26 april 2018
Feedback
Fiat 500L

Forum Fiat 500L

Reacties van eigenaren

  

, datum: 5 november 2015

Ervaring met auto: Afgelopen zomer kwamen wij stil te staan op de Duitse autobaan. Probleem: stilvallen auto, geen vermogen, geen gas meer kunnen geven. Probleem: kapotte bobine. Bleek water in de bobine te staan, probleem opgelost en we konden weer verder rijden.

Nu kregen we afgelopen week (30 oktober) weer problemen, lampjes gingen branden, weer geen vermogen etc. Fiat assistence gebeld en de ANWB erbij. Problemen motormanagement gaf die aan. Naar de garage toe, probleem opgelost.

Maandag 2 november weer stil komen te staan, zelfde probleem. Toen is er afgelopen dinsdag 4 updates uitgevoerd door de garage en het probleem moest opgelost staan. Maar vanmorgen 5 november weer problemen, nu staat hij in de garage en ze denken dat de computerunit kapot is. Wat een ellende! Hebben anderen mensen hier ook problemen mee gehad?

Reageer Nieuw
UitvoeringTwinAir Easy
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand30.000 km
DealerBochane

Betrouwbaarheid4
Comfort7
Motor5
  
  

, datum: 26 september 2015

Ervaring met auto: Rijd al 2 en een half jaar Fiat 500L. Een grote bak ellende: bodycomputer kapot, leiding airco stuk, motorsteun kapot, weer airco leiding gebroken, start stop systeem werkt niet meer en tot overmaat van ramp bouwt motor druk op slang radiator klapt koppakking motor kapot FIAT niet thuis.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 30 juli 2015

Ervaring met auto: Heb nu 5500 km met de auto gereden (in bijna 3 maanden). Motor is de 1.4 T-jet benzine met ruim 120 pk. Voor deze auto echt de perfecte motor. Versnelt zelfs in de 6de versnelling nog gemakkelijk, dus je hoeft op de snelweg als je even naar 130+ wilt niet gelijk terug te schakelen.

Auto is uitstekend gebouwd, nauwelijks of geen kraakjes of piepjes, behalve op heel slecht wegdek. Alles zit degelijk in elkaar met smalle naden. Tot nu toe geen enkel probleem gehad.

Benzineverbruik met deze motor heel acceptabel: 1:13,4, waarbij heel veel snelwegkilometers met 125+ km/u.

Stoelen zitten uitstekend waardoor lange ritten probleemloos en zonder rugklachten verlopen. Ruimte is enorm voor een auto met deze buitenafmetingen.

Nieuw
UitvoeringRock 1.4 T-jet
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand5.500 km
DealerEgberts

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Mariusjh, datum: 16 februari 2016

Antwoord: De 500L (Rocks uitvoering) met 1.4 T-Jet motor nu 9 maanden in bezit en er ruim 16000 km mee gereden.

Een bijzonder prettige auto. Uitstekende bouwkwaliteit met nauwelijks of geen bijgeluiden als kraakjes en piepjes. Kon ik van mijn vorige auto (Renault Captur) niet zeggen!

Benzineverbruik is nog steeds ergens rond 1:13,5. Olieverbruik is verwaarloosbaar, heb niet bij hoeven vullen in ieder geval. Wij zijn over deze auto nog steeds heel erg tevreden...

Reageer
  

, datum: 14 juli 2015

Ervaring met auto: Ik heb mijn 500L Easy 1.3 Multijet (full options) nu een half jaar in bezit en ben inmiddels al heel wat kilometers verder. Het is gewoon een geweldig fijne en comfortabele auto. Geen sprinter maar de 1.3 multijet is na wat gewenning vlot genoeg. Het verbruik ligt bij mij rond de 1:20 en dan kan ik rustig rond de 120 - 130 cruisen. Prima!

Ook de elektrische lendeverstelling is erg prettig, ik kom nu eindelijk na uren rijden zonder pijn aan mijn rug uit de auto. De lak (wit met zwart dak) is robuust, lang niet zoveel steenslag als met mijn vorige auto (Prius 3). Er is eigenlijk maar een klein minpuntje en dat is het rammeltje in het dashboard bij 1800 rpm. Lastig te vinden want het is ook nog temperatuur afhankelijk. Daar moet ik wel bij zeggen dat de Prius veel erger rammelde. Ander nadeeltje is de selectiviteit van de touchscreen radio. In Eindhoven ontvang ik meestal 2 zenders.

Ondanks deze kleine minpuntjes ben ik erg tevreden over de auto. Hij rijdt fijn, is zuinig en ziet er ook nog eens anders uit dan de eenheidsworst die verder op de weg rijdt. Dat is voor mij ook wel wat waard. Zeker als je uit een Prius komt die op elke straathoek te vinden is.

Nieuw
UitvoeringEasy
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand58.000 km
DealerDriessen

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Pebbers1965, datum: 23 oktober 2015

Antwoord: Inmiddels alweer 15.000 km verder! Mijn 500L bevalt nog steeds prima. Geen enkel probleem gehad. Verbruik nog altijd ca. 1:20 en hij lijkt wat sneller te zijn geworden. Komt misschien omdat ik vaak lange afstanden moet rijden. Wordt de boel goed schoon geblazen. De lak is ook opvallend goed. Heel weinig steenslag. De regensensor en lichtsensor werken beter dan ik op enig andere auto heb meegemaakt. Ik ben trouwens heel blij met de service interval van 30 tot 35000km (diesel). Met de Prius stond ik minstens 2x per jaar bij de garage voor een beurt. Toch wel iets om in de overweging mee te nemen.

 
Reactie van: Erik. De. Jonghe, datum: 3 december 2017

Antwoord: Mijn Fiat 500L (LOUNGE) 1,6 MJ diesel heb ik sinds 20 oktober 2017. Buiten een soms vervelend gerammel ergens achteraan (vering?) ben ik wel heel tevreden met mijn aankoop maar zeer ontgoocheld in het verbruik!

Met mijn vorige wagen, SEAT ALHAMBRA 1,9 TDI van 2000, haalde ik gemiddeld 6,6l/100km of circa 1:15 zoals jullie Nederlanders het uitdrukken. Met ondertussen 5.313 km op de teller kom ik niet lager dan 6,22 l/100km of 1:16. Mijn rijstijl noch mijn gemiddelde trajecten zijn nochtans niet veranderd.
Daarom spijt het me een beetje deze wagen gekocht te hebben al heb ik daartegenover enorm veel luxe en comfort voor de prijs die ik er maar voor betaald heb.

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 22 april 2015

Ervaring met auto: Prima auto.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerBochane

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 7 januari 2015

Ervaring met auto: Ik heb de 1.3 diesel easy automaat sinds juli 2013. Het 1e jaar constant problemen met navigatie Tomtom (traag en kapotte accu) en heb uiteindelijke een nieuwe gekregen.

Na een paar maanden begon een irritant geluid (rechts bij deurstijl /deur) wanneer ik harder reed dan 90 km per uur. Auto verschillende malen hiervoor terug geweest en dit nog steeds niet opgelost en krijg als antwoord wij kunnen niets waarnemen / vinden. Nu een jaar verder heb ik opname gemaakt en dit aan de garage laten horen en er werd bevestigd dit is niet helemaal goed. Volgende week gaat hij hiervoor weer naar de garage.

Verder had ik een jaar terug last dat ik met koude motor niet gedoseerd kon rijden dus wanneer ik file geparkeerd staat moest ik uitkijken dat ik niet de voor en achter geparkeerde auto zou raken. Ook hiervoor is auto bij garage geweest de computer ed uitgelezen en hier is niets aan te doen. De garage kan de computer op abrieks instellingen zetten, maar dan zou na enige tijd hier weer last van hebben. Ik moest hier maar mee leren leven.

Paar maanden terug bij groot onderhoud dit probleem wederom aangegeven en er zou een update zijn en dit is nu uitgevoerd. Met koude motor gedoseerd rijden is nu opgelost maar nu schakelt de automaat niet meer op tijd naar een lagere versnelling en moet de auto regelmatig...

Reageer Nieuw
UitvoeringEasy Automaat
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand41.000 km
DealerBochane

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor5
  
  

, datum: 6 september 2014

Ervaring met auto: Zwakke bouwkwaliteit.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor2
  
 
 
« 1 2 3 4 »