27 oktober 2016
Volvo V40

Forum Volvo V40

Reacties van eigenaren

  

, datum: 31 oktober 2014

Ervaring met auto: Geweldige auto met een zeer soepele motor. Gemiddeld verbruik over 30.000 km: 4,8 ltr/100 km. 13 jaar hiervoor mercedes gereden. Volvo doet daar niet voor onder uiterst tevreden.

UitvoeringR-design
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand41.000 km
DealerBluekens

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor10
  
  

, datum: 13 augustus 2014

Ervaring met auto: Mijn V40 190 pk dieseltje onlangs gehaald. R-design pakket staat hem goed en maakt het i.c.m. de Business uitvoering mooi compleet voor een nette prijs en maar 14% bijtelling.

Qua ruimte is de achterbank beperkt, maar prima te doen voor 2 volwassenen. Bagageruimte is redelijk maar niet te vergelijken met een stationcar. Hanteerbaarheid, sturen, schakelen en remmen is prima voor elkaar al moest ik wel even wennen aan het vroeg opschakelen om echt zuinig te rijden. Anderzijds nodigt de nieuwe D4 motor uit om lekker gas te geven, en ja... dan is 'ie snel!

UitvoeringD4
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand1.500 km
DealerNiham

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Webservicenl, datum: 27 december 2014

Antwoord: Inmiddels 17.000 km op de teller. Nog geen enkele storing gehad. Blijft een heerlijke soepele auto. gemiddeld verbruik 5 ltr/100km. Helaas heeft filerijden een negatief effect op het gemiddelde, maar misschien ook een zware rechter voet :-)

Qua comfort een puntje van aandacht, de ventilatie zou wat meer balans moeten hebben. Heb zo nu en dan dat ik de luchtstroom langs de voorruit in de stand automatisch te sterk vindt. Ook het "standaard" instellen op laag heeft niet het gewenste effect. Mijn vorige auto (VW) gaf door de gehele auto een meer gebalanceerde luchtstroom en daardoor meer kwaliteit.

Helaas heb ik 1x een lekke band gehad en met die rare compressor me moeten redden... nou, das dus niks voor mij. Ben niet onhandig, wel linkshandig, maar dat is me een gedoe... dus toch maar op zoek naar een reservewiel? Oja... dus dan ook een krik, wielmoersleutel etc... das wel een gedoe allemaal.... tip voor een spuitbus die makkelijker werk? Ik houd mij aanbevolen!

 
Reactie van: Webservicenl, datum: 21 april 2016

Antwoord: 60.000 km, 2e EGR klep en en nu ook erg koeler vervangen. Na wat gedoe onder garantie. Nieuwe software en roetfilter gereinigd (of vervangen). Merkte feiteijk geen probleem, alleen een lampje engine check. Verbruik ging iets omhoog. Geen onbekend probleem bij de D4 hoor ik.

  

, datum: 25 juli 2014

Ervaring met auto: Premium Audio van Harman Kardon valt zwaar tegen!

UitvoeringD4 R-Design
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerVerkerk

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 17 juli 2014

Ervaring met auto: Auto nu precies 1 jaar ik heb al meerdere keren bij de garage gezeten en nu in Kroatie kunnen ze me niet helpen. Ik heb de technische dienst in Den Haag uit moeten leggen hoe de motorkap open gaat (er wordt namelijk op 2 plekken vergrendeld). De hoogste vergrendeling zit tegen de voorruit en die ging niet opzij. Ik heb met stokken deze nu zelf maar handmatig opzij geduwd. Dit wist Volvo zelf nog niet. Bouwtekeningen etc zijn erbij gehaald niemand kon mij helpen bij Volvo. Want mijn probleem is dat mijn ruitensproeier tankje lek is en ik deze wilde bijvullen maar de motorkap niet verder dan 10cm open wilde en de vergrendeling achterin niet werkte. Daarvoor mijn waterpomp niet goed en slechte software zodat de auto weer eens terug moest om dat hij als een koffiepot liep. Dan was mijn voorbumper niet bestand tegen het weer in Kroatie waardoor hij aan beide zijde uit de sponning kwam. Dus al met al veel zaken die toch kapot niet goed zijn etc die volgens mij niet passen bij dit merk. Valt mij zeer zwaar tegen. Ik zal denk niet snel meer voor Volvo kiezen. Ook de gebrekkige service vanuit de alarm-centrale speelt een rol.

UitvoeringSummum
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand40.000 km
DealerScholten

Betrouwbaarheid3
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Elsje. Vervoort, datum: 16 oktober 2015

Antwoord: Een goede raad: meld elk defect schriftelijk of via email met bevestiging.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 1 april 2014

Ervaring met auto: 4 Maanden geleden een nieuwe auto gekocht die ze schandalig hebben afgeleverd, de lak zat onder de poetskrassen. Volvo Mobility Centre Vlaardingen kon dit probleem na 2x nog niet oplossen. Dankzij Forward Advocaten Tilburg heb ik mijn zin gekregen door de auto te laten polijsten bij een vakkundig en professioneel poetsbedrijf. Leseman Carcare in Tilburg is verantwoordelijk voor het eindresultaat. Bedankt!

Uitvoering1,6 D R Design
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km
DealerMobility Centre Wilhelmina

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor5
  
 
Reactie van: Nomail, datum: 6 april 2014

Antwoord: Vreemde reactie. Kom je hier speciaal een reactie (vol frustratie) geven over Volvo Vlaardingen? Heb je niets inhoudelijks over de V40 te vertellen, daar gaat deze pagina over.

  

, datum: 24 maart 2014

Ervaring met auto: Bedenk dat deze auto geen stationcar is. Ik vind grootte van de kofferbak meer dan voldoende om veel spullen mee te nemen. Onderin de bodem van de kofferbak is ook nog ruimte. De achterbanken kunnen afzonderlijk worden opgeklapt.
Het rijden is deze auto is fantastisch. We rijden al meer dan 25 jaar Volvo, vanaf de 480, 440, V40, C30 en nu de V40. De V40 is een aanrader.

UitvoeringT3 Base
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
DealerNieuwenhuijse

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 26 maart 2013

Ervaring met auto: Ik rijd nu sinds december 2012 mijn V40 Summum D2 (prive). Prachtige auto, zuinig, echt vlot zat, comfortabel, een echte aanrader. Vergeet Mercedes, Audi, BMW (ik heb ze allemaal gereden). Volvo levert voor het zelfde geld meer! Denk nu niet ja, ja het zal wel, probeer en overtuig U zelf.

UitvoeringD2 Summum
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km
DealerNiham

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
 
 
< 1 2 3 4 >