20 juni 2018
Feedback
Renault Captur

Forum Renault Captur

Reacties van eigenaren

  

, datum: 28 februari 2018

Ervaring met auto: Nieuwe auto gekocht in november 2017. Bij het starten in de ochtend gaat de ventilatorsnelheid steeds aan en uit. Al bijna een ongeluk gehad omdat de ontwaseming niet goed werkt. Verlichting gaat ook feller en zachter branden. Als de motor warm is zijn de problemen over.

Bij de garage in Groningen weten ze en erkennen ze de problemen. MAAR ZE DOEN ER NIETS AAN WANT ZE WACHTEN OP REACTIE VAN DE FABRIEK. DIT DOET MAX VERSTAPPEN OOK AL EEN PAAR JAAR.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand3.000 km
DealerTerwolde

Betrouwbaarheid5
Comfort4
Motor4
  
 
Reactie van: Galenroemburg, datum: 16 maart 2018

Antwoord: Ik had precies hetzelfde probleem met het climate control systeem van mijn Captur van eind november 2017. Ook beslagen ramen en slecht zicht omdat de ventilatie niet goed werkte. Nu na 3 maanden heeft mijn Renault-dealer uit Zaandam het probleem kunnen achterhalen. Kwestie van een defecte weerstand vervangen. Systeem doet het nu zoals het hoort.

Reageer
  

, datum: 27 januari 2018

Ervaring met auto: Te veel olieverbruik.

Reageer Nieuw
Uitvoering120 TCE Dynamique
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit4 jaar
KM-stand68.000 km
DealerKerkhof

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 2 november 2017

Ervaring met auto: Echt aan te bevelen. Heerlijke auto, rijdt goed.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
DealerTerwolde

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 18 oktober 2017

Ervaring met auto: De laatste 10 jaar 2x Toyota Auris Hybride gereden. Nu bezit ik een Renault Captur. Reden van aankoop is de hogere zit. Direct al moest ik erg wennen aan de gedragingen van de automatische versnellingsbak. Maar veel meer moest ik wennen aan de wel heel slechte verlichting. Zowel dim- als grootlicht is veel minder dan bij mijn vorige auto's. Vandaag heb ik dan ook de "pitten" vervangen door Osram Nightbreaker unlimited H1 "pitten" Het resultaat hiermee is vele malen beter.

Nieuw
UitvoeringTce 120 Dynamique
Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand9.000 km
DealerMatter

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Dilamberty, datum: 25 oktober 2017

Antwoord: In 2014 Captur 120 EDC gekocht en onlangs ingeruild voor de 2017 uitvoering. De automaat reageert heel anders (minder gretig) dan vorige Captur. Maakt vaak gebruik van lage toeren tallen maken (1250 -1500 t/m) waardoor er weinig trekkracht is. Oplossing is gaspedaal diep intrappen om kick down te activeren. Hebben andere gebruikers ook het idee dat de nieuwe automaat anders reageert?

 
Reactie van: Benwessels, datum: 18 juni 2018

Antwoord: Mijn ervaring met de Captur is dat hij vooral op een snelweg lekker rijdt. Maar bij optrekken vanuit stilstand reageert hij wat traag. Verder vind ik de vering erg gevoelig als je langzaam rijdt, elk hobbeltje voel je dan. Toch een prima auto. Vooral mijn vriendin is er erg blij mee!

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 27 augustus 2017

Ervaring met auto: Stop/start werkt niet altijd. Rubber achterportier gescheurd. Dit na 28 maanden. Coulance (20%). Lijkt bij meer Capturs voor te komen. Controleer binnen garantie!

Ervaring met verkoop: Als koper smeken of je een 10 invult voor de garage. Als er wat is ben je plebs.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit2 jaar
KM-stand50.000 km
DealerAutohaag Zeeuw Westland

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor5
  
 
Reactie van: Rwschuiling, datum: 25 oktober 2017

Antwoord: Start stop systeem Captur Tce 120 werkt inderdaad heel vaak niet. Volgens andere garage zou probleem opgelost zijn door klssse A accu te monteren. Zowel huidige garage als Renault Nederland zeggen dat het in het computersysteem zit en gaan zogenaamd programmaatje er op los laten. Helpt niet. Er wordt geen actie ondernomen. En dat binnen garantietetmijn. Slechte beurt meneer Renault.

 
Reactie van: Fluffygrape, datum: 8 november 2017

Antwoord: Ik heb ook slechte ervaring mijn Renoult Capture ( helly Hanson) met Stop en Start, auto was nog niet 18 mnd oud en deed al niet, excuus accu etc maar het probleem word niet opgelost. Drie maanden terug zijn de rubbers vervangen van de achterportieren, gelukkig zat dit nog in de garantie.

Reageer
  

, datum: 5 augustus 2017

Ervaring met auto: Ik heb mijn Captur nu een jaar in bezit en er inmiddels zelf 20.000 km mee gereden. De 120 pk turbomotor is erg alert, pakt goed op. De automaat met dubbel koppeling is ook erg comfortabel. Kortom, een plezier om mee te rijden. Een aandachtspunt bij de eerste serie is wel het olieverbruik. Niet schadelijk maar oliepeilen moet tussen twee beurten in wel regelmatig gebeuren. Dat was ik met andere moderne auto's niet meer gewend. Wel prettig is de lange onderhoudsinterval.

Minpuntje is de afwerking. Er is nog niets afgevallen maar echt netjes is mijn Captur niet in elkaar gezet. Scheve naden van carrosseriedelen en rubbertjes die wel eens loshangen. Beetje slordig meneer Renault! En het doet onnodig afbreuk aan een verder fijne en mooie auto.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Een Captur behoeft weinig onderhoud maar als ik afleverkosten betaal wil wel zien dat daar, behalve poetsen, ook iets voor gedaan wordt. Uiteraard, als er iets kapot gaat, is het gedekt door de garantie maar daar wil ik liefst helemaal geen gebruik van maken. Niet fijn voor mij want ik moet er vrij voor nemen en niet fijn voor de garage.

Specifiek voor de eerste serie Captur Tce120 is dat met enige regelmaat olie gepeild moet worden. Het olieverbruik is acceptabel maar niet nihil. Bij latere series is de druk van de oliepomp gereduceerd waardoor het olieverbruik is afgenomen. Dat kan softwarematig omdat de pomp elektronisch gestuurd is. Met een software update kan ook bij de eerste serie het olieverbruik gereduceerd worden. Tenminste als er niet teveel kool van verbrande olie tussen de zuigerveren zit. Het klinkt erger dan het is. Gewoon af en toe peilen.

Nieuw
UitvoeringTce 120 Dynamique
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand52.000 km
DealerHeurkens

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: H. V. Geleuken, datum: 15 augustus 2017

Antwoord: Hebben we het hier over de onlangs vernieuwde versie of beschrijf je nog de "slechte" dus VOOR de facelift?

Als VW Golf 6 rijde loop ik toch een risico? Hoge instap, maar niet tegen elke prijs....

 
Reactie van: Pebbers1965, datum: 23 augustus 2017

Antwoord: Dit is de versie van voor de facelift. Het probleem met het olieverbruik speelt overigens alleen voor de eerste serie Capturs van 2013. In 2014 is het probleem opgelost.

Reageer
  

, datum: 22 juli 2017

Ervaring met auto: Wij zijn sinds april de trotse eigenaren van een Renault Captur. Het is een heerlijke ruime auto, met een hooge instap, en rijdt heerlijk. In de ec- stand komt hij prima mee in in het verkeer en als je de eco-stand uitzet, word het een waar feest om lekker sportief mee te rijden.

Super tevreden over deze auto. Wij kochten hem tijdens een actie en wij vinden dat je voortreffelijk veel auto krijgt, met heel veel extra's voor relatief weinig geld. Kortom, een heerlijke bolide!

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
DealerZeeuw

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Dilamberty, datum: 26 september 2017

Antwoord: Hebben andere gebruikers van de Captur model 2017 ook de ervaring dat de A/C standaard AAN staat. Bij mijn vorige Captur bouwjaar 2014 werd de A/C stand (AAN of UIT) onthouden. Bij mijn huidge Captur bouwjaar medio 2107 staat de A/C standaard AAN.

 
Reactie van: Mark, datum: 26 september 2017

Antwoord: Dat hebben bijna alle nieuwe Renauls. Heel hinderlijk. De Fransen denken zeker: wat goed is in ons land, is goed in ieder land.

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 »