30 maart 2017
Fiat 500L

Forum Fiat 500L

Reacties van eigenaren

  

, datum: 30 juli 2015

Ervaring met auto: Heb nu 5500 km met de auto gereden (in bijna 3 maanden). Motor is de 1.4 T-jet benzine met ruim 120 pk. Voor deze auto echt de perfecte motor. Versnelt zelfs in de 6de versnelling nog gemakkelijk, dus je hoeft op de snelweg als je even naar 130+ wilt niet gelijk terug te schakelen.

Auto is uitstekend gebouwd, nauwelijks of geen kraakjes of piepjes, behalve op heel slecht wegdek. Alles zit degelijk in elkaar met smalle naden. Tot nu toe geen enkel probleem gehad.

Benzineverbruik met deze motor heel acceptabel: 1:13,4, waarbij heel veel snelwegkilometers met 125+ km/u.

Stoelen zitten uitstekend waardoor lange ritten probleemloos en zonder rugklachten verlopen. Ruimte is enorm voor een auto met deze buitenafmetingen.

UitvoeringRock 1.4 T-jet
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand5.500 km
DealerEgberts

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Mariusjh, datum: 16 februari 2016

Antwoord: De 500L (Rocks uitvoering) met 1.4 T-Jet motor nu 9 maanden in bezit en er ruim 16000 km mee gereden.

Een bijzonder prettige auto. Uitstekende bouwkwaliteit met nauwelijks of geen bijgeluiden als kraakjes en piepjes. Kon ik van mijn vorige auto (Renault Captur) niet zeggen!

Benzineverbruik is nog steeds ergens rond 1:13,5. Olieverbruik is verwaarloosbaar, heb niet bij hoeven vullen in ieder geval. Wij zijn over deze auto nog steeds heel erg tevreden...

  

, datum: 14 juli 2015

Ervaring met auto: Ik heb mijn 500L Easy 1.3 Multijet (full options) nu een half jaar in bezit en ben inmiddels al heel wat kilometers verder. Het is gewoon een geweldig fijne en comfortabele auto. Geen sprinter maar de 1.3 multijet is na wat gewenning vlot genoeg. Het verbruik ligt bij mij rond de 1:20 en dan kan ik rustig rond de 120 - 130 cruisen. Prima!

Ook de elektrische lendeverstelling is erg prettig, ik kom nu eindelijk na uren rijden zonder pijn aan mijn rug uit de auto. De lak (wit met zwart dak) is robuust, lang niet zoveel steenslag als met mijn vorige auto (Prius 3). Er is eigenlijk maar een klein minpuntje en dat is het rammeltje in het dashboard bij 1800 rpm. Lastig te vinden want het is ook nog temperatuur afhankelijk. Daar moet ik wel bij zeggen dat de Prius veel erger rammelde. Ander nadeeltje is de selectiviteit van de touchscreen radio. In Eindhoven ontvang ik meestal 2 zenders.

Ondanks deze kleine minpuntjes ben ik erg tevreden over de auto. Hij rijdt fijn, is zuinig en ziet er ook nog eens anders uit dan de eenheidsworst die verder op de weg rijdt. Dat is voor mij ook wel wat waard. Zeker als je uit een Prius komt die op elke straathoek te vinden is.

UitvoeringEasy
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand58.000 km
DealerDriessen

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Pebbers1965, datum: 23 oktober 2015

Antwoord: Inmiddels alweer 15.000 km verder! Mijn 500L bevalt nog steeds prima. Geen enkel probleem gehad. Verbruik nog altijd ca. 1:20 en hij lijkt wat sneller te zijn geworden. Komt misschien omdat ik vaak lange afstanden moet rijden. Wordt de boel goed schoon geblazen. De lak is ook opvallend goed. Heel weinig steenslag. De regensensor en lichtsensor werken beter dan ik op enig andere auto heb meegemaakt. Ik ben trouwens heel blij met de service interval van 30 tot 35000km (diesel). Met de Prius stond ik minstens 2x per jaar bij de garage voor een beurt. Toch wel iets om in de overweging mee te nemen.

  

, datum: 22 april 2015

Ervaring met auto: Prima auto.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerBochane

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 7 januari 2015

Ervaring met auto: Ik heb de 1.3 diesel easy automaat sinds juli 2013. Het 1e jaar constant problemen met navigatie Tomtom (traag en kapotte accu) en heb uiteindelijke een nieuwe gekregen.

Na een paar maanden begon een irritant geluid (rechts bij deurstijl /deur) wanneer ik harder reed dan 90 km per uur. Auto verschillende malen hiervoor terug geweest en dit nog steeds niet opgelost en krijg als antwoord wij kunnen niets waarnemen / vinden. Nu een jaar verder heb ik opname gemaakt en dit aan de garage laten horen en er werd bevestigd dit is niet helemaal goed. Volgende week gaat hij hiervoor weer naar de garage.

Verder had ik een jaar terug last dat ik met koude motor niet gedoseerd kon rijden dus wanneer ik file geparkeerd staat moest ik uitkijken dat ik niet de voor en achter geparkeerde auto zou raken. Ook hiervoor is auto bij garage geweest de computer ed uitgelezen en hier is niets aan te doen. De garage kan de computer op abrieks instellingen zetten, maar dan zou na enige tijd hier weer last van hebben. Ik moest hier maar mee leren leven.

Paar maanden terug bij groot onderhoud dit probleem wederom aangegeven en er zou een update zijn en dit is nu uitgevoerd. Met koude motor gedoseerd rijden is nu opgelost maar nu schakelt de automaat niet meer op tijd naar een lagere versnelling en moet de auto regelmatig...

UitvoeringEasy Automaat
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand41.000 km
DealerBochane

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor5
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 6 september 2014

Ervaring met auto: Zwakke bouwkwaliteit.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor2
  
  

, datum: 28 augustus 2014

Ervaring met auto: Ik rijd nu een Alfa GT 3.2 uit 2008 en wilde gewoon eens een grote overstap maken. Hele mooie niewe TwinAir gezien en hiermee proefrit gemaakt. Motor voelt beter aan dan de 85 pk versie in de 500, maar het is en blijft gewoon geen motor voor een auto van 1.250 kg. Je moet alleen de indicator volgen om enigszins zuinig te kunnen rijden, maar dat is geen leuk rijden. Het verbruik is gewoon slecht. 50 km pu in zijn 5 is 1 op 15/16. 110 km is hoogstens 1 op 13/14. Later met mijn V6 het zelfde gereden en wat blijkt deze verbruik ook gewoon 1 op 15 in zijn 5 met 50 km p uur en bij 110 gewoon netjes 1 op 13. Ik was best verbijsterd hierover na alle reclames over de TwinAir... Ik blijf gewoon wachten op de Amerikaanse MultiAir uitvoering met 165 pk.

UitvoeringEasy
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Didier. Devoet, datum: 31 augustus 2014

Antwoord: Ik rijd met TwinAir en doe 1 op 17, buitenwegen en autosnelweg en dat op heuvelachtig traject!

  

, datum: 31 juli 2014

Ervaring met auto: Heb 2 nieuwe 500 L gehad. 1e ingeruild door defecten en 2e ook. Fiat heeft nu zelf ook erkent na veel klachten dat na degelijk onderzoek 91% van de nieuw geleverde 500L binnen 90 dagen diverse storigen hadden. Ik ben er gelukkig vanaf en rijd nu Peugeot. Het is een leuke ruime auto binnen zjn klasse.... maar de oude Zastava fabriek in Servie wat nu de Fiat 500L bouwt laat helaas ernstige steken vallen helaas, waardoor wij toch een aanzienlijke afschrijving hadden maar geaccepteerd.

UitvoeringTwin Air Lounge
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
DealerVireo

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor5
  
 
Reactie van: S. DeJong, datum: 31 juli 2014

Antwoord: Klopt. Ik heb de reactie van Fiat ook gelezen na deze bevindingen. Daarom voor mij geen 500L. Goede waaarschuwing, want het is zonde van je geld. Auto ziet er indrdaad leuk uit en is ruim maar Fiat heeft de fout gemaakt om de auto te bouwen in Servie.

 
Reactie van: K. Visser, datum: 5 augustus 2014

Antwoord: Mijn ervaringen zijn dezelfde: leuke, ruime auto met vanaf nieuw diverse gebreken. De bouwkwaliteit laat te wensen over.

 
Reactie van: Stefan, datum: 6 augustus 2014

Antwoord: Fiat is na de 500 en vorig model Panda (zeer betrouwbare auto!) beide gebouwd in Polen op de weg terug naar beneden. Ook de lawaaige TwinAir (tweecilinder!) motoren die bovendien onzuinig rijden is een foutieve keuze! Gelukkig voor Fiat maakt Chrysler (waar heeft Fiat het geld vandaan gehaald om Chrysler aandelen te kopen? Berlusconi, fyra en maffia methoden gebruikt?) wel winst. Fiat, Lancia en Alfa Romeo zien ervoor de toekomst niet goed uit. Dat is niet goed om tegenwicht te bieden aan de VW-groep. Waar gaar dit eindigen?

 
Reactie van: Cornelis, datum: 13 augustus 2014

Antwoord: Funcionele auto maar dramatisch betreffende afweking en kwaliteit. M. Boekelaar44 heeft zeker een punt! Voor mij nooit meer een Fiat. Aan een ander natuurlijk de keuze maar deze waarschuwing telt en is een feit.

 
 
< 1 2 3 >