum: 22 mei 2017

Antwoord: Wij hebben de Captur nu 4,5 mnd. en inderdaad zit er een vervelende fluittoon in, boven de 70 is het weg. Zeer irriterend. Verder een fijne auto. Onze garage zegt dat het door de automaat komt. Tja...daar sta je dan.

 
Reactie van: Fvdl26, datum: 23 juli 2017

Antwoord: Ik HAD een captur 1.2, bij 18d gekocht. Gas in laten bouwen. Na 21 maanden met plezier gereden te hebben motor kapot bij 60d; kleppen verbrand door olielekkage (verkoolde olie op de kleppen en olie sporen in de cilinder), overmatige slijtage van de distributie ketting. Er was al maanden een software update voor olie verbruik, bekend probleem, kleptiming, nokkenas (zal wel met elkaar te maken). Renault doet NIKS die geven het gas de schuld terwijl het wel degelijk aan de olie lag, nieuwe motor was te duur dus geen Captur meer.

 
Reactie van: A. Herweijer, datum: 8 september 2017

Antwoord: Ik ben wel een Renault-liefhebber, maar dat ze dit niet netjes oplossen, dit vind ik ontzettend slecht van Renault. Een motor met 60.000 km aan gort, dat zouden ze niet moeten willen. Valt me erg tegen. Overigens lees ik hier wel meer - naar mij gevoel - onterechte "niet thuis" reacties van Renault. Ook dat doet het merk geen goed.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 21 juni 2015

Ervaring met auto: Deze auto rijdt prima. Heel erg tevreden is erg zuinig in gebruik en je ruikt in een besloten ruimte helemaal geen uitlaatgassen ondanks dat het een diesel is. Als je goed kijkt tijdens het rijden, zie je dat ze het toerental hebben terug gedraaid, vroeger zat je gemiddeld op 2000 tot 2200 toeren in de 4e versnelling en nu op 1500, dus dat scheelt heel wat vandaar de zuinigheid.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand4.500 km
DealerAutohaag Zeeuw

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Wgvanheteren, datum: 25 juni 2017

Antwoord: Auto zijruit uitelkaar gespat in de garage, wie heeft daar meer over gehoord?

  

, datum: 1 mei 2015

Ervaring met auto: Neem de Dynamique.

Uitvoering1.5 Dci Dynamique
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand9.500 km
DealerABD

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Gerrit. Griep, datum: 16 oktober 2015

Antwoord: Wij zij sinds 6 mei in het bezit van de Captur helly hensen wij zitten met het zelfde probleem ook een fluittoon begint al bij 30 km dan tussen de 80 en de 90 km en bij de 110 en 120 km. Wij zij al bij verschillende dealers geweest in opdracht van Renault Nederland. Ze hebben allen dat geluid gehoord, rapporten naar Renault gestuurd, maar krijgen ten antwoord: hoort bij deze auto. Ik vind het ronduit een hele slechte beurt van Renault Nederland. Ze willen alleen maar verkopen, maar met klachten hoef je bij hen niet aan te komen. Het geld is binnen, zoek het maar uit. Wij staan net als alle Captur-rijders met deze klacht met de rug tegen de muur. Service staat bij Renault Nederland niet hoog in het vaandel.

Bij de dealer hoef je ook niet aan te komen, want die doen ook niets voor je. De auto is de deur uit. Zoek het maar uit je krijgt ten antwoord dat het hen geld gaat kosten maar jij zit met een waardeloze auto.

 
Reactie van: Rtilburgs, datum: 22 april 2016

Antwoord: Ook wij zijn in het bezit van een Captur uit juni 2015. Ondanks diverse garagebezoeken en een gesprekken met een tactische callcenter medewerker bij Renault Nederland blijven we met een zeer irritante hoge fluittoon zitten die vanuit de handgeschakelde bak komt. Weet iemand of dit niet met een grote groep Captur bezitter is aan te pakken bij Renault Nederland?

 
Reactie van: Vinkemarcel, datum: 17 november 2016

Antwoord: De fluittoon is geen probleem. Het is de turbo die u hoort. Klinkt wel mooi. Een turbo draait ongeveer 100 keer sneller dan de krukas en dat geeft nu eenmaal geluid. Voorkomen kan je het niet. Een probleem is het ook niet.

  

, datum: 11 april 2015

Ervaring met auto: Wanneer ik in zijn 1e versnelling rijd, hoor ik een fluittoon. Ook wanneer ik doorschakel naar de 2e versnelling hoor ik dit. Wanneer je daarna in zijn vrij zet hoor je het niet. Bij file rijden in 1e en 2e hoor je het nog duidelijker. Ben terug naar de garage geweest en in een andere Captur gereden en die had het ook. De monteur vertelde dat het aan de tandwielen lag en de nieuwe motor. Zou na een tijdje minder moeten worden. Na enige maanden nog steeds niet opgelost en weer terug geweest. Oplossing nieuwe versnellingsbak erin. Is gebeurt en nog steeds de fluittoon aanwezig. Na een nieuwe versnellingsbak iis de fluittoon nog steeds niet weg. Weer teruggeweest bij de dealer en opnieuw onderzocht. Ze hebben geluidsopnamen gemaakt en naar Renault nederland gestuurd. Met als gevolg weer een nieuwe versnellingsbak alleen nu een ander type. Gisteren de auto weer teruggekregen met de 2e nieuwe versnellingsbak erin. Helaas de fluittoon zit er nog en volgens de dealer wordt het ook niet minder en hoort dit bij de Renault motor. Kunnen Renault Captur rijders zich is melden en mij hun ervaring doorvertellen over het in zijn 2e versnelling langzaam rijden of zij ook een fluittoon horen?


Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand23.000 km
DealerSegerink

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor3
  
 
Reactie van: Gam54, datum: 2 mei 2015

Antwoord: Ik heb het zelfde probleem met mijn Captur Dynamique, maar ik stoor mij er niet zo aan.

 
Reactie van: Kweetniet13, datum: 4 juni 2015

Antwoord: Ik ook. Captur net terug van de dealer, naar zeggen een andere bak erachter gezet. Ik zie geen spoor van enig sleutelwerk, enige verschil is dat er opeens een isolatiemat in de kunststof beschermplaat van de bodem geniet is welke onder tegen de bak ligt. Het geluid: nog steeds irritant aanwezig.

 
Reactie van: Rooijen73, datum: 10 juni 2015

Antwoord: Eindelijk iemand die het probleem onderkent. Ik heb de rechtsbijstand ingeschakeld en er is een expert bijgekomen. Deze heeft in 2 Capturs gereden waarvan er eentje geen problemen had en de Captur bij de garage waar ik mijn auto heb gekocht had het ook iets. Conclusie was dat het geluid wel degelijk aanwezig was, maar geen technisch mankement betrof. Ben nu met de verzekering aan het dubben wat nu te doen alsnog doorzetten om de koop ongedaan te maken of het er maar bij laten zitten. Renault is toch de winnaar.

 
Reactie van: Gerrit. Griep, datum: 19 oktober 2015

Antwoord: Ze weten drommels goed bij de Renault wat er aan schort, maar ze doen er totaal niets aan ik zit met het zelfde probleem. Het is in een woord waardeloos, het is vechten tegen de bierkaai. De dealer doet ook niets en maar door blijven produceren je zou iedereen wel willen waarschuwen.

 
Reactie van: Denlvanstraaten, datum: 16 februari 2016

Antwoord: Ook ik heb al een nieuwe automatische versnellingsbak in mijn Captur 1.2 van juli 2014 en de geluiden zijn nog steeds niet weg. Mijn buurman heeft ook een Captur automaat en die heeft het geluid niet, samen naar de dealer geweest en door hen ook geconstateerd. Nou ligt het weer aan mijn banden, terwijl het geluid duidelijk van de aandrijving komt, geluid aan wezig bij zowel winter- en zomerbanden.

 
 
« 1 2 3 4 5 »