30 april 2017
Fiat 500L

Forum Fiat 500L

Reacties van eigenaren

  

, datum: 20 september 2016

Ervaring met auto: Watervlekken op de bekleding. Door natte jas of id. Dit worden lelijke kringen. Al veel meer gehoord, maar dealer doet net of het een nieuwe klacht is die hij voor het eerst hoort. Ik krijg de vlekken er niet uit. Graag tips van anderen.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 15 september 2016

Ervaring met auto: Ben zeer tevreden met deze auto heeft allle luxe aanboord en rijd heel comfortabel. De auto ligt als een blok op de weg is heel stil en schakelt ook heel fijn. De motor 120pk turbo past goed bij de auto niet de snelste met optrekken omdat de turbo pasvanaf de 4e versnelling goed mee doet maar eenmaal op de rijksweg in zijn 6 heel krachtig heb 190 km/u gereden op de duitse autobaan en ondanks het slechte wegdek bleef de auto stabiel en comfortabel.

Het verbruik is op lange afstanden 1 op 13,7 met airco aan en 130+ ,thuis in de buurt korte stukjes 1 op 11,5.

IK verbaas me hoe goed de auto in elkaar zit en over de mooie materialen zeker voor de prijs die ik er nieuw voor betaald heb 22000 euro.

UitvoeringRock 1.4 Tjet
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand25.000 km
DealerWeijers

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 13 juli 2016

Ervaring met auto: Mooie auto en zeer zuinig. De cruise-control werkt zeer slecht bij heuvel op gaat die zo 10 kilometer langzaam rijden en bij naar beneden gaat wel 10 tot 15 harder rijden en duurt erg lang voor dat die weer terug is op de ingestelde snelheid.

De onderhoudsbeurten 2 per jaar. Eerst olie vervangen en twee maanden later de grote beurt. Niet in een geven. In opdracht van Fiat Nederland. Dus kassa. Maar bij de 70.000 kilometer branden de kentekenlampjes door, zelfs de fitting is verbrand. Bij de dealer vertelde ons overdag de verlichting niet gebruiken. Er kunnen nog meer verlichting problemen gaan geven...

Uitvoering1.3 MultiJet 16v
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit3 jaar
KM-stand70.500 km
DealerTiems

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor9
  
  

, datum: 1 juni 2016

Ervaring met auto: Slechts 2 maanden in bezit, maar tot nu toe geen mankementen of negatieve punten te melden.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Nog geen beurt of reparatie nodig gehad. Alleen een storinkje gehad in de verlichting van de fietsendrager. Zat een draadje los in de stekkerdoos van de trekhaak. Inmiddels zonder kosten hersteld.

Uitvoering1.4 T-Jet
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand22.000 km
DealerLettenmeijer

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 30 april 2016

Ervaring met auto: Ben nog steeds erg blij met mijn 500L. Een heerlijke ruime auto, die nog steeds veel bekijks en (positief) commentaar oplevert. Geweldig zicht rondom en naar boven (glazen dak) en room to move. Comfortabele zit, zowel voor als achter. TwinAir motorgeluid moet je van houden en dat doe ik. Pittig en zuinig (1:15,5) bij normaal rijgedrag. Behalve een kraakje in het dashboard bij koude start, geen enkel probleem.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit3 jaar
KM-stand45.500 km
DealerMotorhuis

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Mariusjh, datum: 22 mei 2016

Antwoord: Kan je mening volledig delen! Ik heb een 1.4 T-jet Rock uitvoering en het is een bijzonder fijne auto. Inderdaad heel ruim (lijkt wel een halve verhuiswagen) en met fijn zicht rondom en naar boven (indien gewenst).
Bouwkwaliteit is uitstekend, met nauwelijks kraakjes of piepjes, alleen op een klinkerweggetje hoor je weleens wat.

In de 21000 km die ik in een jaar ermee gereden heb heeft de motor 1/4 liter olie verbruikt, dus er hoeft tussen de beurten niet bijgevuld te worden. Benzineverbruik is heel stabiel op 7.3/100 (ofwel ca 1:13,6), niet slecht voor een 1.4 Turbo.

In het afgelopen jaar geen echte problemen gehad. Een week een flinke kraak ergens achterin vooral bij nemen van verkeersdrempels. Heb slot van achterklep gesmeerd met WD40 maar toen was het niet gelijk weg. Twee dagen later wel en nooit meer teruggekomen. Verder batterij van de afstandsbediening vernieuwd.
Alle materialen houden zich goed, auto ziet er van binnen en van buiten als nieuw uit.

  

, datum: 5 november 2015

Ervaring met auto: Afgelopen zomer kwamen wij stil te staan op de Duitse autobaan. Probleem: stilvallen auto, geen vermogen, geen gas meer kunnen geven. Probleem: kapotte bobine. Bleek water in de bobine te staan, probleem opgelost en we konden weer verder rijden.

Nu kregen we afgelopen week (30 oktober) weer problemen, lampjes gingen branden, weer geen vermogen etc. Fiat assistence gebeld en de ANWB erbij. Problemen motormanagement gaf die aan. Naar de garage toe, probleem opgelost.

Maandag 2 november weer stil komen te staan, zelfde probleem. Toen is er afgelopen dinsdag 4 updates uitgevoerd door de garage en het probleem moest opgelost staan. Maar vanmorgen 5 november weer problemen, nu staat hij in de garage en ze denken dat de computerunit kapot is. Wat een ellende! Hebben anderen mensen hier ook problemen mee gehad?

UitvoeringTwinAir Easy
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand30.000 km
DealerBochane

Betrouwbaarheid4
Comfort7
Motor5
  
  

, datum: 26 september 2015

Ervaring met auto: Rijd al 2 en een half jaar Fiat 500L. Een grote bak ellende: bodycomputer kapot, leiding airco stuk, motorsteun kapot, weer airco leiding gebroken, start stop systeem werkt niet meer en tot overmaat van ramp bouwt motor druk op slang radiator klapt koppakking motor kapot FIAT niet thuis.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
 
« 1 2 3 »