25 mei 2018
Feedback
Toyota Auris

Forum Toyota Auris

Reacties van eigenaren

  

, datum: 20 augustus 2014

Ervaring met auto: Goede auto, wel wat laag bij in- en uistap. Ben wel bedrogen geweest bij garage qua prijs met overname auto en prijs van auto zelf. Geen airco en cruise-control. We hebben nu pas ontdekt dat er een houten plank vast ligt onder de passagierszetel, wat dat te verbergen heeft weten we niet. De garagist wist ook precies van niets! Tot wie kan ik mij melden, zeker en vast niet bij die garagist.

Reageer Nieuw

Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit2 jaar
KM-stand30.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort3
Motor5
  
  

, datum: 30 mei 2014

Ervaring met auto: Na meer dan tien maanden soebatten met die tril Hybride ontbreekt me de moed nog verder te gaan met dit chagrijn opwekkend product. En dus ruilde ik hem in voor alweer een Auris, maar nu een 1,6 benzine. Ik moest heen over de A2 naar de dealer waar ik die auto kocht. En toen wist ik weer waarvoor ik deze nare beslissing moest nemen. Tril-dreun-zeuren op een perfect vlakke weg.
Terug rijden met mijn 1,6: wat een heerlijke rust in de auto op precies dezelfde A2! Niks trillen en dreunen. Een zonnetje!
Ik begrijp nog steeds niet waarom Toyota zulke onplezierige frustratie auto's maakt, verkoopt en zijn verantwoordelijkheid niet neemt. En gladweg niet erkent dat ze een probleem hebben. Voor mij totaal onverwacht allemaal. En een doffe ellende.
Waarom het toch weer een Auris werd? Ik vind dit een mooie goed rijdende auto waar ik beter in zit dan in menig andere type. En verhalen over service van VAG en sommige collega's maken het ook niet aanlokkelijker om over te stappen. Ik hoop nu wat langer plezier te hebben van mijn mega investering in een nieuwe auto. Uiteindelijk ken ik Toyota van mijn vorige auto's als een leverancier van een betrouwbaar en langlevend product.

Een tip voor degene die zijn Toyota wil inruilen: ga niet naar Louwman Retail! Zij boden bij inruil van mijn 10 maanden oude trilhybride ca 17.000 Euro. Wat een ellendige behandeling van iemand die zozeer in hun product teleurgesteld is. Overal elders kreeg ik beduidend meer. Zeker bij Kooijman Utrecht die mij een nette offerte deed. En daarom de leverantie mocht doen van de Auris 1,6. Hier voel ik mij nog wel klant.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Vrps, datum: 4 juli 2014

Antwoord: Je hebt blijkbaar veel pech met je Auris Hybride. Ik rijd nu sinds februari 2012, dus met de vorige versie van de Auris hybride en ben zeer tevreden. Ik heb nu circa 22.000 km en blijf het fantastisch en plezant vinden om er mee te rijden, zowel korte als lange afstanden. Gemiddeld verbruik 4,8 l/100 km met inbegrip van het gebruik van winterbanden.
Ik zag gisteren een nieuwe BMW "volledig elektrisch", MAAR HOGE PRIJS + VERPLICHT BATTERIJ OPLADEN NA CIRCA 130 KM. Ik blijf veel liever bij mijn Toyota Auris Hybride hoor!

Reageer
  

, datum: 22 december 2013

Ervaring met auto: Let op trillingen, windgeruis, bandenlawaai en de zeer stugge vering.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand17.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid5
Comfort4
Motor8
  
 
Reactie van: Mgierveld, datum: 29 januari 2014

Antwoord: Ervaren er meer Auris-rijders een continue trilling in de auto?

 
Reactie van: Lex. Hartogensis, datum: 3 maart 2014

Antwoord: Jazeker. Ik heb een Auris TS die chronisch trilt. Er is van alles geprobeerd met wielen en banden. Maar het blijft hetzelfde. De auto is bij de importeur geweest voor controle. Die is weer ijverig met banden aan de gang gegaan, terwijl het overduidelijk in de aandrijving zit. Ik mocht niet aanwezig zijn bij de testen. Dan had ik het ze zelf kunnen demonstreren.

Ik krijg de medeling van ze dat het gedrag van mijn auto voor een hybride normaal is. Ze hadden me bij de verkoop wel mogen vertellen dat trillen normaal is voor een hybride. Daar geloof ik dus niets van. Ondertussen ben ik wanhopig want het lukt me niet om me niet kapot te ergeren aan dat domme getril.

Verder vind ik het een heerlijke auto en ik zou dolgraag een goed exemplaar willen hebben, die Toyota me niet kan of wil leveren. Wellicht dat ik arbitrage aanga. Maar ik ben zo ontzettend moe van de strijd met Toyota vanaf october vorig jaar al. Ik ben erg benieuwd of er anderen zijn met dezelfde ervaring. Dan kunnen we wellicht beter een vuist maken.
Meld u zich aub.

 
Reactie van: O. Busch, datum: 18 maart 2014

Antwoord: Ik rijd al sinds 2006 in een hybride van Toyota. Nu dus een Prius 3. Juist de trillingvrije aandrijving is voor mij de reden hiervoor te kiezen.

Al eens gemeld op het forum john2211.nl?

 
Reactie van: Auris. Trilling, datum: 4 april 2014

Antwoord: Mijn Auris is ook zo een vervelende triller. Ik probeer mensen te verzamelen om op die manier weerwerk te kunnen bieden aan Toyota.

Het mail adres is: auris.trilling@yahoo.com

 
Reactie van: Auris. Trilling, datum: 8 april 2014

Antwoord: Ik ben vergeten een mail adres te geven om uw klachten over de trillingen in deze auto te geven.

Het is : Auris.Trilling@yahoo.com.

Als we een paar soortgelijke gevallen hebben dan kunnen we misschien deze klachten wel erkend krijgen. Alleen is dat haast niet te doen.

 
Reactie van: Michael, datum: 23 februari 2015

Antwoord: Mijn Auris Hybride Lease plus heeft ook een trilling. Al 3x op de brug gestaan. Volgende week gaan ze opnieuw kijken waar het mis is. Ik raak eerlijk gezegd bevreesd van de verhalen en ben de paniek graag voor.

Er staat 4400 km op mijn teller, ik rijd pas sinds 24 december 2014.

Gr.
Michael

 
Reactie van: Wiantana, datum: 10 maart 2015

Antwoord: Hallo Auris rijders, ik heb nu drie maanden een 2e hands Auris hybride en heb al geklaagd dat er geen klachten zijn. Als ik het voren gaande zo doorlees ben ik een geluksvogel, alles werkt prima en geen trillingen, zit is comfortabel en gebruik zeer zuinig.

Maar geen 1 op 25, dat kan alleen als je veel op elektriciteit rijd bv in een file, heerlijk 5 km p.u. en geen druppel benzine. Ik ben ook tevreden over de service en dienstverlening tot nu toe.

grz Will

 
Reactie van: Hermanadriaan, datum: 1 maart 2016

Antwoord: Sta werkelijk stom verbaasd over wat ik hier allemaal lees over trillingen bij de Auris hybride. Ikzelf rijd nu al ruim 5 jaar met deze hybride (1ste generatie) en heb nu bijna 80.000 km op de teller. Nog nooit een probleem gehad. Trillingen zijn mij totaal onbekend. Echt zoals ik al zoveel jaar gewend ben van Toyota, top en top betrouwbaar.

Gemiddeld/gecombineerd verbruik: 5,7 l. over deze hele periode. Ik rijd er nog altijd even graag mee als in het begin. Ik kan niet echt een minpunt bedenken. In de PWR-stand doet de wagen echt alles wat je wil, en bij het aanzetten aan de lichten b.v. moeten ze al van goeden huize zijn om te kunnen volgen. Ontspannen, stil en vlot rijden, vooral in de file. Dan waardeer je deze wagen ten volle. De GPS, eens je alle kneepjes kent, werkt zonder noemenswaardige problem, en is niet slechter dan in andere vergelijkbare auto's. Ik heb hem trouwens nog niet geupdatet, wat nu stilaan toch wel nodig aan het worden is. Maar de facelift is intussen al aangekocht, met een heerlijk multimedia systeem en een fantastische radio (DAB).

 
Reactie van: Jh. Hordijk, datum: 15 augustus 2016

Antwoord: 10-08-2016 met niet alleen een trillende, maar met schokkende auto naar garage gereden. En bang dat de auto Auris onderweg helemaal kapot zou gaan. In de garage hadden ze dat nog nooit meegemaakt, zeiden ze. Ze zouden er nieuwe bougies in hebben gedaan. (na 37.00 km) De reden zou volgens de garage zijn: te veel korte stukjes rijden en of "verkeerde benzine". De klacht heeft zich nu, een kleine week later, niet meer voorgedaan.

Reageer
  

, datum: 2 november 2013

Ervaring met auto: Ben uiterst tevreden, heb de auto nog maar kort maar hij rijdt heerlijk. Ben er echt blij mee. Heb natuurlijk nog geen probleem na 1.000 kilometer. Mijn eerste verbruik was 1 op 20. Daarvoor heb ik wel rustig gereden. De auto geeft eerlijk gezegd ook geen aanleiding om hard te rijden. Alhoewel je prima hard door de bocht kunt gaan.

Ik gebruik de auto zakelijk en zie het als een slimme investering lage benzinekosten, afschrijving en onderhoud. De bijtelling voor mij is 14%, dat is ook te overzien. De uitstraling is prima, niet te poenerig en milieubewust.

Reageer Nieuw
UitvoeringLease Pro
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerKooijman

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 1 november 2013

Ervaring met auto: Perfecte auto. Zuinig, stil, krachtig waar het moet en alle luxe aan boord. Gewoon een topper. Gewoon doen. Verbruik 4,7 liter/100 km. Topper!

Reageer Nieuw
UitvoeringHybride 1.5
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
DealerMengelers

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 5 juli 2013

Reageer Nieuw
UitvoeringDynamic
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand7.000 km
DealerLouwman

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 2 juni 2013

Ervaring met auto: Hybrid Auris Executive is de mooiste uitvoering voor de particuliere koper; alles erop en eraan voor een goede prijs. Ik heb mijn Prius ingeruild op de nieuwe Auris en ik moet zeggen dat de kwaliteit van de Auris op het gebied van martiaal wat gebruik is er sterk op vooruit is gegaan.
De Auris voelt stevig en solide aan, ook maakt de motor aanmerkelijk minder geluid. Ligt als een blok op de weg. Het enige wat is mis wat wel standaard is in de Prius zit is de head up display.

Reageer Nieuw
UitvoeringHybrid Auris Executi
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand1.200 km
DealerCappendijk

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
 
 
« 1 2 3 4 »