23 januari 2017
Ford B-Max

Forum Ford B-Max

Reacties van eigenaren

  

, datum: 23 december 2015

Ervaring met auto: B-Max ruim twee jaar in bezit, nog steeds tevreden vooral de motor het mooi aangrijpen van de koppeling wegligging en ook het verbruik ongeveer 1-16. Ik heb de Titanium 125 pk met leren bekleding. Tijdens de vakantie had ik de rugleuning plat, nu zitten er een paar deuken in het leer wat er ook niet meer uit wil. Komt door de gordel. De auto wordt onderhouden door de Ford-dealer, tot twee keer toe zat er teveel olie in het carter, bijzonder slordig. Raad iedereen aan na de beurt het oliepeil controleren.

Uitvoering1.0 Titanium
Bouwjaar2012
In bezit2 jaar
KM-stand29.000 km
Dealer Van der Horst

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Mimosa1, datum: 24 januari 2016

Antwoord: De olie is een punt van meerdere Ford dealers. Ford Nederland reageert daar niet op. Ik heb een Fiesta die nu 2 beurten heeft gehad en dus 2 keer een halve liter olie teveel in het carter. Eruit laten halen, maar wel betaald.

Het is absurd dat een dealer niet weet hoeveel olie er in de motor moet en ook Ford Nederland niet. Dat geeft een beetje een amateuristisch beeld van de organisatie. Mijn garage is Ford Boerhof Groningen en na de eerste melding mag je na een jaar toch verwachten dat men het heeft opgelost, maar nee dus. Het onderhoud dat ik met mijn Fords altijd had verliep vlekkeloos, maar nu ik me druk moet gaan maken over het feit of alles wel correct wordt uitgevoerd lijkt mij een ander merk ook ineens interessant.

  

, datum: 6 december 2015

Ervaring met auto: Fijn rijdende auto.


Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand26.000 km
Dealer Van der Horst

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor9
  
  

, datum: 30 oktober 2015

Ervaring met auto: Een auto moet zuinig rijden is niet helemaal juist. De bestuurder moet zuinig rijden!... en gelukkig lukt mij dat. Ik heb al 1:20 gereden.

Uitvoering1.0 Ecoboost
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand11.000 km
Dealer Dunnebier

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 28 oktober 2015

Ervaring met auto: Prima aanschaf, we zijn erg blij mee.

Uitvoering1.0 Titanium
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand22.500 km
DealerArdea Auto

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 4 augustus 2015

Ervaring met auto: Proefrit maken en je bent verkocht! Goede zit, moderne uitrusting, zuinig in verbruik!

Ervaring met verkoop: Prettige en persoonlijke benadering en verdere afwikkeling van de verkoop.

Uitvoering1.0 Eco Boost
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand19 km
Dealer Jos Bogman

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor9
  
 
Reactie van: Johanneshanspolman, datum: 2 september 2015

Antwoord: By the way: de B-Max is hier (in de Philippijnen) niet te koop. Hier staan op de leveringslijst de Fiesta, de Focus, de Mustang, de EcoSport, de Escape, de Everest, de Explorer en de Expedition op de leveringslijst. Was de B-Max wel leverbaar, had ik zeker een proefrit gemaakt.

 
Reactie van: Johanneshanspolman, datum: 2 september 2015

Antwoord: Ik lees uitsluitend positieve reacties en dat doet deugd. Ik woon (nog) in Azie, maar keer volgend jaar terug naar Nederland. Mede op basis van deze positieve ervaringen met deze auto, denk ik er hard over om dan een B-max aan te schaffen. Alleen jammer, dat de 1.0 Ecoboost niet leverbaar is met automaat.

  

, datum: 5 april 2015

Ervaring met auto: Geweldige auto, rijdt lekker. Max verbruik gehaald op lange afstand 1:17
Bij 100 km per uur. Goede keus gedaan!

Uitvoering1.0 Titanium 100pk
Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand17.000 km
DealerArdea Auto

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 30 maart 2015

Ervaring met auto: Wat een fijne auto, prima zit, alles kan afgesteld worden op maat (stuur-stoel). De deuren zijn een echte eyecatcher als ze open staan, er zijn al verschillende mensen naar me toe gekomen om het van dichtbij te kunnen zien. Voorruit verwarming is een echte luxe. en al de andere snufjes (parkeersensoren voor en achter, achteruitrij camera, active city stop systeem enz. zijn ook allemaal mooi meegenomen.

Het emergency systeem voor oproepen van nooddiensten is klasse, alleen in Nederland werkt men niet mee (wat zijn we toch af en toe een vreemd land).

Wel heb ik meteen de meegeleverde standaard armsteun vervangen door een armsteun met deksel, deze is breder, functioneler en ziet ook nog eens beter uit. bumber en dorpelbeschermers in rvs liggen klaar en zet ik er op als het wat beter weer is.

Kortom, zeer tevreden met deze auto in de kleur Mars Red. Zijn er dan geen minpuntjes te noemen ? Nou, het automatische wissysteem van de B-Max vindt ik niet zo goed werken, maar dat is dan ook alles tot nu toe na de eerste 1000km. En het verbruik wat ik veel lees daar kan ik nog weinig over zeggen, maar was voor mij ook niet doorslaggevend moet ik eerlijk bekennen. Uiterlijk en functionaliteit hebben bij mij de doorslag gegeven.

Uitvoering1.0 Ecoboost 100PK
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
Dealer Jos Bogman

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
 
Reactie van: M. Nooij1, datum: 1 april 2015

Antwoord: Mijnheer Rademakers,

Fijn eens een review te lezen zonder klaagtonen. Mij lukt dat ook niet bij deze auto want het rijdt helemaal perfect. De auto moet zuinig rijden, maar dat lukt alleen als je zuinig kan rijden en daar moet je je best voor doen. Ik heb daar niet zo':n moeite. Met de huidige kou rij ik 1:17,5. Geen 1:20, maar geen enkel automerk maakt zijn zuinigheidsopgave waar.

 
Reactie van: Maltwickler, datum: 3 augustus 2015

Antwoord: In februari gekocht, inmiddels 18.000 km meegereden. Heerlijke zuinige auto. Ik rijd 120 km naar mijn werk op de snelweg, bij 100 km op cruise control verbruikt mijn B-Max gemiddeld 1: 21 met een uitschieter naar 1:23! Een ideale auto voor klussers vanwege de handige deuropening!

MT

 
 
< 1 2 3 4 5 >