22 mei 2018
Feedback
Opel Mokka X

Forum Opel Mokka X

Reacties van eigenaren

  

, datum: 15 maart 2018

Ervaring met auto: Auto gekocht bij van Mill Gorinchem, hij bevalt goed alleen het wegrijden in de eerste versnelling is een ramp. Bij wegrijden in de eerste versnelling houdt de motor ineens in en valt bijna stil, dit heeft al eens voor gevaarlijke situaties geleid. Volgens de garage komt er in maart 2018 pas een software update. Waarom worden autobezitters met dit type motor niet geinformeerd?

Nieuw
Uitvoering1.4 Selection
Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand6.500 km
DealerMill

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Vankrimpenada, datum: 6 april 2018

Antwoord: IK had dezelfde ervaring met mijn Mokka X. En daarom was ik redelijk teleurgesteld in de auto. We vonden meer dezelfde commentaren op deze site. Terug naar de garage en gemeld wat we op dit forum hebben gelezen. Het probleem is nu opgelost gelukkig. Ik adviseer Opel Nederland dit aan te kaarten bij de Mokka X rijders, dat kan een hoop ergernis schelen.

 
Reactie van: Lmvl, datum: 10 april 2018

Antwoord: Software is beschikbaar sinds 23/01/2018
geef aan uw dealer volgende code: #17-E-3346 en dan gaat hij vinden dat er een nieuw kalibratiebestand voor de motor beschikbaar is op TIS2WEB. Ik laat morgen de mijn doen, houd jullie op de hoogte.

 
Reactie van: C. Godart, datum: 15 april 2018

Antwoord: Ben benieuwd naar de uitslag!

Reageer
  

, datum: 27 november 2017

Ervaring met auto: Sinds Augustus de mokka X in bezit. Heerlijke auto alleen wat dingetjes... de grootste ergernis is het schokken in zijn eerste versnelling. Tot mijn verbazing vertelden ze bij twee Opel-dealers dat dat een bekend probleem is bij de Mokka X. Helaas is daar voorlopig geen oplossing voor. Verder een vind ik het een raar iets dat Android Auto niet het doet.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
DealerVoorden

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Jsboersma, datum: 6 december 2017

Antwoord: Ook ik heb sinds augustus de Mokka X in bezit. Vanaf het begin schokt de auto bij het wegrijden. De auto is vandaag voor de vierde keer terugg geweest bij garage. Ze hebben nu toegegeven dat auto inderdaad schokt bij het optrekken. Ze weten niet hoe het komt en hebben er geen oplossing voor. Er moeten eerst meer klachten komen alvorens er iets gedaan kan worden richting Opel Nederland.

 
Reactie van: P. M. M. Vanboxtel, datum: 27 december 2017

Antwoord: Ik heb het zelfde probleem; ze geven de klacht toe maar doen er niets mee. Opel Breda heb het nu bij de Dass gegooid maar Opel Breda verzint elke keer wat anders. Nu een nieuwe gekocht. Moet wachten tot januari. Ik ben benieuwd wat deze doet. Moet wel weer veel geld bij, maar anders weet ik het ook niet meer. Ik krijg mijn geld niet terug en anders gaat het voor de rechter, maar veel tijd in zitten wordt mijn toegezegd namens de Dass.

 
Reactie van: Berry. Yvonne, datum: 9 februari 2018

Antwoord: Sinds mei 2017 rijden wij in een Mokka X en ervaren ook het schokken bij het optrekken in de eerste versnelling. Wij ervaren dit als bijzonder hinderlijk en onveilig. Al vrij snel zijn wij hiermee terug geweest bij de dealer in Breda. Aanvankelijk wisten zij geen raad met het probleem. Na aanhoudende klachten werd toegegeven dat het probleem bij meerdere auto's bekend was. Het zou te maken hebben met een bescherming op de koppeling. Hiervoor moet nieuwe software worden geschreven, dit kan echter geruime tijd duren. De communicatie via Opel Nederland verloopt stroef. Bovendien hadden wij van de dealer meer actie verwacht, zij hebben immers de auto verkocht. Ondertussen sukkelen we verder en is het plezier in de auto ver te zoeken. Samengevat: heel teleurgesteld over de manier waarop Opel met deze klacht om gaat.

 
Reactie van: S. Vanzuijdam, datum: 17 februari 2018

Antwoord: Vanaf heden is er een oplossing voor. Voor deze kunt u terecht bij uw Opel dealer.

 
Reactie van: Prisanto, datum: 2 maart 2018

Antwoord: Ook ik heb last van dat hinderlijke schokken (Mokka X), ben hiervoor diversen keren terug gegaan naar de dealer en nu blijkt er een oplossing voor te zijn.
Mijn vraag is: Waarom laat de dealer niet weten dat er hiervoor een oplossing is.

Reageer
  

, datum: 2 november 2017

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
DealerMossel

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 15 juli 2017

Ervaring met auto: Te laag koppel.

Nieuw
UitvoeringCosmo
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit2 jaar
KM-stand4.000 km
DealerVan Mill

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor5
  
 
Reactie van: P. Riemslag, datum: 28 juli 2017

Antwoord: Fijne compacte en stoere auto die zuinig rijdt en als je de turbo laat werken ook makkelijk de caravan trekt. 65.000 km gereden en zo tevreden dat ik weer een nieuwe heb gekocht.

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 14 november 2016

Ervaring met auto: Rijdt zeer goed en zuinig op LPG, bijna geen verschil t.o.v. benzine rijden.

Reageer Nieuw
Uitvoering1,4 Cosmo
Brandstoflpg
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand90.000 km
DealerLiewes

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 2 juli 2016

Ervaring met auto: In 3 maanden 9000 km gereden, onder andere op en neer naar Portugal. Verschrikkelijk fijne auto met een fijne motor en een bescheiden verbruik. Reis naar Portugal 1 op 16.5, veel autoweg en altijd rond de 120 -130. Dus dat valt niet tegen, maar vooral bij korte afstanden een wat hoger verbruik. Over navigatie niets dan lof, mits goed ingesteld werkt het erg fijn. Vooral de mogelijkheid om via de app van onstar thuis de navigatie in te stellen is erg handig.

Nieuw
UitvoeringInnovation 1.4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand9.000 km
DealerRombouts

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Swagerman4, datum: 22 november 2016

Antwoord: Ik heb ook de Mokka X. Inderdaad een hele fijne auto, alleen....de navi 900 heeft een zeer ernstig gemis: je kan niet zelf kaartcoordinaten invoeren. Het kan wel via een zeer omslachtige methode. Thuis op de PC via een eenvoudig tekst verwerker coordinaten intikken opslaan in de unicode (utf-8) op een usb-stick. Nou ja, bij de vorige Mokka en de twee Astra's ging dat zonder problemen. Hier laat Opel een flinke steek vallen!

Reageer
  

, datum: 14 juni 2016

Ervaring met auto: Fijne navigatiebediening en cruisecontrol, start-stop werkt ook prima als motor warm en accu vol is, lekker stevige stoelen, ruime kofferbak en hoge zit!

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand65.000 km
DealerAutoTeam

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
 
 
« 1 2 »