24 oktober 2016
Peugeot 208

Forum Peugeot 208

Reacties van eigenaren

  

, datum: 5 augustus 2013

Ervaring met auto: Onze mooie Peugeot 208 geeft veel problemen. Hij is nu een jaar oud. Er zit een bonk in die na heel veel onderzoeken er niet is uit te krijgen. Nu in onderhandeling om in te ruilen. Bij aanschaf 11 juni 2012 dit niet verwacht. Heel jammer.

jg van geest


Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Rstaelen, datum: 13 september 2013

Antwoord: Hallo, wat bedoel je met een bonk? Wij zijn ook eigenaar sinds 08/2012 en hebben aan ons voorwiel ook telkens we een niveauverschil nemen een serieuse bonk.

RS

 
Reactie van: Egbert. Mulder, datum: 19 september 2013

Antwoord: Wat betreft jullie bonk: dat hadden wij ook, acher bij de 208 thp. Na veel zoekwerk opgelost ze hebben de schobreker achter vervangen. En geef je probleem aan bij de klantenservice van Peugeot. Ik heb dat zelf via de Peugeot Nederland gedaan op Facebook. Leg je probleem uit en ze komen er vrijwel meteen op terug (negatieve publiciteit). Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben. Mvg E Mulder.

  

, datum: 16 juli 2013

Ervaring met auto: Uitstekende auto met een grote hoeveelheid luxe aan boord. Opvallend stil, alleen bij wat steviger optrekken hoor je de prettige 3 cilinder brom.
In eerste instantie had ik een paar probleempjes. De navigatie kon slecht tegen de kou en veroorzaakte een foutmelding bij lage temperaturen. Dit is uiteindelijk verholpen door het plaatsen van een nieuw touchscreen.
Een tweede probleem wat ik in eerste instantie had was het schokkend optrekken. Na zo'n 2.500 km heeft zich dat opgelost en heb ik er geen last meer van. Ik las ergens dat er ondertussen ook een update voor het motormanagement is, waardoor het mengsel iets minder arm word afgesteld onderin de toeren. Het verbruik is prima, met relatief veel stadsverkeer haal ik zo'n 1 op 16 gemeten aan de pomp. 1 op 18 is het hoogste wat ik heb gehaald.
Al met al vind ik het een hele fijne auto met veel comfort, een mooi exterieur en schitterend interieur.
Waar ik kritisch over ben:
- Met filerijden is de auto wat onrustig.
- De kaartinfo voor de navigatie is verouderd (bij modellen uit 2013 lijken ze wel up-to-date te zijn)
- Het touchscreen reageert wat langzaam en is niet het meest logisch ingedeeld.

Uitvoering1.2VTI Envy
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand9.500 km
DealerLammers

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: W. Schubert, datum: 7 november 2013

Antwoord: Ook in bezit van een Peugeot 208, 6 maanden oud. Problemen met schokkende koppeling van begin af aan. Naar de dealer geweest en er komt een nieuwe versnellingsbak in. Slechte zaak voor een auto nieuw van 6 maanden!

 
Reactie van: W. Schubert, datum: 20 november 2013

Antwoord: Problemen met koppeling. Afspraak gemaakt bij dealer duurt 2 dagen, leenauto gevraagd. Ik moet 2 dagen betalen, naar Peugeot Nederland gebeld voor onkostenvergoeding, maar Peugeot Nederland: "wij vergoeden niks kijk verkoopvoorwaarde, koop je een nieuwe auto en binnen een halfjaar heb je kosten". Zeer slechte service.

 
Reactie van: Carrinthe, datum: 31 december 2014

Antwoord: Na ruim 35.000 probleemloze kilometers nog steeds zeer tevreden met mijn 208. Bij 12.000km een motormanagementupdate gehad en sindsdien geen klachten meer over het optrekken en schokken van de motor. Ook heb ik een firmwareupdate van het multimediasysteem gehad en nu werkt alles veel vlotter. Al met al een probleemloze en zeer comfortabele auto.

  

, datum: 12 juli 2013

Ervaring met auto: Zeer goede auto! Alleen trekt de 1.4 uitvoering niet zo snel op.

Uitvoering1.4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand23.100 km
DealerHunnik

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Danieldekorte68, datum: 29 oktober 2013

Antwoord: De 1.2 VTi ook niet, ook wordt de snelheid niet behaald die ze opgeven 175 km/h bij 159 km/h stopt 'ie al.

  

, datum: 11 juli 2013

Ervaring met auto: Met name de versnellingsbak is een bron van irritatie. Veel bijgeluiden en veel speling op de versnellingspook. Volgens monteur hoort dit bij dit type bak! Zonde!

Uitvoering1.6eHDI Active
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
DealerNefkens

Betrouwbaarheid5
Comfort2
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 16 juni 2013

Ervaring met auto: Net terug van vakantie en 3.000 km gereden, zowel op autosnelweg als door de bergen. Verbruik 1:18. Ondanks 3 cilinder tot nu toe zeer tevreden over deze auto.

Uitvoering1.2 VTI -Allure
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand4.400 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 14 juni 2013

Ervaring met auto: Na jarenlange rijervaring met de 106, 205, 206 en 207 nu een auto die weer betrouwbaar is en er ook nog eens fantastisch uitziet.

UitvoeringEnvy 1.2 VTi
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand200 km
DealerHunnik

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 7 juni 2013

Ervaring met auto: Ik heb de 208 nu sinds 3 maanden en heb er ondertussen 11.000 km mee gereden. Algemene beoordeling: Matig

Op zich rijdt de auto best lekker. Het motortje kan, ondanks dat het zo eco modelletje is, best prima meekomen met de rest van het verkeer (en ik ben een hard ijder), de zit/ruimte voorin is prima, verbruik valt niet tegen en het heeft best een aardige wegligging.

Toch zijn er een aantal zaken welke me mateloos irriteren, waardoor de beoordeling matig is. Met hele grote stip op nr 1: de 2-Tronic semi-automaat, wat een rampenbak. Ondanks dat ik eigenlijk alleen nog maar hand geschakeld rijd (met pookje + en -, want automaat functie is 3x niks), het blijft een ramp in zn 1 en 2. Bak is traag, heeft soms lang denktijd nodig en bokt van tijd tot tijd. Ongelooflijk dat ze in deze tijd, nog zonulln stuk prehistorie hebben durven inbouwen.
Nr. 2: De auto is zeer zijwindgevoelig, met harde zijwind wil het ding alle kanten op.
Nr. 3: Met hard remmen vind ik de auto vaak te veel zoekend. Hard remmen voelt dus niet altijd even vertrouwd.
Nr. 4: De airco is waardeloos. Duurt lang voor er überhaupt een beetje koude uitkomt en als dat dan eindelijk gebeurt is de capaciteit beneden maats. Momenteel is het gemiddeld warm buiten (graad of 25), maar ik krijg het niet koud in de auto.

Ik ben overall een Peugeot-liefhebber, al zeer vele modellen gereden, maar deze auto (en dan met name de bak) valt mij tegen. Ik kan volgend jaar een klasse groter gaan rijden (lease) en heb de nieuwe 308 op het oog (mooie auto), maar als de bijtellingvriendelijke modellen alleen beschikbaar zijn met de 2-Tronic, ga ik toch bij de andere merken kijken.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Waar mogelijk probeer ik gebruik te maken van een Athlon Service Center. Deze hebben haal en breng service en daarnaast krijg ik de auto na een beurt ook netjes gewassen terug.

Indien niet mogelijk, gaat de auto naar "Van Hunnik, Veenendaal" (Peugeot Dealer). De service van deze zaak is echter minder (geen gewassen auto) en ik heb al een aantal keer meegemaakt dat ik terug moest omdat reparaties niet correct waren uitgevoerd.

Uitvoering1.4 EHDI
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand11.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort4
Motor5
  
 
Reactie van: Haaiehap, datum: 13 juni 2013

Antwoord: Ik kan dit bericht eigenlijk alleen maar bevestigen.

Ik rijd een 208 HDI met 2tronic. De auto zit goed, is behoorlijk stil en het dashboard bevalt mij prima. Echter... de auto is erg zijwindgevoelig, de navigatie gebruikt sterk verouderd kaartmateriaal, de 2Tronic is een onvoorspelbare bak die soms gevaarlijk en vaak oncomfortabel weggedrag veroorzaakt.

 
Reactie van: Arie. Brakel, datum: 11 juli 2013

Antwoord: Ik heb de 1.6 e-HDI met een 5-bak. Wat een slechte bak is dat. Te veel bijgeluiden, zwaar zoemen rond de 70km p/u in 4 of 5 versnelling, 2-5 cm speling op de pook. Kortom een waardeloze en irritante bak. Volgens dealer is dat normaal en hoort dit bij deze bak/auto.

 
Reactie van: Jorisandriesse, datum: 29 oktober 2013

Antwoord: Nu 6 maanden en bijna 40.000 km verder een kleine update.

Eigenlijk blijven genoemde punten van kritiek gelijk (met name die K*T 2tronic bak), behalve de airco. Die laatste bleek fabriek-af niet goed gevuld geweest te zijn, deze is door de dealer opnieuw gevuld. Nu vindt ik de airco nog steeds niet overtuigend, maar het voldoet.

Verder heeft de auto zich die eerste 40.000 km probleemloos gehouden en rijd verder prima. Het motortje (1.4 Ehdi) vindt ik verrassend vlot voor zo'n klein ding en het verbruik valt ook alles mee (1:20) gezien mijn vlotte rijstijl.

 
 
< 1 2 3 4 5 6 7 >